Dodaj do ulubionych

MaxiCosi - Tobi czy Priori?

04.02.07, 13:15
Udało się zawężyć wybór do tych dwóch modeli... ale co dalej? Dziewczyny,
jakie "za", a jakie "przeciw" tym modelom? Z góry dziękuję... musimy szybko
się przesiąść do nowego fotelika smile
Obserwuj wątek
    • benignusia Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 04.02.07, 14:31
      priori bardziej da sie rozłozyc ,a tobi troche testy lepsze
      • jesiennamama4 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 04.02.07, 19:19
        A skoro juz Priori to czemu nie Priori XP? Cena podobna do tobiego a ma jeszcze
        napinacz pasów przez co jest bardziej stabilny w samochodzie.
    • beata_17 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 04.02.07, 21:32
      my kupilismy Tobi, co mozna o nim powiedziec to, to ze jak go dobrze
      zamontujesz w samochodzie jest bardzo stabilny, nie jestes w stanie go sama
      poruszyc czy przesunac. Dla nas zaleta jest tez, ze dziecko siedzi wysoko i
      wszystko widzi.
      • aaola Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 05.02.07, 20:08
        ja mam priori XP Mierzyliśmy małego do obu fotelików i Tobi jest bardziej
        kubełkowy, mniejszy Pewnie wpływa to na bezpieczeństwo ale zmniejsza wygodę
        (dodam że Piotrus jest drobniaczkiem a było mu ciasno)
    • phi.phi Dzięki dziewcznyny :-) 06.02.07, 22:35
      Idziemy posiedzieć w obu, bo synek do malutkich nie należy i nie chcę, żeby
      było mu bardzo niewygodnie.
      Pozdrawiam.
      • kalina51 Re: Dzięki dziewcznyny :-) 07.02.07, 12:10
        Tobi jest rewelacyjny. Dziecku jest w nim bardzo wygodnie, rozkłada się do
        wygodnej pozycji do spania, nie opada główka do przodu jak zaśnie. Moje dziecko
        ma w nim mnóstwo miejsca, chociaż do chudzinek nie należywink. Ja jestem naprawdę
        bardzo zadowolona, Oleńka też- sprawdzone podczas wielogodzinnych podróży.
        Polecam, wartosmile
    • jl101 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 07.02.07, 19:39
      ja tez mam tobi teraz dla corki. wczesniej syn jezdzil priori i tez zwrocilam
      uwage na to, ze fotelik jest bardzo stabilny, chyba najbardziej z tych, z
      ktorymi mialam do czynienia. wczesniej mialam primo viaggio (?) i on w
      porownaniu z tobi latal po calym siedzeniu. z tego co pamietam to faktycznie
      priori sie bardziej kladl, ale tu tez glowa nie lata absolutnie i pewnie pozniej
      tez nie bedzie latala, bo on ma podnoszony zaglowek. fajne jeszcze jest to, ze
      ochraniacze pasow sa na stale przymocowane na gorze fotelika i pasy sie nie
      placza jak dziecko sie wklada bo te ochraniacze sa sztywne i trzymaja pasy w
      gorze. nie wiem czy dobrze to opisalam ale bardzo to wygodne jest. generalnie
      polecam tobi.
      • bella60 Re: MaxiCosi - Tobi czy Priori? 13.02.07, 13:07
        ja tez mam Tobi dla syna i tez nie jest drobniutki i sie w nim miesci.Polecam
        Tobi bo jest lepiej wykonany i ma zaglowek ktorego Priori nie posiada no i
        berdzo duzy plus dobrze wypada w testach pozdrawiam
    • phi.phi :-) 12.02.07, 14:05

Super! Nie wiem czemu... ale skłaniam się ku Tobiemu smile Dziś idziemy się
      przymierzać do obu. Jak się zdecydujemy, to dam znać na czym stanęło. Bardzo
      dziękuję za pomoc.
      • phi.phi Starsznie 13.02.07, 15:36
        lewa jestem sad Pomierzone, ale nadal brak decyzji, kóra do jutra musi zapaść :-
        ) Nadal skłaniam się ku Tobiemu, bo mały miał w nim dośc luzu. Podkładka pdo
        głową też OK, ale "-" bo jej się nie zdejmuje... Wrr... niech mnie ktoś kopnie
        w tyłek!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka