Dodaj do ulubionych

jakie krzeselko do karmienia?

15.02.07, 10:22
Czy takie krzeselka wlasciwie sie niczym nie roznia ( poza marka i cena) czy
tez sa takie, ktore polecalybyscie? Jeszcze do zakupu takiego mam troche
czasu, ale postanowilam wczesniej sie tym zainteresowac.
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: jakie krzeselko do karmienia? 15.02.07, 10:25
      Drewniane, składane z dwóch częsci: stolika i fotelika. Tanie i funkcjonalne.
      Najpierw wykorzystywałam jako wysoki fotelik do karmienia, teraz - po
      rozłożeniu - jest to fotelik i stolik w dziecięcym pokoju. A kosztował
      niespełna 100 zł.
    • marzenaanna1 Re: jakie krzeselko do karmienia? 15.02.07, 21:30
      ja wlasnie kupilam takie
      www.allegro.pl/item162079474_efik1_baby_smail_krzeselko_do_karmienia_julia.html,
      jest tanie w porownaniu z firmowymi jakie sa w sklepach. Ma regulowane oparcie,
      wiec mozna go uzywac od 4 mc, ma wygodne miekkie siedzisko, pasy do przypiecia,
      wiec jest bezpieczniejsze i wygodniejsze od drewnianego, ale nie wykorzystam go
      jak dziecko bedzie starsze. Zalezy na czym Ci bardziej zalezy. Pozdrawiam
    • ninusia4 Re: jakie krzeselko do karmienia? 15.02.07, 22:14
      Ja polecam krzesełko Baby dreams bambi max. Ma wszystkie udogodnienia i
      bajerki, a cena stosunkowo niska. Tu jest link do tego co ja zamówiłam

www.allegro.pl/show_item.php?item=162910649
    • alcarin Re: jakie krzeselko do karmienia? 16.02.07, 09:26
      Dla mnie wazne bylo, zeby krzeselko mialo kilka poziomow nachylenia (zwykle
      odchyla sie cale siedzisko, a nie tylko podpora plecow, ale trudno) i zeby
      obicie nie bylo plastkowe, tylko materialowe, bo wyobrazam sobie jak musi byc
      wygodnie siedziec na takiej ceracie. Zwlaszcza latem uncertain No i zeby mialo kolka.
      Wybralam Meggy Victoria Lux. Mamy je juz od ponad 4 miesiecy i jestem b.
      zadowolona. Pokrycie ma z takiego materialu jak fotelik samochodowy, wiec
      dziecko sie nie odparza, ale jednoczesnie mozna wszystko zmyc wilgotna szmatka.
      I chyba nawet to pokrycie jest zdejmowalne i mozna je prac - musze sprawdzic. Ma
      kilka poziomow regulacji wysokosci, zdejmowana tacke, ktora ma 2 wglebienia na
      np. kubek, czy butelke. Poza tym jesli nie jest Ci potrzebne w danym momencie, a
      masz malo miejsca, mozesz je zlozyc i ono samo stoi w pozycji pionowej zajmujac
      przy tym malo miejsca. No i przy tym wszystkim niewiele kosztuje (w porownaniu
      do innych) i jest naprawde ladne i dobrze wykonane

o, takie
      cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=2987&item=140045188275
    • magdalenas10 Re: jakie krzeselko do karmienia? 16.02.07, 10:12

• asiakal A ja mam IKEA za 20zł z Allegro! 16.02.07, 10:23
        Stwierdziłam, że w życiu nie wydam tyle kasy za coś co nawet nie wiadomo czy się
        dziecku spodoba. Założyłam że to być "do karmienia" i dziecko w nim nie
        przesiaduje cały dzień, więc niepotrzebne są te bajery w stylu regulowane
        oparcie itp. Jest plastikowe, łatwo umyć, tak sam jest stolik, szelki do
        przypięcia i nie widzę w czym miały by być lepsze te za 300 albo i za 500 zł!
        • aguskin Re: A ja mam IKEA za 20zł z Allegro! 16.02.07, 10:49
          przy pierwszym dziecku miałam Brevi ze wszelkimi bajerami za ponad 450 stówy,
          ale dziecko to nie lalka zwłaszcza jak jest żywe, ruchliwe i nie chciałao
          siedzieć w tym, ani specjalnie rysować, bawic się i t p, bo te pasy go
          denerwowały, zajmowało dużo miejsca, chcoć niby sie składało na kólkach i takie
          tam, a najładniej jadl właśnie w takim z ikei, więc drugiemu kupiłam zwykłe w
          ikei 59 zł i blacik chyba 19, i taka małą wiązana podusie po dupke od krzesełek,
          jest super, bo odepniesz blacik i dostawisz do stołu, blatu, biurka, dość
          lekie, a jak całe brudne wstawiam do wanny prysznicem oblece i czyste,
          polecam, nie daj sie skusić na inne klamoty, bo później tylko żal wyrzucić
        • gruba_dynia Jak się sprawdza to krzesełko z Ikea? 19.02.07, 08:27
          Chce takie kupić. Czy jest w nim, tacka (stolik) na talerzyk dla dziecka? Czy
          to że nie ma regulowanego oparcia nie przeszkadza np. pić z kubeczka? Dziecko
          musi sie wtedy trochę odchylić.
    • mruu1 Re: jakie krzeselko do karmienia? 16.02.07, 10:44
      Ja też mam krzesełko Antilop Z Ikea. Tanie i funkcjonalne. Po przestudiowaniu
      krzesełek z koszami, kółkami, hamulcami, szelkami, poduchami itp. za 300 -
      400zł. stuknełam się w głowę. Jeśli ktoś kupuje krzesełko DO KARMIENIA po to
      żeby dziecko przesiadywało w nim godzinami, może przyda się te
      droższe. "Antylopa" jest wygodna dla dziecka, lekka, stabilna, zajmuje niewiele
      miejsca, łatwa w utrzymaniu czystości, można ją bez problemu przesunąć z
      zapakowanym w nią dzieckiem, rozłożyć na części(zabrać w podróż). Moja córka
      jest zachwycona kiedy w nim siedzi.
      • alcarin Re: jakie krzeselko do karmienia? 16.02.07, 11:28
        Tez zastanawialam sie nad krzeselkiem z IKEA, ale ja musialam kupic jakis sprzet
        do karmienia kiedy mala miala 5-6 m-cy i jeszcze dobrze nie siedziala. Lezaczek
        przy jej ruchliwosci byl juz niestabilny (z reszta bujal sie i trudno byloby
        trafic lyzeczka do buzi uncertain), a musialam ja jakos karmic piewszymi marchewkami
        itp. Trzymajac ja na kolanach niestety nie umialam. Na lezaco tez sie nie da.
        Krzeselko Ikea jest super (cena, prosty wyglad, latwo utrzymac je w czystosci
        itp.) ale ma jedna wade - oparcie w pione i niskie podparcie plecow. Jesli masz
        starsze dziecko, ktore potrafi juz samo pewnie siedziec, to faktycznie wybierz
        IKEA. Ale jesli tak nie jest, to powinnas poszukac czegos z odchylanym
        siedziskiem. Gwoli scislosci: moje dziecko nie przesiaduje w tym krzeselku, ono
        w nim jedynie je, czyli w sumie spedza w nim jakies 20 min. dziennie + kilka
        chwil po posilku, zeby jej sie wszystko nie wylalo, jak sie walnie na brzuch lub
        na cztery lapy.
        • mruu1 Re: jakie krzeselko do karmienia? 16.02.07, 11:40
          Racja! O tym nie napisałam, a ma ogromne znaczenie. Nadaje się dziecka
          siedzącego. Używałam go od 7 m-ca. Wcześniej karmiłam trzymając dziecko na
          kolanach (córka zjadała wtedy niewielkie porcje innego jedzenia niż mleko).
    • oladidi Re: jakie krzeselko do karmienia? 16.02.07, 11:53
      a ja nie polecam bee bee futuro, chyba ze zalezy CI tylko na wyglądzie, tez
      slyszalam duzo dobrych opinii o chicco mama
      • ewelam krzesło z ikei-stabilne? i od kiedy używać? 16.02.07, 13:15
        Synek za parę dni skończy 7 m-cy i też zastanawiam się nad kupnem
        krzesełka.Myślę poważnie o tym z Ikei-cena przystępna. Ale czy jest ono
        stabilne i bezpieczne?-to jest dla mnie najważniejsze.Synek posadzony, chwilkę
        sam siedzi,ale kolebioce się jeszcze na boki-trudno mu samodzielnie utrzymać
        równowagę.Czy już mogę karmić go w takim krzesełku?
        • asiakal W sprawie krzesełka IKEA 16.02.07, 13:41
          Moja córka miała 11 miesięcy jak jej kupiłam to krzesełko (zaczęła siedzieć jak
          miała 8,5 miesiąca) więc siedziała już w nim bez "kolebania się boki". To
          oczywiście Twoja sprawa ale ja nie wsadzałabym do krzesełka dziecka które nie
          umie samodzielnie siedzieć, bo to jest wymuszanie postawy, której ono samo
          jeszcze nie potrafi przyjąć a wiadomo, że to nie będzie z korzyścią dla niego. A
          jeśli chodzi o bezpieczeństwo to myślę, że 4 szeroko rozstawione nogi decydują o
          tym że jest naprawdę stabilne, choć mimo to nie zostawiam w nim nigdy dziecka
          bez opieki.
        • aguskin Re: krzesło z ikei-stabilne? i od kiedy używać? 17.02.07, 20:00
          ja używałam jak mały pewnie jeszcz nie siedział, podkładałam z tyłu jaśka, tak
          go upychając na tył i boczki, mogłam łatwo, go oprzeć i był wtedy lekko
          pochylony do tyłu, tu dziewczyny piszą, że nie ma oparcia, ależ ma jest taki
          typ bez wyższego oparcia, a teraz są z wyższym oparciem, mały ma teraz juz 11
          mieś i jeszcze oparcie wystaje trochę ponad główkę,,
          na każdym krzesełku masz napisane, nie zostawiaj dziecka bez opieki, a przecież
          kiedy karmisz to jesteś na wyciągniecie ręki, mały nalezy do ruchliwych,
          podskakuje, wychyla się mocno jak mu coś wypadnie, a krzesełko oni
          drgnie,wyglada po 5 mieś użytkowania na stabilne i ma ta zaletę, że zabierzesz
          ze sobą na działke czy do mamy jak jedziesz gdzies na dłużej,
    • asiamamusia Polecam Ikea Antilop 19.02.07, 08:44
      Właśnie zamieniłam wypasione krzesełko z bajerami na Ikea Antilop. W tamtym
      moje dziecko nie chciało siedzieć, denerowały ją pozycja odchylona (w takim
      krześle nigdy oparcie nie jest zupełnie prosto), pasy niewygodne, bez przerwy
      chciała z niego wyjść. Mam bardzo żywe, ruchliwe dziecko. A mnie do szału
      doprowadzało czyszczenie go. Kupiliśmy Ikea Antilop, plastikowe, które myję w 5
      sekund a córka je uwielbia, chętnie sama w nim je. Naprawdę polecam, teraz
      żałuję, że nie mieliśy go od początku. Popełniłam ten błąd, że myślalam, zeby
      krzesełko było komfortowe, miało wyściełane siedzisko. Pamiętajcie o tym, że
      krzesełko ma służyć do karmienia/jedzenia samodzielnego. To jest jego
      podstawowa funkcja. Musi byc jak najbardziej praktyczne.
      • ewelam Dzięki 19.02.07, 08:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka