Dodaj do ulubionych

Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja???

26.02.07, 13:43
Czy w nexcie w zlotych tarasach jest juz wiosenna kolekcja?
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 26.02.07, 17:34
      Nie.
    • iberka tak 27.02.07, 10:35
      już jest
      • andzka24 Re: a czy jest wyprzedaż zimowej??? 27.02.07, 10:57
        skoro jest wiosenna?
        • amitka Re: a czy jest wyprzedaż zimowej??? 27.02.07, 11:16
          Powinna byc. Kazdy sklep robi przecene starej kolekcji jak wchodzi nowa, wiec
          czemu nie next? Jednak pewnie jak ja dojade do warszawy to juz wszystko
          wykupione bedzie. Wybieram sie w czwartek.
        • iberka niestety 27.02.07, 12:54
          wyprzedaży nie będzie, kolekcja jesienno-zimowa będzie zwrócona. Zarząd nie
          wyraził zgody na planowana wyprzedaż. To są wiadomości z dnia dzisiejszego
    • andzka24 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 11:24
      szwoniłam do sklepu, wiosenna kolekcja właśnie wchodzi.
      a jesli chodzi o wyprzedaż zimowej to chyba niebędzie, na być odesłana do
      Anglii. sad
      • magdulka2 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 11:28
        wczoraj byłam w sklepie - wiosenną rozkładają powoli, zimowej ma być wyprzedaż,
        ale jeszcze nie teraz, może w przyszłym tygodniu
        • dzidzia_ch Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 11:58
          wiosenna powoli wchodzi
          wyprzedaz zimowej ma byc polczon z wiosenna
          • ana119 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 14:32
            to samo powiedziała mi ekspedientka - wyprzedaże maja być połączone
    • pia_ Tradycyjne moje pytanie :-) 27.02.07, 12:59
      Czy są princeski z wróżkami w nowej kolekcji, rozmiar 110 czyli 5 lat i jakie
      ceny?
    • mania3 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 13:39
      O, świetnie! Niw wiedziałam, że mamy Next w Polsce. A jakie są ceny?
      Porównywalne do nowych rzeczy sprzedawanych na allegro, czy może troszkę tańsze?
      • amitka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 13:56
        Takie same jak na stronie internetowej. Np 5 body kosztuje u nas 50 zl a w
        anglii 8 funtow.
        • mania3 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 13:59
          Acha. Czyli, jak sadzę, taniej niż na allegro.Na allegro np.spodenki i bluzy
          kosztuja ok.100 zł. Najczęściej ponad 100
          • amitka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 14:11
            nie wiem tego, ale na przyklad na allegro sprzedaja dresiki z linii newborn, dwa
            za 139 zl, a w nexcie kosztuja one niecale 100zl

fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,57931726.html
            • lenka72 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 16:31
              O jakich dresikach mowisz? Na stronie widze mnostwo dwupakow spodenek dla
              newbornow w cenie 7-8 funtow za 2 sztuki, to chyba mniej niz 100 zl.
              • amitka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 17:21
                pisze wlasnie o polaczeniu takich dwupakow spodenek i bluzek. bluzki kosztuja 50
                aspodenki niecale 50, niepamietam ile dokladnie. patrzylam na chlopieca kolekcje
                • romarzena Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 16:40
                  Byłam w czwartek w Next i bardzo się rozczarowałam. Z nowej kolekcji dla
                  dziewczynek na 2 lata i chłopców na 8 lat są ubranka ale jakoś tak mało...
                  Szukałam typowo letnich rzeczy. Zapytałam sprzedawcy kiedy będzie reszta
                  kolekcji, pani powiedziała, ze może jeszcze coś dotrze w ciągu 2 miesięcy. I
                  dowiedziałam się, że sklep ma tylko koncesję na sprzedaż Nexta i sami wybierają
                  ubrania, które chcą sprzedawac, a to oznacza, że wielu rzeczy które są w
                  internecie nie kupimy!
                  • minkapinka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 22:38
                    romarzena napisała:
                    I
                    > dowiedziałam się, że sklep ma tylko koncesję na sprzedaż Nexta i sami
                    wybierają
                    > ubrania, które chcą sprzedawac, a to oznacza, że wielu rzeczy które są w
                    > internecie nie kupimy!

Mnie to wcale nie dziwi, ze staraja sie dostosowac do lokalnego rynku. Next ma
                    duzo rzeczy, które nie sprawdzaja sie w naszym klimacie. Mamy kilka grubych,
                    rozpinanych swetrów, które nie wiadomo kiedy zakładac - pod kurtke sie nie
                    nadają. W Anglii klimat jest łagodniejszy i takie swetry mozna nosic zamiast
                    kurtki.
                    Moja córka chodzi do przedszkola i ciagle szukam zwykłych bluzek z małym
                    rękawem, których w next jest bardzo mało. Maja za to pełno tunik, topów na
                    ramiaczkach, bez pleców, bo tam dzieci chodza w takich rzeczach tylko na
                    wakacjach. Do szkoły od czwartego roku zycia chodzą w mundurkach. W obecnej
                    kolekcji nie ma dla mnie jednej sukienki, która nadaje sie do przedszkola
                    (kolekcja 3-16 lat).
                    • pia_ Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 23:17
                      W obecnej
                      > kolekcji nie ma dla mnie jednej sukienki, która nadaje sie do przedszkola
                      > (kolekcja 3-16 lat).

Ja bym moja córę bardzo chętnie posłała do przedszkola w tej sukience, ale mnie
                      na to nie stać smile))))
                      www.allegro.pl/item171569003_next_boski_komplecik_4_5_lat.html
                      • minkapinka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 23:31
                        moja córka wypadła juz z rozmiarówki do 110 cm i pomimo, że chce to, ciezko mi
                        cos w next kupic. W zeszłym roku kupiłam jej letnia spodnice za 15 funtów i
                        miała ja na sobie raz - u cioci na imieninach wink I przebralam ja po 2
                        godzinach, gdy miała pojsc na rower wink
                        • kuczynska78 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 23:43
                          Ja mam ten sam problem. Moja Oliwa nosi juz rozmiar z Nexta 122-128cm. Kolekcja
                          jest juz wtedy w przedziale 3-16 lat i większość z tych rzeczy rzeczywiście nie
                          nadaje się do przedszkola, czy szkoły, gdyż oni uwzględniają mundurki. W tej
                          chwili jeszcze kupuje tam bluzki z długim rękawkiem i spodnie, szczególnie
                          jeansy, które są dużo tańsze (mówię o wzorach prostych, bez haftów i ozdób) niż
                          w H&M.
                          Wcale sie nie dziwie, że w Polsce kolekcja jest przebrana, poprostu dopasowuja
                          ją do warunków naszych. Zresztą w sklepach Next w Anglii również nie ma
                          dostępnej całej kolecji ze strony internetowej w sklepie. Rozmawiałam ze
                          sprzedawczynią w jednym ze sklepów Next w Londynie w zeszłym tygodniu.
                          Powiedziała mi wyraźnie, jesli chce sie kupić wszystko co jest w katalogu, to
                          tylko i wyłącznie przez internet.Była ona w Polsce pomagac przy otwarciu Next a
                          Wawie. Od niej wiem, że w tym roku zostaną jeszcze otwarte 3 nowe sklepy (gdzie,
                          to nie wiem), oraz w przyszłym roku ruszy sprzedaż online i u nas.
                          Pozdrawiam
                          Agnieszka
                        • pia_ Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 04.03.07, 07:54
                          Zaraz, moja córka też nosi juz rozmiar 110, a przecież rozmiarówka dla tych
                          mniejszych dzieci w Next jest do 5 lat czyli rozmiaru 110. Zresztą ta sukienka
                          z allegro ma wymiary odpowiadające rozmiarowi 110. Czyżbym była w błędzie?
                          Zresztą ja lubię ubierać małą do przedszkola także w spódniczki z bluzeczkami,
                          a takich znalazłam kilka w nowej kolekcji, mała nosi spódniczki Next w
                          rozmiarze 98 i 104 (bo większe rozmiary z niej spadają i są za długie).
                          • kuczynska78 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 04.03.07, 08:23
                            Oczywiście, że jest do 110cm. Z tym, że moja córka ma 5 lat i 4 miesiące i nosi
                            juz rozmiar 122-128cm. Jest wysoka i w żaden sposób ubranka na 5 lat na nią nie
                            pasują. to samo z h&m, kupuje spodnie na 6-7 lat, bluzki 7-8. Ja już mam orzech
                            do zgryzienia, bo pewnie w przyszłym roku wskoczy w rozmiarówkę 134cm. Takie
                            ubraka to już dosłownie jak dla nastolatek, a ona dopiero bedzie w zerówce i w
                            co ja ja mam ubierać? Pozostanie mi chyba tylko kupować proste jeansy i
                            wyszukiwać łądnych bluzek.
                            Aga
                            P.S Pia czytałaś o wypranych bluzeczkach?
                            • pia_ do: Kuczynska78 04.03.07, 08:59
                              Tak, wielkie dzięki, mam już dzięki Tobie rozeznanie. Trochę dziwny jest ten
                              sprzedawca z Allegro, napisałam dwa maile z pytaniem o ceny hurtowe, bo chcę
                              wziąć wiekszą ilość na fakturę i do dzisiaj cisza sad
                              • kuczynska78 Re: do: Kuczynska78 04.03.07, 09:07
                                Niestety niektórzy niechętnie chcą sprzedawać na fakturę, boją się powtórnej
                                odsprzedaży. Tak jest np. z Naszą księgarnia. Na allegro wiele książek mają w
                                bardzo atrakcyjnej cenie, po 8 zł sztuka,ale nie chcą ich sprzedać na fakturę,
                                niestety...
                                Aga
                                • pia_ Re: do: Kuczynska78 04.03.07, 10:49
                                  Rozumiem te obawy, ale ta firma na swojej stronie wręcz zaprasza do współpracy.
                                  Raczej nie będę ich sprzedawać, ale chciałabym zamówić bluzeczki dla córki,
                                  chrześniaka, dzieci znajomych oraz sąsiadów, więc wyszłoby tego sporo.
                      • romarzena Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 04.03.07, 09:49
                        W obecnej kolekcji jest pełno prostych bluzek z krótkim rękawem, krótkich
                        spodenek (w trzy lub czteropakach), zresztą w zeszłym roku kupiłam mojej
                        córeczce na lato prawie wszystko w Next. A w Złotych Tarasach znalazłam tylko
                        jedne bluzki w 3-pack (takie jak na zdjęciu:
                        order.next.co.uk/zoom/zoom.asp?fte=false&b=X39&p=552&s=17&i=148-955-X39s&h=1298&w=900&loc=&pb=&pp=&ps=&n=C,
                        a reszta to np bluzki pod które nie założę jej bodziaka.
                        • dzidzia_ch romarzena 05.03.07, 14:44
                          w ajkiej cenie byly te bluzeczki
                          i moze wiesz czy byly do nich spodenki?
                          • mamkube Re: romarzena 05.03.07, 17:29
                            Szkoda że Next tak olewająco podchodzi, sama chętnie bym sie wybrała do tych
                            tarasów, ale nie wiadomo co sie ciekawego zastaniesad
                          • romarzena Re: romarzena 05.03.07, 18:44
                            Bluzki kosztowały 70 zł, a co do spodenek jestem prawie pewna, że nie było bo
                            zwróciłabym na nie uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka