tina1234 25.05.07, 18:41 Ile się czke an okulary w vision express? Połamały mi się włąsnie moje i musze mieć na duch nowe, bo jutro mam ważne zaliczenie na studiach, czy w godzinę dadzą radę zrobić mi drugie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tina1234 Re: tak, tylko weź receptę ze sobą 25.05.07, 21:29 A nie wystarczą same okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: vision express 25.05.07, 19:53 godzinę dokładnie tak jak mówią w reklamie, sprawdzili moi domowi okularnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kirianna Re: vision express 25.05.07, 21:58 Bzdura z tżgodziną. Ja właśnie wyrablałam i czekałam 18 dni. To zależy od tego, czy mają szkła na stanie i skad je trzeba sprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: vision express 25.05.07, 22:01 zrobią w godzinę jeśli mają właściwe soczewki i jeśli oprawka jest tradycyjna. Jeśli wiercona to w kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
syla113 Re: vision express 27.05.07, 07:51 dla mnie ta firma jest potwornie droga ......ceny maja z sufitu po prostu , jak sie pojdzie do zwyklego optyka i okulisty zaplaci sie polowe tego co tam albo jeszcze mniej .... Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: vision express 25.05.07, 22:02 i jeszcze jedno, jeśli masz astygmatyzm może być trudno odczytać moce z Twoich okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: vision express 25.05.07, 22:11 Nie mam astygmatyzmu, na jednym oku mam -3,5 a na drugim -3,25. Jeśli pojadę rano o 9 to mam nadzieję że do 11 mi to zrobią . Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: vision express 25.05.07, 22:13 A tak wogóle to ile mniej więcej kosztują tam okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
edytkazkorytka Re: vision express 25.05.07, 22:51 Jeśli mogę coś radzić, trzymaj się od nich z daleka. Na szkłach mają kilkakrotną przebitkę. Najlepiej znaleźć małego prywatnego optyka, gwarantuję, że jak porównasz ceny, to sama dojdziesz do tego wniosku. Fakt, nie wiem, czy taki zrobi Ci okulary w godzinę, pewnie zalezy, czy ma szkła na stanie. A może zamiast okularów soczewki jednodniowe a okulary na spokojnie, z namysłem? (kontakty kupuj o 0,25 D słabsze niż okulary) Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: vision express 25.05.07, 22:57 ostatnio za szkla, jedno plus, dugie minus i jedno z astygmatyzmem i cylindrem zaplacilam ok. 350 zł, plus oprawki 150, w godzine Odpowiedz Link Zgłoś
katrin_bo Re: vision express 25.05.07, 23:10 U optyka przy Kruczej takie szkła nie kosztowałyby na pewno więcej niż 200 zł. U mnie ta różnica wynosiła: Vision - 495 zł, powyższy optyk - 160 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
katrin_bo aetas... 25.05.07, 23:14 a właściwie to bez sensu Ci napisałam. Sama nie lubię takich mądrych cioć, a tu się wymądrzam. Twoje szkła na pewno są dużo fajniejsze )) Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: aetas... 25.05.07, 23:32 nie wiem, czy sa fajniejsze, nie zastanawialam sie nad tym, generalnie nie chodzilo o to chyba, ktore fajniejsze, tylko czy sie da w godzine, dlatego napisalam ze sie da i dlaczego moim zdaniem sie da Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia_79 Re: vision express 26.05.07, 09:37 Dziewczyny! Większość "zwykłych" optyków zrobi wam te szkła w godzinę i o połowę taniej. Nie dajcie się tak ogłupiać reklamom. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda.li Re: vision express 26.05.07, 11:56 zgadzam się z wypowiedziami powyżej- większość małych zakładów jeśli ma na magazynie szkła zrobi szybko jeśli poprosisz a w vision eks. cena X3 wiem bo pracowałam i w vision i u zwykłego optyka.Wszystko tez zalezy czy chcesz soczewki pocieniane czy zwykłe z jakimi powłokami antyrefl i od oprawki(na żyłkę i tzw.patentki jest więcej roboty przy montazu soczewek) Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: vision express 26.05.07, 22:54 Dziękuję za wszystkie porady, byłam rano w vision express zrobili mi w godzinę okulary, zapłąciłam 350zł, sporo ale wezmę sobie za to drugie przeciwsłoneczne ze szkłami korekcyjnymi, pewnie normalnie bym sobie na to nie pozwoliła, ale skoro jest druga para grati. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: vision express 27.05.07, 10:39 korzystam z vision express od 8 lat czyli odkąd zaczęłam nosić okulary. Rok temu zdrazdziłam firmę, bo właśnie nagle w czasie szkolenia w pracy poprawiłam okulary i ciach, złamane. szkolenie w galerii więc szybko na dół do optyka ale w vision nie mieli ładnych oprawek. Poszłam do salonu "piękne oczy" czy jakoś tak. Czekałam aż 5 godzin na okulary, dopasowanie czyt. wyregulowanie oprawek zajęło kolejną godzinę. Po tygodniu już reklamowałam . Po 2 mcach znowu. Minął rok , oprawki się rozpadły. Vison przysyła mi kupony promocyjne i teraz znowu dostałam. Pewnie zrobię sobie nowe okulary. Nosiłam przez pewian czas soczewki i prawei płakałam jak miałam je założyć, dla mnie zbyt drastycznie. Wolę okulary . Mam kupony na zniżkę 100 PLN więc wyjdzie tyle co u prywatnego optyka ale szybciej. Porównałam ceny i prywatnie najtaniej za 300 PLN + 1 dzień czekania i lekarza nie ma na miejscu tylko 2 dni w tyg i to po 2 godziny . Vision wyjdzie za około 400 - 100 i poczekam godzinę. Lubię vision express. Mama robiła u nich okulary w wakacje i zapłaciła 1500 PLN, te same prywatnie wyniosłyby 1900. Różnica bardzo znacząca Iza Odpowiedz Link Zgłoś