Dodaj do ulubionych

kubki ze zdjęciami??

15.01.07, 00:13
Co sądzicie o kubkach ze zdjęiami pociech, słyszałam tez że są poduszki z
nadrukami i kalendarze. Myślicie że taki prezent nadaje się dla Dzień
babci/dziadka??
Obserwuj wątek
    • buanitka Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 00:22
      Bardzo fajne pomysły, zwłaszcza z kalendarzami tongue_out zapraszam
    • koralik12 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 09:32
      fajne są z takimi zdjęciami co pojawiaja się po nalaniu gorącego pynu do kubka.
    • moofka Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 09:40
      mnie sie takie gadzety srednio podobaja ;/
      • magi104 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 09:54
        Myślę, że dla dziadków to fajny upominek smile My w tym roku też takie kubeczki
        planujemy dla obu par dziadków i dwu prababć smile
        Ponieważ w ostatnią sobotę na zawodach pływackich Młoda zdobyła swój pierwszy
        medal, chcę na ten kubek dać jej zdjęcie z medalem, mając nadzieję, że medali
        będzie więcej, dziadkowie bedą żyli długo i zbiorą niezłą zastawę smilesmilesmile
        • ledzeppelin3 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:17
          Ale to Wy dajecie Waszym dziadkom takie kubki?
          Nie przepadam za kiczem, ale może starsi ludzie mają obniżony krytycyzm
          • demarta Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:59
            tjaaaa, ci starsi ludzie co roku dostają kubeczki, kalendarzyki, zdjęcia,
            odbitki łapek i stópek i..... pewnie im sie juz na samą myśl, że w tym roku
            kolejny wiecheć do kolekcji dostaną niedobrze robi.

jak dla mnie dzień babci czy dziadka oznacza, że należy się coś dla ich
            przyjemności. w ten dzień przyjemnie jest im pobyć z wnukiem, wnukami, ale
            prezentos powinien być dla BABCI lub DZIADKA, a nie wiecznie kubeczek z
            wnuczkiem, kalendarzyk z wnuczkiem, koszulka z wnuczkiem.... w taki sposób te
            wnuki szybko bokiem wyjdą. no i robi się z tego dzień rozpowszechniania
            wizerunku wnuczka, a nie dzień babci, czy dziadka.

moim skromnym zdaniem.

ja na dzień babci chętnie przyjęłabym ładną srebrną broszkę, lub dyskretną
            apaszkę a nie dziesiąty kubek z wnukiem, wolę prezent kobiecy, pieszczący moją
            próżność niż ciągłe gadżety przypominające mi, że babcia jestem i myślenie o
            czymś innym niż wnuki, to prawie przestępstwo.
            • lola211 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:08
              Demarto- dopusc mysl, ze ludzie moga miec inny gust i inne oczekiwania niz Ty.

> tjaaaa, ci starsi ludzie co roku dostają kubeczki, kalendarzyki, zdjęcia,
              > odbitki łapek i stópek i..... pewnie im sie juz na samą myśl, że w tym roku
              > kolejny wiecheć do kolekcji dostaną niedobrze robi.

A co, rozmawialas z nimi, ze takie wnioski wyciagasz?
            • iwles Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:08
              > ja na dzień babci chętnie przyjęłabym ładną srebrną broszkę, lub dyskretną
              > apaszkę

a w którym miejscu jest tu przekaz, że jest to prezent od wnuka dla
              babci/dziadka ?
              To jest raczej prezent od ciebie, nie od twojego dziecka.
              No chyba, że wnuk ma lat 20, sam zarabia pieniądze i sam idzie po w/w przez
              Ciebie zakupy dla babci.

Ale 3-latek ?????

3-latkowi łatwiej wytłumaczyć - uśmiechnij się - zrobimy zdjęcie i damy
              babci/dziadkowi na pamiątkę.
    • 071979an Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:17
      Dla mnie to fajna rzecz.Własnie zamówiłam kalendarze i nie moge się doczekać
      kiedy przyślą.Pierwszy raz robie taki prezent dziadkom!!!
    • rena76 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:25
      Właśnie w piątek zamówiłam takie kubki-dla babci i dziadka. Moja siostra ma
      synka w wieku mojego czorta, więc co roku wspólnie szykujemy prezenty. W tamtym
      roku dziadkowie dostali koszulkę (dla dziadka - chodzi dumny po dziś dzień ze
      zdjęciem wnuków na piersi) i poduszeczkę (dla babci - zajmuje centralne miejsce
      w sypialni...). Kubki zamówiłam w Fotojokerze - 25 zł z napisem. Zapewne dla
      niektórych to kiczowaty pomysł, ale wiem, że dziadkom bardzo się pododba i
      chyba o to właśnie chodzi. Pozdrawiam
      • ledzeppelin3 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 10:52
        Ale to są dziadkowie Waszych dzieci, tak? To z jakiej racji Wy im kupujecie
        prezenty? Nie lepiej poczekać aż bachory dorosną i zrobią to same?
        • anet78 do ledzeppelin3 15.01.07, 10:58
          a nie uważasz, że przesadziłaś z tymi bachorami
          • ledzeppelin3 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 11:08
            Lubię to słowo. W przeciwieństwie do maluszków i dzidzi
            • lola211 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:09
              A moze po prostu "dziecko" zamiast silic sie na kontrowersyjne "bachory"?
              • ledzeppelin3 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:12
                A moż po prostu nie sil się na dyktowanie mi określeń?
                • lola211 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:19
                  Jesli bedziesz obrazac dzieci, w tym moje, bo piszesz w koncu o nich, to
                  przyjmij do wiadomosci, ze bede sie czepiac.
                  • cocollino1 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:31
                    no co tysmile
                    przeciez to nie jest napisane celem obrazenia dzieckasmile (chyba hhee)
                    ja czesto tak mowie na dzieci, tylko nie w ich obecnosci, zartobliwie poprostu
                    ale moze faktycznie dla kogos moze byc to obrazliwie
                    • lola211 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:41
                      To JEST obraźliwe i nie zycze sobie.Jak ktos tak pisze o wlasnych dzieciach to
                      jego sprawa.
                      • cocollino1 Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 15:43
                        to jest obrazliwe dla Ciebie
                        dla mnie nie
                      • ledzeppelin3 Re: do ledzeppelin3 16.01.07, 12:32
                        >To JEST obraźliwe i nie zycze sobie
                        No to masz problem
                        • lola211 Re: do ledzeppelin3 16.01.07, 13:12
                          No wiesz, az tak to sobie nie schlebiaj.
          • sebaga Re: do ledzeppelin3 15.01.07, 11:08
            Znam gorsze kicze od kubków czy kalendarzy, a wlasnie np. setna broszka dla babci.
            Wszystko zależy od dziadków. My zrobiliśmy naszym rodzicom na gwiazdkę prezenty
            w postaci kubków. Ich radośc przerosła nasze oczekiwania smile A nasze rodzeństwo
            było rozczarowane , że oni nie dostali...i wymusili na urodziny. No ale u nas
            jest obsesja na punkcie małego ze strony rodziny.
      • majan2 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 11:08
        Ja zrobilam cos takeigo, dla naszej niani, na imieniny. Fajnie wyszlo i ona sie
        ucieszyla, teraz zastanawiam sie nad dziadkami, ale chyba na urodziny.
    • sebaga Demarta 15.01.07, 11:25
      Szczerze wątpię, zeby ktoś kupił babci dziesiąty kubek ze zdjęciem wnuka. Za to
      apaszka czy broszka to raczej standardowy prezent dla babci i oklepany jak mało co.
      • demarta Re: Demarta 15.01.07, 11:30
        sebaga napisała:

> Za to apaszka czy broszka to raczej standardowy prezent dla babci i oklepany
        jak mało co.

nie jak mało co, tylko jak kubki, kalendarze i im podobne wink))
        broszka czy apaszka to dla mnie uogólnienie prezentu "kobiecego" dla babci, nie
        trzeba się do tego ograniczać. moja np pasjami uwielbiała pięknie haftowane
        chusteczki do nosa. mogła ich dostawać tony i każdą cieszyła się jak pierwszą.
        a wizerunki wnuków dostawała bez okazji, zawsze robiac odbitki zdjęć robiło się
        dodatkową "dla babci".
        • ewcialinka lepszy kubek od broszki czy kosmetyku 15.01.07, 11:35
          nie ma co uogólniać..jednym kubki będa sie podobac inym wyjda
          bokiem..najczesciej dziadkowie kochają wnukitongue_out więc na pewno bardziej się
          uciesza z kalendarza ze zdjęciem wnuka niz jakas broszka..zapewniam ze nikt by
          nawet 3 razy z rzedu nie kupował np.broszki..
          • lila1974 o co tu bić pianę? 15.01.07, 11:37
            Lepsze, nie lepsze.

Każdy chyba zna swoich rodziców, dziadków, czy pociotków i wie, jaki prezent
            może sprawić im przyjemność.

Ech ...
            • mamciakam Re: o co tu bić pianę? 15.01.07, 14:58
              lilla wyjęłas mi to z ust.a raczej z klawiaturki...
        • sebaga Re: Demarta 15.01.07, 11:38
          Dlatego właśnie napisałam, zależy od dziadków.. U nas kubki zrobiły furorę,
          dostaliśmy "zamówienia" na 4 kolejne smile i to mimo, że na bieżąco wszyscy
          dostają zdjęcia.. Za to apaszek moja mama ma już setki i w tym roku też dostała
          od mojej teściowej. Wiem,ze średnio się ucieszyła . Tak więc nie ma co uogólniać..

pozdr.
          aga
    • cocollino1 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:16
      ja nie lubie takich rzeczy
      • lola211 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:19
        A jestes juz babcia?smile
        • cocollino1 Re: kubki ze zdjęciami?? 15.01.07, 15:28
          hehe, no niesmile
          zle sie wyrazilam
          wiem ze takie rzeczy nie zachwycilyby dziadkow jednych ani drugichsmile
          laurka na dzien babci wystarczy
          zdjecia na komodzie stoja
          ja uwazam ze zdjecie powinno stac w ramce, byc w kompie, w albumie, natomiast
          nie jako kubek, talerz, itpsmilenie podoba mi sie to poprostusmile

• m_bineczka gdzie mozna je kupic? 16.01.07, 08:51
            macie moze jakies sprawdzone adresy gdzie mozna taki kubek zamowic?
            • marcelaga Re: gdzie mozna je kupic? 16.01.07, 09:47

• marcelaga Re: kubki ze zdjęciami?? 16.01.07, 09:45

• agnieszkamodras Re: kubki ze zdjęciami?? 16.01.07, 12:40
      Ja na Gwiazdkę zrobiłam dzadkom i pradziadkom tekie kalendarze. Wszyscy się
      cieszyli, a jedna prababcia, która miała w tym roku bardzo smutne przeżycia
      prawie się rozpłakała ze szczęścia i powiesiła sobie ten kalendarz nad łóżkiem
      żeby go widzieć codziennie jak będzie wstawać. To chyba zależy od babci.
      • hanna100 Re: kubki ze zdjęciami?? 16.01.07, 12:48
        Mi się podobają takie upominki. Ja też w tym roku zamówialm kalendarze i czekam
        z utęsknieniem na przesyłkę. Myśłę, że Dzień Babci i Dziadka to świetna okazja
        na tego typu upominki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka