Gość: agulak IP: *.* 10.02.03, 16:09 Wacham się pomiędzy zakupem wózka trójkołowego Quinny Fashion i Bebe Confort Everest.Proszę o infirmacje i opionie na temat tych wózków.Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: _misia_ Re: Quinny czy Everest IP: *.* 10.02.03, 17:34 Cześć, nie wypowiem się konkretnie co do tych modeli wózków, ale słyszałam że trójkołowce są mało stabilne. Zwłaszcza przy większych dzieciach, które "kręcą" sie w wózku i wychylają. Na pewno polecam duże pompowane koła, bo na naszych "równych" chodnikach można się umordować.Tak czy siak posłuchaj najpierw użytkowników trójkołowców, wózek świetnie sie prezentuje, ale czy równie wygodnie prowadzi?Pozdrawiammisia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismena Re: Quinny czy Everest IP: *.* 10.02.03, 18:02 Jestem od niedawna szczęsliwą posiadaczką wozka Everest i jestesmy z synkiem bardzo zadowoleni. Wózek b. łatwo składa się w kostkę, można szybko zdjąć koła tak więc zajmuje mało miejsca w bagażniku - co było dla mnie dość istotne, ponieważ dużo jezdzimy. Ale przede wszystkim wózek jest super resorowany - niestraszne mu dziury w drodze i inne nierównosci (mieszkam za miastem i chodzimy na spacery po polnych drogach).Ponadto maluch ma dużo miejsca bo siedzisko jest b.szerokie w porownaniu z innymi wozkami - przymierzałam z synkiem !Co jeszcze - można całkowicie odpiąć budkę, pałąk tez, waży tylko 10 kg, ma wygodną, regulowana rączkę, co prawda oparcie nie rozkłada sie zupełnie płasko, ale to chyba juz nie jest konieczne. Przydałałaby sie jedynie ta klapka pod nózki, bo kiedy mały śpi, to nóżki troche mu wiszą, ale cóż nie ma wózków idealnych. Everest ma zdecydowanie - wg mnie- więcej plusów od innych wozków.Bardzo podobał mi sie maxi taxi - ale nie ma pałąka i po złozeniu nie mieści sie w moim samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia.d.d Re: Quinny czy Everest IP: *.* 10.02.03, 18:53 ja mam Quinny Fashion i w zasadzie uważam, że oba modele, które Cię interesują są bardzo dobre i porównywalnej jakościja wybrałam Quinny, bo trafiła mi się okazja cenowa, ale gdyby ktoś sprzedawał równie tanio Everesta, to bym się nie wahałaaha, wadą obu modeli jest ich ciężar- tzn. nie wiem, czy to można nazwać wadą, ale są modele lżejszepozdrawiam P.S a to, że 3kołowce są mało stabilne, to zdecydowana nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia.d.d Re: Quinny czy Everest- do Dominiki Kostrupskiej IP: *.* 21.02.03, 13:22 Dominiko, skasował mi się twój mail z pytaniem o Quinny, więc nie mogę na niego odpowiedzieć, bo nie znam adresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AneczkaG Re: Quinny czy Everest do Ismeny!!! IP: *.* 23.02.03, 14:29 Napisz jeszcze coś o tym wózku!!!Do jakiego bagażnika się mieści bez problemu? Do jakiego kąta rozkłada się oparcie? Do prawie płaskiego, czy takiego np. 45 stopni? Od jakiego wieku dziecka go używacie? Aneczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismena Re: Quinny czy Everest do Aneczki IP: *.* 23.02.03, 17:34 Mój synek miał niecałe 8 miesięcy jak przesiadł sie do Everesta. Myślę że mozna go używać nawet trochę wcześniej, ale dla noworodków to raczej sie nie nadaje. Oparcie rozkłada sie prawie na płasko, jest małe nachylenie ale trudno mi powiedzieć ile stopni...Ale zupęłnie płasko nie jest. Od kiedy mój synek odkrył siadanie, to nie chce juz leżeć i muszę podnosić oparcie. Rozkładam tylko do spania i jest mu całkiem wygodnie. Przydałaby sie jedynie ta podpórka pod nózki, wtedy byłby to wózek idealny! A bagażnik mam naprawdę bardzo mały bo auto trzydrzwiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AneczkaG Re: Quinny czy Everest do Aneczki IP: *.* 23.02.03, 17:50 Dzięki!Mam jeszcze jedno pytanie: skoro Twój synek miał 8 mies., to pewnie wcześniej miałaś jakiś zwykły czterokołowiec z gondolą? Jak byś porównała komfort prowadzenia i jeżdżenia zwykłym wózkiem a everestem?Aneczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia.d.d Re: Quinny czy Everest do Aneczki IP: *.* 23.02.03, 18:06 A propos- Quinny fashion rozkłada się na zupełnie płasko i ma fajny regulowany podnóżek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AneczkaG Re: Quinny czy Everest IP: *.* 23.02.03, 14:24 Agnieszka - zdecydowałaś się na coś??? Bo ja mam tensam dylemat i jakoś nie mogę nic wymysleć! Jak byś chciała skonfrontować pomysły zapraszam na priva.Aneczka z 35 tyg. Brzuszkiem - Paulinką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamabłażeja Re: Quinny czy Everest IP: *.* 23.02.03, 20:45 Zdecydowanie Quinny! Jest mięciutki, wygodny. Mieszkam przy lesie, jest niezastąpiony na spacerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulak Dziewczyny dziekuję za pomoc i opinie! IP: *.* 01.03.03, 22:11 Dzięki jeszcze raz za opinie i odpowiedź na moje pytanie. Wiem że już takie pytania na forum były ale jak przyjdzie człowiekowi wydać "ciężki kawałek chleba" na pojazd dla dziecka to chciałby być pewny swoich decyzji.Pozdrawiam wszystkie e- mamuśki z dziećmi i czekające na swoje maluszki! Odpowiedz Link Zgłoś