Dodaj do ulubionych

jaki laktator?

01.02.07, 19:28
wracam do pracy za 2 miesiące i muszę zdecydować się na laktator, ponieważ
nie chcę przerywać karmienia piersią. Idzie mi to bardzo dobrze nawet bardzo
bardzo dobrze że córunia nie chce nawet pomysleć o butelce. Jesli nie polubi
jej to nici z karmienia mlekiem gdy bede poza domem. Ale moja prośba dotyczy:
JAKI LAKTATOR ? Wiem że AVENT jest najbardziej popularny i ma wszystko takie
spójne: butelki, pojemniki, smoczki. Proszę o rady smile
Obserwuj wątek
    • lankal84 Re: jaki laktator? 01.02.07, 20:47
      ja kozystam z tuffi firmy gaja elektryczny dla mnie rewelacja
      jak w kazdym trzeba przyzwyczaic piers do sciagania innym sposobem niz usta
      dziecka
      ja sciagalam 120 w 5 minut
      oczywsicie z peirsi z ktorej sciagasz nei karam dziecka jak pelna to lepiej
      sciagsz koszt kolo 120 zl
    • kaasik4 Re: jaki laktator? 02.02.07, 00:06
      Ja też wróciłam do pracy i musiałam zakupić laktator. Kupiłam Medela Mini
      Electric i jestem baaaaardzo zadowolona. Koszt to chyba 240 zl. Ma regulowaną
      siłę ssania i jest naprawdę efektywny. Polecam
    • k.sg Re: jaki laktator? 02.02.07, 01:04
      Co do laktatora Avent, to ja bym się mocno zastanowiła. Mam Avent Isis (ręczny)
      i ściąganie pokarmu jest za każdym razem wielką loterią. Nie dość, że podczas
      odciągania bardzo skrzypi, to jeszcze mocno "maltretuje" pierś. W dodatku (przy
      pełnej piersi) raz udaje mi się odciągnąć w 15 minut 150 ml, a następnym razem w
      pół godziny tylko 60. Nie wiem od czego to zależy, dodam, że wszystkie części są
      prawidłowo zamontowane, nic nie odstaje itp.
      Jakbym miała kupować raz jeszczcze to zdecydowałabym się na Medelę.
    • lidek0 Re: jaki laktator? 02.02.07, 06:43
      Nie epolecam Aventu bo jest drogi i u mnie się nie sprawdził. Za to Medala byla
      super i pasowała do butelek i smoczków NUKA co powodowało, że koszty były
      znacznie mniejsze. Avent pasuje sam do siebie przez co używanie jest drogie.
      • beatamazurek1 Re: jaki laktator? 02.02.07, 09:41
        ja uzywam Canpol i generalnie jest ok choc tez czasem nie moge zdobyc zbyt
        wiele pokarmu a czasem leci jak oszalaly. Nie wiem od czego to zalezysad(
    • ewa_mama_jasia Re: jaki laktator? 02.02.07, 10:32
      Uzywałam Aventu ręcznego i byłam zadowolona. Zresztą okazjonalnie dalej używam
      i jest ok. Przez rok nie wyrobiła mi się ani nie zniszczyła żadna część, jest
      wygodny bo cichy i wszędzie mogę go zabrać. A czy drogi? Czy 120 czy 140 zł za
      laktator z zapasowymi częściami, dwie butelki i dwa smoczki to dużo? Owszem, są
      tańsze na rynku, ale wystarczy poczytać na forum, że te tańsze często się nie
      sprawdzają.
      Moja rada - zanim kupisz, wypozycz z poradni laktacyjnej ze dwa - trzy modele i
      wypróbuj. Bo w sumie nie każdy laktator musi Ci pasować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka