Dodaj do ulubionych

Kupujecie już dzieciom sandałki?

21.03.07, 08:45
Ja po swoim z zeszłego roku wystawiłam na allegro i chciałam mu kupić nowe,
ale mąż powiedział, że za wcześnie i się zastanawiam, kto ma rację. Przecież
już druga połowa marca, a ja się boję, że niedługo będzie problem z
rozmiarami...

Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 08:50
      mam juz 7 par sandałków smilePowoli konczę kupowanie butów na lato.
      • emonik minkapinka! 22.03.07, 09:09
        Siedem par sandałków? Dla ilu dzieci? Tak z czystej ciekawości pytam, bo trochę
        mnie to zaskoczyło smile
        ---
        Monika - mama Inki
        • pade Re: minkapinka! 22.03.07, 09:10
          dla jednej córkismile))
          • weronka77 Re: minkapinka! 22.03.07, 09:57
            Ciiichooo..Jeszcze kto "życzliwy" policzy ile MInikapinka wydała na buciki dla
            córki a wiadomo ze ładne kupuje i nowe...I oberwie dziewczyna że
            snobka,próżna,rozrzutna zamiast na głodujące dzieci wpłacać...A szkoda jej bo
            fajna jest.Nie wnikajmy!!
          • emonik Re: minkapinka! 22.03.07, 17:33
            OJ!!! smile
            ---
            Monika - mama Inki
        • minkapinka Re: minkapinka! 23.03.07, 09:39
          Kupuje duzo par butów, bo staram sie dopasowywać buty kolorem i stylem do ubrania.
          A ubrania mamy we wszystkich kolorach. Buty po sezonie sa zazwyczaj w bardzo
          dobrym stanie i sprzedaje je w bardzo dobrej cenie.
    • sefora74 Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 09:27
      Niebawem wybieramy się do sklepów (w zasadzie dopiero niedawno kupiliśmy
      wiosenne)ale znając nasze uwarunkowania pogodowe po chłodach możemy mieć od
      razu lato i wiosenne będą za ciepłe smile
    • magdapik Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 09:45
      Ja kupiłam dziewczynkom już we wrześniu zeszłego rokusmile) ale to tak wyjątkowo
      bo trafiłam na fajne wyprzedaże. A zazwyczaj kupuję sandałki jak zaczyna być
      ciepło i pokazują się w sklepach. Kupuję oczywiście z lekkim zapasem tak żeby
      do września/października pochodziły
      • maja285 Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 09:56
        a wiecie może ile kosztują w tym roku Bartki sandałki z gumowanymi czubkami?
    • monikaj21 Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 12:30
      Ja dzisiaj widziałam w sklepie resztki Bartków z zeszłego roku w nieco niższych
      cenach (-30%), ale akurat nic mi nie podpasowało. Jakby ktoś był zainteresowany
      to chodzi o W-wę, sklep jest na Żoliborzu.
      • julkowamama Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 13:49
        A gdzie na Żoliborzu?
        • monikaj21 Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 13:57
          Galeria Żoliborz przy Broniewkiego (nad Eleą) Jak chcesz to jutro rano tam będę
          więc mogę sprawdzić co jest z rozmiarów, które cię interesuję, żebyś nie
          jechała na darmo smile
    • weronka77 Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 21.03.07, 13:53
      Ja kupiłam jedne zabudowane sandałki i adidaski w Naturino.Juli zdumiewająco
      szybko rośnie nóżka i letnie pewnie będę kupowała w maju.
    • emonik Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 09:10
      Dla mnie to nie sandałki a pantofelki... Ale może się nie znam smile
      ---
      Monika - mama Inki
      • pade Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 09:14
        znasz się, a to jest brzydka autoreklama
        zaczyna mnie troszkę wkurzać zachowanie niektórych forumowiczek
        pod byle pretekstem opisują swoją działalność i reklamują swoje aukcje lub
        sklepy
        ja chyba też się tak zacznę reklamowaćsmile
        może powklejam linki ze wszystkich swoich aukcji? jak myślicie?smile))
        • dzidzia_ch dawaj :)!ciekawa jestem co sprzedajesz :)))! 22.03.07, 09:19

• dzidzia_ch mam dylemat 22.03.07, 09:20
            nie wiem ktora firme wybrac
            zastanawialam sie miedzy ecco a naturino
            ale teraz obejrzalam kolekcje geox i tez fajne te butki smile!
            • weronka77 Re: mam dylemat 22.03.07, 09:27
              Magda...uważaj...tutaj nie można kupowac za dużo drogich rzeczy.jedna para
              naturino,jedna ecco i TYLE!!! więcej NIE WOLNO!!!wink))
            • pade dzidzia_ch 22.03.07, 09:33
              na Twoim miejscu upatrzyłabym sobie konkretny model, przymierzyła dziecku,
              który najlepiej układa się na nodze, a potem obejrzała wykonanie.
              wg mnie najlepsze są ecco, prawie łeb w łeb z nimi geoxy, a naturino na końcu
              naturino zrobionę są z tak szmatławych materiałów, że po miesiącu buciki
              wyglądają jak po trójce dzieci
              to samo superfit, ogladałam model identyczny jak ma ecco, ale zrobiony z
              nubuku "z włoskiem" i to jasnegosmile i od razu oczami wyobraźni widziałam, jak
              buty za 170zł po dwóch tygodniach wyglądają jak że smietnika
              najlepsze moim zdaniem były buty firmy Jela, ale niestety już ich nie masad((
              • bluestarfish Re: dzidzia_ch 22.03.07, 19:02
                Myślę, że lepiej pisać o czymś, co zna się z doświadczenia, niż oceniając
                jedynie "oczami wyobrażni" smile.
                Moja córka miała w zeszłym roku sandałki Superfit, nubukowe, jaśniutki róż z
                trochę ciemniejszym różem. Nosiła je prawie 4 miesiące (od lipca do
                października), a butki dalej są niemal jak nowe, po przeczyszczeniu jedynie na
                podeszwach widać jakieś ślady użytkowania. Dodam, że były to pierwsze butki
                mojego dziecka, niejedno więc przeszły. Były super wygodne i bardzo starannie
                wykonane. Szkoda, że są już za małe... Ja w każdym razie Superfity bardzo
                polecam.
                • pade do blue... 22.03.07, 19:10
                  Miałam trzy pary superfitów, więc wiem o czym mówię. Sandałki ze skóry licowej
                  były ok, a reszta, szkoda gadać. Gdybym nie znała tej firmy w ogóle bym się na
                  ten temat nie wypowiadała.
                  Ale rozumiem, że masz więcej doświadczenia w kwestii butów i stąd Twoja
                  złośliwa uwagasmile))
                  • bluestarfish Re: do blue... 23.03.07, 17:26
                    A gdzież Ty złośliwość w mojej wypowiedzi znalazłaś??? Postronnym zostawiam
                    ocenę, w czyjej wypowiedzi jest jej więcej.

Mam doświadczenia z konkretną parą sandałków mojej córki, doświadczenia w pełni
                    pozytywne, i o tej jednej parze sandałków pisałam. Ty miałaś złe doświadczenia
                    ze swoimi butami i też o tym napisałaś. To forum jest dla wszystkich, każdy ma
                    prawo oceniać coś wedle własnych doświadczeń, a tak to już jest, że jeden może
                    mieć pozytywne a drugi negatywne wrażenia na temat tej samej firmy. I nawet
                    jeśli miałabyś już i ze 30 par sandałków Superfit, na temat butów mojego
                    dziecka i ich stanie po kilku miesiącach użytkowania to jednak ja będę mogła
                    się wiarygodniej wypowiedzieć, prawda? Skorzystałam więc z prawa przedstawienia
                    moich własnych doświadczeń w tej kwestii i tyle. Pozdrawiam serdecznie.
                    • pade Re: do blue... 23.03.07, 20:43
                      tu:
                      Myślę, że lepiej pisać o czymś, co zna się z doświadczenia, niż oceniając
                      jedynie "oczami wyobrażni" smile.
                      jeśli to nie było złośliwe.... to przepraszam, ale ja to tak właśnie odebrałam
                      po prostu niezbyt przyjemny był ten Twój komentarz, a ja odpisałam Ci w tym
                      samym tonie
                      i powtórzę się raz jeszcze, nie piszę o tym czego nie wypróbowałam i nie znam
          • pade Re: dawaj :)!ciekawa jestem co sprzedajesz :)))! 22.03.07, 09:29
            a co ja mogę przedawać?smile
            ciuszki po moich dzieciach, teraz to i tak za późno na reklamę bo prawie
            wszystko poszło miesiąc temusmile))
            • dzidzia_ch pade 22.03.07, 09:39
              to chociaz powklejaj nowe zdjeci swoich dzieciaczkow
              uwielbiam je ogladac smile!
              • pade Re: pade 22.03.07, 09:43
                dziękuję, aż się zarumieniłamsmile))
                wczoraj wkleiłam 3 nowe, bo dowiedziałam się wreszcie jak to zrobić po
                zlikwidowaniu zobaczciesmile)))
                • dzidzia_ch poluje na taki beret!!!gdzie kupilas? 22.03.07, 10:04

• pade Re: poluje na taki beret!!!gdzie kupilas? 22.03.07, 10:26
                    ten biały? w zeszłym roku w hmsmile na dziale dla małych girlssmile
                    żałuję strasznie, ze moja córa wyrosła z tego działu bo tam są cudne ciuszki, a
                    na tym dla starszych...hmm czasami coś fajnego się trafi...powoli przerzucam
                    się na kappahl
        • mamaskarba Pade... 22.03.07, 11:47
          ...z tą autoreklamą miało być do mnie? A widzisz tu gdzieś linki do moich
          aukcji? Jak bym chciała się zareklamować to zatytuowałabym wątek "moje aukcje
          allegro", lub "sprzedam po swoim synku...".
          • pade Re: Pade... 22.03.07, 11:56
            A dlaczego do Ciebie?
            Nie wiem czemu tak to odebrałaś, był tu post z linkiem do uzywanych pantofelków
            i jego autorkę miałam na myśli, miedzy innymi, jak równiez te, które w tym
            wątku głosu w ogóle nie zabrały.
            Na pewno nie było to do Ciebiesmile
            po prostu wyraziłam swoją opinię na temat pojawiania się postów, które nijak
            się mają do tematu, ale zawierają elementy autoreklamy lub wprost reklamę i
            tylesmile
            • mamaskarba Re: Pade... 22.03.07, 12:07
              A już myślałam, że mi się dostało na wyrost...wink
            • ana119 Re: Pade... 22.03.07, 12:13
              zaglądam na to forum już długo i też widzę tu dużo kreacji i sprytu...
              • pade Re: Pade... 22.03.07, 12:19
                a już myślałam, ze się czepiamismile))
                jeśli to jest dozwolone to ok, sama skorzystam, jeśli nie to wszyscy powinny
                się do tego stosować, prawda?
    • alexsc Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 09:39
      kupiłam naturino, ale moje dzieci noszą sandałki cały rok , w domu, wiec potem
      latem i tak kupuję nowe na wyjściesmile
    • monika78kr Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 11:03
      A ja kupilam corce rozowo-brazowe sandalki Old Navy. I szczerze mowiac nie wiem
      czy bede kupowac jeszcze jakies skorzane, bo w zeszlym roku miala niby skorzane
      Naturino a i tak chodzila (bo chciala)w piankowych z Decathlonu za 13 zl, bo
      byly najlzejsze i chyba wygodniejszesmile A te z Old Navy sa naprawde ladne i
      wygodne.
      • ursgmo Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 11:26
        Córce kupiłam : dwie pary sandałków ( białe i złote z Next ) ,skórzane
        turkusowe japonki z koralikami ,dwie pary tenisówek z H&M i dwie pary
        balerinek ( różowe koronkowe i białe skórkowe ), acha i jeszcze cudownej urody
        orientalne butki w Auchan ! Braknie mi tylko lżejszych adidasów . Dużo ? jak by
        moja córka miała dwie pary to hmm dwa tygodnie a wyglądałaby jak u lumpa , tak
        niszczy buty sad no i niestety ma punkcie butów hopla , jak ja smile

Z synkiem gorzej. Kupiłam nasz coroczny standard czyli dwie pary tenisówek gapa
        i nic więcej sad
        pochorowałysmy się z córką i nie miałam kiedy pochodzić .
        Są jakieś ładne sandałki rozm. 29 np. w ecco ? ale taki model klasyczny granat
        lub beż ?
        • czarna_maruda Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 12:09
          Narazie ani jednej pary, będę kupować na ostatnią chwilę, córci tak dziwnie
          stopa rośnie, że na bank nie trafię z rozmiarem. Teraz rozglądam się za
          porządnymi adidasami
      • minkapinka Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 12:04
        monika78kr napisała:

> A ja kupilam corce rozowo-brazowe sandalki Old Navy. I szczerze mowiac nie wiem
        >
        > czy bede kupowac jeszcze jakies skorzane, bo w zeszlym roku miala niby skorzane
        >
        > Naturino a i tak chodzila (bo chciala)w piankowych z Decathlonu za 13 zl, bo
        > byly najlzejsze i chyba wygodniejszesmile

Moja córka tez większość czasu przechodziła w swoich ulubionych piankowych
        sandałach nexta. Po pewnym czasie przestało mi przeszkadzac, ze nie pasuja do
        ubrania, bo córka uwielbiała te buty.
      • pade Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 12:18
        Sprzedajesz te old navy na allegro? napisz na priv
        mogłabyś mi powiedzieć jak jest z zapięciem wokół kostki? Czy dobrze trzyma
        stópkę? Moja córcia ma kostki jak pęcinki,cieniutkie i trochę boję się w ciemno
        kupować.
        • pade to było do Monika78 n/t) 22.03.07, 12:49

• monika78kr Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 13:26
          Nie, nie sprzedaje ich na allegro, choc pewnie zamowie kilka na sprzedaz przy
          nastepnej okazji, bo niezle schodzasmile U nas kostka gruba, wiec problemu nie ma.
          Regulacja na rzep owszem jest, ale tylko z przodu wiec nie da sie tego paska
          naciagac za duzo bo bedzie to po prostu dziwnie i nieproporcjonalnie wygladac.
          Mam rozmiar 3T - wkladka 17 cm. Zmierzylam taki najmniejszy obwod kostki i
          wyszlo 16 cm. Z innymi rozmiarami nie pomoge - zmierz coreczce obwod w kostce i
          pytaj sprzedawcow.

• pade Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 13:28
            czyli to nie te same co na allegro? bo tamte mają dwa rzepy
            • monika78kr Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 13:30
              Na kostce jeden. To te:
              www.allegro.pl/item175815621_nowe_buty_sandalki_firmy_old_navy_rozm_4t.html
              • pade Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 13:37
                tak, na kostce jedensmile o te mi właśnie chodziło, można je prać?
                dziękuję za cierpliwośćsmile
                • monika78kr Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 22.03.07, 13:41
                  Nie wiem, nic nie pisza o tym na metce. Ja bym chyba jednak nie prala w pralce.
    • mmu a co myślicie o takich? 22.03.07, 23:10
      nigdy nie miałam butów tej firmy, jaka jest w nich podeszwa?elastyczna?
      www.allegro.pl/item174089252_mrugala_sandalki_nowosc_lato_2007_r_23.html
      ite mi się bardzo podobają, ale nie wiem, troszkę drogie, żeby tak w ciemno
      kupować...choć wydająsiędobre do dopasowania na nóżce
      www.allegro.pl/item177125035_nowe_sliczne_sandalki_skora_next_6uk_rozowe.html
      żeby nie było, to nie moje aukcjesmile
      • kaliaa Re: a co myślicie o takich? 22.03.07, 23:21
        te mrugaly bardzo mi sie podobaja, musze ich poszukac gdzies na zywo.
      • martynak2005 Re: a co myślicie o takich? 26.03.07, 14:37
        powiem szczeże że zaskakujące są te ceny na allegro bo te buty next'a na
        stronie next.co.uk kosztują 9-10 funtów, skąd więc ta cena.
    • mmu a takie ecco? 23.03.07, 13:42
      fajne ecco znalazłam, zawsze tak polecacie na forum, że dobrze się nosi, tylko
      nie wiem, czy na lato nie za bardzo zabudowane? babka ma w rozmiarach od 21-26,
      pewnie to jakaś stara kolekcja?
      www.allegro.pl/item176893582_hush_puppies_by_ecco_nowe_kolorowe.html
      • mmu Re: a takie ecco? 23.03.07, 13:45
        i jeszcze u tego sprzedawcy takie, mniej zabudowane
        www.allegro.pl/item176896106_hush_puppies_by_ecco_nowe_kolorowe.html
        i te, bardzo mi się podobają, ale rozmiar dopiero od 27 a my 24 potrzebujemy
        www.allegro.pl/item177940660_hush_puppies_by_ecco_nowe_kolorowe.html
      • minkapinka Re: a takie ecco? 23.03.07, 16:51
        ładne, ale to nie sa buty ecco a hush puppies
        www.zappos.com/n/es/d/722128384/page/1.html
        • mmu Re: a takie ecco? 23.03.07, 17:22
          a, dzięki za uświadomieniesmile
          ja uwierzyłam, że to ecco, tylko jakaś linia, której nie znam...
    • ana119 Elephanten 26.03.07, 11:04
      w sobotę skusiłam się na sandałki tej firmy, bo bardzo spodobało mi się
      wyprofilowanie wkładki i ogólne wykończenie. obejrzałam już kilka innych i te
      wypadły najkorzystniej.
      mały jest pod kontrolą ortopedy i ma zalecenie noszenia wyprofilowanych wkładek
      w kapciach i w butach do wychodzenia na spacerek.
      • iwek33 Re: Antylopa 26.03.07, 20:01
        A ja dzisiaj kupiłam dla synka Antylopy. Rozmiar 28 a mają zabudowaną piętę (
        zależalo mi na tym) elastyczną podeszwę i zapinane są na rzepki. Oczywiście
        całe skórzane, leciutkie. Też jestem zadowolona z zakupu.
    • iwonabw Re: Kupujecie już dzieciom sandałki? 26.03.07, 21:05
      Kupiłam już 3 pary, bo na gwałt potrzebowałam na wyjazd z dzieckiem: jedne
      naturino, drugie next i trzecie next do wody. Kupiłam tez sliczne z Zary, ale
      sprzedaję je teraz na Allegro, bo kupiłam za małe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka