Dodaj do ulubionych

śpiworek?

IP: *.* 04.09.01, 12:36
Moja córeczka ma 4,5 m-ca i strasznie się rozkopuje w nocy. Zastanawiam się czy nie kupić śpiworka, tylko nie wiem czy warto i jaki?Poradzcie, Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 04.09.01, 13:43
      Aga , wiesz ja kupiłam trzy bo jeden na zapas a ten trzeci taki ładny . Mój synek niestety nie dał mi sie w cos takiego zapakowac był odrazu wielki płacz więc kombinezony poszły na dolna półke moze dla innej dzidzi Pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 04.09.01, 13:57
      Czesc. Ja uszylam spiworek wg wykroju z Burdy jak corcia miala jakies pol roku (uszylam z kupionej pikowanej, ocieplanej tkaniny, wykroj zmodyfikowalam zeby byl latwiejszy - taki worek bez rekawow ale z "ramionkami" i zapinany na suwak, bez sciagacza w pasie). Uszylam w najwiekszym rozmiarze i uzywamy go do dzis! Na poczatku byl duzy zapas na dole, ale Asi to jakos nie przeszkadzalo, teraz powoli robi sie za krotki, ale Asia ma ponad 2 lata i ok. 90 cm. Zaleta bylo dla mnie, ze sie nie rozkopywala i nie wychodzila sama z lozka, teraz juz umie sama rozpiac suwak i sie wydostac wiec tez jest OK. Uzywam zimniejszym latem - wtedy Asia spi tylko w T-shircie, bez spodenek, no i zima w polaczeniu z pizamka. Polecam!
      • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 04.09.01, 19:09
        Czy dodatkowo okrywasz czyms Coreczkę (skoro kończy się na ramionkach)?Aga
        • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 05.09.01, 09:06
          Ja też bardzo polecam śpiworek i taki troszkę "za duży", bo dziecko szybko rośnie.Większość spiworków jest gruba jak kołderki, ale np. Gluck robi śpiworki cieniutkie i wtedy dodatkowo przykrywam małego kocykiem, co jednocześnie załatwia sprawę rąk, o którą pytałaś.
        • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 05.09.01, 10:24
          Moj spiworek nie jest gruby (1 warstwa ocieplinki), ale za to sie nadaje na rozne pory roku i jest miekki. Jak jest zimno, to Asia spi w pizamce z dlugim rekawem i ew. dodatkowo ja przykrywam cienkim kocykiem, a juz jak jest b. zimno (jesienia jak jeszcze ogrzewanie nie jest wlaczone) to nawet zdarza mi sie ja przykryc dodatkowo kolderka.
          • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 09.09.01, 10:01
            Jak jest bardzo zimno to używam dwa cieńkie śpiworki.Zosia nie protestuje
    • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 05.09.01, 09:06
      Ja tez goraco polecam był dobrodziejstwem dla mojej wiecznie rozkopującej sie córeczki no i własnie nie mgła sama wyjść z łużeczka dopuki nie nauczyła sie sama rozpinac zamka.Świetny wynalazek
    • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 05.09.01, 19:26
      Czy warto szyc, kupowac spiworek jesli dziecko ma juz 8 m-cy? Moje dziewczyny dopiero niedawno zaczely strasznie sie rozkopywac, ale poza tym intensywnie przemieszczaja sie w lozeczku w nocy. Obawiam sie, ze spiworek to uniemozliwi i go nie polubia. Co radzicie?
      • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 06.09.01, 08:42
        jak masz wątpliwości to możepozycz od kogoś na dwa dni i sprawdź. A co do górnego wieku dla śpiworka , to sześcioletni syn moich znajomych do dziś w nim śpi.
      • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 07.09.01, 08:14
        Dobry pomysl z pozyczeniem spiworka - ja tez tak zrobilam, zanim uszylam swoj (tzn. Asi :) ) Spi w nim od 7-mego m-ca, teraz juz ma ponad 2 lata, zima pewnie bede musiala uszyc wiekszy, ale raczej nie zrezygnuje ze spiworka wogole, chyba ze Asi nagle przestanie sie podobac. Pzdrowienia!
    • Gość: guest Re: śpiworek? IP: *.* 09.09.01, 09:58
      Miałam ten sam problem i bardzo polecam.Moja zosia ma teraz 11 miesięcy i nadal śpi w śpiworku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka