Dodaj do ulubionych

Chicco Caddy - ostrzegam!

IP: *.* 26.09.02, 07:48
Nie wiem czy to tylko ja mam takie złe wrażenia, czy któraś z Was też się tak "nacięła".Misiek parasolkę Caddy dostał na roczek gdy ważył 11,5kg. Wózek wydawał się idealny, lekki, wygodny, wspaniale się go prowadziło. Tylko, że... Michaś ma teraz prawie 20 miesięcy, waży niemal 14 kg, a wózek zaczyna się rozjeżdżać! :(Prowadzi się go bardzo ciężko, tylne kółka zaczynają żyć własnym życiem, blokada przednich przeszła do historii...Wózek niby ma ograniczenie do 15 kg, ale Mały nawet w kombinezonie tyle nie waży.No i skończyło się na tym, że szukamy nowego wózka, też najlepiej parasolki, ale już nie tak drogiej, która utrzyma ciężar mojego klopsika.Możecie coś polecić?pozdrawiamyAnia i Miś
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrys Re: Chicco Caddy - ostrzegam! IP: *.* 26.09.02, 08:09
      Bardzo polecam Bebe Confort Allegro :)Ja również zachwyciłam się Chicco Caddy, ale na szczęście obejrzałam go dokładnie przed zakupem i "przymierzyłam" do niego swojego Michasia. Od razu wydawał mi się strasznie ciasny, a konstrukcja mało stabilna i wytrzymała.Obok na wystawie stał Allegro, który przy Chicco wydawał się limuzyną :)Allegro jest troszkę cięższy od Chicco, ale poza tym moim zdaniem ma same zalety. Ma szerokie, wygodne dla dziecka siedzisko, rozkłada się do pozycji leżącej, ma wysoko rączki i nie muszę iść zgarbiona pchając go :). Do tego wygodna do prania tapicerka w ładnych kolorach, przednie skrętne koła, na tylnich hamulce. Wygodnie się składa i jestem z niego bardzo zadowolona. Podróżuje nim mój 2,5 letni synek (prawie 20 kg). Wózek ma tak stabilną i porządną konstrukcję, że na pewno się "nie rozjedzie" :)Cena zbliżona do ChiccoPozdrawiamKasia B.
    • Gość: gerber Re: Chicco Caddy - ostrzegam! IP: *.* 26.09.02, 13:08
      Ja też stoje przed podobnym dylematem kupna wózka i też jakis czas temu zatanawiałam sie nad modelem Allegro, ale ... przeraził mnie kompletny brak wyposażenia dodatkowego - budy, koszyczka, folii przeciwdeszczowejsadJak bez tego funkcjonować w zimie?!W dodatku Panie w sklepie powiedziały, że wózek ten jet szerszy od innych i NIE da sie do niego podpasować elementów z innych wózków.Słyszałam też, że wózkiem tym trudno podjeżdżać pod krawężniki, ale tu powinny się już wypowiedzieć użytkowniczki - może Tygrys?Ciekawa też jestem czy wózeczek ten stoi sam po złożeniu i jaka jest jego wyższość nad polskim wózkiem Tako, który w tej samej cenie ma pełne wyposażenie dodatkowe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka