Dodaj do ulubionych

GRACO metrosport/aerosport/metrolite

05.03.07, 16:18
czy któraś z was ma ten wózek?? wydaje mi się, że to jeden wózek tylko pod
różnymi nazwami występuje
wizualnie wydaje się bardzo fajny, ale nie wiem czy nadaje się na nasze
zmasakrowane chodniki? i czy nie przeszkadza brak podnóżka? wózek ma być dla
prawie 8miesięcznego dziecka, które zwykle na spacerze śpi...
no i zależy mi baaardzo na dużej budzie, która dokładnie osłoni dziecko od
wiatru i zimna

poradźcie!!!
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: GRACO metrosport/aerosport/metrolite 05.03.07, 16:25
      Ja mam aerosport - dla nas jest super, tylko trochę inne rzeczy były dla mnie
      ważne przy zakupie wózka smile
      Ale jeśli chodzi o to oczym Ty piszesz:
      - w mojej okolicy chodniki chyba nie są aż tak bardzo zmasakrowane, nie ma
      jakiegoś dyskomfortu w prowadzeniu wózka, choć oczywiście amortyzacja nie jest
      taka jak w wózkach na pompowanych kołach smile
      - brak podnóżka nam nie przeszkadza ale córka przestała sypiać na spacerach w
      wieku około 6 miesięcy więc może do spania byłby lepszy z rozkładanym podnóżkiem
      - co do budy - jest raczej duża, ale trudno mi powiedzieć czy dobrze chroni.
      Jakbyś chciała zobaczyć na żywo to możemy się umówić na spacerze na Bielanach smile
      • koma.edziecko Re: GRACO metrosport/aerosport/metrolite 05.03.07, 17:05
        Ja miałam metrosport dla starszej ćórki.
        Jest lekki,dobrze się podbija ale ogólnie to średnio byłam z niego zadowolona.
        Wózek kupiłam gdy moja Julka miała 10 miesięcy, na początku brak podnóżka nie
        przeszkadzał bo siedzisko jest głębokie więc wystawały jej tylko stopy,z czasem
        było gorzej bo dziecko rosło i zaczęły jej zwisać nogi.
        Kółka są dosyć spore ale praktycznie nie ma w tym wózku amortyzacji,poza tym
        klekoczą na chodniku i smarowanie nic nie daje bo to plastik hałąsuje, poza tym
        oparcie jest regulowane na pasek i nie da się go ustawić pionowo, jest pozycja
        półleżaca i moją Julkę to denerowało.
        Buda jest naprawdę duża ale z tyłu wózek jest mało zabudowany,po prostu zwisa
        kawałek szmatki i tyle.

Ma bardzo duży koszyk na zakupy, fajną tackę dla dziecka i ogólnie jest ładny
        jednak mnie tak denerwowały jego wady że sprzedałam po 10 miesiącach.
        • kropka.kreska Re: GRACO metrosport/aerosport/metrolite 05.03.07, 18:32
          a co w takim razie mogłabyś mi polecić??

moje typy to:
          concord
          nomad
          at4

poza tym myślę o:
          casualplay vintage reverse
          pp uno

ale wezmę pod uwagę każdy wózek, który spełni moje wymagania tzn:
          1. duże siedzisko, rozkładane na płasko
          2. duża, dobrze zabudowana budka
          3. w miarę lekki
          4. skrętne koła

koma a na co wymieniłaś metrosporta??
          i jaki masz wózek dla drugiej córeczki??
          i jak to się robi, żeby druga była też córeczka wink
          • koma.edziecko Re: GRACO metrosport/aerosport/metrolite 06.03.07, 17:13
            Ja bardzo byłam zadowolona z Peg Perego Atlantico spełnia Twoje oczekiwania ale
            ciężko już kupić nowy.
            Z Twoich typów wybrałabym Nomada,jest lekki,ładny i ma same dobre opinie na
            forum.
            Podobają mi się wózki Casualplay ale mają niskie oparcie,dwulatkowi wystaje w
            nich głowa.
            Concorda nie znam,AT4 fajny ale sporo cięższy od Nomada.
            Ja po Graco Metrosport kupiłam Chicco Trekking ale teraz już ich nie ma a
            miałam już 16 wózków dla dwójki dzieci ale ja jestem mianiaczka wózkowa wink
            Nie wiem jak się robi żeby była druga córeczka bo moja druga była
            nieplanowana wink
            • kropka.kreska Re: GRACO metrosport/aerosport/metrolite 06.03.07, 22:26
              ehhh ja gdybym mogła to też zmieniałabym wózki co miesiąc, ale mój mąż ma ciut
              inne podejście uncertain

casualplaye faktycznie mają dziwne to oparcie, a vintage ma marniutką budkę sad
              taka szmatka sad chyba nawet gorsza niż w naszym samochodowym maxi-taxi

concord to podobno to samo co nomad

at4 ciężki, ale podoba mi się chyba najbardziej ze wszystkich
              a atlantico dziś widziałam, ale kolor już tylko szaro-czarny został
    • kropka1907 Re: GRACO metrosport/aerosport/metrolite 06.03.07, 08:33
      Ja mam Graco-Ultima plus, kupowany ponad rok temu (już ten model nie jest chyba
      sprzedawany). I zgadzam się z poprzedniczką - brak podnóżka to straszna lipa.
      Początkowo to nie przeszkadzało, ale teraz synek ma prawie dwa lata i nogi mu
      zwisają, dosięga już kółek, po wakacjach pewnie będzie ciągnął nogami po
      ziemi.Kółka mimo, że są wieksze niż w parasolkach i gumowe (ale nie pompowane)
      nie są za dobre na nasze krzywe chodniki. Po piachu nie da rady przejechać, na
      nierównościach można sobie wyrobić niezłą kondycję. Na równiutkim deptaku wózek
      sprawuje się świetnie, na nierówniościach skrzypi plastik niemiłosiernie (mimo
      smarowania) Ogólnie to fajny wózek na zakupy,jako pojazd dodatkowy, nie
      sprawdza się na wypadach za miasto.
      • monikaj21 Mała korekta 06.03.07, 10:08
        Napisałam wcześniej o braku podnóżka w aerosport - chodziło mi o brak
        rozkładanego podnóżka.

kropka1907 napisała:
        synek ma prawie dwa lata i nogi mu
        > zwisają, dosięga już kółek

W moim modelu jest taki podnożek do postawienia nóg, więc nie zwisają.
        • kropka1907 Re: Mała korekta 06.03.07, 13:27
          Mi też chodziło o brak rozkładanego podnóżka. W ultimie podnóżek oczywiście
          jest ale jakiś taki mało funkcjonalny, Olo nie trzyma na nim nóg, chyba z
          takimi "zwisakami" jest mu wygodniej smile
    • chyzia1 Re: GRACO metrosport/aerosport/metrolite 06.03.07, 10:32
      a co myslicie o graco mosaic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka