pia_ 09.05.07, 11:24 Do 100 zł. Odpada lego, książki, wycinanki, puzzle, rowerek , ciuszki. No i jestem w kropce, zwłaszcza, że to chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twarz2 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:33 Kolejkę drewnianą (tesco mamy i sobie bardzo chwalę, szczególnie to, że można rozbudowywać, a każdy nowy element to prezent ), garaż dla resoraków (wader np.), kierownica - towarzyszy nam w każdej podróży, młody kieruje intensywnie . Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:52 coś z Lego - maszyny budowlane U nas hitem są wszelkie pojazdy, najlepiej z "dźwiękiem". A na Dzień Dziecka zamówiłam Mańka i McQueena z Carsów. Już nie mogę się doczekać reacji synka, bo że będzie radość to jestem pewna. Tylko jak wytrzymam do 1 czerwca jak paczka przyszła już dzisiaj? A może jakiś domek z płótna? Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:52 ale plama, nie zauważyłam, że lego odpada. Ja bym kupiła jakieś pojazdy z Carsów Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:57 Ja też polecam Carsy - jest mnóstwo róznych carsowych rzeczy na Allegro - moim zdaniem to strzał w 10-tkę dla każdego chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:03 No tak, tylko do tego musiałabym kupić jeszcze film albo książkę, bo mały nie zna Carsów. Ale jest to jakiś pomysł, poszperam na allegro i delikatnie wybadam siostrę, czy będzie ok (nienawidzę nietrafionych prezentów). Miałam chętkę kupić małemu hulajnogę z Decathlona, ale dopiero co odziedziczył po mojej córce rowerek Giant, więc nie będę robić konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:06 Na hulajnogę mógłby okazać się jeszcze za mały. DVD z Carsami są teraz na Allegro za nieco ponad 20zł. Do tego Zygzak i Złomek i masz 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:24 Wszystko załatwione - film dostanie od znajomego, który ma wypożyczalnię dvd, więc mam 100 zł na samochody. Znalazłam tyle tego www.allegro.pl/search.php?string=cars&category=11818&category=11839 i nie wiem co jest fajne, a co nie. Sterowanych raczej nie chcę, byle oczy się ruszały i miały dźwięk. Chętnie Złomka i Zygzaka. Pomóżcie mi wybrać plizzzz.... Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:33 powiem Ci na co ja się zdecydowałam, a też nie był łatwo Kupiłam Mańka (tir), bo jego kocha najbardziej plus dokupiłam zygzaka (McQuuen) do kompletu, plus od babci (tam też to autko będzie) dostanie zygzaka tego z napędem i dźwiękiem. Bardzo podobają mi się te zestawy autek - kupię jeszcze taki zestaw co jest Guido, luigi i traktor (ok.60zł), tylko trzeba uważać na zestawy, bo autka są różnej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:44 To ja poleciłabym Mariana - niestety, najtańsza cena na Allegro to 120zł. Antek Carsy wprost kocha, ma cały pokój carsowy, nawet specjalnie zaprojektowane półeczki nad łóżkiem, na których ustawiamy wszystkie resoraczki z filmu (bo oczywiscie ma już pełną kolekcję ), ma mnóstwo ciuchów, buciki, carsy w różnych wydaniach - resoraki, z napędem, zygzaka 30cm na pilota, zygzaka 40cm... - właściwie carsy ma na wszystkim, nawet ma carsową szczoteczkę do zębów, pastę, płyn do kąpieli, rowerek, kask, dywan, pościel... ech, nie zliczę. Ale NAJLEPSZĄ zabawką jest niezmiennie Marian, do którego wjeżdżają i wyjeżdżają na zmianę różne inne resoraczki z filmu. Żadna inna zabawka - ani błotny spiralny tor, ani miasteczko nie są tak często w użyciu jak Maniek. Zabieramy go wszędzie ze sobą, bo bez niego po prostu ciężej się żyje. Ja kupiłabym to: www.allegro.pl/item190954877_maniek_warsztat_myjnia_disney_cars_auta_gratis.html + namówiłabym kogoś z rodziny na dokupienie ze 2 resoraczków - w tym koniecznie McQueena a wersji "klasycznej"! - do zabawy w Marianie. www.allegro.pl/item191967361_lightning_mcqueen_oryginal_cars_auta_dobra_cena.html www.allegro.pl/item191970269_sheriff_oryginal_cars_auta_wyprzedaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:45 Może taki?: www.allegro.pl/item192056834__nowy_zestaw_cars_auta_pixar_disney_mcqueen_zlo.html www.allegro.pl/item191457131_disney_auta_cars_truck_maniek_zygzak_zlomek.html www.allegro.pl/item193603154_auta_cars_pixar_disney_6_sztuk.html Te powyżezj to małe resoraczki, nie wydają dźwieków i nie poruszają im się oczy. Ja kupiłabym ten: www.allegro.pl/item192542522_disney_auta_cars_mcqueen_wymienne_kola_zygzak.html A poniżej absolutna rewelacja "carsowa"Ten naprawdę jest rarytasem wśród carsówMówi, śmieje się, warczy, świeci, no a przede wszystkim można go zaprogramować na konkretną jazdę, rusza buzią gdy mówi, oczami, sam reaguje np. na zderzenie z przeszkodą.Śmieszny jest Mój Mały go uwielbia,a przy tym ja nie mam zastrzeżeń do jakości Aktualnie nie znalazłam nigdzie na allegro, ale pojawia się od czasu do czasu, więc może do dnia dziecka będzie: www.toysrus.de/index.php?mapid=1&produkt=5610&details=1&PHPSESSID=6d3ae147d4067b7608b0a4ba972da09e Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 13:23 Moim zdaniem nie warto kupowac na allegro, bo sie bardzo przepłaca. Taki samochód, który na allegro kosztuje 50 zł, w Disney Store kosztuje 3 GBP lub 5 euro. Jestem z temacie, bo moja pieciolatka od roku szaleje za Carsami ))) Brakowało nam kilku do kompletu, ale udało nam sie ostatnio dokupic w Londynie i Paryzu. Nie masz kogos kto mogłby Ci przywiezc? Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:32 Mój Mały filmu nie ogladał(bał sięale carsy uwielbia. Ale to już prawie 3 i pół latekJeśli lubi resoraki to będzie dobry prezent, jeśli nie, może jakis pojazd budowlany np. little tikes? Mamy takie żółte z dźwiękiem i sprawdzają się świetnie i w domu i podczas zabaw na dworze.W ogóle pojazdy little tikes są świetne dla maluchów w tym wieku. Przypominam sobie Małego sprzed roku - u nas sprawdziły się najlepiej spośród zabawek pojazdów. Są solidne, nie do zepsucia przez małe rączki i ciekawe do zabawy. U nas zawsze świetnie spradza sie też ciastolina-w ciągłym użyciu, więc nigdy jej nie za dużo"Nasze" ulubione to zestaw "weterynarz","dinozaur" iwiaderko (zestaw urodzinowy to się chyba nazywa) Jeśli lubi kolejki, dobrym prezentem byłaby kolejka. Słówko o carsach: choć Mały jest fanem i ma bardzo dużo zabawek z postaciami z filmu, uczciwie musze przyznać, że najlepszej jakości nie są. Mamy te disneya i fisher price i szczerze mówiąc, gdy zobaczyłam je, byłam troche rozczarowana. Resoraczki są maleńkie, zestawy do nich(maniek, miasteczko itp) również, mają małe elementy(bardzo małe), zaś duże pojazdy-dużo naklejanych elementów. Nie jest może ta jakość najgorsza, ale chyba za dużo oczekiwałam. Zwłaszcza za te - kosmiczne niestety-ceny... Zatem dla 3,5 latka są ok, już ich nie zniszczy, ale młodsze dziecko dość szybko rozprawi się z nimi Jeśli więc fanem carsów nie jest, polecam hot wheelsy i matchboxy-jakość dużo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:46 Mały bardzo lubi resoraki, bardziej niż pojazdy little tikes. Ma nawet jakieś duze autko sterowane, ale takiego raczej nie chcę. Zmartwiłaś mnie tą jakością zabawek, ale młody jest ostrożny i nie niszczy zabawek (mój złośliwy niemąż mówi, ze jest ciut zniewieściały, bo jego najbliższą przyjaciółką jest dziewczynka, więc nie szleje jak typowy dwulatek). Ja się zastanawiałam nad tym www.allegro.pl/item190971610_disney_cars_zlomek_mater_duzy_na_dzien_dziecka_.html Niestety już nie ma z tej serii Zygzaka. Są także samochodziki Fischer-Price www.allegro.pl/item192556750_zygzak_cars_potrzasnij_jedzie_i_gada_fischer_p.html Co radzicie, a moze zestaw kilu małych resoraczków z tej serii??? Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:55 Ten zestaw 6 autek co podaje leight to są plastikowe innej firmy nie Mattel (ale też podobno bardzo dobra jakość) Ja bym wybrała jedno autko z napędem (sama miałam dylemat czy zygzak, czy złomek) i dokupiłabym jakiś zestaw autek, albo do tego dwa mniejsze resoraczki jak nie bedzie fajnego zestawu. Szeryf na pewno będzie OK, bo chyba wszyscy chłopcy kochają wozy policyjne. Ja jak zobaczę, jak synek bawi się tymi autkami i czy przetrwają próbę czasu, to może będę uzupełniać kolekcję. Leight dzięki za info o tym "rewelacyjnym" zygzaku. A nie wiesz czy inne autka też są w tej serii? Bo na 3 zygzaka to mi się będzie trudno zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:06 He, he... Mąż własnie wrócił z usa, więc mamy całą koleckę carsową Z dokłądnie takich aut jak ten z linku, innych chyba nie ma. Ale mamy zdalnie sterowanego złomka, takiego niebieskiego(nie pamiętam jak się nazywa-świeci, gra, mówi, warczy itp-ale jakość gorsza niż ten mcqueen z linku), mcqueena sterowanego na radio-trochę mniejszy, zdecydowanie mniej ładny i mniej ciekawy i terenoego(również imienia nie pamietam.Z tych wymienionych złomek najciekawszy. Odradzam za to takie autka z napędem( z taką jakby sprężyną z tyłu i dużym tylnym kołem). Cena zdecydowanie nieadekwatna do atrakcyjności zabawki(po naciągnięciu po prostu jedzie tak jak zwykłe autko z napędem, ręką prowadzi się je kiepsko). Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:13 Z napędem to F-P? Mi podoba się bardziej te autka z pierwszego linku - takie bardziej prawdziwe, z tej serii jest też Doc Hudson, Ramone i Sally. No ale ja się nie znam na autkach Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:58 Zestaw zdecydowanie lepszy niż pojedyncze autka9i taniej wychodzi) I w zestawach (ale tych disneyowskich) te autka nie są złej jakości. Mnie bardziej rozczarowała ich wielkość-mamy taki zestaw w metalowym pudełku. Pudło wielkie, a autka mniejsze od typowych resoraczków(najmniejsze ma ok 1 cm długości. Bardzo fajny jest ten zestaw Mańka z Mcqueenem i zygzakiem-cenowo wychodzi naprawdę bardzo atrakcyjnie. U nas też maniek jest jedną z bardziej lubianych przez Małego zabawek. Jakość nie powala na kolana(np. w myjni zwykłe gąbki, byle jakie, moim zdaniem, i łatwe do ściągnięci)-ale co tam małemu to nie przeszkadza. Mój też z tych "ostrożnych", więc u nas żadna z zabawek nie została uszkodzona jak na razie, ale taki sam "maniek" w rękach syna znajomych w całości przetrwał tylko tydzień, he, he... A może dorzuci sie ktoś z rodzinki i wspólnie kupicie ten zestaw? Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:02 Tylko na ten zestaw to trzeba dłużej czekać, bo paczka z USA idzie, na jednej aukcji jest, że jak się kupi Mańka to zygzak jest za 19zł. Leight, bo już się pogubiłam, narzekasz na jakość Mattela czy innej firmy? Bo chyba na każdym opakowaniu pisze Disney (licencja). I nie strasz mnie tym Mańkiem, bo mój synek to z tych "rzucających" zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:08 My kupujemy tylko Mattela, są bardzo dobrej jakości. Mieliśmy to metalowe pudło, o którymś ktoś wspomniał - jeden z najgorszych zakupów, kosztowało to prawie 180zł a autka maciupkie, guidem mały się w ogóle nie umiał bawić, zaraz mu złamał podnośnik. Teraz ma całą serię, ale z Matella (chyba że coś znowu mylę?), na pewno skala 1:55, DIsney ma skalę 1:65 - są mniejsze i nie pasują do tej serii z Mattel, najczęściej na opakowaniu brzego kartonika są w biało-czarną kratkę. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:03 Ja osobiście nie lubię tych, które wkleiłaś w linkach. Właśnie te z napędem i głosem, z których nie ma już Zygzaka, są trochę badziewne, tzn. wykonane ze średniej jakości plastiku. Antoś nie niszczy zabawek, ale akurat tutaj bardzo szybko połamał sie hak Złomka no i baterie - po kilku dniach trzeba było wymieniać, zresztą auta mówią po angielsku a nie po polsku, niestety. Mój mały najbardziej lubi resoraczki, z tych z napędem ma 3 sztuki i leżą w kącie. No ale wiadomo - to zależy od dziecka. Z linków leigh wybrałabym: www.allegro.pl/item191457131_disney_auta_cars_truck_maniek_zygzak_zlomek.html nie zauważyłam tej aukcji a cena jest najkorzystniejsza i od razu masz Mańka i 2 Carsy - super zestaw! Niestety w 2 linkach są podróby - spójrz na proporcje np. Guido i traktora! Nie kupuj tego. Ten z wymiennymi kołami też jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:10 Sorki, tam nie ma Guido, jest tylko Luigi i o niego mi chodziło. O tego żółtego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:11 To szkoda, że się tu wcześniej nie wypytałam. Nie kupowałabym tego zygzaka z napędęm, reszta na szczęście Mattel Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:17 Z tych z linków mamy tylko mańka. Narzekam na staranność wykonania zestawów: mańka, chłodnicy górskiej (miasteczka) i zakładu naprawczego-nie wiem, jak fachowo się nazywa. Kupione były w tym samy sklepie disneya., więc jeśli maniek to mattel, to pozostałe teżI na te zdalnie sterowane. Niby nie są najgorsze, ale kurcze, spodziewałam się większej staranności, dopracowania szczegółów. Czepliwa jestem, wiem, wiem, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:23 Ech, to mamy podobne odczucia. Maniek nie jest super wykonany, ale u nas przetrwał już parę miesięcy codziennej zabawy, więc nie jest źle. Po prostu wewnątrz ma drobne i delitakne części, na które trzeba uważać. Miasteczko faktycznie trochę szajsowate, nawet się zastanawiam, czy je trzymać, czy nie wyrzucić na ALlegro, bo mały mało się nim bawi. Mamy zdalnie sterowanego Zygzaka, 30cm - nie moge się przyczepić do niczego poza szybko rozładowującymi się bateriami. Przód ma z gumy, więc nawet jak dobije do ściany czy mebli, to nic się nie dzieje - ani jemu, ani meblom. Najbardziej mogę narzekać na te z napędem i głosem, z tej serii: www.allegro.pl/item190929149_ramone_z_dzwiekiem_i_naped_cars_film_auta.html www.allegro.pl/item190009396_zyg_zak_lightning_mcqueen_z_dzwiekiem_i_naped_cars.html www.allegro.pl/item192429340_zlomek_mater_z_dzwiekiem_i_napedem_cars_disney.html To ten Złomek nam się połamał a plastik we wszystkich jest taki sobie. Brzydkie są też te podrabiane Carsy, bo brak proporcji mnie osobiście denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:24 mama-smyka napisała: > Ja też polecam Carsy - jest mnóstwo róznych carsowych rzeczy na Allegro - moim > zdaniem to strzał w 10-tkę dla każdego chłopaka. Nie tylko dla chłopaka )) Moja pieciolatka bawi sie TYLKO Carsami ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:26 No rzeczywiście, przepraszam. Ale chodziło mi o to, że pia szuka prezentu właśnie dla chłopaka. A ostatnio zaczepiły mnie dwie dziewczynki i pytały o torbę z Carsami, więc coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:29 mama-smyka napisała: > A ostatnio zaczepiły mnie dwie dziewczynki i pytały o torbę z Carsami, więc coś > > w tym jest. U Zosi w przedszkolu jeden chłopiec ma obiekt marzeń - placak z Carsami ) No, ale dziewczynce nie kupię, bo to przesada. U nas tez ulubiona zabawka jest Maniek -myjnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:34 Gdybyś znalazła plecak z porszówką Sally na pierwszym planie, to dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:39 Marze, zeby zechciała kupić inną zabawkę )) Juz nie moge patrzec na te Carsy. Odpowiedz Link Zgłoś
mabi12 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 21.05.07, 15:33 dziewczyny a co to sa te carsy ja tez mam 2 latka ui nie iwem co mu kupic Odpowiedz Link Zgłoś
azi76.2 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 15.05.07, 11:10 Witam, Zgadzam się, kolejka drewniana to moim zdaniem dobry pomysł. Kilka tygodni temu mojemu siostrzeńcowi kupiłam taki zestaw na urodziny, był zachwycony. Teraz na dzień dziecka dokupię kilka elementów ( zresztą siostra już "wybadała", które elementy by chciał). Dla zainteresowanych podaję adres sklepu internetowego, gdzie zrobiłam zakupy: www.zabawkarnia.pl i link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=58946887&v=2&s=0 ( prosiłam o radę w sprawie prezentu). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:26 Cholera to bardziej skomplikowane niż zabawki dla dziewczynek, już sama nie wiem co mam kupić. Na resztę rodziny nie mam co liczyć - dają forsę, a poza tym na przyszłość będę już wiedziała co kupować jak się spodobają samochodziki. A widzicie wśród tego jakiś zestaw resoraczków dobrej jakości i aby było ich jak najwięcej z opakowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:32 Jeśli masz się zmieścić do stówy, to proponuję ten zestaw: www.allegro.pl/item190773137_auta_cars_mack_transporter_sally_i_doc_hudson.html (to nie jest ten Maniek z bajerami w środku, ale mój mały nim również się bawi codziennie, choć już nieco mniej niż tym "wypasionym" ) lub: www.allegro.pl/item193510315__nowe_cars_auta_sally_i_mcqueen_pixar_disney.html i do tego szeryf lub hudson: www.allegro.pl/item193564566_doc_hudson_cars_auta_wyprzedaz.html www.allegro.pl/item191970269_sheriff_oryginal_cars_auta_wyprzedaz.html - też wyjdzie stówa. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:42 A te żelaźniaki nie są dobrej jakości? www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5173796 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:46 Są bardzo dobrej. To ta seria w skali 1:55, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:59 He, he... Nie dziwie się, ja tez się gubię A co do zabawek "nietypowych" do płci-mój synek został obdarowany przez znajomych zwierzątkami z serii "littlest pet shop". I jestem zszokowana-prezent okazał się strzałem w dziesiątkę!Bawi się nimi, układa, rozmawia, scenki odgrywa ( w tym przy udziale carsów, he, he...-pełna symbioza i wyznał, że chciałby karuzelę dla chomika, he, he... Dobre, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 10.05.07, 07:32 Eh Dobrze, żeście mnie psychicznie przygotowały. Kurcze te zabawki wyglądają gorzej niż takie marketowe za 5zł. Ale synek zachwycony (na razie dostał tylko małego zygzaka), a to najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka PIA_!!! 10.05.07, 08:39 ZObacz, co znalazłam: www.allegro.pl/item194196431_disney_cars_mack_truck_playset_mcqueen_z_usa_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: PIA_!!! 10.05.07, 10:47 Niestety, miałam awarię netu i ktoś wyprzedził mnie o minutę . Napiszłam do tego sprzedawcy, może jakoś się z nim dogadam, to jeszcze coś tam w rozsądnej cenie do tego dorzuci. Martwię się tylko, że jak moja mała zobaczy te samochody, to może być ciężko - nie wiem, co może być ich dziewczęcą przeciwwagą, tym bardziej, że zamierzałam zrobić ściepkę po całej rodzinie i kupić Kettlera ogrodowego, więc nie planowałam żadnych zabawek. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Wszystko mi wykupili :-( 10.05.07, 11:21 Mam wrażenie, że wątek był dokładnie czytany. Niestety to co sobie upatrzyłam zostało już wykupione ((( Odpowiedz Link Zgłoś
mar_mag77 Re: Do Pia_:) 10.05.07, 11:28 Moze tu cos znajdziesz www.toysrus.de/index.php?mapid=2&suche=cars&page=1&PHPSESSID=218da398821256f2472da54cdc8d3118 sa 3 strony z carsami a i tak o wiele wiecej jest w sklepie, jutro badz pojutrze sie wybieram do toysa wiec moge ci kupic Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Do Pia_:) 10.05.07, 12:10 A jaką masz prowizję i jakie są koszty przesyłki? Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 10.05.07, 11:48 ja jeszcze nie wiem co kupie swojemu synkowi na Dzień Dziecka, ale napewno zabiorę go do ZOO, myślę, że będzie to dla niego niesamowite przeżycie i super zabawa, oby pogoda sprzyjałaL Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 10.05.07, 12:16 Doradzam zabranie malucha do Zoo dzień przed, albo po Dniu Dziecka. My także uwielbiamy Zoo i chodzimy tam notorycznie, bez okazji - tu polecam wizytę w opolskim Zoo - wg mnie nie ma teraz piękniejszego miejsca tego typu w Polsce (nie mogę się doczekać, kedy otworzą nowe fokarium z przeźroczystym basenem). Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Pia 10.05.07, 14:22 Pia, a gdzie jest zoo w Opolu? Może zaplanuję taką wycieczkę...i jakie jeszcze są fajne miejsca w tym mieście, które warto z dziećmi zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do Pia 10.05.07, 15:14 Opole jest małym, ale bardzo ładnym miastem, wszystko zgrupowane jest obok siebie, więc nie zajmuje ogromnych przestrzeni. Zoo jest położone na Wyspie Bolko, to są przepiękne, zielone tereny z idealnymi do spacerowania i jazdy na rowerze alejkami (całe to założenie powstało na początku XX w). Część tego terenu zajmuje zoo, w którym jest jedyny w Polsce tak niesamowity wybieg i schronienie dla goryli (trzeba to zobaczyć, bo trudno to opisać-coś pięknego). Wiele zwierząt ma ogromne wybiegi, po których mogą galopować . Dla dzieciaków jest kilka placyków zabaw i tzw dzieciniec zwierzęcy - można kupić woreczek karmy i samemu z ręki karmić malutkie zwierzaki (moja córka to uwielbia, a i ja mam dużą uciechę). Zoo pięknieje z roku na rok i aż trudno uwierzyć, że w czasie wielkiej powodzi zostało doszczętnie zniszczone, a zwierzęta potopiły się. www.zoo.opole.pl/informacje.php www.wrotaopolszczyzny.pl/pl/turystyka/warto+zobaczyc/lista+obiektow/Wyspa+Bolko+i+Ogr%C3%B3d+Zoologiczny+w+Opolu/default.htm Obok Wyspy Bolko jest Wyspa Pasieka z resztkami zamku piastowskiego czyli Wieżą Piastowską (polecam wejście na samą górę, choć ja zawsze po tym wymiotuję, bo mam lęk wysokości). I tak mogłabym wymieniać dalej .... W skrócie - warto zobaczyć: Amfteatr, Kaplicę Piastów i podziemia Kościoła Franciszkanów, Rynek, Muzeum Wsi Opolskiej czyli skansen na wolnym powietrzu w Opolu-Bierkowicach (rewelka, można wchodzić do chałup i podotykać wszystkiego). Niedaleko Opola są jeziora turawskie - piękne tereny do spacerów, wypraw rowerowych, wędkowania i byczenia się na słoneczku. Jako Opolanka z urodzenia gorąco zapraszam - dzieciaki będą zachwycone P.S. Nie zapomnijcie wstąpić do kawiarni Dolce Vita prowadzonej przez Włocha - każdy na ulicy w Opolu wskaże Wam drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do Pia 10.05.07, 15:17 Dzieki, pia! To ja chyba też skorzystam z tego mini-przewodnika. Kiedy jedziesz, iwek? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Pia i mama-smyka 10.05.07, 15:19 No, po takiej reklamie na pewno pojedziemy do Opola! Nie wiem, dokładnie kiedy, ale myślę, ze "w okolicach" dnia dziecka, muszę dzisiaj z meżem pogadać i zaplanować dzień wyjazdu Dzięki Pia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: do Pia i mama-smyka 10.05.07, 16:15 My też chyba skorzystamy, bo po ostatniej wycieczce do ZOO wrocławskiego, moja noga długo tam nie postanie... Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: do Pia i mama-smyka 10.05.07, 17:23 A co jest nie tak z wrocławskim ZOO? Bo właśnie rozważaliśmy wycieczkę tam. A opolskie potwierdzam, jest b. fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do Pia 15.05.07, 22:51 www.wrotaopolszczyzny.pl/pl/turystyka/noclegi/hotele/default.htm?powiatpole Niestety o hotelach nie mam pojęcia, może poszukaj w okolicach Opola jakieś pensjonaty itp. Na pewno dużo taich miejsc jest w okolicach Turawy, przy jeziorach. To niedaleko od Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
natachee Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 18.05.07, 15:29 albo i coś superfajnego: w SMYKU, od niedawna, i gdzieś w internecie też są obrotowe kredki kąpielowe (colorotor). i zabawa, i nauka, do rysowania po wannie czy kafelkach w łazience. dołączona gąbka do ścierania, po zabawie wkłada się to do woreczka z siatkowym dnem i zawiesza na haczyku, do następnego użycia. przyznam się, że sama testowałam, napisałam w łazience liścik miłosny Mężowi bardzo fajna zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
magjag Maniek - pytanko 25.05.07, 13:56 Znawczynie carsów pomóżcie czy Maniek z linku jest firmy Mattel i czy te autka są w skali 1:55 tzn czy Sally i wójt pasują do tych sprzedawanych oddzielnie 1:55. Jeżeli nie to czy te 1:55 (sprzedawane osobno)mieszczą się w tym Mańku i jakiej on jest jakości bo mój synek do delikatnych nie należy, a ma jeszcze młodszego brata (dlatego na razie Maniek myjnia odpada). www.allegro.pl/show_item.php?item=196990283 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś