Dodaj do ulubionych

Wybór lalki - bardzo ciężka sprawa, więc pomocy!

12.05.07, 15:36
Córka ma jedną lalkę funkcyjną Baby Annabel, którą dostała na 2-gie urodziny.
Już czas aby lala miała rodzeństwo smile, ale jest kilka ale ....

Najlepiej aby to była lalka cała gumowa, funkcyjna, gdyby jeszcze siusiała
byłoby dobrze, a i jeszcze powinna mieć włosy i to najlepiej długie o!
Ponieważ nie jest możliwe zgromadzenie tylu cech w jednej lalce znalzałam
kilka typów róznych "dziwadeł" smile
- Baby Born Wróżka - funkcyjna, image a'la wróżko-księżniczka bardzo
pożądany, dużo funkcji w tym siusianie, ale droga i nie ma włosów
www.allegro.pl/item194407449__nowa_baby_born_wrozka_edycja_specjalna.html
- lalka Molly (Zapf Creation) z Quelle, funkcyjna, ale nie sika, nie ma słowa
czy jest cała z gumy (przypuszczam, że ma miękki tłów), ma długie włosy,
akcesoria i jest w dobrej cenie - niestety nie da rady wkleić linka (Numer
artykułu: CN495671)
- lalka Colettle Ina (zapf Creation), niefunkcyjna, cała z gumy, więc da się
kąpać, długie włosy, w stylu starszej siostry smile
www.allegro.pl/item193166164_sliczna_lalka_colette_ina_zapf_creation_ostatnia.html
- lalka Berjuan - funkcyjna i robi siusiu, ale nie można jej kąpać, ma włosy,
ale krótkie
www.milbi-zabawki.pl/?zobacz=26&producent=#admin/zdjecia/64cb504916f4015c67c003960d37c507.jpg
- i na koniec wyłącznie ciekawostka lalka z serii Colette: Cecilia - droga,
niedostępna, niefunkcyjna, ale wg mnie wyjątkowo urocza (ach te kucyki smile)
tgaleria.home.pl/cgibin/shop?info=143995&sid=48bffa51
Dziewczyny, pomóżcie podjąć decyzję, albo podeślijcie linki kontrpropozycji.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Wybór lalki - bardzo ciężka sprawa, więc pomo 12.05.07, 16:46
      Jeśli ta , którą już macie to dzidziuś, to jako drugą wybrałabym Colettle Ina z
      gumy i długimi włoskami w stylu starszej siostry. Nie wiem, czy słusznie radzę,
      bo mam dwóch chłopaków, ale tak na moje wyczucie,taką bym kupiła.
    • iwek33 Re: Wybór lalki - bardzo ciężka sprawa, więc pomo 12.05.07, 16:47
      Źle nazwę napisałam : Colette miało być. I ma taką mądrą buźkęsmile Na pewno
      kupiłabym właśnie tę.
      • czarna_maruda Re: Wybór lalki - bardzo ciężka sprawa, więc pomo 12.05.07, 21:31
        Colette! Jest cudna
        • czarna_maruda Sorki 12.05.07, 21:32
          Colette Cecilia! Jest cudna...
          • pia_ Re: Sorki 12.05.07, 21:50
            Ta lalka jest nie do kupienia, grzebię dzisiaj cały dzień w necie (z krótką
            przerwą na mały wyjazd do miasta zakończony niestety widowiskowym rozwaleniem
            samochodu o tramwaj - buuuu...) i poluję na jakąś fajną lalę, ale im dalej tym
            gorzej. Wydaje mi się, że ta seria Colette przestała już być produkowana, bo
            znajduję same resztki, a szkoda, bo lali naprawdę wyglądają realistyczne. Ta na
            Allegro to ostatnia chyba lala z tej serii w Polsce, no i cena dobra, bo w
            Niemczech liczą sobie za nią 50 euro.
            Kusi mnie trochę ta lala z Quelle - też Zapf Creation (buźka jest albo z Baby
            Anabell albo z Chou Chou - tak mi się wydaje z wyglądu). Nie wiem tylko czy
            korpus jest miękki czy z winylu. Ale jest możliwość zamówienia z Quelle w
            specjalnych punktach w mieście - zobaczenia towaru i jak się nie podoba to nie
            trzeba go kupować, więc ryzyko żadne, kosztów przesyłki też nie ma.
            • kuczynska78 Re: Sorki 13.05.07, 08:38
              Pia, zobacz na mó watek o super promocji. Lalka Cicciobello w merlinie (52 cm)
              za 2 zł!!!
              Aga
    • monika_wroclaw Re: Wybór lalki - bardzo ciężka sprawa, więc pomo 13.05.07, 15:00
      Pia, u nas Baby Born się nie sprawdziła, funkcja kapania lalki znudziła się Mai
      po kilku kąpielach, z kolei karmienie i pojenie jest dosć skąplikowane, bo np.
      jak się ją poi to trzeba bardzo mocno wcinąć ten dziubek od butelki, zeby woda
      nie popłynęła do tego otworu do którego powinno iść jedzenie.
      Maja bawiła się nią czasem, ale nie używając żadnych funkcji, zdecydowanie na
      pierwszym miejscy była chou-chou.
      Dlatego baby born sprzedałam a w to miejce kupiła dziewczynkom 2 inne lalki,
      jedną płci męskiej smile, która jest cała z gumy i można ją kąpać, a druga to
      Real Baby i dziewczyny o wiele bardziej zadowolone, Nina z lali-chłopaka, a
      Maja z RealBaby.

Z tych lalek, do których podałaś linki to najładniejsza to Cecilia, na drugim
      miejscu lala z Quelle.
      • pia_ Moniko 13.05.07, 15:32
        A gdzie kupowałaś Real Baby i po ile?
        Zamówiłam w Merlinie tą Ciciobello, ale niezbyt mi się ta lalka podoba, a poza
        tym za nic nie wierzę, ze mi ją przyślą.
        Niestety Cecilia jest już nie do kupienia, ta seria przestała być produkowana,
        jedynie jest jeszcze z tej serii Ina na allegro (w dobrej cenie, bo w Niemczech
        te talki były po 50 euro).
        Z Quelle lalka ma miękki korpus i potwierdzili, ze nie przyślą jej do 1
        czerwca sad
        Jest jeszcze lalka Lissi, ale też ma chyba miękki korpus
        www.allegro.pl/item191562048_lalka_lissy_46cm.html
        • monika_wroclaw Re:Pia 13.05.07, 15:45
          Asiu, ja kupiłam w grudniu na allegro, były nowe po 89zł, normalnie ta lalka
          kosztowała 200zł, w promocji w selgrosie była kiedyś za 169zł, także oferta
          była super smile sprzedający miał też sklep internetowy i w sklepie też była taka
          cena, ale nie pamietam już nazwy tego sklepu.
          • monika_wroclaw A może nowa Chou-chou z długimi własami? 13.05.07, 16:58
            znalazłam właśnie taką na allegro

www.allegro.pl/item194916527_lalka_chou_chou_niefunkcyjna_nowosc_2007.html
    • olawka Re: jesień 2007 genialna chou chou nowa z włosami 13.05.07, 17:33
      w katalogu Zapf Cr.na 2007 jest genialna nowa chou chou z włosami b.ładna
      buzia,mówi cowidzi -takjest napisane46 różne zdania,!,reaguje na akcesoria
      (chodzik,książeczka,)W niemczech od lata -ale mówi po niemiecku,u nas mabyć na
      jesieni,na pewno przed świętami.My czekamy!!!!
      z ciekawostek jest jeszcze chłopiec BabyBorn!Icudny głęboki wózek Baby born
      • pia_ Re: jesień 2007 genialna chou chou nowa z włosami 13.05.07, 18:25
        Czyli nie kupuję teraz Baby Born i poczekam na tego chłopaka. A teraz jakaś
        dziewczynka z długimi włosami smile
    • pia_ Jestem w kropce :-( 14.05.07, 16:37
      Cicciobello nie będzie za 2 zł, lalkę Molly z Quelle mogą dostarczyć za 4
      tygodnie, lalka Ina z serii Colette niestety ma korpus materiałowy tak samo jak
      lalka Lissi. Baby Born Wróżka nadal droga sad. Na placyk zabaw Kettlera mam
      czeać 8 tygodni!
      Wobec powyższego nie mam nic dla córki, nie mówiąc o siostrzeńcu, bo Carsy nie
      wypaliły sad(((

Jakieś pomysły lalkowe?
      • monika_wroclaw Re: Jestem w kropce :-( 14.05.07, 16:44
        Pia, a widziłaś tą nową chou-chou z długimi włosami, do której podałam linka
        wczesniej, mi się bardzo podoba, Mai również.

pozdrawiam
        • pia_ Re: Jestem w kropce :-( 14.05.07, 17:28
          Ta nowa Chou Chou jest dosyć mała (42 cm) jak na starszą siostrę Baby Annabell,
          to już wolałabym Molly bo ma jakieś fukcje. Jeśli chciałabym bez funkcji to
          zdecydowanie Ina jest fajniejsza. Szukałam w necie Księżniczki Alexy, ale jest
          już niedostępna (w bobomarkecie mieli ją na promocji poniżej 100 zł), a w
          jednym miejscu gdzie jeszcze jest chcą prawie 180 zł!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka