amitka 26.02.07, 13:43 Czy w nexcie w zlotych tarasach jest juz wiosenna kolekcja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzka24 Re: a czy jest wyprzedaż zimowej??? 27.02.07, 10:57 skoro jest wiosenna? Odpowiedz Link Zgłoś
amitka Re: a czy jest wyprzedaż zimowej??? 27.02.07, 11:16 Powinna byc. Kazdy sklep robi przecene starej kolekcji jak wchodzi nowa, wiec czemu nie next? Jednak pewnie jak ja dojade do warszawy to juz wszystko wykupione bedzie. Wybieram sie w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka niestety 27.02.07, 12:54 wyprzedaży nie będzie, kolekcja jesienno-zimowa będzie zwrócona. Zarząd nie wyraził zgody na planowana wyprzedaż. To są wiadomości z dnia dzisiejszego Odpowiedz Link Zgłoś
andzka24 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 11:24 szwoniłam do sklepu, wiosenna kolekcja właśnie wchodzi. a jesli chodzi o wyprzedaż zimowej to chyba niebędzie, na być odesłana do Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka2 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 11:28 wczoraj byłam w sklepie - wiosenną rozkładają powoli, zimowej ma być wyprzedaż, ale jeszcze nie teraz, może w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 11:58 wiosenna powoli wchodzi wyprzedaz zimowej ma byc polczon z wiosenna Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 14:32 to samo powiedziała mi ekspedientka - wyprzedaże maja być połączone Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Tradycyjne moje pytanie :-) 27.02.07, 12:59 Czy są princeski z wróżkami w nowej kolekcji, rozmiar 110 czyli 5 lat i jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
mania3 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 13:39 O, świetnie! Niw wiedziałam, że mamy Next w Polsce. A jakie są ceny? Porównywalne do nowych rzeczy sprzedawanych na allegro, czy może troszkę tańsze? Odpowiedz Link Zgłoś
amitka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 13:56 Takie same jak na stronie internetowej. Np 5 body kosztuje u nas 50 zl a w anglii 8 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
mania3 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 13:59 Acha. Czyli, jak sadzę, taniej niż na allegro.Na allegro np.spodenki i bluzy kosztuja ok.100 zł. Najczęściej ponad 100 Odpowiedz Link Zgłoś
amitka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 14:11 nie wiem tego, ale na przyklad na allegro sprzedaja dresiki z linii newborn, dwa za 139 zl, a w nexcie kosztuja one niecale 100zl fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,57931726.html Odpowiedz Link Zgłoś
lenka72 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 16:31 O jakich dresikach mowisz? Na stronie widze mnostwo dwupakow spodenek dla newbornow w cenie 7-8 funtow za 2 sztuki, to chyba mniej niz 100 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
amitka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 27.02.07, 17:21 pisze wlasnie o polaczeniu takich dwupakow spodenek i bluzek. bluzki kosztuja 50 aspodenki niecale 50, niepamietam ile dokladnie. patrzylam na chlopieca kolekcje Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 16:40 Byłam w czwartek w Next i bardzo się rozczarowałam. Z nowej kolekcji dla dziewczynek na 2 lata i chłopców na 8 lat są ubranka ale jakoś tak mało... Szukałam typowo letnich rzeczy. Zapytałam sprzedawcy kiedy będzie reszta kolekcji, pani powiedziała, ze może jeszcze coś dotrze w ciągu 2 miesięcy. I dowiedziałam się, że sklep ma tylko koncesję na sprzedaż Nexta i sami wybierają ubrania, które chcą sprzedawac, a to oznacza, że wielu rzeczy które są w internecie nie kupimy! Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 22:38 romarzena napisała: I > dowiedziałam się, że sklep ma tylko koncesję na sprzedaż Nexta i sami wybierają > ubrania, które chcą sprzedawac, a to oznacza, że wielu rzeczy które są w > internecie nie kupimy! Mnie to wcale nie dziwi, ze staraja sie dostosowac do lokalnego rynku. Next ma duzo rzeczy, które nie sprawdzaja sie w naszym klimacie. Mamy kilka grubych, rozpinanych swetrów, które nie wiadomo kiedy zakładac - pod kurtke sie nie nadają. W Anglii klimat jest łagodniejszy i takie swetry mozna nosic zamiast kurtki. Moja córka chodzi do przedszkola i ciagle szukam zwykłych bluzek z małym rękawem, których w next jest bardzo mało. Maja za to pełno tunik, topów na ramiaczkach, bez pleców, bo tam dzieci chodza w takich rzeczach tylko na wakacjach. Do szkoły od czwartego roku zycia chodzą w mundurkach. W obecnej kolekcji nie ma dla mnie jednej sukienki, która nadaje sie do przedszkola (kolekcja 3-16 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 23:17 W obecnej > kolekcji nie ma dla mnie jednej sukienki, która nadaje sie do przedszkola > (kolekcja 3-16 lat). Ja bym moja córę bardzo chętnie posłała do przedszkola w tej sukience, ale mnie na to nie stać )))) www.allegro.pl/item171569003_next_boski_komplecik_4_5_lat.html Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 23:31 moja córka wypadła juz z rozmiarówki do 110 cm i pomimo, że chce to, ciezko mi cos w next kupic. W zeszłym roku kupiłam jej letnia spodnice za 15 funtów i miała ja na sobie raz - u cioci na imieninach I przebralam ja po 2 godzinach, gdy miała pojsc na rower Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynska78 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 03.03.07, 23:43 Ja mam ten sam problem. Moja Oliwa nosi juz rozmiar z Nexta 122-128cm. Kolekcja jest juz wtedy w przedziale 3-16 lat i większość z tych rzeczy rzeczywiście nie nadaje się do przedszkola, czy szkoły, gdyż oni uwzględniają mundurki. W tej chwili jeszcze kupuje tam bluzki z długim rękawkiem i spodnie, szczególnie jeansy, które są dużo tańsze (mówię o wzorach prostych, bez haftów i ozdób) niż w H&M. Wcale sie nie dziwie, że w Polsce kolekcja jest przebrana, poprostu dopasowuja ją do warunków naszych. Zresztą w sklepach Next w Anglii również nie ma dostępnej całej kolecji ze strony internetowej w sklepie. Rozmawiałam ze sprzedawczynią w jednym ze sklepów Next w Londynie w zeszłym tygodniu. Powiedziała mi wyraźnie, jesli chce sie kupić wszystko co jest w katalogu, to tylko i wyłącznie przez internet.Była ona w Polsce pomagac przy otwarciu Next a Wawie. Od niej wiem, że w tym roku zostaną jeszcze otwarte 3 nowe sklepy (gdzie, to nie wiem), oraz w przyszłym roku ruszy sprzedaż online i u nas. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 04.03.07, 07:54 Zaraz, moja córka też nosi juz rozmiar 110, a przecież rozmiarówka dla tych mniejszych dzieci w Next jest do 5 lat czyli rozmiaru 110. Zresztą ta sukienka z allegro ma wymiary odpowiadające rozmiarowi 110. Czyżbym była w błędzie? Zresztą ja lubię ubierać małą do przedszkola także w spódniczki z bluzeczkami, a takich znalazłam kilka w nowej kolekcji, mała nosi spódniczki Next w rozmiarze 98 i 104 (bo większe rozmiary z niej spadają i są za długie). Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynska78 Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 04.03.07, 08:23 Oczywiście, że jest do 110cm. Z tym, że moja córka ma 5 lat i 4 miesiące i nosi juz rozmiar 122-128cm. Jest wysoka i w żaden sposób ubranka na 5 lat na nią nie pasują. to samo z h&m, kupuje spodnie na 6-7 lat, bluzki 7-8. Ja już mam orzech do zgryzienia, bo pewnie w przyszłym roku wskoczy w rozmiarówkę 134cm. Takie ubraka to już dosłownie jak dla nastolatek, a ona dopiero bedzie w zerówce i w co ja ja mam ubierać? Pozostanie mi chyba tylko kupować proste jeansy i wyszukiwać łądnych bluzek. Aga P.S Pia czytałaś o wypranych bluzeczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do: Kuczynska78 04.03.07, 08:59 Tak, wielkie dzięki, mam już dzięki Tobie rozeznanie. Trochę dziwny jest ten sprzedawca z Allegro, napisałam dwa maile z pytaniem o ceny hurtowe, bo chcę wziąć wiekszą ilość na fakturę i do dzisiaj cisza Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynska78 Re: do: Kuczynska78 04.03.07, 09:07 Niestety niektórzy niechętnie chcą sprzedawać na fakturę, boją się powtórnej odsprzedaży. Tak jest np. z Naszą księgarnia. Na allegro wiele książek mają w bardzo atrakcyjnej cenie, po 8 zł sztuka,ale nie chcą ich sprzedać na fakturę, niestety... Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do: Kuczynska78 04.03.07, 10:49 Rozumiem te obawy, ale ta firma na swojej stronie wręcz zaprasza do współpracy. Raczej nie będę ich sprzedawać, ale chciałabym zamówić bluzeczki dla córki, chrześniaka, dzieci znajomych oraz sąsiadów, więc wyszłoby tego sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Czy w NEXT jest juz wiosenna kolekcja??? 04.03.07, 09:49 W obecnej kolekcji jest pełno prostych bluzek z krótkim rękawem, krótkich spodenek (w trzy lub czteropakach), zresztą w zeszłym roku kupiłam mojej córeczce na lato prawie wszystko w Next. A w Złotych Tarasach znalazłam tylko jedne bluzki w 3-pack (takie jak na zdjęciu: order.next.co.uk/zoom/zoom.asp?fte=false&b=X39&p=552&s=17&i=148-955-X39s&h=1298&w=900&loc=&pb=&pp=&ps=&n=C, a reszta to np bluzki pod które nie założę jej bodziaka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch romarzena 05.03.07, 14:44 w ajkiej cenie byly te bluzeczki i moze wiesz czy byly do nich spodenki? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: romarzena 05.03.07, 17:29 Szkoda że Next tak olewająco podchodzi, sama chętnie bym sie wybrała do tych tarasów, ale nie wiadomo co sie ciekawego zastanie Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: romarzena 05.03.07, 18:44 Bluzki kosztowały 70 zł, a co do spodenek jestem prawie pewna, że nie było bo zwróciłabym na nie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś