twarz2 30.11.06, 10:16 Czym kierowac sie przy wyborze? Jakie funkcje/parametry są potrzebne? Jestem jak dziecko we mgle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reqc Re: Suszarka do włosów 02.12.06, 01:36 Myślę, że to bardzo indywidualna kwestia. Przede wszystkim ile kasy możesz przeznaczyć na suszarkę? Włosy tylko suszysz, czy układasz na szczotce, lokujesz, prostujesz? Czy będziesz z tą suszarką podróżować? Mnie przydaje się kilka ustawień siły nadmuchu i temperatury, dzięki temu mogę szybko podsuszyć mokre włosy, a potem je wymodelować bez rozdmuchania całej fryzury i nadmiernego przegrzania suszarką ustawioną blisko głowy. Poza tym jak suszę włoski dziecku, to ustawiam na minimum i mam pewność, że się nie oparzy. Podobno suszarka jonizująca mniej niszczy włosy i wygładza im łuski, ale nie jestem ekspertem, więc ani nie potwierdzę, ani nie zaprzeczę. Podobno "szybki strumień zimnego powietrza" podczas modelowania utrwala fryzurę. Mam 2 dodatkowe szczotki - nasadki, ale nie bardzo z nich korzystam. Sądzę, że lepsze efekty daje tradycyjne modelowanie na oddzielnej szczotce, a do prostowania - prostownica. Dobry dyfuzor, taki z prawdziwego zdarzenia, który nie tylko ma "kolce", ale rzeczywiście to nimi dmucha, przydaje się też do suszenia przy skórze głowy aby nadać fryzurze większą objętość, albo do suszenia loków. Pozdrawiam. brigid_reqc Odpowiedz Link Zgłoś