Dodaj do ulubionych

Ostrzezenie >> detinka << nieuczciwy sprzedawca

18.04.07, 20:15
Uzytkownik na Allegro banasiewicz1 (moga byc tez inne)
Radze uwazac na tą Pania, reklamuje sie na roznych forach, ze swoja sprzedaza
artykulow dzieciecych. Ja kupilam od niej wozek, nie dosc, ze na przesylke
czekalam bardzo dlugo to jeszcze dotarla niekompletna (niezgodna z opisem w
aukcji). Dodatkowo przy kontaktach telefonicznych obiecuje, ze wszystko
zalatwi, w rzeczywistosci nic nie zalatwia. Mam wrazenie, ze nie panuje nad
transakcjami z powodu panujacego u tego sprzedawcy niebywalego balaganu,
wszystkie swoje bledy usiluje zrzucic na Poczte Polska. Jesli ktos nie wierzy
i sobie zyczy to moge udostepnic swoja korespondencje mailowa z ta Pania.

Nie zycze wam takich sprzedajacych
Iza
Obserwuj wątek
    • lesia28 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 18.04.07, 20:30

A ja kupilam u banasiewicz1 wozek i wszystko bylo ok.Przesylka w ciagu 2 dni ,
      wszystkie opisane w aukcji gratisy byly dolaczone.
      Powiem wiecej, obdarzyli mnie wielkim zaufaniem.Wyslali mi wozek bez zaplaty,
      choc ostrzegalam, ze zaplace dopiero za 2 tygodnie. Tak, ze ja ze swojej strony
      jestem bardzo polecam.
    • majeczka333 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 18.04.07, 20:35
      www.allegro.pl/item185878602__mutsy_full_opcja_.html
      no tak tu sprzedali jeden wózek a tu ludzie licytują drugi
      tylko czy to możliwe że mają dwa takie same i ztym samym wyposażeniem? wink

www.allegro.pl/item185983083__mutsy_full_opcja_bcm.html
      to też zwykłe oszustwo bo tamten już został sprzedany za 1 zł (o dziwo) chyba
      sama bym się na niego pokusiła za tą cenę. dla mnie to duży upust z 3000,00 na
      1 zł ! i czy to nie jest oszustwo!
      ja też przestrzegam!
      • detinka jak się na czymś nie znamy to głosu nie zabieramy 19.04.07, 09:06
        !!!WÓZKOWE OKAZJE!!! MOJE ICH TROJE MATI
    • taormina Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 18.04.07, 20:57
      Ja też nie polecam. Co prawda nie posądzam nikogo o złe zamiary, ale jednak...
      Na swoich aukcjach sprzedają wózki, których de facto jeszcze nie posiadają.
      Podobno są w drodze, ale ja na swojego Maclarena Volo czekałam miesiąc i... się
      nie doczekałam. Na aukcji nie było zaznaczone, że trzeba będzie czekać, co
      więcej jest nadal napisane, ze wysyłka będzie zrealizowana w...24 godziny.
      Pieniadze zostały mi zwrócone, ale podejrzewam, że nie bez znaczenia była tu
      interwencja Allegro, ponieważ zwróciłam się do nich po pomoc. Przez telefon pan
      mi powiedział, że sprzedaż rzeczy których nie posiada to jego... "ryzyko
      zawodowe". Piękne prawda? Jestem kontrolerem ruchu lotniczego, czy moim
      ryzykiem zawodowym jest rozbicie samolotu??? Ten sprzedawca nie podchodzi po
      prostu poważnie do sprawy.
      Zaraz po zwrocie gotówki kupiłam wózek u innego sprzedawcy. Od razu przelałam
      pieniądze, było to wczoraj. Dziś przyszedł mail, że wózek wysłano, w mailu był
      numer nadania. Da się? Dodam jeszcze, ze obie aukcje dotyczyły trudno
      dostępnego koloru Crimson. No comments............
      • timon2006 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 18.04.07, 21:26
        Różnie to bywa. Ja dostałam wózek w ten sam dzień w którym zamawiałam.
        • dzidzia_ch Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 18.04.07, 21:32
          ja wozeczke dostalam na drugi dzien i bardzo jestem zadowolona z niego jak i z
          kontaktu ze sprzedajacym
          teraz kupilam u panstwa banasiewiczow parasolke do xlr w bardzo dobrej cenie i
          jestem pewna ze tez bedzie wszystko ok
          a potkniecia zdazaja sie nawet najlepszym sprzedawcom - szczegolnie gdy ktos
          oprocz sklepu ma na glowie trojke urwisow smile!
          zreszta gdy sprzedaje sie tyle wozkow zawsze znajdzie sie niezadowolony klient
          a byc moze i zlosliwa konkurencja
    • magjag Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 18.04.07, 21:53
      kupiłam fotelik szybka dostawa polecam
    • primka Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 18.04.07, 22:14
      Ja kupowałam u Banasiewiczów (czyli u detinki) Maclarena i się nie zawiodłam.
      Zależało mi na czasie, bardzo szybko wysłali do mnie wózek, mimo, ze nie kasę
      wpłaciłam później. Przesyłka była w pełni kompletna. Kontakt ze sprzedawcą jak
      najbardziej w porządku, Otrzymałam wyczerpujące informacje o wózku przed zakupem.
    • gosia.mama.wojtusia Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 01:54
      no cóż ,ja moge tylko polecić
      kupiłam wózek dla mojego synka i na następny dzien był już u mnie,mimo,że wpłatę
      zrobiłam dopiero po tygodniu
      potem zamawiałam ten sam wózek dla kolezanki,przyszedł mail,ze wózki będą za 3
      dni i faktycznie tak było,oczywiście stały kontakt mailowy i informacja o wysyłce
      no i rabat dostaliśmy
      ja jestem bardzo zadowolona z zakupów u banasiewiczów
    • altyn Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 07:29
      Jestem posiadaczką Maclarena ze sklepu Banasiewiczów. Jestem bardzo zadowolona.
      Szybka przesyłka, opłata przy odbiorze, wózeczek kompletny smile i świetny kontakt
      ze sprzedajacym.
    • dyzia81 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 07:46
      jak przeczytalam pierszy post w tym watku ( i taki sam na forum wózki
      dziecięce ) to powiem szczerze ze troche sie zmartwiłam bo rozważam kupno
      maclarena xlr i wlasnie ten sprzedawca na allegro wydał mi sie w wiarygodny...

No ale sporo pozytywnych opinii mnie troche uspokoiło smile
    • detinka Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 08:42
      Oj Iza, Iza .... nawet nie mam ochoty tego komentować ale postaram się krótko:

Chciałaś kupić Fusiona - swoją drogą dostałaś na niego extra cenę. W końcu
      zdecydowałaś się na XLR 23 miałaś go u siebie - 26 odebrałam wpłatę. Dostałaś
      inna barierkę niż zamawiałaś. Przeprosiłam i powiedziałam, żebyś zostawiła
      sobie w ramach rekompensaty za straty moralne i zleciłam wysłanie do Ciebie
      kolejnej barierki.Barierkę dostałaś ale jak się okazało znów tą samą.
      Rzeczywiście nasza wina, nasz pracownik popełnił błąd, więc w trasie do
      Zakopanego (polecam ! mam SUPER MIEJSCE !!!) obiecałam że zajmę się sprawą
      osobiście. Po powrocie Paweł wysłał OSOBIŚCIE barierkę na nazwisko PAWEŁ
      STOLARCZYK (jak w Allegro).
      Wysłałam do Ciebie trzykrotnie barierkę (10+10+30zł) ponosząc 3 X koszty
      wysyłki to jest ryzyko zawodowe.
      Wpłaciłaś przez PAY BACK a potem chciałaś rabat, jak przeczytałaś, że jest dla
      forumek. Nie wszyscy wiedzą ale za PAYBACK ja też muszę zapłacić 30 zł. Po tym
      jak nie dostałaś rabatu - wystawiłaś neutralny komentarz. Po moim negatywnym
      obiecałaś zemstę więc stąd post ....
      • iza_stolarczyk Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 09:19
        Klamstwo, klamstwo i jeszcze raz klamstwo !!!
        Jestem zniesmaczona coz za falszywa i zlosliwa osoba.
        Cala sprawa z grubsza miala sie tak, ze wylicytowalam wozek, na to, ze dojdzie z
        opoznieniem bylam przygotowana (bylo w opisie aukcji), jednak oprocz tego, ze
        wozek dotarl z wiekszym poslizgiem niz byl zapowiadany, przesylka byla
        niekompletna. Zamiast jak to zaraz zaznaczylam po wygraniu aukcji barierk
        ofoliowanej dostalem plastikowe badziewie. Zwrocilam sie z prosba o naprawienie
        tego bledu i w odpowiedzi dostalam ... druga taka sama barierke. Jeszcze raz
        zwrocilam sie z prosba o przeslanie wlasciwej wersji jednak mimo wielu ponaglen
        i pytan (telefonicznie i mailowo) do tej pory jej nie otrzymalam. Ostatnio
        przedwczoraj wyslalam jeszcze do detinki maila z opisem calej sytuacji, jednak
        pozostal on bez odpowiedzi i ustosunkowania sie. W tej sytuacji uznalam, ze nie
        ma sensu dalej tracic czasu z powodu glupiego drobiazgu i nalezy zakonczyc ta
        transakcje na takim etapie i wystawic komentarz Neutralny. Wozek jest w
        porzedku, przesylka dotarla w dobrym stanie, jedynie brak wlasciwej barierki byl
        minusem. Skoro jednak wozek byl kluczowym elementem tej transakcji to absolutnie
        nie myslalam o wystawianiu Negatywa (uwazam, ze w tej sytuacji bylo by to
        naduzycie i krzywdzace dla sprzedajacego). Coz dostalam w zamian: pomimo tego,
        ze ze swojej strony dopelnilam w 100% wszystkich obowiazkow kupujacego i nawet 2
        razy wysylalam pieniadze przez Platnosci Allegro (pierwszy raz nie zostaly
        odebrane w ciagu okreslonego czau i zostaly mi zwrocone przez PayU, za drugim
        razem telefonicznie monitorowalam, zeby sprzedajacy o tym nie zapomnial - w
        sumie co mnie to powinno obchodzic, jednak chcialam byc uczciwa) zostal mi
        wystawiony bezpodstawnie komentarz Negatywny !!!
        Absolutnie w calej transakcji nie bylo tematu zadnego rabatu i innych
        finansowych roszczen. Natomiast po mojej pierwszej prosbie o przeslaniu
        wlasciwej barierki detinka napisala, ze przesle mi wlasciwa i mam to potraktowac
        jako wlasnie dodatkowy gratis, na co sie zgodzilam.
        Jestem na Allegro juz 7 lat, zawsze staram sie wykorzystac do konca wszelkie
        sposoby porozumienia ze sprzedajacym badz kupujacym zanim wystawie komentarz
        inny niz Pozytywny, natomiast zdawalam sobie sprawe, ze kiedys trafi sie taka
        osoba - czarna owca, ktora wykorzysta moja otwartosc i uczciwosc dla wyladowania
        swoich frustracji i pokazania sie z negatywnej strony.

Pozdr.
        Iza
        • detinka dla inteligentnych :-) 19.04.07, 10:29
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/99b3b8cd8faa7eb6.html
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/aab921c590931f70.html
          jesli barierka jeszcze nie doszła to na 100% dojdzie bo wysłana, ale oczywiście
          już będzie Ci Iza głupio o tym fakcie napisać.
          • detinka a zakupiła Iza 18 19.04.07, 10:44
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5c4239aad10c9e4a.html
          • iza_stolarczyk Re: dla inteligentnych :-) 19.04.07, 10:50
            nie kompromituj sie bo twoje manipulacje sa zenujace:

img201.imageshack.us/img201/8881/allegrovx5.jpg
            Iza
    • detinka banasiewicz1 19.04.07, 09:00
      Nie reklamuję się na różnych forach tylko siedzę tu z wami od kilku dobrych
      lat, właśnie dzięki dziewczynom z forum zaczęła się nasza przygoda z
      Maclarenem. Stąd rabaty, sprzedawanie praktycznie po kosztach, wysyłki
      wcześniejsze niz otrzymana kasa oraz gratisy. Traktuję to forum jak rodzinę,a
      ze sporą częścią z Was zdążyłam się zaprzyjaźnić. Niestety w każdej
      społeczności zdarzają się zgrzyty. Nie twierdzę, że Iza jest zła czy Taormina
      ale każda sytuacja ma dwie strony i o racji ciężko wyrokować nie znając
      szczegółów.
      Smutne jest tylko to, że ktoś licytuje, dostaje informację zwrotną, że nie mamy
      danego koloru i decyduje się poczekać, za czekanie ma obiecany gratis !!! A
      potem zamiast zadzwonić i powiedzieć wisz co zmieniłem zdanie nie chcę czekać,
      oddaj kasę - pisze do Allegro i ostrzega, że zgłosi na Policję ! Matko ! To tak
      jakby zabić kota jak zachoruje zamiast podać mu lekarstwo. Wiem , wim żyjemy w
      ciągłym pospiechu, stresie i otoczeni obłudą ale nie zakładajmy "klapek na
      oczy" bo czasem przed nami stoi CZŁOWIEK !!!
      • magia Re: banasiewicz1 19.04.07, 14:00
        Nie byloby problemow gdybyscie sprzedawali towar, ktory faktycznie macie.
        Szczerze mowiac ja bym sie solidnie wkurzyla gdyby mi sie termin dostawy
        solidnie opoznial i zrezgnowalabym z transakcji, i wystawila negatywa.
    • detinka do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 09:03
      Wklejam tu nr do importera Maclarena Mini-Maxi 32/ 288-30-03 gdzie można
      potwierdzić, że wszyscy czekamy na dostawę wózków.
      • leigh4 a ja z tych zadowolonych:-) 19.04.07, 09:37
        Ja tez z tych zadowolonych z zakupów u banasiewicz1smile Kupiłam w ubiegłym roku
        maclarena volo, zależało mi na szybkiej dostawie, ponieważ wyjeżdżalam na
        wakacje. Dostałam następnego dnia albo za dwa dni kurierem. Z fakturą, podbitą
        gwarancją.
      • dtz Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 10:27
        Trudno się ludziom dziwić że się denerwują, ja wiem, że i Wy macie swoje
        problemy z dostawcą, ale my też czekamy 1,5 miesiąca i powoli tracimy nadzieję,
        a mała już by chciała z głębokiego wyskoczyć. Sama przyznasz, że trochę czasu
        to już jest - no ale nadal czekamy smile
        • detinka Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 10:34
          to prawda na XLR zwłaszcza ORANGE od początku marca czeka ponad 30 osób. My ze
          swojej strony zrezygnowaliśmy już z zarobku byle dokończyć transakcję. W
          większości przypadków oprócz rabatu, pałaka, uchwytu, kubka ludzie dostaja
          jeszcze parasolkę. Większość jednak nie zapłaciła jeszcze za towar i są to
          tylko zamówienia, jednak konsekwencję w komentarzach z pewnością poniesiemy. No
          cóż sad
          • dtz Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 10:38
            no niestety nam też spodobał się orange - mam nadzieje, że do weekendu majowego
            dotrą, bo jak nie to naprawdę masakra
          • kropkacom Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 10:41
            > Coz dostalam w zamian: pomimo tego,
            > ze ze swojej strony dopelnilam w 100% wszystkich obowiazkow kupujacego i nawet 2
            > razy wysylalam pieniadze przez Platnosci Allegro

No właśnie, za co ten negatyw?
            • detinka Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 10:49
              Allegro udostępnia system komentarzy. Możesz dzięki niemu wyrazić opinię o
              Użytkowniku, z którym dokonałeś transakcji.
              Możesz wyrazić swoje odczucia dotyczące transakcji. Nasze są tylko negatywne.
              • dtz Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 10:52
                odbierz maila gazetowego - please
                • dzidzia_ch Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 11:08
                  i jeszcze jedno
                  dla mnie jest bardzo nie w porzadku gdy ktos bierze dodatkowe gratisy za
                  opozniona dostawe a i tak wystawia neutralny badz negatywny komentarz
                  skoro ktos przyjmuje dodatkowy rabat to oznacza ze godzi sie na nowe warunki
                  tranzakcji
                  • iza_stolarczyk Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 11:41
                    dzidzia_ch napisała:
                    > i jeszcze jedno
                    > dla mnie jest bardzo nie w porzadku gdy ktos bierze dodatkowe gratisy za
                    > opozniona dostawe a i tak wystawia neutralny badz negatywny komentarz
                    > skoro ktos przyjmuje dodatkowy rabat to oznacza ze godzi sie na nowe warunki
                    > tranzakcji

A jakim dodatkowym gratisem jest plastikowa barierka, ktorej sie nie chcialo.
                    Zaproponowalam, ze odesle obie barierki, ktorych nie chce i dostalam informacje,
                    ze sa tak niewielkiej wartosci, ze nie ma sensu ich odsylac i potraktuje je jako
                    mimowolne "gratisy". Chcialam foliowana, ktorej nie dostalam do tej pory, a byla
                    oferowana jako opcja w opisie aukcji wiec transakcji nie mozna bylo uznac za
                    zrealizowana w 100%. Czy uwazasz, ze w tej sytuacji sprzedajacemu nalezal sie
                    Pozytyw ?

Iza
                  • oliwe Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 11:42
                    dzidzia_ch napisała:

> i jeszcze jedno
                    > dla mnie jest bardzo nie w porzadku gdy ktos bierze dodatkowe gratisy za
                    > opozniona dostawe a i tak wystawia neutralny badz negatywny komentarz
                    > skoro ktos przyjmuje dodatkowy rabat to oznacza ze godzi sie na nowe warunki
                    > tranzakcji

A dla mnie to jest BARDZO w porządku. Negatywne komentarze traktuję
                    wyrozumiale, jako opis faktu i wypośrodkowanie między plusami a minusami
                    transakcji. A negatyw to najcięższa z możliwych broń przed jawną ewidentną,
                    nieuczciwością, czego nijak autorce postu zarzucić się nie da. Jakbyśmy
                    wyrażali emocje negatywami jak napisała Detinka to w naszym sfrustrowanym
                    społeczeństwie negatywy straciłyby sens bo mielibyśmy ich pół na pół, jak nie
                    większość.

Co do przyjęcia barierki to nie wiem o co ci chodzi, dała ją, żeby czekała to
                    wzięła i czekała. Zgodziła się na nowe warunki transakcji ale i te nowe nie
                    zostały spełnione. Dała neutrala, dostała negatywa, to jeden z najniższych
                    ludzkich odruchów - spotęgowany odwet.
                    • anita334 Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 12:23
                      olive napisała:"Dała neutrala, dostała negatywa, to jeden z najniższych
                      ludzkich odruchów - spotęgowany odwet".Hmm, cóż pani Iza też jakby niezbyt
                      szlachetnie się zachowała wywlekając sprawę poza Allegro..Mam nadzieję,że
                      przerwą te złośliwości bo strach pomyśleć co mogłoby być dalej.Nie chcę się
                      opowiadać za żadną ze stron. Jako doświadczony super sprzedawca,wiem jak boli
                      krzywdzący komentarz wystawiany przez kupujących, nigdy jednak nie odpłacam
                      pięknym za nadobne, bo "cholera nie mam zdrowia na takie jazdy"Paniom życzę
                      {hehe}podarować sobie po jeszcze jednej barierce i ..zapomnieć o sprawie.
                    • dzidzia_ch Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 13:44
                      nie pisalam tego konkretnie o Twoim przypadku
                      • mikita10 Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 14:32
                        Jak zwykle błąd tkwi po oby stronach (przynajmniej w moim odczuciu).
                        Nie wiem ile Iza czeka już na właściwą barierkę? Miesiąc, dwa? Może warto było
                        poczekać z komentarzem póki barierka przyjdzie.
                        Negatywny komentarz Detinki wydaje mi się nie na miejscu. To fakt, że obie
                        opisujecie zupełnie inaczej przebieg całej sytuacji, więc nie wiem jak było
                        naprawdę (maile bez odpowiedzi, sprawa Paybacka, rabat). Negatyw zabolał i stąd
                        ten post na forum. Szkoda, że nie załatwiłyście tego panie pomiędzy sobą.

Ja miałam kiedyś nieprzyjemną sytuację z kalendarzem, zamawiałam w połowie
                        grudnia, przyszły dzień przed Dniem Babci. Miałam żal, nie powiem za
                        nieterminowość, wystawiłam neutrala, bo uważałam, że należy poinformować innych
                        kupujących jak sprawa wygląda, a teksty w pozytywach jak jest ich dużo to mało
                        kto czyta. Dostałam w odpowiedzi pozytywa, bardzo mnie to miło zaskoczyło i
                        mimo wcześniejszej niechęci, nie wiem, czy nie zamówię u tej samej osoby w tym
                        roku (tylko wcześniej). Czasami "odpuszczenie" może przynieść więcej korzyści
                        niż odwet.
                        • ma.pi Re: do czekających na XT lub XLR !!!! 19.04.07, 15:46
                          mikita10 napisała:

> Jak zwykle błąd tkwi po oby stronach (przynajmniej w moim odczuciu).
                          > Nie wiem ile Iza czeka już na właściwą barierkę? Miesiąc, dwa? Może warto
                          było
                          > poczekać z komentarzem póki barierka przyjdzie.

Zaplacila za wozek 26 Marca 2007. Dzisiaj jest 19 kwietnia 2007.
                          To ile czeka? Odliczajac od tego czas przyjscia wozka i zorientowania sie, ze
                          jest inna barierka?
                          Pozdr.
              • agni71 Re: do detinki - negatywne odczucia 19.04.07, 22:17
                w systemie komentarzy nie chodzi o negatywne odczucia (bo ktoś nie był tak
                wyrozumiały, jak bysmy chcieci), tylko o rzetelną informację, czy ktoś wywiązał
                się z transakcji czy nie. Iza-stolarczyk wywiązała się, wpłacając terminowo
                pieniądze - za to wystawiłaś jej w pełni NIEZASŁUŻONEGO negatywa. Ja u ciebie
                na pewno nic nie kupię. Dałaś sobie fatalne świadectwo!

aga
    • weronka77 Detinko 19.04.07, 15:16
      Przestań się proszę przejmowac i czytać takie za
      przeproszeniem..pierdoły,będące autorstwa sfrustrowanych,znudzonych życiem i
      sobą kobiet.Przepraszam ze tak dosadnie ale mnie szlag trafia jak czytam takie
      rzeczy-znamy Cię tutaj wszystkie nie od dzisiaj!Niestety jak ktoś się nie ma
      czego czepis i umiera z zawisci to zawsze powód znajdzie-wiem to z autopsjiwink)
      Nie zdziwiłabym sie gdyby się okazało że najbardziej napsatliwe posty mają..to
      samo IP i różnią sie jedynie "nickami"wink Tak jest najcześciej-ja w podobnych
      przypadkach proszę życzliwych mi adminów o wziecie wątka "pod lupę"wink I potem
      są "cięcia" trolliwink))Nie kupowałam nic u Ciebie jeszcze ale czytam Twoje
      wypowiedzi i życzliwe rady.I dla mnie jesteś jak najbardziej Fair! Ale pewnie
      teraz i mnie się od trollic strustrowanych oberwie za tą moja opinięwink
      Ale...jak to mówią: hau hau hau-szczekały psy(głównie kundelki) a karawana szła
      dalejwink! Głowa do góry i nie daj się!.Jesteśmy z Tobą koleżanko.
      • duszka30 Weronka77 19.04.07, 15:45
        napisałam cos do Ciebie, bądź tak miła i przeczytajsmile
      • kropkacom Re: Detinko 19.04.07, 15:52
        weronka, jestem w stanie zrozumieć autorkę postu(zawiedziona klientka) ale
        Ciebie to już zupełnie nie. Twoja "bezinteresowna" złośliwość("pierdoły,będące
        autorstwa sfrustrowanych,znudzonych życiem i sobą kobiet") i wyzywanie od trolli
        co mają na celu, koleżanko?
        • weronka77 Re: Detinko 19.04.07, 16:48
          Niestety autorka postu nie jest zwyczajną "zawiedzioną klientką".Takie
          dziewczyny zazwyczaj nie zamieszczają wątków na wszelakich dostępnych forach
          oskarżając o nieuczciwość sprzedawcę.Treść wątku,jego tytuł i charakter
          wypowiedzi jednoznacznie wystawiają ocenę.Niestety nie Detince.Piszę to co
          myslę i tak jak jest moim skromnym zdaniem. I moim zdaniem autorka chiała z
          jakiegoś powodu Detince "dokopać".Szkoda tylko że nie trafiła na pdoatny grunt
          bo tutaj wszyscy ją lubiąwinkPozdrawiam
          • anita334 Re: Detinko 19.04.07, 17:00
            Ja sądze,że nie jest to kwestia lubienia czy nie lubienia którejś ze
            stron.Uważam,że obydwu puściły zwyczajnie nerwy.Jedna może niepotrzebnie
            wypaliła z negatywem, druga z tym postem.I tyle.Jeszcze jedno,nie wiem czemu
            cała ta pyskówka skojarzyła mi się z dziewczynkami z przedszkola..Faceci dali
            by sobie po mordzie ale wtedy nie byłoby takich ciekawych tematów do
            dyskusji.Tak na serio, to jestem w stanie zrozumieć każdą z pań,szkoda ,że nie
            załatwiły tego delikatniej.
            • weronka77 Re: Detinko 19.04.07, 17:25
              No niestety-faceci daja sobie po mordzie a baby tarzają się w błocie...Ja w
              kazdym razie uwazam ze autorka "przeholowała" i to porzadnie w kwestii
              Detinki.Trochę to "tanie" za wszelką cenę starac się udowodnić że ktoś jest nie
              fair-mimo że nie jest.Tytuł jak z Faktu albo Super Expresuwinkpodobny wydzwięk i
              zawartośc"artykułu"wink
              • weronka77 nie jest fair mimo że jak najbardziej jest;-) 19.04.07, 17:37
                sicwink
    • alexsc Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 16:02
      sprzedałam tej pani wózek, ona odsprzedała go dalej. Nie mam absolutnie żadnych
      zastrzezn co do niej! czekam tylko na komentarz pozytywnysmile
    • wiktoriaa Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 17:01
      hmmm a ja kupiłam wózek dostałam mnłóstwo gratisów a przesyłak była w tempie
      EXPRESS
      hmmm no cóz moze mialas pecha...
      • anita334 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 19.04.07, 17:06
        Właśnie dlatego myślę,że tytuł tego wątku jest mocno przesadzony.Sprzedającej
        być moze zdażył się"wypadek przy pracy" bo jak wiadomo błędów nie popełnia
        tylko ten kto nic nie robi.Nie ma powodu nazywać ja oszustką.Na szczęście
        jestem pewna,że ta sprawa jej nie zaszkodzi bo ma masę pozytywów.Pani Izie
        również życzę więcej szczęścia w transakcjach.
        • pzl8 Re: i ja zadowolona...., 19.04.07, 18:20
          a nawet bardzo
          rewelacyjny kontakt ze sprzedającymi
          wyczerpujące odpowiedzi na wszystkie moje pytania(a było ich niemało)
          i błyskawiczna pzesyłka wózka
          kupowałam już 2 wózki i za każdym razem byłam równie dobrze obsłużona
          • aammsstt tak solidnych sprzedawców jak detinkowie 19.04.07, 20:51
            moim zdaniem szukać ze świeczką. Kazdemu zdarza się pomyłka a to, że trafiło na
            panią "pieniaczkę" to tez się zdarza. Trzeba było iść do sklepu i kupić za cenę
            "sklepową" i osobiście wybrać z półki.
            • mamapelka Re: tak solidnych sprzedawców jak detinkowie 20.04.07, 11:51
              ja także polecam; Kupiliśmy xlr na samym poczatku w lutym, navy, był problem z
              firmą kurierską bo strajkowali w moim mieście i detinka chcciała mi osobiście
              wózek dowieźć w sobotę. moja tylko wina bo wziełam plastikową barierkę a chyba z
              folią lepsza. Wózek kompletny, sterowny, lekki, szeroki..szkoda tylko że ludzie
              o negatywnych sprawach piszą a o pozytywach rzadko...
    • beata761 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 20.04.07, 21:09
      My kupiliśmy maclarena i jesteśmy bardzo zadowoleni. Przesyłkę dostaliśmy za 2
      dni. Kontakt telefoniczny znakomity.
    • inga_iga ja polecam 20.04.07, 22:45
      Kupowaliśmy od Detini fotelik samochodowy. Jestem bardzo zadowolona zarówno z
      jakości usługi, jak i kontaktu ze sprzedającą.
      Rzadko zdarza się,zeby sprzedająca zaufała na tyle kupującego aby zgodzić się na
      wydanie towaru bez wczesniejszej wpłaty na konto, a tak było w tym przypadku.
      Powiem szczerze,że sama nie miałabym na tyle odwagi.
      Niestety przy dużej ilości sprzedawanych artykułów może zdarzyc się zgrzyt, nie
      zawsze z winy sprzedajacego, czasem z przyczyn niezaleznych. inna rzecz,że z
      niektórym kupującymi nie da się dojść do porozumienia nawet jeśli wg
      obiektywnych kryteriów wszystko przebiegało prawidłowo. Nie odnoszę się teraz do
      tej sytuacji, ale moich doświadczeń jako sprzedającego na allegro.
    • onion75 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 21.04.07, 16:07
      no i dzieki temu, ze detinka reklamuje sie po roznych forach nie mialam
      watpliwosci, u kogo kupic wozeksmile
      A przed licytowaniem zawsze warto sie dopytac o rozne rzeczy, wtedy nie ma
      nieprzyjemnych niespodzianek.

Ja w kazdym razie z transakcji jestem zadowolona.
    • gandalf26 Re: Ostrzezenie >> detinka << ni 26.04.07, 22:05
      No coz niezbyt fortunnie trafilas z zamieszczeniem tego postu sad(

Osobiscie uwazam ze mialas prawo sie wkurzyc.

Ja osobiscie gdybym dostala wozek niekompletny - to nie bylabym szczesliwa ale
      OK, zdarza sie.
      Podejscie drugie - dosylaja mi element - no ale nie ten. No juz, by zawrzalo
      ale delikatnie i OK moze tez sie zdarza.
      Ale juz gdyby przyslano mi drugi raz nie ten sam element - bylabym wkurzona na
      maksa.
      I niech mi ktos powie ze on nie, juz uwierze smile

No i dla mnie tlumaczenie - mam 2 gratisy i moge sobie poczekac na ta wlasciwa
      barierke. Jest delikatnie mowiac smieszne. A po cholere mi 2 rzeczy ktorych nie
      potrzebuje ????? I traktowanie to jako gratis jest dosc sporym nieporozumieniem.

Argument - tzreba bylo isc do sklepu i kupic drozej, nie narzekaj - tez do mnie
      nie przemawia.
      To jesli kupuje cos taniej - jako pelnowartosciowy towar to co ? Inaczej
      traktuje sie moje zamowienie? Czy tylko ja widze w tym absurd?

Qrcze, a juz wystawienie negatywa uwazam za cios ponizej pasa...No niesmak
      zupelny.
      Zero przyznania sie do swojego bledu ( a blad oczywisty - no bo argumenty
      przytoczone: pracownik, wyjazd z dzieckiem do mnie nie przemawia - firma to
      firma ).

Nikt nie jest idealny, kazdy popelnia bledy - nawet 3 razy ten sam pod rzad smile
      ale fajnie jest uslyszec : przepraszam a nie odwetowego negatywa.

No coz, chcialam Ci tylko napisac abys sie nie dolowala.
      MIALAS PRAWO SIE ZDENERWOWAC - ja na Twoim miejscu mialabym takie same odczucia.

A tak na marginesie - Nie jestem zwiazana z zadna ze stronsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka