Dodaj do ulubionych

co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Matki?

22.05.07, 23:41
Jak w temacie.
Pustka w głowie.
Chciałam zamówić jej kwiaty przez posłańca - widzimy się codziennie, ale
wiecie - żeby przywiózł jej do pracy, żeby wszyscy widzieli - zupełnie jak na
filmach. big_grin
Już oczyma wyobraźni widzę jak puchnie z dumy i ma temat do rozmów na kilka
miesięcy. wink))
Obserwuj wątek
    • mikita10 Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 09:16
      Ja kupuję zwykle perfumy, kremy, kiedyś torebkę, kwiatka w ładnej dekoracyjnej
      doniczce. Takie tradycyjne zwykłe prezenty.
      • loganmylove Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 10:10
        Mamo-smyka Twój pomysł jest świetny i koniecznie go zrealizuj! Mama bedzie
        miała super niespodziankę i na pewno będzie przeszczęśliwasmile
        No ja niestety mogę już tylko na cmentarz pojechać ale będę tam na pewno z
        kwiatami żeby odpocząć chwilę i pogadać z rodzicami.
    • leigh4 Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 10:10
      Ja w tym roku nietypowo-kupujemy z siostrą składkowy prezent: orbitrekasmile
    • kaska.to Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 10:21
      Super pomysł, już chciałam zrobić tak samo,ale neistety moja mama nie pracuje w
      sobotę.
      Kasia
      • krasulas Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 13:11
        - mama - rewelacyjnie dobrane pareo do stroju kąpielowego - razem fuksiarsko
        wyczaiłyśmysmile
        - okulary słoneczne (teściowasmile) - niestety musimy jechać po nie razem - także
        niespodzianki żadne, ale obydwie mają (a teściowa dopiero miec będzie) co
        chciały.

...a pomysł z kwiatami fajnysmile)
    • pia_ Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 13:35
      Moja mama obsypywana jest kwiatami z okazji i bez okazji, ale jakiś oryginalny
      kwiat, albo mały bukiecik przyozdobiony na łodygach Jej ulubionymi perłami
      pewnie będzie smile. A z prezentów jest jeden wspólny dla mamy i taty - nowy
      ciśnieniomierz (muszą go codziennie używać) oraz po prezencie indywidualnym:
      dla taty koszulka polo, dla mamy piękna bluzka z KappAhla. Trochę się
      natrudziłam, bo obydwoje są niewysocy i puszyści, a zdobycie czegoś ładnego w
      ich rozmiarach, to niezła sztuka. Mama będzie zadowolona, bo lubi ciuchy, a
      bluzka jest bardzo ładna.
      • mama-smyka Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 13:49
        Rozumiem, że tata ten indywidualny prezent dostanie na Dzień Ojca? wink
        • pia_ Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 14:17
          My robimy Dzień Ojca i Matki systemem przedszkolnym, czyli wszystko hurtem w
          jeden dzień smile)). Ja już dostałam swój prezent od córki po poniedziałkowym
          przedstawieniu w przedszkolu: kwiatka z łodygą ze słoika po przecierze
          pomidorowym obleczonego bibułą i kolorowymi płatkami nanizanymi na plastkową
          rurkę od napojów. Oczywiście łezkę uroniłam wink
    • anicaf Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 14:21
      Mama płyty: Karin Stanek i Czerwone Gitary. Lubią sobie posłuchac muzyki w
      samochodzie.
      Teściowa Vicard w promocyjnym opakowaniu z czekoladkami. Wiem że dobrze na nią
      działa, a sama sobie nie kupi, dla niej to lepsze niz bluzeczka czy Kwiaty
      (Kwiatów ma pełen domu i ogród).
      Anka
    • romanticca Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 14:30
      W tym roku mama dostała (już) komplet pędzli do makijażu w ładnym etui:
      www.allegro.pl/item198110751_prof_pedzle_do_makijazu_9_szt_sobol_kucyk.html
      a teściowa dostanie zaproszenie do Salonu Kosmetycznego na jakiś fajny zabieg.

Pomysł z kwiatami jest świetny. Kiedyś tak zrobiłam na imieniny mojej babci
      (dzieli nas 500km). Była zachwycona kiedy w samym środku imprezy wparował
      kurier z bukietem róż! smile))
      • iwek33 Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 15:47
        Zazwyczaj robię świąteczną kawkę, na którą przychodzą obie mamy, czyli moja
        mama i teściowa. Do tego koniecznie upieczone własnoręcznie ciasto i oczywiście
        kwiaty. I tyle.
        • ana119 Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 24.05.07, 09:26
          podoba mi się twój pomysł i chyba go skopiujęsmile))
    • s.ivona Re: mamo smyka 23.05.07, 17:31
      a gdzie sie takiego kuriera zamawia? jak sie do tego zabrac bo pomysl mi sie
      spodobalsmile)
      • mama-smyka Re: mamo smyka 23.05.07, 21:27
        Ja polecam
        www.twojekwiaty.pl
        Są też inne firmy, np. interflora, które się tym zajmują, ale ja korzystałam
        tylko z tej i jestem z niej zadowolona.
        Poza tym tutaj najbardziej podobają mi się proponowane bukiety a nie czuję się
        na siłach na komponowanie swoich.
    • iwonabw Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 23.05.07, 21:56
      Ja tez zamówiłam juz bukiet w kwiaciarni wysyłkowej dla mamy i dla teściowej.
      • mama1_24 Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 24.05.07, 09:32
        dla mamy i teściowej to samo, kwiaty i coś słodkiego
    • mama-smyka Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 24.05.07, 10:04
      Wczoraj zamówiłam kwiaty, choć miałam spory problem z wyborem. smile
      Czekam teraz na reakcję mamy. big_grin
    • kumakk Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 24.05.07, 11:17
      talon na 10 masazy leczniczych kregoslupa smile
      • madzialena2 Re: co kupiłyście/kupicie swoim Mamom na Dzień Ma 25.05.07, 11:58
        Ja kupuje kpl ładnych kieliszków do wina(bo ma kazdy z innej parafi) i dobre
        czerwone winko(na zbicie cholesterolu) no i oczywiscie kwiatki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka