18.11.06, 17:07
CZy mogłybyście wkleić tutaj link do "laptopowego" watku? Wiem że był jakiś
czas temu ale niestety nie miałam możliwości go śledzić.Córeczka unicestwiła
kolejnego już mojego laptopa dlatego wpadłam na pomysł kupienia jej takiego
"zabawkowego".Możecie doradzić jakiej firmy są w miarę
wytrzymałewink,interesujące dla malucha,dobrze wykonane itp..MAła ma 2 lata ale
elektroniką interesuje się "od małego"wink) Dziękuję bardzo za rady.
Obserwuj wątek
    • mama_kasi_ha Re: Laptop 18.11.06, 17:24
      Hey! Ja tez mysle o laptopie dla Kasi bo nasza mala za nasze tez chwyta wink
      Up watek!
      Pa
    • mamuskawiki z zakupowej wyszukiwarki 18.11.06, 19:20
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=laptop&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=583&poz=0&A_szukaj=tresc&x=10&y=1&zywe=2
      • agwima Re: z zakupowej wyszukiwarki 18.11.06, 21:21
        Hej! Ja po dlugim poszukiwaniu w koncu zdecydowalam sie na tensmile

www.allegro.pl/item141346078_komputer_dla_dziecka_moj_pierwszy_.html
        Jeszcze go nie widzialam ale mam nadzieje, ze dokonalam dobrego wyboru. Jedno
        jest pewne: wizualnie podoba mi sie najbardziej ze wszystkich ogladanychsmile
    • iwek33 Re: Laptop 18.11.06, 21:28
      Tu jest ten wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=51133817
    • iwek33 Re: Laptop 19.11.06, 09:45
      A ja przekleję moją niedawną uwagę o laptopach. Ogólnie programy na laptopach
      są fajne ( zabawy matematyczne, zrecznościowe, gdyby jeszcze ten ekranik był
      większy...) ale ja osobiście mam jedną uwagę: bardzo mnie denerwuje, że
      pokazując jakąś literę jej nazwa jest czytana niepoprawnie, tzn
      głoska np K jest czytana jako: Ka, a nie krótko: k. Jest to błąd. Laptop zadaje
      pytanie: zgadnij jaki to wyraz i lektor czyta: "kaozeta" : małe dziecko, u
      którego kształtuje się słuch fonematyczny ( a nawet dorosły)nie jest w stanie
      usłyszeć, ze chodzi po prostu o wyraz koza. Spółgłoski powinno się wymawiać
      krótko: k, z, m, t, h, a nie: ka, zet, em, te, ha. Tak jest prawidłowo.
      • wiktorka99 Re: Laptop 19.11.06, 10:29
        iwek33 napisała:

> A ja przekleję moją niedawną uwagę o laptopach. Ogólnie programy na laptopach
        > są fajne ( zabawy matematyczne, zrecznościowe, gdyby jeszcze ten ekranik był
        > większy...) ale ja osobiście mam jedną uwagę: bardzo mnie denerwuje, że
        > pokazując jakąś literę jej nazwa jest czytana niepoprawnie, tzn
        > głoska np K jest czytana jako: Ka, a nie krótko: k. Jest to błąd. Laptop
        zadaje
        >
        > pytanie: zgadnij jaki to wyraz i lektor czyta: "kaozeta" : małe dziecko, u
        > którego kształtuje się słuch fonematyczny ( a nawet dorosły)nie jest w stanie
        > usłyszeć, ze chodzi po prostu o wyraz koza. Spółgłoski powinno się wymawiać
        > krótko: k, z, m, t, h, a nie: ka, zet, em, te, ha. Tak jest prawidłowo.

o własnie o to samo mi chodziło ale widze ze kolezanka super to opisała smile)))
    • wiktorka99 Re: Laptop 19.11.06, 10:28
      Kiedy moja córka dorwała sie d mojego laptopa , stwierdziłam ze pora jej kupic
      jej. Problem sie zaczął przy ogladaniu, małe miniaturkowe ekrany, potem zła
      wymowa a angielska to juz koszmar , mam meza anglika który szczególnie zwracał
      na to uwage.
      dostała mojego starego prawdziwego laptopa, pisze sobie co chce, czasami włącze
      jej gre i po zabawie.
      Dokładnie trzeba sprawdzic zwłaszcza wymowe bo mozna dziecku zrobic duża
      krzywde , bo dzieci łatwo sie ucza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka