Dodaj do ulubionych

Obroń się przez ZAIKSem

IP: *.unregistered.media-com.com.pl 01.01.06, 18:06
Spotkałem się z następującymi anty ZAIKSowymi wynalazkami:

1)
umieszczenie notatki (koło radia) iż służy ono tylko do użytku prywatnego
jego właściciela (czyli w domyśle klienci mają go nie słuchać)

2)
regulamin zawierający zakaz wstępu pracownikom ZAIKS
Obserwuj wątek
    • Gość: ciąg dalszy Prawa artystów trzeba bronić ale nie kosztem IP: *.unregistered.media-com.com.pl 01.01.06, 18:26
      NABYWCÓW! Jeśli CD ma tyle zabezpieczeń, że mój odtwarzacz go nie odczyta to
      mam (jeszcze) prawo oddać go do skelpu i dostać kasę z powrotem. Paradoksalnie
      mogę łatwiej ukraść prawa autorskie łamiąc zabezpieczenie, tworząć kopię, która
      mi zadziała i dalej domagać się zwrotu kasy...

Płyta CD ma już 20 lat, a ciągle brak porozumienia co do następcy...

A gdyby tak wprowadzić następcę CD (w cenie obecnych CD) obniżyć cenę CD do
      ceny kasety (której cenę pozostawić bez zmian)

Dzięki temu piractwo spadnie, zyski artystów zostaną te same, a producenci
      audio-video będą mieli wzrost popytu na nowe produkty i pozbędą się w końcu
      skomplikowanych i drogich magnetofonów...

Ale po co skoro łatwiej lobbować polityków by uchwalili odpowiednie przepisy?
      • Gość: sickdick Re: Prawa artystów trzeba bronić ale nie kosztem IP: 83.238.116.* 02.01.06, 21:35
        Tak jest ze wszystkim (od zaiksu zaczynajac a na polach namiotowych konczac). Dzika, pierwotna forma 'kapitalizmu' objawia sie poprzez doslowne zdzierstwo.
        Powinno byc tak jak w Stanach, gdzie celem jest przyciagniecie jak najwiekszej liczby ludzi, zachecenie niskimi oplatami, promocjami, roznymi wynalazkami do skorzystania ze wszystkiego co oferuje firma. U nas jest odwrotnie a do tego firmy jak najmniej daja w zamian. Byle wycisnac kase.
        Prymityw i krotkowzrocznosc. Uroki 3-go swiata.
        • Gość: Gobi03 własność a wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:43
          nie chwal tak USA, bo tam koncerny wykupują licencje na wszystko poczynając od
          pomysłów na działanie (nie implementacji, ale samych pomysłów!) a kończąc na
          słowach z codziennego życia (np "Okna", które nawet w Polsce niby mają do nich
          należeć)
          To właśnie amerykańskie rozwiązania są antydemokratyczne i wygrają na nich
          Chińczycy, którzy te patenty mają w d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka