kontra24 13.03.07, 12:34 Spodobały mi się bluzeczki na allegro(H&M)jednak jest napisane, że wycięte są metki.Wydaje mi sie to podejrzane.Po co ktoś miałby wycinać metki?? Zastanawiam się czy aby to nie podróba.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnisiaz Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 12:39 witaj jeśli są nowe to dziwne ale jeśli uzywane to nie dziwne bo moja córka nie nawidzi jak ją drapie metka aga Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 12:43 Tak, tak jeśli używane to nic dziwnego, mój starszy synek nie znosi wszelkich metek i sam je sobie wycina ( z różnym skutkiem) . Mnie też niektóre "gryzą" i je usuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 12:47 Ja zawsze wycinam metki po zakupie a przed pierwszym praniem, żeby syna nie drapało w szyje lub pupenawet jak sa nieuzywane to sa raz prane rzeczy, robie tak zawsze, ale czasem mam sporo ciuchów i syn ich zwyczajnie nie zdarzy znosićDobrze wiedziec, że jak chce sperzedac ew. potem to lepiej nie wycinac, bo faktycznie moze wydac się podejrzane/dziwne dla kupującego Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 12:49 Gdyby były noszone to bym się nie dziwiła. Rzecz w tym, że są nowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
nati76 Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 12:50 Poszukaj w wyszukiwarce w 2006r mnóstwo było postów na ten temat np. tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=50670152&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 13:01 ja też wycinam metki jeśli są wyszywane czyli drapiące, szczególnie od bluzek i robię to praktycznie zaraz po zakupie choć metki w spodenkach H&M są miękkie i zostawiłam, nie wiem jak z bluzeczkami bo tych nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 17:51 Mysle ze wtedy moga byc kupowane zagranicą, i tu przewożone, czasem trezba tak robić zeby sie na granicy nie czepiali ze to na sprzedaż, a czesm pochodzą z odieży używanej, sa nowe ale pochodzą z jakis outlettów czy czegoś takiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 21:07 Jeśli nowe, to być może podróby. Ostatnio moja znajoma trafiła do sklepu, gdzie ciuchy miały wycięte metki. Sprzedawca wytłumaczył, że dostaje cynk kiedy przyjeżdża tir na granicę z podróbkami. Ciuchy nie są niszczone, jeśli ktoś zgodzi się na wycięcie metek. Wtedy może je zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 22:13 Nowe rzeczy mają wycinane metki jeżeli firma zastrzega sobie wyłączne prawo do dystrybucji na terenie danego kraju. Jeżeli twierdzisz że to H&M to dla mnie sprawa jest podejrzana ponieważ jedynym krajem w którym opłaca się kupic te ubrania rzeby przywieźć do Polski jest Szwecja (a i na tym nie ma kokosów), a tam nie prowadzi sie sprzedaży outletowej. Resztki ze szwedzkich sklepów H&M trafiaja miedzy innymi do polskich tylko dwa sezony później. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: Allegro- Wycięte metki 13.03.07, 22:18 No, cóż. W takim razie daruję sobie.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś