Dodaj do ulubionych

vision express

14.12.06, 12:54
Witam Drogie Mamy!
Chciałbym chrzesniakowi sprezentować pierwsze okularki. Polecacie tytułową firmę?
Obserwuj wątek
    • lizavietta Re: vision express 14.12.06, 12:55
      mają wybór, ok
    • cooky1 Re: vision express 14.12.06, 13:10
      Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja polecam zakłady optyczne MOZART OPTYK , bardzo
      miła obsługa i duzy wybór opraw korekcyjnych dla dzieci, ja jestem zadowolona,
      zakup zrobiłam w Krakowie w Tesco na Wielickiej
      Polecam .......
    • lenka30a Re: vision express 14.12.06, 13:17
      ja mogę polecić, mam od nich okulary, profesjonalnie dobranesmile
      • zuchatata Re: vision express 14.12.06, 13:20
        Jestem z W-wy. A tu chyba właśnie VE jest najbardziej popularny. Pytam, bo
        zależy mi na tym , żeby mu się te okulary nie rozleciały po tygodniu.. Moje się
        tak rozpadły, ale robione gdzie indziej.
    • m.fiorella Re: vision express 14.12.06, 14:31
      a ja polecam filmann czy jakos tak,przynajmniej w szczecinie
      mam od nich juz druga para, zawsze jest gwarancja 3 lata,jak okulary mi sie
      porysowaly to wymieniali bardzo szybko i bez gadania
    • montechristo4 Re: NIE 14.12.06, 14:41
      jeżeli chodzi o oprawki, to ok, jest wybór, możesz kupić. Ale nie rób u nich
      szkieł, szczególnie dla dziecka! Moi synowie noszą okulary i okulistka
      powiedziałą, że absolutnie nie VE, bo mają masówkę i nie dbają o jakość! Dzieci
      muszą mieć okulary idealne, inaczej grozi to pogłębieniem wady.
      Ja robiłam okulary dla siebie w VE i nigdy więcej - za mocne szkła i leżą
      nieużywane.
      Jeżeli robisz okulary w W-wia, polecam optyka przy pl. Bankowym.
      • aluc Re: NIE 14.12.06, 14:44
        potwierdzam, moja okulistka również
        są wyjątkowo niechlujni przy obróbce szkieł, nie zgadza się rozstaw źrenic etc.
        co do oprawek - drogie, markowe oprawki są w VE droższe niż w prywatnych
        zakładach, poza tym mają rzeczy z jakichś posezonowych wyprzedaży chyba wink
        szkła też są droższe, zwłaszcza te bardzo drogie
    • agazet3 Re: vision express 14.12.06, 14:56
      Jeżeli chodzi o okulary dla dzieci nie polecam VE!!!!! Robiliśmy synowi (wtedy
      11 m-cy)pierwsze okulary. Na prośbę o dobranie oprawek pokazano nam stojak z
      oprawkami dla dzieci,żebyśmy sami sobie wybrali. Dramatem było skrócenie
      zauszników, 3 osoby się motały i biedne nie wiedziały jak mają je skrócić. Po
      drugie okularki poszliśmy do zwykłego zakładu optycznego, który działa dobrych
      naście lat. I co sie okazało,Pani optyk zajęła się wszystkim, my tylko
      zaakceptowaliśmy rodzaj oprawek. Bardzo ważny jest rozstaw źrenic, źle dobrane
      okulary (za duże lub za małe) nie spełniają swojej funkcji. I zapłaciliśmy
      połowę mniej niż w VE.
      • sebaga Re: vision express 14.12.06, 15:17
        Dzięki za rady smile
      • kasja78 nie 14.12.06, 18:11
        nie miła,nie profesjonalna obsługa,brak podejścia do klienta-na zasadzie
        nastepny proszę
        • clementine_kruczynski Fielmann - gwarancja owszem, ale na rok 14.12.06, 20:06
          Ja też uważam że w Vision Express lecą taśmowo. Polecam małe prywatne zakłady
          optyczne.

Sprostowanie do Fielmanna - w tej chwili do każdej pary zrobionych u nich
          okularów dają roczną gwarancję. Dobra rzecz, zwłaszcza dla dziecka - wiadomo -
          maluchowi okulary łatwo zgubić czy zniszczyć.
    • bogusia1231 Re: vision express 15.12.06, 11:39
      Co do obsługi to zależy jak się trafi, pierwsze okulary robiłam we Wrocławiu
      (VE) obsługa super, oprawki dobrane idealnie. W Szczecinie porażka, pierwszy
      raz jak chciałam wymienić szkła - pan zaproponiował mi że ok, ale na moją
      odpowiedzialność- jak się nie zgodziłam,zrobili na swoją odpowiedzialność.
      Przy zakupie drugich oprawek - nawet wielkość jest źle dobranasad
      • mama-smyka Re: vision express 15.12.06, 14:35
        U mnie 4 osoby w rodzinie noszą okulary - ja, mąż i moi rodzice. Wszyscy od
        kilku lat chodzimy do VE i tylko tam kupujemy okulary - jeszcze nigdzie nikt z
        nas nie był niezadowolony!
        Z okularami nic nam się nie działo, aha, tacie wypadało jedno szkło, bo się
        uparł na cienkie oprawki a szkła ma grube, ale bez problemu zawsze naprawiali
        wszystkie usterki (tylko u taty się zdarzały).
        Faktycznie, oprawki wybiera się samemu, ale dla mnie to plus, że nie łazi za
        mną namolny człowieczek i nie wciska to, co mu od miesięcy nie zeszło.
        Zawsze doradzą, wyjaśnią, ja się u nich dobrze czuję, zawsze mam poczucie, że
        zostałam poważnie i uprzejmie potraktowana i nie mam poczucia, że się spieszą
        do następnego klienta, wręcz przeciwnie - czasem się zastanawiam, po co oni
        tyle ze mną gadają. wink
        Ale może to kwestia konkretnego salonu VE?
        My jeździmy do Katowic do 3 Stawów i SCC oraz do Bytomia do Plejady.
        Polecam. smile
    • hipopotamama mam tam zniżki ! ! ! 15.12.06, 15:59
      Mam Smartczeki (SodexhoPass) do VE. Jeżeli planujesz zakupy za minimum 300zł
      mogę Ci odstąpić czek na 100zł lub na 200zł przy zakupach za 600zł. (odstępne
      odpowiednio 10 i 20zł). Można je łączyć. Do czeku jest badanie wzroku u
      okulisty za 1zł. Czeki są ważne do 28.02.2007.
      • kasiap77 Re: mam tam zniżki ! ! ! 15.12.06, 19:59
        Też mam te czeki - jeśli się komuś przydadzą chętnie oddam - oczywiście za darmo
    • robalrobal Re: vision express 15.12.06, 16:04
      Ja mam dobre doświadczenia z VE ale nie robiłam tam okularów tylko dobierałam soczewki. Lekarz cierpliwie uczył mnie je zakładać. A trochę mi się zeszło. Pierwszą soczewke wkładałam 40 minut!
      • mariejo Re: vision express 15.12.06, 20:49
        Na stale nosze soczewki i z zasady chodze do okulisty od soczewek, ostatnio
        poszlam do VE i powiedzialam ze na codzien nosze soczewki. Niebacznie
        zdecydowalam sie na badanie wzroku koszmar, mialam w sumie 2 badania przez 2
        okulistki i rezultat koszmarny, nie umieja dobrac okularow i nie znaja sie na
        swoim fachu. Moga popsuc wzrok. Co do soczewek nie wiem jak dzialaja ale
        osobom noszacym soczewki odradzam robienie okularow w VE.
        • katse Re: vision express 15.12.06, 21:14
          nie można robić badania wzroku tuż po zdjęciu soczewek. Tak mówi moja
          okulistka. Musiałam zdjąć soczewki, posiedzieć bez nich, albo pochodzić w
          okularach jakieś pół godzinki, dopiero potem badała oko

K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka