bela5 09.12.06, 20:17 odpowiednie dla 4,5-latki? Może wiecie gdzie można kupić najtaniej (sprawdzałam na Allegro cena od 60 - 70 zł)? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwek33 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 14:16 Wszystko zależy od owej 4,5 latki. Jeśli zna wszystkie litery, potrafi prawidłowo przegłoskować wyrazy ( czyli wyróżnić wszystkie głoski w wyrazie) i trochę przynajmniej czytać, to gra będzie się nadawać. Ta gra to jak rozwiązywanie krzyżówki, sama oceń, czy ta dziewczynka sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 14:59 Powinna być ok - wg opisu na pudełku przeznaczona jest dla dzieci od 5-10 lat, przy czym są dwie strony (plansze) - jedna dla początkujących, układa się słówka wg obrazków, druga strona zbliżona już bardziej do "dorosłej" wersji. Moja córka dostała ją właśnie w wieku 5 lat, przez pierwsze może pół roku korzystała z prostszej wersji, teraz gramy już na drugiej - radzi sobie dobrze. Myślę, podobnie jak poprzedniczka, że jeśli dziecko zna literki, zaczyna je "składać", to może to być niezła "wprawka" - przyjemne z pożytecznym Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 15:02 A- jeszcze ceny, pospieszyłam się W zeszłym roku w marketach kosztowała przeciętnie 69 zł (kupowałam w Geancie), teraz spuścili nieco z ceny i można nabyć za 59 zł (chyba także w Tesco i Auchan). Odpowiedz Link Zgłoś
bela5 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 15:24 Córka od jakiegoś czasu wykazuje zainteresowanie literkami, potrafi sama odczytać 4-5literowe wyrazy, więc chciałabym wykorzystać jej zapał do czytania. Dlatego pomyślałam o tej grze. Dzięki dziewczyny za odzew. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 18:03 Moja trzylatka jest zachwycona tą grą. Nie umie co prawda jeszcze czytać, ale litery zna i tak sobie literujemy, wyłącznie na tej stronie dla młodszaków Nie wiem, ile kosztuje, bo mamy odziedziczoną. Ale polecam, fajna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bela5 Re: Scrabble Junior ... 13.12.06, 20:03 Dzisiaj kupiłam tę grę w Geancie na Trzech Stawach w Katowicach za jedyne 52 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Scrabble Junior ... 13.12.06, 23:59 Uwaga gra zawiera małe litery! ważne, bo część 4 latków zozpoznaje duże AEG a małych a,e ,g już nie.A gre polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś