Dodaj do ulubionych

Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka?

09.05.07, 11:24
Do 100 zł. Odpada lego, książki, wycinanki, puzzle, rowerek smile, ciuszki. No
i jestem w kropce, zwłaszcza, że to chłopak.
Obserwuj wątek
    • twarz2 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:33
      Kolejkę drewnianą (tesco mamy i sobie bardzo chwalę, szczególnie to, że można
      rozbudowywać, a każdy nowy element to prezent wink), garaż dla resoraków (wader
      np.), kierownica - towarzyszy nam w każdej podróży, młody kieruje intensywnie wink.
      • mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:52
        coś z Lego - maszyny budowlane

U nas hitem są wszelkie pojazdy, najlepiej z "dźwiękiem". A na Dzień Dziecka
        zamówiłam Mańka i McQueena z Carsów. Już nie mogę się doczekać reacji synka, bo
        że będzie radość to jestem pewna. Tylko jak wytrzymam do 1 czerwca jak paczka
        przyszła już dzisiaj?

A może jakiś domek z płótna?
        • mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:52
          ale plama, nie zauważyłam, że lego odpada.

Ja bym kupiła jakieś pojazdy z Carsów
          • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 11:57
            Ja też polecam Carsy - jest mnóstwo róznych carsowych rzeczy na Allegro - moim
            zdaniem to strzał w 10-tkę dla każdego chłopaka.
            • pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:03
              No tak, tylko do tego musiałabym kupić jeszcze film albo książkę, bo mały nie
              zna Carsów. Ale jest to jakiś pomysł, poszperam na allegro i delikatnie wybadam
              siostrę, czy będzie ok (nienawidzę nietrafionych prezentów). Miałam chętkę
              kupić małemu hulajnogę z Decathlona, ale dopiero co odziedziczył po mojej córce
              rowerek Giant, więc nie będę robić konkurencji smile
              • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:06
                Na hulajnogę mógłby okazać się jeszcze za mały.
                DVD z Carsami są teraz na Allegro za nieco ponad 20zł.
                Do tego Zygzak i Złomek i masz 100zł. smile
                • pia_ Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:24
                  Wszystko załatwione - film dostanie od znajomego, który ma wypożyczalnię dvd,
                  więc mam 100 zł na samochody.
                  Znalazłam tyle tego
                  www.allegro.pl/search.php?string=cars&category=11818&category=11839
                  i nie wiem co jest fajne, a co nie. Sterowanych raczej nie chcę, byle oczy się
                  ruszały i miały dźwięk. Chętnie Złomka i Zygzaka.
                  Pomóżcie mi wybrać plizzzz....
                  • mikita10 Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:33
                    powiem Ci na co ja się zdecydowałam, a też nie był łatwosmile
                    Kupiłam Mańka (tir), bo jego kocha najbardziej plus dokupiłam zygzaka (McQuuen)
                    do kompletu, plus od babci (tam też to autko będzie) dostanie zygzaka tego z
                    napędem i dźwiękiem. Bardzo podobają mi się te zestawy autek - kupię jeszcze
                    taki zestaw co jest Guido, luigi i traktor (ok.60zł), tylko trzeba uważać na
                    zestawy, bo autka są różnej wielkości.
                  • mama-smyka Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:44
                    To ja poleciłabym Mariana - niestety, najtańsza cena na Allegro to 120zł. sad
                    Antek Carsy wprost kocha, ma cały pokój carsowy, nawet specjalnie
                    zaprojektowane półeczki nad łóżkiem, na których ustawiamy wszystkie resoraczki
                    z filmu (bo oczywiscie ma już pełną kolekcję wink), ma mnóstwo ciuchów, buciki,
                    carsy w różnych wydaniach - resoraki, z napędem, zygzaka 30cm na pilota,
                    zygzaka 40cm... - właściwie carsy ma na wszystkim, nawet ma carsową
                    szczoteczkę do zębów, pastę, płyn do kąpieli, rowerek, kask, dywan, pościel...
                    ech, nie zliczę.
                    Ale NAJLEPSZĄ zabawką jest niezmiennie Marian, do którego wjeżdżają i
                    wyjeżdżają na zmianę różne inne resoraczki z filmu.
                    Żadna inna zabawka - ani błotny spiralny tor, ani miasteczko nie są tak często
                    w użyciu jak Maniek.
                    Zabieramy go wszędzie ze sobą, bo bez niego po prostu ciężej się żyje. wink
                    Ja kupiłabym to:
                    www.allegro.pl/item190954877_maniek_warsztat_myjnia_disney_cars_auta_gratis.html
                    + namówiłabym kogoś z rodziny na dokupienie ze 2 resoraczków - w tym koniecznie
                    McQueena a wersji "klasycznej"! - do zabawy w Marianie. smile
                    www.allegro.pl/item191967361_lightning_mcqueen_oryginal_cars_auta_dobra_cena.html
                    www.allegro.pl/item191970269_sheriff_oryginal_cars_auta_wyprzedaz.html
                  • leigh4 Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 12:45
                    Może taki?:
                    www.allegro.pl/item192056834__nowy_zestaw_cars_auta_pixar_disney_mcqueen_zlo.html
                    www.allegro.pl/item191457131_disney_auta_cars_truck_maniek_zygzak_zlomek.html
                    www.allegro.pl/item193603154_auta_cars_pixar_disney_6_sztuk.html
                    Te powyżezj to małe resoraczki, nie wydają dźwieków i nie poruszają im się oczy.
                    Ja kupiłabym ten:
                    www.allegro.pl/item192542522_disney_auta_cars_mcqueen_wymienne_kola_zygzak.html

A poniżej absolutna rewelacja "carsowa"smileTen naprawdę jest rarytasem wśród
                    carsówwinkMówi, śmieje się, warczy, świeci, no a przede wszystkim można go
                    zaprogramować na konkretną jazdę, rusza buzią gdy mówi, oczami, sam reaguje np.
                    na zderzenie z przeszkodą.Śmieszny jestsmile Mój Mały go uwielbia,a przy tym ja
                    nie mam zastrzeżeń do jakościwink Aktualnie nie znalazłam nigdzie na allegro,
                    ale pojawia się od czasu do czasu, więc może do dnia dziecka będzie:
                    www.toysrus.de/index.php?mapid=1&produkt=5610&details=1&PHPSESSID=6d3ae147d4067b7608b0a4ba972da09e
                  • minkapinka Re: Pomóżcie wybrać Carsa! 09.05.07, 13:23
                    Moim zdaniem nie warto kupowac na allegro, bo sie bardzo przepłaca. Taki
                    samochód, który na allegro kosztuje 50 zł, w Disney Store kosztuje 3 GBP lub 5
                    euro.
                    Jestem z temacie, bo moja pieciolatka od roku szaleje za Carsami smile)))
                    Brakowało nam kilku do kompletu, ale udało nam sie ostatnio dokupic w Londynie
                    i Paryzu.
                    Nie masz kogos kto mogłby Ci przywiezc?
                • leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:32
                  Mój Mały filmu nie ogladał(bał sięwinkale carsy uwielbia. Ale to już prawie 3 i
                  pół lateksmileJeśli lubi resoraki to będzie dobry prezent, jeśli nie, może jakis
                  pojazd budowlany np. little tikes? Mamy takie żółte z dźwiękiem i sprawdzają
                  się świetnie i w domu i podczas zabaw na dworze.W ogóle pojazdy little tikes są
                  świetne dla maluchów w tym wieku. Przypominam sobie Małego sprzed roku - u nas
                  sprawdziły się najlepiej spośród zabawek pojazdów. Są solidne, nie do zepsucia
                  przez małe rączki i ciekawe do zabawy.
                  U nas zawsze świetnie spradza sie też ciastolina-w ciągłym użyciu, więc nigdy
                  jej nie za dużowink"Nasze" ulubione to zestaw "weterynarz","dinozaur" iwiaderko
                  (zestaw urodzinowy to się chyba nazywa)
                  Jeśli lubi kolejki, dobrym prezentem byłaby kolejka.

Słówko o carsach: choć Mały jest fanem i ma bardzo dużo zabawek z postaciami z
                  filmu, uczciwie musze przyznać, że najlepszej jakości nie są. Mamy te disneya i
                  fisher price i szczerze mówiąc, gdy zobaczyłam je, byłam troche rozczarowana.
                  Resoraczki są maleńkie, zestawy do nich(maniek, miasteczko itp) również, mają
                  małe elementy(bardzo małe), zaś duże pojazdy-dużo naklejanych elementów. Nie
                  jest może ta jakość najgorsza, ale chyba za dużo oczekiwałam. Zwłaszcza za te -
                  kosmiczne niestety-ceny...
                  Zatem dla 3,5 latka są ok, już ich nie zniszczy, ale młodsze dziecko dość
                  szybko rozprawi się z nimiwink
                  Jeśli więc fanem carsów nie jest, polecam hot wheelsy i matchboxy-jakość dużo
                  lepsza.
                  • pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:46
                    Mały bardzo lubi resoraki, bardziej niż pojazdy little tikes. Ma nawet jakieś
                    duze autko sterowane, ale takiego raczej nie chcę. Zmartwiłaś mnie tą jakością
                    zabawek, ale młody jest ostrożny i nie niszczy zabawek (mój złośliwy niemąż
                    mówi, ze jest ciut zniewieściały, bo jego najbliższą przyjaciółką jest
                    dziewczynka, więc nie szleje jak typowy dwulatek).
                    Ja się zastanawiałam nad tym
                    www.allegro.pl/item190971610_disney_cars_zlomek_mater_duzy_na_dzien_dziecka_.html
                    Niestety już nie ma z tej serii Zygzaka. Są także samochodziki Fischer-Price
                    www.allegro.pl/item192556750_zygzak_cars_potrzasnij_jedzie_i_gada_fischer_p.html

Co radzicie, a moze zestaw kilu małych resoraczków z tej serii???
                    • mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:55
                      Ten zestaw 6 autek co podaje leight to są plastikowe innej firmy nie Mattel
                      (ale też podobno bardzo dobra jakość)

Ja bym wybrała jedno autko z napędem (sama miałam dylemat czy zygzak, czy
                      złomek) i dokupiłabym jakiś zestaw autek, albo do tego dwa mniejsze resoraczki
                      jak nie bedzie fajnego zestawu. Szeryf na pewno będzie OK, bo chyba wszyscy
                      chłopcy kochają wozy policyjne. Ja jak zobaczę, jak synek bawi się tymi autkami
                      i czy przetrwają próbę czasusad, to może będę uzupełniać kolekcję.

Leight dzięki za info o tym "rewelacyjnym" zygzaku. A nie wiesz czy inne autka
                      też są w tej serii? Bo na 3 zygzaka to mi się będzie trudno zdecydować.
                      • leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:06
                        He, he... Mąż własnie wrócił z usa, więc mamy całą koleckę carsowąwink Z
                        dokłądnie takich aut jak ten z linku, innych chyba nie ma. Ale mamy zdalnie
                        sterowanego złomka, takiego niebieskiego(nie pamiętam jak się nazywa-świeci,
                        gra, mówi, warczy itp-ale jakość gorsza niż ten mcqueen z linku), mcqueena
                        sterowanego na radio-trochę mniejszy, zdecydowanie mniej ładny i mniej ciekawy
                        i terenoego(również imienia nie pamietamwink.Z tych wymienionych złomek
                        najciekawszy.
                        Odradzam za to takie autka z napędem( z taką jakby sprężyną z tyłu i dużym
                        tylnym kołem). Cena zdecydowanie nieadekwatna do atrakcyjności zabawki(po
                        naciągnięciu po prostu jedzie tak jak zwykłe autko z napędem, ręką prowadzi się
                        je kiepsko).
                      • pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:13
                        Z napędem to F-P? Mi podoba się bardziej te autka z pierwszego linku - takie
                        bardziej prawdziwe, z tej serii jest też Doc Hudson, Ramone i Sally. No ale ja
                        się nie znam na autkach smile
                    • leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 12:58
                      Zestaw zdecydowanie lepszy niż pojedyncze autka9i taniej wychodzi) I w
                      zestawach (ale tych disneyowskich) te autka nie są złej jakości. Mnie bardziej
                      rozczarowała ich wielkość-mamy taki zestaw w metalowym pudełku. Pudło wielkie,
                      a autka mniejsze od typowych resoraczków(najmniejsze ma ok 1 cm długoścismile.
                      Bardzo fajny jest ten zestaw Mańka z Mcqueenem i zygzakiem-cenowo wychodzi
                      naprawdę bardzo atrakcyjnie. U nas też maniek jest jedną z bardziej lubianych
                      przez Małego zabawek. Jakość nie powala na kolana(np. w myjni zwykłe gąbki,
                      byle jakie, moim zdaniem, i łatwe do ściągnięci)-ale co tam małemu to nie
                      przeszkadzasmile.
                      Mój też z tych "ostrożnych", więc u nas żadna z zabawek nie została uszkodzona
                      jak na razie, ale taki sam "maniek" w rękach syna znajomych w całości przetrwał
                      tylko tydzień, he, he...
                      A może dorzuci sie ktoś z rodzinki i wspólnie kupicie ten zestaw?
                      • mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:02
                        Tylko na ten zestaw to trzeba dłużej czekać, bo paczka z USA idzie, na jednej
                        aukcji jest, że jak się kupi Mańka to zygzak jest za 19zł.

Leight, bo już się pogubiłam, narzekasz na jakość Mattela czy innej firmy? Bo
                        chyba na każdym opakowaniu pisze Disney (licencja).
                        I nie strasz mnie tym Mańkiem, bo mój synek to z tych "rzucających" zabawkami.
                        • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:08
                          My kupujemy tylko Mattela, są bardzo dobrej jakości.
                          Mieliśmy to metalowe pudło, o którymś ktoś wspomniał - jeden z najgorszych
                          zakupów, kosztowało to prawie 180zł a autka maciupkie, guidem mały się w ogóle
                          nie umiał bawić, zaraz mu złamał podnośnik. sad
                          Teraz ma całą serię, ale z Matella (chyba że coś znowu mylę?), na pewno skala
                          1:55, DIsney ma skalę 1:65 - są mniejsze i nie pasują do tej serii z Mattel,
                          najczęściej na opakowaniu brzego kartonika są w biało-czarną kratkę.
                          Odradzam.
                    • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:03
                      Ja osobiście nie lubię tych, które wkleiłaś w linkach.
                      Właśnie te z napędem i głosem, z których nie ma już Zygzaka, są trochę
                      badziewne, tzn. wykonane ze średniej jakości plastiku. sad
                      Antoś nie niszczy zabawek, ale akurat tutaj bardzo szybko połamał sie hak
                      Złomka no i baterie - po kilku dniach trzeba było wymieniać, zresztą auta mówią
                      po angielsku a nie po polsku, niestety.
                      Mój mały najbardziej lubi resoraczki, z tych z napędem ma 3 sztuki i leżą w
                      kącie. sad
                      No ale wiadomo - to zależy od dziecka.
                      Z linków leigh wybrałabym:
                      www.allegro.pl/item191457131_disney_auta_cars_truck_maniek_zygzak_zlomek.html
                      nie zauważyłam tej aukcji a cena jest najkorzystniejsza i od razu masz Mańka i
                      2 Carsy - super zestaw!
                      Niestety w 2 linkach są podróby - spójrz na proporcje np. Guido i traktora!
                      Nie kupuj tego.
                      Ten z wymiennymi kołami też jest fajny.
                      • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:10
                        Sorki, tam nie ma Guido, jest tylko Luigi i o niego mi chodziło. smile
                        O tego żółtego. smile
                      • mikita10 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:11
                        To szkoda, że się tu wcześniej nie wypytałam. Nie kupowałabym tego zygzaka z
                        napędęm, reszta na szczęście Mattelsmile
                      • leigh4 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:17
                        Z tych z linków mamy tylko mańka.
                        Narzekam na staranność wykonania zestawów: mańka, chłodnicy górskiej
                        (miasteczka) i zakładu naprawczego-nie wiem, jak fachowo się nazywa. Kupione
                        były w tym samy sklepie disneya., więc jeśli maniek to mattel, to pozostałe
                        teżsmileI na te zdalnie sterowane. Niby nie są najgorsze, ale kurcze,
                        spodziewałam się większej staranności, dopracowania szczegółów. Czepliwa
                        jestem, wiem, wiem, he, he...
                        • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:23
                          Ech, to mamy podobne odczucia. smile
                          Maniek nie jest super wykonany, ale u nas przetrwał już parę miesięcy
                          codziennej zabawy, więc nie jest źle. smile
                          Po prostu wewnątrz ma drobne i delitakne części, na które trzeba uważać.
                          Miasteczko faktycznie trochę szajsowate, nawet się zastanawiam, czy je trzymać,
                          czy nie wyrzucić na ALlegro, bo mały mało się nim bawi. sad
                          Mamy zdalnie sterowanego Zygzaka, 30cm - nie moge się przyczepić do niczego
                          poza szybko rozładowującymi się bateriami. smile Przód ma z gumy, więc nawet jak
                          dobije do ściany czy mebli, to nic się nie dzieje - ani jemu, ani meblom. wink
                          Najbardziej mogę narzekać na te z napędem i głosem, z tej serii:
                          www.allegro.pl/item190929149_ramone_z_dzwiekiem_i_naped_cars_film_auta.html
                          www.allegro.pl/item190009396_zyg_zak_lightning_mcqueen_z_dzwiekiem_i_naped_cars.html
                          www.allegro.pl/item192429340_zlomek_mater_z_dzwiekiem_i_napedem_cars_disney.html
                          To ten Złomek nam się połamał a plastik we wszystkich jest taki sobie. sad
                          Brzydkie są też te podrabiane Carsy, bo brak proporcji mnie osobiście denerwuje.
            • minkapinka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:24
              mama-smyka napisała:

> Ja też polecam Carsy - jest mnóstwo róznych carsowych rzeczy na Allegro -
              moim
              > zdaniem to strzał w 10-tkę dla każdego chłopaka.

Nie tylko dla chłopaka smile)) Moja pieciolatka bawi sie TYLKO Carsami smile)))
              • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:26
                No rzeczywiście, przepraszam. Ale chodziło mi o to, że pia szuka prezentu
                właśnie dla chłopaka. smile
                A ostatnio zaczepiły mnie dwie dziewczynki i pytały o torbę z Carsami, więc coś
                w tym jest. smile
                • minkapinka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:29
                  mama-smyka napisała:

> A ostatnio zaczepiły mnie dwie dziewczynki i pytały o torbę z Carsami, więc
                  coś
                  >
                  > w tym jest. smile

U Zosi w przedszkolu jeden chłopiec ma obiekt marzeń - placak z Carsami smile) No,
                  ale dziewczynce nie kupię, bo to przesada.
                  U nas tez ulubiona zabawka jest Maniek -myjnia.
                  • mama-smyka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:34
                    Gdybyś znalazła plecak z porszówką Sally na pierwszym planie, to dlaczego
                    nie? wink
                    • minkapinka Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 09.05.07, 13:39
                      Marze, zeby zechciała kupić inną zabawkę smile)) Juz nie moge patrzec na te Carsy.
            • mabi12 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 21.05.07, 15:33
              dziewczyny a co to sa te carsy
              ja tez mam 2 latka ui nie iwem co mu kupic
      • azi76.2 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 15.05.07, 11:10
        Witam,
        Zgadzam się, kolejka drewniana to moim zdaniem dobry pomysł. Kilka tygodni temu
        mojemu siostrzeńcowi kupiłam taki zestaw na urodziny, był zachwycony. Teraz na
        dzień dziecka dokupię kilka elementów ( zresztą siostra już "wybadała", które
        elementy by chciał). Dla zainteresowanych podaję adres sklepu internetowego,
        gdzie zrobiłam zakupy: www.zabawkarnia.pl i link
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=58946887&v=2&s=0 ( prosiłam o
        radę w sprawie prezentu).
        Pozdrawiam.
    • pia_ Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:26
      Cholera to bardziej skomplikowane niż zabawki dla dziewczynek, już sama nie
      wiem co mam kupić. Na resztę rodziny nie mam co liczyć - dają forsę, a poza tym
      na przyszłość będę już wiedziała co kupować jak się spodobają samochodziki.
      A widzicie wśród tego jakiś zestaw resoraczków dobrej jakości i aby było ich
      jak najwięcej z opakowaniu?
      • mama-smyka Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:32
        Jeśli masz się zmieścić do stówy, to proponuję ten zestaw:
        www.allegro.pl/item190773137_auta_cars_mack_transporter_sally_i_doc_hudson.html
        (to nie jest ten Maniek z bajerami w środku, ale mój mały nim również się bawi
        codziennie, choć już nieco mniej niż tym "wypasionym" wink)
        lub:
        www.allegro.pl/item193510315__nowe_cars_auta_sally_i_mcqueen_pixar_disney.html
        i do tego szeryf lub hudson:
        www.allegro.pl/item193564566_doc_hudson_cars_auta_wyprzedaz.html
        www.allegro.pl/item191970269_sheriff_oryginal_cars_auta_wyprzedaz.html
        - też wyjdzie stówa. smile
        • pia_ Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:42
          A te żelaźniaki nie są dobrej jakości?
          www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5173796
          • mama-smyka Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:46
            Są bardzo dobrej. smile
            To ta seria w skali 1:55, polecam.
            • leigh4 Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 09.05.07, 13:59
              He, he... Nie dziwie się, ja tez się gubięwink

A co do zabawek "nietypowych" do płci-mój synek został obdarowany przez
              znajomych zwierzątkami z serii "littlest pet shop". I jestem zszokowana-prezent
              okazał się strzałem w dziesiątkę!Bawi się nimi, układa, rozmawia, scenki odgrywa
              ( w tym przy udziale carsów, he, he...-pełna symbiozawink i wyznał, że chciałby
              karuzelę dla chomika, he, he... Dobre, co?wink
              • mikita10 Re: Ło matko, pogubiłam się :-o 10.05.07, 07:32
                Eh
                Dobrze, żeście mnie psychicznie przygotowały. Kurcze te zabawki wyglądają
                gorzej niż takie marketowe za 5zł. Ale synek zachwycony (na razie dostał tylko
                małego zygzaka), a to najważniejsze.
    • mama-smyka PIA_!!! 10.05.07, 08:39
      ZObacz, co znalazłam:
      www.allegro.pl/item194196431_disney_cars_mack_truck_playset_mcqueen_z_usa_.html
      smile
      • pia_ Re: PIA_!!! 10.05.07, 10:47
        Niestety, miałam awarię netu i ktoś wyprzedził mnie o minutę sad. Napiszłam do
        tego sprzedawcy, może jakoś się z nim dogadam, to jeszcze coś tam w rozsądnej
        cenie do tego dorzuci.
        Martwię się tylko, że jak moja mała zobaczy te samochody, to może być ciężko -
        nie wiem, co może być ich dziewczęcą przeciwwagą, tym bardziej, że zamierzałam
        zrobić ściepkę po całej rodzinie i kupić Kettlera ogrodowego, więc nie
        planowałam żadnych zabawek.
      • pia_ Wszystko mi wykupili :-( 10.05.07, 11:21
        Mam wrażenie, że wątek był dokładnie czytany. Niestety to co sobie upatrzyłam
        zostało już wykupione sad(((
        • mar_mag77 Re: Do Pia_:) 10.05.07, 11:28
          Moze tu cos znajdziesz
          www.toysrus.de/index.php?mapid=2&suche=cars&page=1&PHPSESSID=218da398821256f2472da54cdc8d3118
          sa 3 strony z carsami a i tak o wiele wiecej jest w sklepie, jutro badz
          pojutrze sie wybieram do toysa wiec moge ci kupicsmile Pozdrawiam
          • pia_ Re: Do Pia_:) 10.05.07, 12:10
            A jaką masz prowizję i jakie są koszty przesyłki?
            • mar_mag77 Re: Do Pia_:) 10.05.07, 12:23
              napisalam na privsmile
    • iza9919 Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 10.05.07, 11:48
      ja jeszcze nie wiem co kupie swojemu synkowi na Dzień Dziecka, ale napewno
      zabiorę go do ZOO, myślę, że będzie to dla niego niesamowite przeżycie i super
      zabawa, oby pogoda sprzyjałaLsmile
      • pia_ Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 10.05.07, 12:16
        Doradzam zabranie malucha do Zoo dzień przed, albo po Dniu Dziecka. My także
        uwielbiamy Zoo i chodzimy tam notorycznie, bez okazji - tu polecam wizytę w
        opolskim Zoo - wg mnie nie ma teraz piękniejszego miejsca tego typu w Polsce
        (nie mogę się doczekać, kedy otworzą nowe fokarium z przeźroczystym basenem).
        • iwek33 Re: do Pia 10.05.07, 14:22
          Pia, a gdzie jest zoo w Opolu? Może zaplanuję taką wycieczkę...i jakie jeszcze
          są fajne miejsca w tym mieście, które warto z dziećmi zobaczyć?
          • pia_ Re: do Pia 10.05.07, 15:14
            Opole jest małym, ale bardzo ładnym miastem, wszystko zgrupowane jest obok
            siebie, więc nie zajmuje ogromnych przestrzeni. Zoo jest położone na Wyspie
            Bolko, to są przepiękne, zielone tereny z idealnymi do spacerowania i jazdy na
            rowerze alejkami (całe to założenie powstało na początku XX w). Część tego
            terenu zajmuje zoo, w którym jest jedyny w Polsce tak niesamowity wybieg i
            schronienie dla goryli (trzeba to zobaczyć, bo trudno to opisać-coś pięknego).
            Wiele zwierząt ma ogromne wybiegi, po których mogą galopować smile. Dla
            dzieciaków jest kilka placyków zabaw i tzw dzieciniec zwierzęcy - można kupić
            woreczek karmy i samemu z ręki karmić malutkie zwierzaki (moja córka to
            uwielbia, a i ja mam dużą uciechę). Zoo pięknieje z roku na rok i aż trudno
            uwierzyć, że w czasie wielkiej powodzi zostało doszczętnie zniszczone, a
            zwierzęta potopiły się.
            www.zoo.opole.pl/informacje.php
            www.wrotaopolszczyzny.pl/pl/turystyka/warto+zobaczyc/lista+obiektow/Wyspa+Bolko+i+Ogr%C3%B3d+Zoologiczny+w+Opolu/default.htm
            Obok Wyspy Bolko jest Wyspa Pasieka z resztkami zamku piastowskiego czyli Wieżą
            Piastowską (polecam wejście na samą górę, choć ja zawsze po tym wymiotuję, bo
            mam lęk wysokości). I tak mogłabym wymieniać dalej ....
            W skrócie - warto zobaczyć:
            Amfteatr, Kaplicę Piastów i podziemia Kościoła Franciszkanów, Rynek, Muzeum Wsi
            Opolskiej czyli skansen na wolnym powietrzu w Opolu-Bierkowicach (rewelka,
            można wchodzić do chałup i podotykać wszystkiego). Niedaleko Opola są jeziora
            turawskie - piękne tereny do spacerów, wypraw rowerowych, wędkowania i byczenia
            się na słoneczku.

Jako Opolanka z urodzenia gorąco zapraszam - dzieciaki będą zachwycone smile

P.S. Nie zapomnijcie wstąpić do kawiarni Dolce Vita prowadzonej przez Włocha -
            każdy na ulicy w Opolu wskaże Wam drogę.
            • mama-smyka Re: do Pia 10.05.07, 15:17
              Dzieki, pia! To ja chyba też skorzystam z tego mini-przewodnika. smile
              Kiedy jedziesz, iwek? smile
              • iwek33 Re: do Pia i mama-smyka 10.05.07, 15:19
                No, po takiej reklamie na pewno pojedziemy do Opola! Nie wiem, dokładnie kiedy,
                ale myślę, ze "w okolicach" dnia dziecka, muszę dzisiaj z meżem pogadać i
                zaplanować dzień wyjazdu smile
                Dzięki Pia!!!
                • czarna_maruda Re: do Pia i mama-smyka 10.05.07, 16:15
                  My też chyba skorzystamy, bo po ostatniej wycieczce do ZOO wrocławskiego, moja
                  noga długo tam nie postanie...
                  • eviluk Re: do Pia i mama-smyka 10.05.07, 17:23
                    A co jest nie tak z wrocławskim ZOO? Bo właśnie rozważaliśmy wycieczkę tam. A
                    opolskie potwierdzam, jest b. fajne.
            • unia78 Re: do Pia 15.05.07, 22:31
              A gdzie nocleg z 2 latkiem?
              Paulina
              • pia_ Re: do Pia 15.05.07, 22:51
                www.wrotaopolszczyzny.pl/pl/turystyka/noclegi/hotele/default.htm?powiatshockpole
                Niestety o hotelach nie mam pojęcia, może poszukaj w okolicach Opola jakieś
                pensjonaty itp. Na pewno dużo taich miejsc jest w okolicach Turawy, przy
                jeziorach. To niedaleko od Opola.
    • natachee Re: Coś fajnego dla 2,5 latka na Dzień Dziecka? 18.05.07, 15:29
      albo i coś superfajnego: w SMYKU, od niedawna, i gdzieś w internecie też są
      obrotowe kredki kąpielowe (colorotor). i zabawa, i nauka, do rysowania po wannie
      czy kafelkach w łazience. dołączona gąbka do ścierania, po zabawie wkłada się to
      do woreczka z siatkowym dnem i zawiesza na haczyku, do następnego użycia.
      przyznam się, że sama testowałam, napisałam w łazience liścik miłosny Mężowi smile
      bardzo fajna zabawka.
    • magjag Maniek - pytanko 25.05.07, 13:56
      Znawczynie carsów pomóżcie
      czy Maniek z linku jest firmy Mattel i czy te autka są w skali 1:55 tzn czy
      Sally i wójt pasują do tych sprzedawanych oddzielnie 1:55. Jeżeli nie to czy te
      1:55 (sprzedawane osobno)mieszczą się w tym Mańku i jakiej on jest jakości bo
      mój synek do delikatnych nie należy, a ma jeszcze młodszego brata (dlatego na
      razie Maniek myjnia odpada).

www.allegro.pl/show_item.php?item=196990283
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka