Dodaj do ulubionych

łóżko dla dwulatka

IP: *.* 03.09.02, 07:08
Mam zamiar kupić dla mojego dwuletniego synka łóżko. Do tej pory śpi z nami ale postanowiłam kupić dla niego łóżko, szafę, komodę, jednym słowem urządzić mu pokoik tylko nie mam pojęcia jakie łóżko bedzie najlepsze żeby mały nie spadł i żeby służyło mu przez kilka lat. Pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: olaz Re: łóżko dla dwulatka IP: *.* 03.09.02, 13:53
      Najlepsze jest najzwyklejsze (to które się Wam spodoba) i o normalnych wymiarach tzn. 90 x 200. Posłuży długo a spadania bym tak nie demonizowała. Przez pierwszych kilka nocy możesz przy łóżeczku rozkładać na podłodze kołdrę lub poduszki żeby w razie upadku mały się nie uderzył, później szybko nauczy się spać tak aby nie spadać. Przynajmniej u mnie tak było. A jeżeli faktycznie cały czas by spadał to są do kupienia specjalne barierki, coś w rodzaju płotka w kształcie litery L, którego jeden bok wsuwa się pod materac a drugi chroni przed wypadnieciem z łóżka. Myślę że jeżeli bedziesz miała jakis problem to raczej nie ze spadaniem z nowego łóżka a z przekonaniem malucha żeby wogóle zechciał w nim spać, skoro sprawdził już jak fajnie jest z rodzicami ;)Powodzenia i udanych zakupów Ola
    • Gość: Kryszka Re: łóżko dla dwulatka IP: *.* 03.09.02, 14:42
      Dzisiaj idziemy zamówić łóżko dla Oli (2,5 latka). Wybraliśmy łóżko rozkładane. Po rozłożeniu powierzchnia spania to 140X190 i łózko jest niskie. Spadanie z tapczanu przerobiliśmy na wakacjach: dwie pierwsze noce prawie nie spałam tylko czuwałam, żeby dziecko nie spadło. Później przestałm czuwać, a budziłam sie dopiero wtedy gdy Ola spadła. Pod koniec urlopu, gdy spadła od razu przybiegała do naszego łóżka już bez płaczu...
    • Gość: agacz2905 Re: łóżko dla dwulatka IP: *.* 03.09.02, 17:44
      Mój Szymek ma dopiero 19 m cy, a już śpi na zwykłej (choć nowej i fajnej) wersalce, która stała i tak u niego w pokoju. Łóżeczko niemowlęce zostało wyniesione do piwnicy, bo Szymek go szczerze nie cierpiał, i tak spał na tej wersaleczce...pożyczając sobie bez pytania mojego męża ;-). Dziś praktyka wygląda tak, że ja śpię w naszym "małżeńskim" łożu, Szymek w pokoju obok na szerokiej wersalce, a biedny Paweł miota się, zależnie od potrzeby i zapotrzebowania na swoje usługi (usypianie lub inne...)między mną a Szymkiem. Spadanie z łóżka?? Ja podeszłam do tego tak, że mały może nawet powinien spaść, żeby nauczyć się nie spadać. Powodzenia w usypianiu synka na "dorosłym" łóżku:hello: Agnieszka, mama Szymka
    • Gość: kalinka Re: łóżko dla dwulatka IP: *.* 06.09.02, 12:22
      Witam,Noszę się właśnie z decyzją o zakupie "dorosłego" łóżeczka dla mojej córci. Wczoraj byłam w IKEI i znalazłam dwa bardzo ładne łóżeczka: jedno metalowe w kolorze ciemnoszarym lub złotym i drewniane. Oba mają barierki chroniące przed wypadnięciem z łóżeczka i co bardzo ważne "rosną" razem z dzieckiem (rozsuwają się aż do 2 metrów). Razem z materacem kosztują ok 600-700 zł.Pozdrawiam,Iza
    • Gość: b.suleiman Re: łóżko dla dwulatka IP: *.* 09.09.02, 10:26
      My kupiliśmy łóżko w Ikei w ubiegłym roku (syn miał 2,5 r). Jestesmy zadowoleni. Mały nie spada (barierka), a może samodzielnie z łóżka wyjść. Jest możliwość "wydłużenia" łóżka, ale nie ma narazie takiej potrzeby. Łóżko łatwe w montażu. Pozdrawiam. Mama Omara i Klary

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka