Dodaj do ulubionych

Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci???

22.03.07, 14:14
jak znacie adresy sklepów internetowych z butami dziecinnymi byłabym
wdzięczna pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • synek28 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 21:54
      witam
      nie znam zadnych adresów ponieważ nie kupuje butów bez przymierzenia. Swoim
      chłopcom kupuje buciki z Bartka. Nie maja ani płaskostopia, ani nie koslawia no
      i przede wszystkim nie poca im sie nóżki, chociaz ceny sa zabójcze. Ostatnio
      rocznemu synkowi za buciki wiosenne za kostki, które ponosi pewnie z 1,5
      miesiąca dałam 170 zł. Koszmar
      Pozdrawiam
      • czarna_maruda Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 22:13
        My też kupujemy Bartki, na szczęście córka mieści się jeszcze w rozmiarówce do
        26 więc wiosenne buty kosztowały 129 zł
        tutaj masz adres do outletu Bartka, znajdziesz tam buciki z poprzednich sezonów
        albo 2 gatunek
        www.outlet.bartek.com.pl/
        Te buciki kiedyś też dziewczyny chwaliły
        www.guliana.pl

W ogóle zerknij tutaj, na pewno więcej się dowiesz
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583
    • jusytka Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 22:21
      Ja też kupuje zwykle Bartka, ale uważam, ze te buciki nie są warte swojej
      wysokiej ceny, czubki w skórzanych bucikach się wycierają, kolor się zmienia, no
      i ten ciężar sad Zimą pierwszy raz zdradziłam Bartka na rzecz Ecco, niewiele
      więcej zapłaciłam, a buciki okazały się o niebo lepsze, leciutkie, wygodne no i
      po sezonie wciąż wyglądają jak nowe smile Buciki zarówno Bartka (z sympatexem) jak
      i Ecco (z goretexem) są nieprzemakalne i "oddychają".
      • jusytka Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 22:24
        Buciki zwykle kupuję na Allegro lub w sklepach internetowych, bo są o wiele
        tańsze, a przymierzyć można przecież w sklepie smile
        • jklk Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 22:36
          www.buciki.com.pl/
          Ja kupiłam w tym sklepie córce buty na zimę, firmy Murugała i trafiłam
          idealnie. Ale kupione jednoczesnie sandałki innego producenta, w których córka
          miała chodzić do przedszkola, okazały się za duże (mimo ze ten sam rozmiar) i
          czekają na urośnięcie nóżek.
          Generalnie kupowanie butów przez internet to jednak niejakie ryzyko.
          Poza tym sklepem czasem kupuję też na alegro, gdzie tez można dostać wiele
          nowych butów.
          Co do Bartków, to widać ja mam jakiegoś pecha, bo mojej córce w Bartkowych
          sandałach strasznie się pociły nóżki... A półbuty wprawdzie wygodne i dobrze
          dopasowane, ale strasznie szybko się poniszczyły (czubki się porysowały i
          odbarwiły) i wyglądają jakby je ze trzy lata nosiła, a kupione były jakoś późną
          jesienią.
      • czarna_maruda Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 13:13
        To fakt, z czubkami przyznaję Ci rację, dlatego teraz zawsze wybieramy te z
        gumowym czubkiem
    • mamastasia Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 22:27
      Bartek (ale często mają za niskie podbicie a ceny zabójcze) poza tym bardzo
      lubie Mrugały i z Baty - te maja rozsądne ceny i dobra jakość, choć na zimę
      tylko Bartek lub Mrugała.
      • mufka51 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 22:31
        Mrugała.Niska cena za rewelacyjną jakość.
    • synek28 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 22.03.07, 22:37
      ja jeszcze starszemu synkowi na początku- pierwsze buciki kupowałam z antylopy,
      też cena była niższa a jakośc ta sama co bartek- nawet wygląd bardzo podobny
      ale dawno ich juz nie widziałam u nas we włocławku.
    • wiotka_trzpiotka Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 12:05
      ostatnio tylko Bata
      cenay niezłe i podoba mi się design w odróżnieniu od Bartków, które jak dla
      mnie mają obleśnie dobrane kolory
      • dlania Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 12:41
        Ja najczęściej Antylopy, a tej wiosny Temar:
        www.allegro.pl/item174889206_skorzane_polbuty_temar_roz_28_nowe_.html
        • t-com Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 13:07
          a ja kupuje Naturino, piekny design, dla mojej dziewuszki super i fajna miekka
          podeszwa.
          Primigi tez super !!!! szczegolnie na zime maja super modele !!!
          • ib_13 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 13:37
            Nigdy przez Internet, but trzeba przymierzyć. Najczęściej kupuję Bartki,
            zadowolona była także z Vi-GGa-Mi, no i sportowe Nike były super. A tej zimy
            młoda ganiała traperkach Gufo z CCC i też były dobre, nie przemakały, no i cenę
            miały fajną
          • minkapinka Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 14:17
            a ja bardzo rzadko moge znalezc cos ciekawego w Naturino. Nie cierpię butów z
            kwiatuszkami, a 90% butów z Naturino takich jest. Primigi, Petit Shoes sa duzo
            ładniejsze.
    • edorka1 Super hicior za ... 20 pln 23.03.07, 13:47
      czyli trapery Grand Canion z CCC (te bez szwu). Pani ortopedka do której
      chadzam z młodym stwierdziła - o bardzo dobre buty - powyżej kostki, zapietek
      twardy, szerokie w palcach, sznurowane... więc kolejny sezon mamy kolejne - i
      to na promocji kupione za...19.90. Rewelacja - moje dzieciaki kochają te buty.
      Idealne na jesień i wiosnę w mieście i kapitalne na górskie wypady w
      lecie.Zaimpregnowane wytrzymują wszystko - i kałuże i mokre śniegi. Żadne
      Bartki tak nam nie zdały egzaminu pomijając już fakt, cenę Bartków uważam za
      chorą i mającą się nijak do jakości.
      • czarna_maruda Re: Super hicior za ... 20 pln 23.03.07, 14:20
        Faktycznie, cena hit, tylko czy są ze skóry
        • edorka1 Re: Super hicior za ... 20 pln 23.03.07, 14:22
          z nubuku
        • lenka30a Re: Super hicior za ... 20 pln 23.03.07, 14:24
          polecam Batę
          dziś kupiłam wiosenne buciki za 79 złsmile
          Antylopę tez
          Bartki są ok, ale z cenami stanowczo przesadzaja
          • agnes123 Re: Super hicior za ... 20 pln 23.03.07, 14:31
            Staramy się zawsze w miarę możliwości kupować dziewczynkom firmowe obuwie,nie
            dla szpanu a dla tego,że z autopsji wiem iż porządna firma to naprawdę dobry
            but.
            Zimą moje szkraby nosiły obuwie firmy HI-TEC.Bardzo dobra jakość!
            Korzystam również z firmy BARTEK bądź NIKE,ADIDAS...
            • kasiap77 Naturino 23.03.07, 15:01
              Tak nam podpasowały pierwsze, że teraz tylko tej firmy buciki kupuję synkowi
    • agatha_mama Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 17:10
      Ja kupuje tylko i wyłącznie Bartki, bardzo dobrze wyprofilowane, ze skórki,
      nóżkka zatem "oddycha" i do tego bardzo solidnie wykonane, noski często pokryte
      gumą także sie nie ścierają, niestety na moja 2 to niezły wydatek, za wiosenne
      3 pary bucików zapłaciłam 420 zł, a do tego trzeba dokupić jeszcze po kolejnej
      wyjściowej parze bucików, więc razem na 3 dzieci wydam ok 750 zł ;-((
    • noddy Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 20:06
      Ja kupiłam teraz buciki Eldam i jestem zadowolona.
      Zapłaciłam tylko 49 zł (buciki za kostkę, lekkie, miękka podeszwa
      , wnętrze z naturalnych materiałów). Ale trudno na nie trafić
      i nie wszystkie modele są warte uwagi.
      Jesli chodzi o Bartki to jadą tylko dzięki reklamie - są ciężkie
      i mają twarde podeszwy - u mnie odpadają.
      Najlepsze buty jakie miały moje dzieci to Naturino
      ale cena niestety powala. Do dzisiaj pamiętam, ze zapłaciłam
      289 zł po przecenie smile Ale buty super.

• urlak Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 20:09
        no jak to jakie. Kazda szanujaca sie amtka sama nie doje a kupi dziecku bartki
    • jagoda56 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 21:07
      Firmy nie znam,ale cena w granicach 15-20 zł.Kupuje buty różnych firm.
    • grzalka Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 21:26
      no to wymieniam, kolejność przypadkowa:
      Bartek, Antylopa, Mrugała, Marquita, Eldam, Aves, Ecco, Nike, Adidas, Clarks,
      Barenshue, Elefanten, Viggami, Deltex, Melania, Woskar...chyba wszystko

wnioski: bezkonkurencyjne są ecco, najlepszy stosunek ceny do jakości mają
      woskar, Bartki są straszliwie przereklamowane 9ale jak widać reklama jest skuteczna)
    • mama007 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 23.03.07, 23:11
      kupuje buty od firmowych potwornie drogich poprzez NORMALNE po tanie na
      wyprzedazach (ale nie sztuczne, co najwyzej klapki, ktore mala naklada raz na
      tydzien). wazne to zeby byly dobre, wygodne i porzadne, a nie firmowe.
      teraz kupilam Łukbutu, wygladaja fajnie, na chodzenie czekaja...
    • mala283 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 24.03.07, 04:25
      My kupujemy Ecco -sa super ,choc drogie.
    • gandalf26 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 24.03.07, 12:27
      Do numeru 26 kupowalam Bartki - wiosnnne i letnie byly znakomite.Bardzo duze
      zastrzezenia mialam co do zimowych.
      Potem zimowe kupilam Woskar (polskie, jasna skorka, wewnatrz welna, na rzepy,
      wysokie)ale byly zle zrobione i musialam je oddac do szewca do poprawki bo
      narnily mojemu dziecku nozki. Panie w sklepie owszem reklamacje chcialy przyjac
      ale 2tyg oczekiwania... No, nigdy wiecej powiedzialam.
      Od tego czasu zimowe kupuja Ecco lub Superfity. No, nie ma minusow. Szczegolnie
      ze kupuje na wyprzedazach na nastepny sezon to cena nawet jest przyjemna.
      Letnie - sandalki kupilam w zeszlym roku Elefanty i Superfity i naprawde byly
      swietnie.
      Moj syn ma wysoki podbicie i zaden model dla srednich chlopcow juz nie pasuje w
      Bartku. A szkoda, bo o sandalach Bartek mam dobre zdanie.
      I jeszcze do numeru 26 kupowalam sandaly na rzepy Gucie (tez do dostania w
      sklepie Bartka) swietne do przedszkola lub po domu a kosztuja 60zl.

Bucikow nie kupuje w internecie bo niestety nie kazdy but na moje dziecko jest
      dobry.Musze przymierzac.
      • utalia Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 24.03.07, 21:48
        sandaly Gucie? ja znam Polbuty Gucie ale sandaly?
    • gabi683 Bartki:) 24.03.07, 21:58
    • gabi683 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 24.03.07, 21:58
      www.bartek.com.pl/
    • triss_merigold6 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 24.03.07, 22:03
      Jak dotąd to Bartki i Bata. Zimowe Bartki. Mojemu dziecku pasują, mnie też więc
      nie chce mi się szukac gdzie indziej, bo sklep mam pod nosem.
      • nunik Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 11:28
        Wymieniam, kolejność przypadkowa:
        Azas, Bartek, Antylopa, Mrugała, Eldam, Viggami, Melania, Guliana, Dawid,
        Temar, Jamet, Memo, Daniel, ostatnio oglądałam Aurelki.
        • dzidzia_ch Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 11:40
          do tej pory (Ola ma 15 miesiecy) tylko naturino
          ale ogladalam wczoraj geoxy i chyba czas na zmiane firmy smile!
          podobaja mi sie tez ecco ale w Krakowie jest bardzo kiepski wybor malych
          rozmiarow tej firmy
    • weronka77 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 13:26
      Ja głównie Naturino aczkolwiek adidasy to Geox( w Zakopanem kupuję bo w
      Krakówku się nie moga z dystrybutorem dogadac) no i Ecco-ale tylko sandałki.Na
      Naturino się nie zawiodłam.
    • robalrobal Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 13:55
      www.sklep-buciki.pl
      www.malebuty.com.pl
      www.buciki.com.pl
      Ja kiedyś kupowałam Bartki od jesieni przerzuciłam dziecko na Antylopę i
      Mrugałę. Wcale nie wiele tańsze ale wydają mi się lżejsze i mają fajowy desing.
      Z tańszych - raz mieliśmy Kornecki (całe skórzane) i tez byłam zadowolona.
      • bursz Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 17:01
        Witam,
        ciekawy wątek, proszę piszcie gdzie kupujecie butki, czy w jakiś sklepach
        dzieciecych, czy typu ccc?
        dzięk, pozdrawiam,jola
    • sefora74 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 19:01
      Ja ostatnio zakochałam się w butach Geox super jakość i design kupuję w
      Factory praktycznie w cenie Bartków.
      • bursz do sefory 25.03.07, 19:47
        Gdzie ten sklep Factory?(nie wszystkie forumowiczki są ze stolicy, a nieraz mam
        takie wrażnie). Ile dokładnie kosztują, bartki sa chyba od 100 do 200 zł.
        Szukałam asortymentu Mrugły,ale na ich stronie nie ma.
        Pozdrawiam, Jola
    • 71gosik Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 21:10
      A ja kupuję buty Mazurek, skórzane, lekkie, super. Dla dziewczynki r.24
      zapłaciłam 80zł, dla chłopca r.30 88zł.
      Małgorzata
      • znaniec1 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 21:16
        Geox i Naturino.
    • cortinka Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 21:28
      Sandałki Bartki, są ok. Natomiast na tę zimę (powiedzmy wink też kupiłam Bartki i
      porażka niestety. Buty po godzinnym spacerze po śniegu przeciekają. Nie wiem
      czy jest sens reklamować, bo pewnie powiedzą, ze dziecko za dużo chodzi po
      śniegu a przecież to nie kalosze. W zeszłym roku miałam kozaczki Antylopa i te
      były super: bardzo mięciutkie, cieplutkie i wygodne.
    • agni71 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 23:14
      Przeważnie Bartek, ale też Antylopa, Mrugała, Viggami, ostatnio pierwszy raz
      kupiłam Elefanteny i są świetne. Minionej zimy po raz pierwszy mielismy tez
      Ecco dla starszej córki.

aga
      • agni71 Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 25.03.07, 23:17
        Acha, buty kupuję w tych sklepach:

Viggami, Mrugała, Antylopa - najczęściej w sklepie z butami dziecięcymi w
        Starych babicach pod Warszawą - mam blisko, jest duży wybór, choc ceny nie
        najniższe.
        Bartki w sklepie Boboland na Czumy lub w firmowym Bartek przy carrefour na
        Powst. Śląskich.
        Elefanteny w Deichmannie w Wola parku.
        Ecco na Allegro (nowe).

aga
        • bursz ecco 26.03.07, 10:14
          Dzień dobry,
          czy Wam się otwiera strona ecco z butami dziecięcymi i niemowlęcymi?Ja za nic
          nie mogę jej otworzyć, gdzieś powyżej jest link,ale też tam jest pusto.
          Aga te nowe z allegro są dużo tańsze?
          Dzięki, piszcie, pozdrawiam,jola
          • agni71 Re: ecco 26.03.07, 23:03
            Aga te nowe z allegro są dużo tańsze?
            > Dzięki, piszcie, pozdrawiam,jola

Szczerze mówiąc, te na zeszłą zimę kupiłam nie porównując z cenami w normalnych
            sklepach. Kosztowały chyba ok. 180 zł, a więc niewiele drożej (albo
            porównywalnie) od Bartków w tym rozmiarze (28). Mam trójkę małych dzieci, więc
            co mogę, kupuję przez Internet, bo ciężko się wybrać na zakupy z całą nasza
            gromadką. Jak teraz patrzę np. na balerinki, to ceny są zbliżone do tych ze
            sklepu firmowego Ecco w Galerii Mokotów w Warszawie (wysłałam tam męża
            na "przeszpiegi") - tam balerinki w naszym rozmiarze były po ok. 170 zł, na
            Allegro np. 159 + przesyłka.

aga
    • sefora74 do Bursz 26.03.07, 11:05
      Przepraszam że nie uściśliłam wypowiedzi smile Factory to Outlet w Warszawie
      dokładnie w Ursusie buty Geox sa tam w cenach od 99 zł (sandałki) za zabudowane
      do kostki adidaski zapłaciłam 140 zł.Pozdrawiam
    • koma.edziecko Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 26.03.07, 12:05
      Najczęściej Bartki,ostatnio kupiłam trzy pary Gufo w CCC i nigdy
      więcej,beznadzieja.
      Starsza miałą w tym roku Ecco zimowe ale też nie do końca byłam zadowolona bo
      mimo że nie przemakały to jednak były za niskie i górą śnieg wpadał.
      Na przyszłą zimę znowu kupię ecco ale tym razem wyżesze niż na dwa rzepy.
      • kropkacom Re: Jakiej firmy buty kupujecie dla swoich dzieci 26.03.07, 12:30
        Na tegoroczną zimę były używane Bartki(wszystko ok) i nowe buty z C&A(też bez
        zastrzeżeń). W zaszłe lato skórzane sandały z pełną piętką z Deichmana firmy
        Baren Schuhe. Całe lato bez problemu i dziś nadal są jak nowe. Na te wiosnę
        tenisówki Clarks i adidaski zakupione też w Deichman: jedne Bobbi Sches a drugie
        Victory. Jak na razie jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka