Dodaj do ulubionych

co jeśli nie Bartek?

09.03.07, 22:42
Przed nami zakup pierwszych w zyciu butow dla synka. Rozglądam się trochę po
sklepach, zaglądam do gazet, patrzę na nogi innych dzieciaczkow i...mam
wrazenie ze cala Polska chodzi w Bartkach. Dziewczyny, czy te buty sa
naprawde takie dobre? I czy inne firmy nie produkuja nic dobrego? Wiem, jest
jeszcze ecco, naturino, geox, ale przyznam ze nie zamierzam wydac 180 - 200
zl na buty, ktore za 2 miesiace pojdą do szafy...
Mozecie mi cos polecic?
Obserwuj wątek
    • sweet.joan Re: co jeśli nie Bartek? 09.03.07, 22:51
      Mrugała, Antylopa.
    • pia_ Re: co jeśli nie Bartek? 09.03.07, 22:53
      Elefanten do kupienia w sklepach Deichmann.
    • iwek33 Re: co jeśli nie Bartek? 09.03.07, 22:54
      Jeśli bardzo nie chcesz Bartków, to może Antylopa? Też szyje bardzo dobre
      buciki, albo Guliana? ( Ja nie przepadam, ale miałam tylko większe rozmiary,
      powyżej 26, ale podobno te całkiem małe są fajne, tak pisały dziewczyny)
      www.sklep.guliana.pl/index.php?cPath=27
      Wygodne, miękkie buciki skórzane szyje też polski Łukbut.
      • janka39 Re: co jeśli nie Bartek? 09.03.07, 23:12
        dzięki smile
        a ktos wie moze gdzie we Wroclawiu moge je kupic?
        • pia_ Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 08:08
          Zobacz sklep Dobre buty przy Kamiennej, stoisko w Arenie przy Komandorskiej,
          stoisko w Astrze i w Hali Tęcza przy Bajana (obok apteki). Sklepy Deichamnn są
          w Tesco (dawny Hit przy Długiej), w Auchan, Galerii Dominikańskiej.
        • ib_13 Re: co jeśli nie Bartek? 12.03.07, 09:36
          Vi-GGa-Mi też są niezłe i mają atest Zdrowa Stopa
    • 71gosik Mazurek 10.03.07, 07:41
      kupuję dla swoich dzieciaków, bo Bartki stały się dla mnie za drogie, a
      podeszwy w nich za sztywne i na wysokie podbicia niewiele modeli. Mazurek
      pojawił się teraz na allegro, ja kupiłam w osiedlowym sklepie różowe wiązane
      dla diewczynki r.24.
      Małgorzata
    • janka39 Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 11:01
      wielkie dzieki, dziewczyny
      poszukam smile
      moj synek chyba tez ma wysokie podbicie (albo podkurcza paluszki?) i dlatego
      Bartki raczej na niego nie pasują
      zobaczymy jak bedzie z innymi (na razie dobre byly tylko ecco za... 180 zl!)
      • zlotowdream Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 11:20
        Mój synek ma wysokie podbicie. Nie wszystkie bartki mu pasują, ale znaleźliśmy
        odpowiednie. Mieliśmy też elefanty-wg mnie dla dzieci z wysokim podbiciem i
        szeroką stópką genialne, naturalnie nie każde, u nas sprawdzają się o
        szerokości W(najszersze).Polecam!
      • kanna Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 12:10
        Każde dziecko po wsadzeniu nogi do buta podkurcza paluszki. To odruch. Zawiąż
        buty, załóż oba i puść małego zeby pochodził. Sprawdź znowu po 5 minutach -
        przyzwyczai się do bucika i wyprostuje palce.

pozd. Ania
        • janka39 Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 12:38
          hmmm... z tym to będzie problem, bo synek jeszcze nie chodzi wink
    • magdek2 Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 12:55
      elefanteny są fajne, bartek ma sztywną podeszwę, moja w sandałkach co i rusz
      sie wywalała i nie chciała w nich poza tym chodzić

tylko po co dziecku buty jak jeszcze nie chodzi ?
      • janka39 Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 12:59
        bo jak mu ubiore wiosenna kurteczke i spodnie, wsadze do wozka, to nie chce, by
        nozki świeciły skarpetkami
        a synek ma juz prawie rok, wiec pewnie niedlugo i tak zacznie chodzic smile
        • pia_ Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 17:58
          Jeśli maluch jeszcze nie chodzi, to kup mu buciki w H&M, do siedzenia w wózku
          będą ok, a i ładne są smile. Nikt Ci nie da gwarancji, że gdy maluch skończy rok
          to od razu zacznie chodzić. Moja córa miała prawie 15 miesięcy jak zrobiła
          pierwsze samodzielne kroczki. A w tym wieku maluchowi stópka rośnie tak szybko,
          że być moze wydasz kupę forsy nadaremnie. Poczekaj aż synek zacznie stawiać
          pierwsze kroczki i wtedy kup buciki - polecam Elefanten, bo mają specjalną
          serię dla dzieci, które uczą się chodzić.
          • janka39 Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 22:31
            Pia, masz na mysli te skarpetko-buciki, zwane przeze mnie "kierpcami"? czy moze
            lepiej jakies trampki?

a z butami to chyba rzeczywiscie sie wstrzymam
            co do deichmana... nigdy tam nic nie kupowalam: czy maja fachowa obsluge? (bo
            co jak co, ale w Bartkach panie znaja sie na rzeczy)
            • pia_ Re: co jeśli nie Bartek? 10.03.07, 23:23
              Trampki, adidaski itp. Dawno nie zaglądałam do działu baby w H&M, więc nie wiem
              co teraz jest. Obsługa w Deichmannie jest teoretycznie przeszkolona, ale ja
              osobiście nigdy nie korzystam z pomocy, bo sama wiem co chcę dla dziecka i sama
              oceniam czy wszystko ok. Taka Zosia Samosia smile))
              Tu masz linka do najmniejszych Elefantenów (u nas nie ma wszystkich tych modeli)
              www.elefanten.de/catalogue/catalogueSearchByProperty.do?act=search&action=page&page=0
    • bea116 Re: co jeśli nie Bartek? 11.03.07, 07:04
      Bartki są na ogół fajne, ale drogiesad( tak więc wczoraj kupiłam mojej małej 2 pary z Cool Club (dostępne w Smyku)- jedne za 39,90 (sportowe, materiałowe,raczej do spodni) i drugie za 79,90 (skórzane, na gorszą pogodę i do sukienek). Kolorystyka bardzo ładna, dobrze wykonane i cena też myślę, że bardzo przystępna. Mała ma 2 lata i miesiąc, biega, skacze, wariuje jak mały źrebak a buty to się na niej "palą"- w zeszłe lato zużyła 2 pary sandałów. A w kolejce po zakupy jeszcze młodsza siostra i starszy bratsmileCzasem kupuję też w Deichmanie a w Bartku raczej na wyprzedażach. Ładne buty dla małej za około 80 zl widziałam też wczoraj w Bacie - skóra. Myślę, że chyba nie ma sensu ładować kasy w but, ktore cenowo sięgają sufitu np. Ecco bo dziecko za kilka miesięcy zniszczy albo wyrośnie. Co wcale nie znaczy, że nie trzeba dbać o komfort małych stópek. Ale nie dajmy się zwariować, zdrowe i dobre są buty nie tylko po 150 czy 200 zl za parę. Tym bardziej, że przyjęłam zasadę, że buty nie przechodzą z dziecka na dziecko tylko je po prostu wyrzucamy. Tak więc podeszliśmy do problemu ze spokojem i zdroworozsądkowowink
      • kazonk Re: co jeśli nie Bartek? 11.03.07, 18:53
        A moze firma Kornecki!
    • olunia75 Re: co jeśli nie Bartek? 11.03.07, 19:34
      polecam Gucie:

www.spdesign.biz/rozmiary.html

Moje dziecko nosiło je właściwie "do ostatniego numeru".

Są idealne zarówno dla maluszków, jak i starszych dzieci.

I te odlotowe kolory....ehh.

pozdrawiam
      • janka39 Re: co jeśli nie Bartek? 11.03.07, 21:19
        a gdzie - poza netem - mozna kupic Gucie?

"Słoniki" tez mi sie podobają, ale jeszcze droższe niz Bartki sad
        • kropka1907 Re: co jeśli nie Bartek? 12.03.07, 14:07
          U nas też pierwsze były Gucie. Dokładnie tak jak u Ciebie, mały miał rok,
          chodził tylko przy czymś (np dreptał przy ławce w parku)albo siedział w wózku.
          Śliczne były te buciki. Kupowałam przez internet. Potem kupiłam mu sandałki w
          Bacie i w nich się "rozchodził"
          • oliwia244 Re: co jeśli nie Bartek? 12.03.07, 20:40
            Mrugala!!!!!!!!!!!
        • olunia75 Re: co jeśli nie Bartek? 12.03.07, 21:03
          Ja kupowałam wyłącznie przez internet. Na ich stronie jest dokładnie wszystko
          napisane (łącznie ze szczegółowym rozpisaniem numerów "na centymetry").
          Zawsze można zadzwonić do firmy i się dopytać o kolor, czy numer (osobiście
          przed każdym zakupem praktykowałam telefoniczne upewnianie się co do właściwego
          wyboru etc.).

pozdrawiam,
    • maksymalnie_zarobiona Re: co jeśli nie Bartek? 12.03.07, 22:18
      Ja kupuję od kilku sezonów w Bata. Co prawda dla starszego dziecka, ale widzę że mają też malutkie. Jakość i wykonanie bez zarzutu, mięciutka skórka, ładne wzornictwo - i o połowę tańsze niż Bartki.
      www.bata.pl/catlist.php?catItem=13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka