ciociaewa 15.01.07, 00:13 Co sądzicie o kubkach ze zdjęiami pociech, słyszałam tez że są poduszki z nadrukami i kalendarze. Myślicie że taki prezent nadaje się dla Dzień babci/dziadka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buanitka Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 00:22 Bardzo fajne pomysły, zwłaszcza z kalendarzami zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 09:32 fajne są z takimi zdjęciami co pojawiaja się po nalaniu gorącego pynu do kubka. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 09:40 mnie sie takie gadzety srednio podobaja ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 09:54 Myślę, że dla dziadków to fajny upominek My w tym roku też takie kubeczki planujemy dla obu par dziadków i dwu prababć Ponieważ w ostatnią sobotę na zawodach pływackich Młoda zdobyła swój pierwszy medal, chcę na ten kubek dać jej zdjęcie z medalem, mając nadzieję, że medali będzie więcej, dziadkowie bedą żyli długo i zbiorą niezłą zastawę Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:17 Ale to Wy dajecie Waszym dziadkom takie kubki? Nie przepadam za kiczem, ale może starsi ludzie mają obniżony krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:59 tjaaaa, ci starsi ludzie co roku dostają kubeczki, kalendarzyki, zdjęcia, odbitki łapek i stópek i..... pewnie im sie juz na samą myśl, że w tym roku kolejny wiecheć do kolekcji dostaną niedobrze robi. jak dla mnie dzień babci czy dziadka oznacza, że należy się coś dla ich przyjemności. w ten dzień przyjemnie jest im pobyć z wnukiem, wnukami, ale prezentos powinien być dla BABCI lub DZIADKA, a nie wiecznie kubeczek z wnuczkiem, kalendarzyk z wnuczkiem, koszulka z wnuczkiem.... w taki sposób te wnuki szybko bokiem wyjdą. no i robi się z tego dzień rozpowszechniania wizerunku wnuczka, a nie dzień babci, czy dziadka. moim skromnym zdaniem. ja na dzień babci chętnie przyjęłabym ładną srebrną broszkę, lub dyskretną apaszkę a nie dziesiąty kubek z wnukiem, wolę prezent kobiecy, pieszczący moją próżność niż ciągłe gadżety przypominające mi, że babcia jestem i myślenie o czymś innym niż wnuki, to prawie przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:08 Demarto- dopusc mysl, ze ludzie moga miec inny gust i inne oczekiwania niz Ty. > tjaaaa, ci starsi ludzie co roku dostają kubeczki, kalendarzyki, zdjęcia, > odbitki łapek i stópek i..... pewnie im sie juz na samą myśl, że w tym roku > kolejny wiecheć do kolekcji dostaną niedobrze robi. A co, rozmawialas z nimi, ze takie wnioski wyciagasz? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:08 > ja na dzień babci chętnie przyjęłabym ładną srebrną broszkę, lub dyskretną > apaszkę a w którym miejscu jest tu przekaz, że jest to prezent od wnuka dla babci/dziadka ? To jest raczej prezent od ciebie, nie od twojego dziecka. No chyba, że wnuk ma lat 20, sam zarabia pieniądze i sam idzie po w/w przez Ciebie zakupy dla babci. Ale 3-latek ????? 3-latkowi łatwiej wytłumaczyć - uśmiechnij się - zrobimy zdjęcie i damy babci/dziadkowi na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
071979an Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:17 Dla mnie to fajna rzecz.Własnie zamówiłam kalendarze i nie moge się doczekać kiedy przyślą.Pierwszy raz robie taki prezent dziadkom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rena76 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:25 Właśnie w piątek zamówiłam takie kubki-dla babci i dziadka. Moja siostra ma synka w wieku mojego czorta, więc co roku wspólnie szykujemy prezenty. W tamtym roku dziadkowie dostali koszulkę (dla dziadka - chodzi dumny po dziś dzień ze zdjęciem wnuków na piersi) i poduszeczkę (dla babci - zajmuje centralne miejsce w sypialni...). Kubki zamówiłam w Fotojokerze - 25 zł z napisem. Zapewne dla niektórych to kiczowaty pomysł, ale wiem, że dziadkom bardzo się pododba i chyba o to właśnie chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:52 Ale to są dziadkowie Waszych dzieci, tak? To z jakiej racji Wy im kupujecie prezenty? Nie lepiej poczekać aż bachory dorosną i zrobią to same? Odpowiedz Link Zgłoś
anet78 do ledzeppelin3 15.01.07, 10:58 a nie uważasz, że przesadziłaś z tymi bachorami Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 11:08 Lubię to słowo. W przeciwieństwie do maluszków i dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:09 A moze po prostu "dziecko" zamiast silic sie na kontrowersyjne "bachory"? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:12 A moż po prostu nie sil się na dyktowanie mi określeń? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:19 Jesli bedziesz obrazac dzieci, w tym moje, bo piszesz w koncu o nich, to przyjmij do wiadomosci, ze bede sie czepiac. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:31 no co ty przeciez to nie jest napisane celem obrazenia dziecka (chyba hhee) ja czesto tak mowie na dzieci, tylko nie w ich obecnosci, zartobliwie poprostu ale moze faktycznie dla kogos moze byc to obrazliwie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:41 To JEST obraźliwe i nie zycze sobie.Jak ktos tak pisze o wlasnych dzieciach to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:43 to jest obrazliwe dla Ciebie dla mnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: do ledzeppelin3 16.01.07, 12:32 >To JEST obraźliwe i nie zycze sobie No to masz problem Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: do ledzeppelin3 16.01.07, 13:12 No wiesz, az tak to sobie nie schlebiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 11:08 Znam gorsze kicze od kubków czy kalendarzy, a wlasnie np. setna broszka dla babci. Wszystko zależy od dziadków. My zrobiliśmy naszym rodzicom na gwiazdkę prezenty w postaci kubków. Ich radośc przerosła nasze oczekiwania A nasze rodzeństwo było rozczarowane , że oni nie dostali...i wymusili na urodziny. No ale u nas jest obsesja na punkcie małego ze strony rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 11:08 Ja zrobilam cos takeigo, dla naszej niani, na imieniny. Fajnie wyszlo i ona sie ucieszyla, teraz zastanawiam sie nad dziadkami, ale chyba na urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Demarta 15.01.07, 11:25 Szczerze wątpię, zeby ktoś kupił babci dziesiąty kubek ze zdjęciem wnuka. Za to apaszka czy broszka to raczej standardowy prezent dla babci i oklepany jak mało co. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Demarta 15.01.07, 11:30 sebaga napisała: > Za to apaszka czy broszka to raczej standardowy prezent dla babci i oklepany jak mało co. nie jak mało co, tylko jak kubki, kalendarze i im podobne )) broszka czy apaszka to dla mnie uogólnienie prezentu "kobiecego" dla babci, nie trzeba się do tego ograniczać. moja np pasjami uwielbiała pięknie haftowane chusteczki do nosa. mogła ich dostawać tony i każdą cieszyła się jak pierwszą. a wizerunki wnuków dostawała bez okazji, zawsze robiac odbitki zdjęć robiło się dodatkową "dla babci". Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka lepszy kubek od broszki czy kosmetyku 15.01.07, 11:35 nie ma co uogólniać..jednym kubki będa sie podobac inym wyjda bokiem..najczesciej dziadkowie kochają wnuki więc na pewno bardziej się uciesza z kalendarza ze zdjęciem wnuka niz jakas broszka..zapewniam ze nikt by nawet 3 razy z rzedu nie kupował np.broszki.. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 o co tu bić pianę? 15.01.07, 11:37 Lepsze, nie lepsze. Każdy chyba zna swoich rodziców, dziadków, czy pociotków i wie, jaki prezent może sprawić im przyjemność. Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
mamciakam Re: o co tu bić pianę? 15.01.07, 14:58 lilla wyjęłas mi to z ust.a raczej z klawiaturki... Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Demarta 15.01.07, 11:38 Dlatego właśnie napisałam, zależy od dziadków.. U nas kubki zrobiły furorę, dostaliśmy "zamówienia" na 4 kolejne i to mimo, że na bieżąco wszyscy dostają zdjęcia.. Za to apaszek moja mama ma już setki i w tym roku też dostała od mojej teściowej. Wiem,ze średnio się ucieszyła . Tak więc nie ma co uogólniać.. pozdr. aga Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:28 hehe, no nie zle sie wyrazilam wiem ze takie rzeczy nie zachwycilyby dziadkow jednych ani drugich laurka na dzien babci wystarczy zdjecia na komodzie stoja ja uwazam ze zdjecie powinno stac w ramce, byc w kompie, w albumie, natomiast nie jako kubek, talerz, itpnie podoba mi sie to poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
m_bineczka gdzie mozna je kupic? 16.01.07, 08:51 macie moze jakies sprawdzone adresy gdzie mozna taki kubek zamowic? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: kubki ze zdjęciami?? 16.01.07, 12:40 Ja na Gwiazdkę zrobiłam dzadkom i pradziadkom tekie kalendarze. Wszyscy się cieszyli, a jedna prababcia, która miała w tym roku bardzo smutne przeżycia prawie się rozpłakała ze szczęścia i powiesiła sobie ten kalendarz nad łóżkiem żeby go widzieć codziennie jak będzie wstawać. To chyba zależy od babci. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: kubki ze zdjęciami?? 16.01.07, 12:48 Mi się podobają takie upominki. Ja też w tym roku zamówialm kalendarze i czekam z utęsknieniem na przesyłkę. Myśłę, że Dzień Babci i Dziadka to świetna okazja na tego typu upominki. Odpowiedz Link Zgłoś