zdzicha 16.01.02, 23:01 Rozchodzi mnie się o ten odcinek Trasy Toruńskiej między tabliczką z przekreslonym napisem Warszawa a centrum handlowym przy Radzymińskiej. Jak to jest, ze głównej drogi nie oświetlają latarnie, a dróżkę do sklepów i owszem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Strefa zwroku 17.01.02, 08:56 A widziałaś, żeby trawa rosła na autostradzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwas Re: Strefa mroku 17.01.02, 12:39 Chyba tylko w Belgii widziałem oświetlenie na autostradzie, ale to może dlatego, że Belgowie jeszcze rzadziej niż my używają świateł w trakcie jazdy w trudnych warunkach. Kierunkowskazów nie używają wcale. Tak jak Francuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Strefa mroku 17.01.02, 13:09 zdzicha napisał(a): Jak to jest, ze głównej drogi nie oświetlają latarnie, a dróżkę do sklepów i owszem? główną drogą jeżdżą samochody z własnymi reflektorami a dróżką chodzą ciemne typy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Strefa mroku 17.01.02, 13:35 To są latarnie montowane na koszt M1, póki co Woj.Dyr.Dróg Publ. na oświetlenie Trasy nie ma forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Strefa mroku 17.01.02, 21:04 sloggi napisał(a): > To są latarnie montowane na koszt M1, póki co Woj.Dyr.Dróg Publ. na oświetlenie > > Trasy nie ma forsy. Dróżka też została na koszt marketów wykonana. PS Po złożeniu wypowiedzi Sloggiego i mojej do kupy powstać może post prawie identyczny z tym, który mi ukradli w nocy. Ale gdyby nie ukradli, S. by nie napisał swojego a ja nie miałbym poczucia przebywania we wspólnocie forumowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Strefa mroku 17.01.02, 21:46 A nie można było tego tak zakombinować, żeby M1 zapłaciło za oświetlenie trasy Toruńskiej? Wydaje mi się, że wyszłoby taniej niż budowa nowej drogi i latarni do niej. No chyba, że to byla taka droga jak trawa cięta z metra - kładziesz i rozwijasz. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Strefa mroku 17.01.02, 21:57 zdzicha napisał(a): > A nie można było tego tak zakombinować, żeby M1 zapłaciło za oświetlenie trasy > Toruńskiej? Wydaje mi się, że wyszłoby taniej niż budowa nowej drogi i latarni > do niej. No chyba, że to byla taka droga jak trawa cięta z metra - kładziesz i > rozwijasz. Czytałem gdzieś ostatnio, że gdyby gminne władze poniektóre, zamiast brać "prowizje" od sieci hipermarketów za "tanie działki" i "dobre lokalizacje", zechciały coś od nich utargować dla dobra ogółu, to np. byłby dawno wybudowany nowy wiadukt nad torami WKD w al.Jerozolimskich. Ale to chyba pomówienia są jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Strefa mroku 17.01.02, 22:25 Skończmy już ten temat, bo zęby mi same zgrzytają. Nie mogę wytrzymać tego dźwięku. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Strefa mroku 17.01.02, 22:31 zdzicha napisał(a): > Skończmy już ten temat, bo zęby mi same zgrzytają. Nie mogę wytrzymać tego > dźwięku. No i wizyta u stomatologa do najprzyjemniejszych nie należy... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Strefa mroku 17.01.02, 22:37 palker napisał(a): > No i wizyta u stomatologa do najprzyjemniejszych nie należy... O jezu... jak nie urok to sraczka... Tak się składa, że zaplanowałam sobie wizytę profilaktyczną i już trzeci tydzień sie do niej zbieram. A co mi się przypomni, to zimny pot mnie oblewa i ręce drżą. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Strefa mroku 17.01.02, 22:38 palker napisał(a): > zdzicha napisał(a): > > > Skończmy już ten temat, bo zęby mi same zgrzytają. Nie mogę wytrzymać tego > > > dźwięku. > > No i wizyta u stomatologa do najprzyjemniejszych nie należy... ...a dźwięki jej towarzyszące, chyba jeszcze gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Strefa mroku 17.01.02, 22:49 Ale mroczne tematy poruszamy! Na szczęście mam osobistą panią stomatolog i to mnie ratuje. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Strefa mroku 17.01.02, 22:50 palker napisał(a): > Ale mroczne tematy poruszamy! > Na szczęście mam osobistą panią stomatolog i to mnie ratuje. A co. dźwieki jakoś tłumi?:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Strefa mroku 17.01.02, 22:52 beata_ napisał(a): > palker napisał(a): > > > Ale mroczne tematy poruszamy! > > Na szczęście mam osobistą panią stomatolog i to mnie ratuje. > > A co. dźwieki jakoś tłumi?:-))))) > Płynie w nas ta sama krew :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Strefa mroku 17.01.02, 23:12 A czy ewentualnie może zupełnie jakoś tak przypadkiem jest ona tak doskonała w swym fachu, że można wkroczyć do jej gabinetu nie czując strachu? P.S. Jedyną rzeczą w całym Wszechświecie, której boję sie panicznie, jak Stefek Burczymucha tych małych ogoniastych stworzonek są zastrzyki, a u dentysty bez znieczulenia się nie obejdzie. Uprzedzam od razu tych, którzy chcieliby wykorzystać niecnie ten słaby punkt, że zawsze jest przy mnie mój wierny metalowy przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Strefa mroku 17.01.02, 23:21 zdzicha napisał(a): > A czy ewentualnie może zupełnie jakoś tak przypadkiem jest ona tak doskonała w > swym fachu, że można wkroczyć do jej gabinetu nie czując strachu? > > P.S. > Jedyną rzeczą w całym Wszechświecie, której boję sie panicznie, jak Stefek > Burczymucha tych małych ogoniastych stworzonek są zastrzyki, a u dentysty bez > znieczulenia się nie obejdzie. > Uprzedzam od razu tych, którzy chcieliby wykorzystać niecnie ten słaby punkt, > że zawsze jest przy mnie mój wierny metalowy przyjaciel. Przed drzwiami do dentysty siedzimy według listy - we wzroku mamy szklisty ziąb. Cierpienia szare cieni czekamy na cierpienie co dłuższe ma korzenie niż obolały ząb. Lecz kiedy się wyczerpie kontygent naszych cierpień i w nagłej bólu przerwie zakwitnie ulgi klomb - wyjdziemy od dentysty skąpani w słońcu czystym, jedynym, rzeczywistym, że nas nie boli ząb. (jeremi P.) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Strefa mroku 17.01.02, 23:15 palker napisał(a): > beata_ napisał(a): > > > palker napisał(a): > > > > > Ale mroczne tematy poruszamy! > > > Na szczęście mam osobistą panią stomatolog i to mnie ratuje. > > > > A co. dźwieki jakoś tłumi?:-))))) > > > Płynie w nas ta sama krew :-) Aaa, i hałas przy tym czyni taki, że wszystko zagłusza...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Strefa mroku 17.01.02, 23:21 beata_ napisał(a): > palker napisał(a): > > > beata_ napisał(a): > > > > > palker napisał(a): > > > > > > > Ale mroczne tematy poruszamy! > > > > Na szczęście mam osobistą panią stomatolog i to mnie ratuje. > > > > > > A co. dźwieki jakoś tłumi?:-))))) > > > > > Płynie w nas ta sama krew :-) > > Aaa, i hałas przy tym czyni taki, że wszystko zagłusza...:-) > ... bo krew w nas buzuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precious Re: Strefa mroku IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 17.01.02, 23:46 a czy dentysta moze pomoc na gryzienie dlugopisow? wstyd podpisywac sie wlasnymi, bo mam wszystkie pogryzione. moze sa jakies takie anty-dogryzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Strefa mroku 18.01.02, 08:12 Kup lakier gorzki do paznokci i posmaruj nim końcówki długopisów - jestem żywym dowodem, że pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś