Dodaj do ulubionych

prezent dla niani

23.11.06, 22:53
Wiem,że do Świąt zostało jeszcze trochę czasu, ale czy kupujecie coś nianiom swoich dzieci pod choinkę albo na imieniny i co to bywa? Ja jestem poczatkującą mamą i mamy super nianię, za która mój 10 miesięczny synek szaleje. Pani ma 60 lat, traktuje go jak wnuka, jest tez bardzo uczciwa i często wykonuje dodatkowe prace nieproszona np. zmywa, zamiata. Nie wiem co mogłabym jej kupić i czy powinnam. Napiszcie co sądzicie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • alexa-75 Re: prezent dla niani 23.11.06, 23:44
      Ja mojej niani dałam na urodziny zdjęcie mojego smyka w ramce, a teraz na
      Gwiazdkę zamówiłam dla niej kalendarz na 2007 też z jego zdjęciem. Na
      przyszlość mam jeszcze pomysl na kubek ze zdjęciem smile
      • demarta Re: prezent dla niani 23.11.06, 23:48
        a może tak coś dla przyjemności a nie z tematem jej codziennej pracy?
        może wykupić jakiś talon w sodexho o wartości np 50 zł, niech sobie kobiecina
        coś kupi sama?
        a jeśli nie pieniadze, nie bony, a prezent, to raczej coś miłego kobiecie, niż
        prezent z temat jej codziennej pracy w tle.
        • alexa-75 Re: prezent dla niani 23.11.06, 23:57
          Moja niania sie strasznie ucieszyla ze zdjecia i wiem, ze wszystkim sie nim
          chwali, pokazujac jakie dziecko obecnie wychowuje (ma juz dlugi staz jako
          niania).
          Swoje dzieciaki ma juz dorosle, wnuki juz tez odchowane wiec to dla niej
          kolejny wnuczek... Jesli chodzi o bon - super pomysl, ale zalezy gdzie
          mieszkasz. Ja mieszkam w takiej dziurze, ze do najblizeszego konkretnego
          sklepu, gdzie moglabym jej dac talon - jest ok. 40 km. Niania niezmotoryzowana,
          autobusem nie jechala juz chyba z 10 lat - to nie to co np. Warszawa czy
          Krakow.
          • marta76 Re: prezent dla niani 24.11.06, 00:00
            Ja nie miałam niani więc nie wiem,czy prezenty sie daje.Ramka ze zdjęciem ok,ale
            potem to troszke za dużo jak na mój gust.Znając swoje umiłowanie do kubków i
            filiżanek,znalazłabym jakąs fajna filiżankę ze spodkiem.
    • malgra Re: prezent dla niani 24.11.06, 00:00
      bon to super pomysł a do wyboru masz jeszcze rękawiczki,szal,książka(ale może
      nie o dzieciach),czekoladki,butelka likieru,kosz ze smakołykami...
      • laurka08 Re: prezent dla niani 24.11.06, 10:02
        Ja sama byłam kiedys nianią, zawsze na święta, dzień kobiet dostawałam prezenty
        od tej rodziny i to naprawdę bardzo miły gest, nawet jesli jest to jakiś
        drobiazg sprawi że niania bedzie sie czuła członkiem rodziny, a w naszym
        przypadku tak było.
    • maczkama Re: prezent dla niani 24.11.06, 17:33

Pomysł ze zdięciem dziecka na prezent dla niani mnie powalił. Zdięcie dziecka mogę dać bez okazji, a to już od niani zależy czy je sobie w ramce postawi, czy do albumu włoży. To tak jak by mój szef w pracy dał mi swoje zdięcie oprawione w ramkę, brrrr.
      Filiżanka lub bon to dobry pomysł, albo jakiś kosmetyk, książka zależy czym niania się interesuje.
      Pzdr. Kasia
    • wiktorka99 Re: prezent dla niani 25.11.06, 13:55
      Z racji tego ze od roku mieszkam w bukreszcie moja córeczka opiekuje sie młoda
      rumunka. Tak wiec ja pierwszy raz w tym roku chce jej podarowac nasze polskie
      specjały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka