asiaaa1 19.05.07, 00:11 Ja tez nie dostalam przelewu. Na jaki adres pisalas bo na mojego maila nie odpisali ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honey25 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 19.05.07, 14:29 Nie dalej nie dostałam zwrotu. Moze pieniążki wpłyną w poniedziałek.A pisałam do nich na adres zwroty@merlin.pl. Napisz do nich zobaczymy co Tobie odpiszą.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 10:45 kaski nie oddają, ja dostałam taką odpowiedź, że nie dokonują przelewu, tylko te pieniążki są do wykorzystania jedynie jako zakupy w Merlinie, Odpowiedz Link Zgłoś
ricky300 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 10:46 Ja też dostałam maila, że kwota 50zł jest do wykorzystania przy następnym zamówieniu. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 10:49 Ale sluchajcie!!! Oni mi nie odeslali tej kasy ktora zaplacilam za lalke, wozek i przesylke. Niby tylko 11.50 ale dlaczego mam im darowac? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 11:09 Wg tego, co napisane w mailu, Merlin ma obowiązek przesłania nadpłaty na konto bankowe, cytat z maila "Pragniemy poinformować, że Państwa konto w Merlinie zostało zasilone kwota 50 zł Teraz na koncie mają Pańswto do wykorzystania w Merlinie 50,01 zł. Taka kwota na Państwa życzenie może zostać Państwu zwrócona przelewem bankowym bądź przekazem pocztowym. W takim przypadku prosimy o przesłanie na adres zwroty@merlin.pl koniecznych danych do wykonania zlecenia. Uwaga: środki pochodzące z bonów oraz promocji nie podlegają zwrotom pieniężnym - mogą być wykorzystane wyłącznie do zakupów w naszym sklepie. Imię i nazwisko / firma adres nazwa banku numer konta bankowego wybranie sposobu dokonania zwrotu: przelew czy przekaz pieniężny Beneficjentem przelewu lub przekazu pieniężnego może być wyłącznie osoba będąca stroną transakcji." Przed chwilą dzwoniląm do Merlina, gdyż nie otrzymałam jeszcze na konto zwrotu za niezrealizowane zamówienie (ponoć wysłali 15 maja na konto, ale do tej chwili zwrotu u mnie nie ma) i przy okazji zapytałam o te 50zł - mam wysłać dane i prośbę o przelanie tej kwoty na konto - adres zwroty@merlin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 11:24 Napisalam maila o zwrot i tej i tej kwoty i zobaczymy co odpisza ale nie wierze ze dadza te 50zl. Napisz jak sie u ciebie sprawa rozwiaze okej? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 11:42 Dam znać, Asiu. Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 11:28 Uważam, ze to nie w porządku - chodzi mi o nie wykorzystanie tych 50zł w Merlinie. Ale takie jest moje zdanie, miałam prawo je napisać i nie będę z nikim dyskutować na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 11:41 twarz2 napisała: > Uważam, ze to nie w porządku - chodzi mi o nie wykorzystanie tych 50zł w Merlin > ie. > Ale takie jest moje zdanie, miałam prawo je napisać i nie będę z nikim > dyskutować na ten temat. Ja mam inne zdanie, jako klientka Merlina jestem zawiedziona tą firmą, gdyż od tygodnia nie mogę doprosić zwrotu wpłaconych pieniędzy, od 5 dni nie otrzymałam żadnej odpowiedzi na moje maile, z tego względu nie zamierzam więcej korzystać z usług Merlina, dlatego biorę zwrot wszystkich pieniedzy jakie są na moim koncie w Merlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 21.05.07, 11:30 Taa a za to merlin byl bardzo correct. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 22.05.07, 22:53 Oczywiscie odpisali ze kase czyli 11.50zl wyslali - tyle ze ja nie dostalam tego przelewu i sprawdzalam to 100 razy. A o przelewie na 50zl cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 22.05.07, 23:46 asiaaa1 napisała: > Oczywiscie odpisali ze kase czyli 11.50zl wyslali - tyle ze ja nie dostalam > tego przelewu i sprawdzalam to 100 razy. A o przelewie na 50zl cisza. Asia złóż mailem oficjalną reklamację, bo to ECard jest winny, nie Merlin. Otrzymałam korespondencję mailową z Merlina, w tym mail z ECardu w którym ECard przyjął zlecenie wykonania zwrotnego przelewu oraz mail z ECardu z przeprosinami za opóźnienie w przelewie, przelew wysłany był dopiero dzisiaj, mimo, że do dnia dzisiejszego ECard wysyłał Merlinowi info o realizacji przelewu na dzień 15 maja. Zażądałam potwierdzenia wykonania przelewu i dopiero wtedy wyszło, że przelew w ogóle nie był zrealizowany. Z Merlina poproszono mnie o wysłąnie do nich reklamacji bo ECard jest zobowiązany umową co do terminów i nie wywiązał się z umowy. Jutro napiszę, czy pieniądze doszły rzeczywiście, czy nadal ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 23.05.07, 10:55 Ja też nie dostałam jeszcze zwrotu pieniędzy (36 zł!!) i ani jednej odpowiedzi na maile, które piszę do nich prawie codziennie... Chciałam złożyć zamówienie, poprosiłam nawet, żeby te pieniądze dopisali mi do konta finanosowego w Merlinie, bo i tak chce zrobić zakupy większe niż 50 zł, ale CISZA! A bez wyjaśnienia tej sytuacji nie będę niczego zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: honey - dostalas zwrot kasy z Merlina? 23.05.07, 21:31 Ja dzisiaj dostałam pieniądze na konto. Szkoda, że Merlin nie zapytał, czy chcę je na konto bankowe, czy na konto w merlin.pl.... aga Odpowiedz Link Zgłoś
dalliw do agni71 23.05.07, 22:09 Czy te pieniądze, które odzyskałaś, to był zrobiony przez Ciebie przelew, czy te dodatkowe 50 zł? Bo u mnie na koncie w merlinie zostało 50 zł, a nie wiem co się stało ze zrobionym przeze mnie przelewem. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do agni71 23.05.07, 22:15 To były pieniądze, które zapłaciłam przelewem za zamówienie. Raptem 8 zł, ale dlaczego mialabym sobie odpuścić? Pan z działu zwrotów twierdził, że te pieniądze zostały zwrócone na konto od razu po anulowaniu przez nich zamówienia, ale dotarły do mnie po ok. tygodniu. aga Odpowiedz Link Zgłoś
dalliw Re: do agni71 23.05.07, 22:22 Ja na koncie merlina miałam sumę 50 zł powiększoną o mój przelew (23,50). Nie prosiłam o zwrot. Chciałam coś zakupić. A tu dziś na koncie 50 zł. Nie wiem gdzie jest reszta? Czy te 50 zł trzeba dziś wykorzystać, czy można po 23 maja? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do agni71 23.05.07, 22:53 Ja zrozumiałam, że 50 zł miało się pojawić na koncie w merlinie do 23 maja, a wykorzystać można pózniej. Mam akurat zamówienie w trakcie realizacji, składane przed tą całą aferą z zabawkami, i mam nadzieję zapłacić za nie właśnie tymi 50 zł. Z tego co piszesz, to mają tam niezły bałagan w tej chwili aga Odpowiedz Link Zgłoś
bea116 Re: do agni71 23.05.07, 23:17 no właśnie, jestem w tej samej sytuacji, dziś zniknęło mi z konta bez powodu 19,50, zostało tylko te 50 zł z przeprosin... tracę do merlina zaufanie, bo wynika z tego, że w zasadzie nie warto im powierzać żadnych, nawet drobnych kwot... napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie, ale zależy mi na czasie bo muszę jutro kupić prezent, zresztą mam już opory przed powierzanienm im jakichkolwiek pieniędzy( no i w imię czego mam znów dopłacać, skoro jeszcze wczoraj pieniądze były... Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Reklamacja 24.05.07, 11:06 Zwrot otrzymałam wczoraj, dziś złożyłam reklamację, gdyż cały czas wmawiano mi, że przelew był wysłąny 15 maja a w rzeczywistości był wysłany 22 maja. Jeśli jeszcze ktoś ma problem z otrzymaniem zwrotu wpłaconych pieniędzy (dotyczy niezrealizowanego zamówienia) to piszcie mailem żądanie przesłania z ECardu potwierdzenia wykonania przelewu, gdyż dopiero wtedy ECard sprawdza poprawność wykonania przelewu. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Reklamacja 29.05.07, 19:08 Ecard miał bład w systemie, za który zapłacił Merlin. Dziś otrzymałam maila z Merlina informującym o tym, że w ramach przeprosin otrzymałam 25zł na zakupy w Merlinie z gratisowym kosztem wysyłki. Kwota zamówienia jaką mi zwrócili z opóźnieniem 7 dniowym wynosiła 19,49zł. Teraz mam do wykorzystania gratis 75zł i bezpłatną wysyłkę. Czasem jednak warto napisać kilka słów oburzenia do kierownictwa Odpowiedz Link Zgłoś
dalliw do bea116 29.05.07, 22:43 Czy wyjaśniła się Twoja sytuacja? Bo u mnie bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś