phi.phi 04.02.07, 13:15 Udało się zawężyć wybór do tych dwóch modeli... ale co dalej? Dziewczyny, jakie "za", a jakie "przeciw" tym modelom? Z góry dziękuję... musimy szybko się przesiąść do nowego fotelika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benignusia Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 04.02.07, 14:31 priori bardziej da sie rozłozyc ,a tobi troche testy lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
jesiennamama4 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 04.02.07, 19:19 A skoro juz Priori to czemu nie Priori XP? Cena podobna do tobiego a ma jeszcze napinacz pasów przez co jest bardziej stabilny w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_17 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 04.02.07, 21:32 my kupilismy Tobi, co mozna o nim powiedziec to, to ze jak go dobrze zamontujesz w samochodzie jest bardzo stabilny, nie jestes w stanie go sama poruszyc czy przesunac. Dla nas zaleta jest tez, ze dziecko siedzi wysoko i wszystko widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 05.02.07, 20:08 ja mam priori XP Mierzyliśmy małego do obu fotelików i Tobi jest bardziej kubełkowy, mniejszy Pewnie wpływa to na bezpieczeństwo ale zmniejsza wygodę (dodam że Piotrus jest drobniaczkiem a było mu ciasno) Odpowiedz Link Zgłoś
phi.phi Dzięki dziewcznyny :-) 06.02.07, 22:35 Idziemy posiedzieć w obu, bo synek do malutkich nie należy i nie chcę, żeby było mu bardzo niewygodnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina51 Re: Dzięki dziewcznyny :-) 07.02.07, 12:10 Tobi jest rewelacyjny. Dziecku jest w nim bardzo wygodnie, rozkłada się do wygodnej pozycji do spania, nie opada główka do przodu jak zaśnie. Moje dziecko ma w nim mnóstwo miejsca, chociaż do chudzinek nie należy. Ja jestem naprawdę bardzo zadowolona, Oleńka też- sprawdzone podczas wielogodzinnych podróży. Polecam, warto Odpowiedz Link Zgłoś
jl101 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 07.02.07, 19:39 ja tez mam tobi teraz dla corki. wczesniej syn jezdzil priori i tez zwrocilam uwage na to, ze fotelik jest bardzo stabilny, chyba najbardziej z tych, z ktorymi mialam do czynienia. wczesniej mialam primo viaggio (?) i on w porownaniu z tobi latal po calym siedzeniu. z tego co pamietam to faktycznie priori sie bardziej kladl, ale tu tez glowa nie lata absolutnie i pewnie pozniej tez nie bedzie latala, bo on ma podnoszony zaglowek. fajne jeszcze jest to, ze ochraniacze pasow sa na stale przymocowane na gorze fotelika i pasy sie nie placza jak dziecko sie wklada bo te ochraniacze sa sztywne i trzymaja pasy w gorze. nie wiem czy dobrze to opisalam ale bardzo to wygodne jest. generalnie polecam tobi. Odpowiedz Link Zgłoś
bella60 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 13.02.07, 13:07 ja tez mam Tobi dla syna i tez nie jest drobniutki i sie w nim miesci.Polecam Tobi bo jest lepiej wykonany i ma zaglowek ktorego Priori nie posiada no i berdzo duzy plus dobrze wypada w testach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
phi.phi :-) 12.02.07, 14:05 Super! Nie wiem czemu... ale skłaniam się ku Tobiemu Dziś idziemy się przymierzać do obu. Jak się zdecydujemy, to dam znać na czym stanęło. Bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
phi.phi Starsznie 13.02.07, 15:36 lewa jestem Pomierzone, ale nadal brak decyzji, kóra do jutra musi zapaść :- ) Nadal skłaniam się ku Tobiemu, bo mały miał w nim dośc luzu. Podkładka pdo głową też OK, ale "-" bo jej się nie zdejmuje... Wrr... niech mnie ktoś kopnie w tyłek! Odpowiedz Link Zgłoś