Dodaj do ulubionych

Pomoc w sprawie wózka

IP: *.* 08.06.02, 10:51
Drogie Mamy, problem nie jest palący, ale musze powoli o tym myśleć.Mój syn - 9 miesięcy - od razu jeżdził w wózku głęboko-spacerowym (bez gondoli). Urodził się w lecie i nie stanowiło to problemu. W tej chwili oczekujemy drugiego maluszka - urodzi się w styczniu, aKacper będzie miał wtedy 1,5 roku. Na dalsze eskapady piechotą jeszcze nie pójdzie, a samochodu nie mamy.I tu moje pytanie: czy istnieją wózki dla 2 dzieci w róznym wieku? Np. młodsze leży, a na gondolę zakłada się jakieś krzesełko, albo jest stojak (jak w hipermarketach) dla starszego?Drugie pytanie: czy lepiej kupić drugie normalne łóżeczko, czy może turystyczne?Dziękuję za pomoc, Kreska z dziećmi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ZosiaN Re: Pomoc w sprawie wózka IP: *.* 08.06.02, 16:15
      Kreska, widziałam taki wózeczek w katalogu Inglesiny na rok 2002. Ten model nazywa się "combinazione". Obok siebie są gondolka i spacerówka.Pozdrawiamsmile))Zosia
    • Gość: Agata Re: Pomoc w sprawie wózka IP: *.* 08.06.02, 18:55
      Chyba na naszym forum Sklepik ktoś chciał sprzedać taki wózek: niby-gondola dla nowordoka, a z przodu mocowane takie krzesełko dla starszaka. Jak znajdę, napiszę jak dokładnie nazywał się ten wątek i jaka firma wózka.Pozdrawiamagata
    • Gość: Agata Re: Pomoc w sprawie wózka IP: *.* 08.06.02, 19:00
      Oto link do tego wątku. Wózek był firmy Emmaljunga, ale oferta już nieaktualna. Ale możesz pogadać ztamtą mamą, gdzie kupiła wózek i jak się sprawował.Pozdrawiamagatahttp://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_sprzedam&key=1022412555&pattern=wieku
      • Gość: Agata Re: Pomoc w sprawie wózka IP: *.* 08.06.02, 19:03
        http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_sprzedam&key=1022412555&first=1023558176&last=1023451216Przepraszam dałam zły link.Ten jest chyba ok.
    • Gość: yas Re: Pomoc w sprawie wózka IP: *.* 08.06.02, 20:12
      Witaj MagdoWózek dla dwójki dzieci w różnym wieku widziałam w ofercie polskiej firmy "Implast" (www.implast.com.pl).Na pompowanych kołach z nakładanym siedziskiem dla starszego dziecka.Pozdrawiam Jaga.
    • Gość: melenka Re: Pomoc w sprawie wózka IP: *.* 11.06.02, 13:10
      Ja mam ten sam problem - tylko, że ja będę pierwszasmile-maluszek urodzi się w listopadzie. Latam po sklepach i...nic. Strasznie droga propozycja bebe Confort i dodatkowo niepraktyczna - siedzisko jest bardzo małe. Poza tym propozycje typowo bliźniacze, a nie chcę takiego wózka, bo boję się, że będzie to zakup na kilka miesięcy. Krążą legendy o jakichś nakładkach na gondole - ale jeszcze nie trafiłam na takie cudo... A jak wyglądają Twoje poszukiwania? pzdr, mel
    • Gość: Gusiak Re: Pomoc w sprawie wózka IP: *.* 11.06.02, 15:01
      Wiem, że są takie wózki dołczane do ośki wózka normalnego, n którym drugie dziecko może stać i jechać - przypomina to trochę deskorolkę. Widziałam wiele dzieci jeżdżących tak w Niemczech, a w Polsce widziałam w sprzedaży. Ale chyba 1,5 roczny malec może być za malutki.Innych pomysłów nie mam ....Ale zawsze to coś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka