Dodaj do ulubionych

Trudny wybór-Romer King TS czy Bebe Confort Ise TT

27.05.07, 17:45
Pisze z prośbą do użytkowniczek tych fotelików ponieważ mam dylemat który z
nich wybrać -może są na forum mamy które miały taki podobny problem i maja
większa wiedzę na ich temat niż ja.
Co u was zdecydowało ze zakupiłyście własnie ten fotelik.
Ceny są podobne - niestety wysokie więc nimi nie ma co się sugerować
-najważniejsze jest bezpieczeństwo i wygoda dziecka.
Jeśli chodzi o Romera to ma 4 * w testach a Bebe Confort tego modelu nie moge
znaleść. Za to BC ma system rozsuwu i dopasowywania się szerokości fotelika do
potrzeb dziecka- tylko czy to sie w praktyce sprawdza?
Dziewczyny za wszelki rady i uwagi bebe wdzieczna.
www.allegro.pl/item198155950_fotelik_samochodowy_romer_king_wys_0zl_gratisy_w_.html
www.allegro.pl/item196016531_nowy_iseos_tt_bebe_confort_gratisy_warszawa.html
Obserwuj wątek
    • szurkas Romer King TS 27.05.07, 18:04
      Ja kupiłam ten fotelik za 750zl jesienia w Kaliszu w sklepie MALUTEK, Romer ma
      trzy rodzaje obicia i od tego zalezy jego cena
      www.roemer.pl/K-KingTSPLUS.htm
      , my kupiliśmy ta najdroższą opcje HIGH LINE.Chodziło o wygode dziecka w czasie
      podróży.MOja córka uwielbia podróżować w tym foteliku co najważniejsze potrafi
      wytrzymać w spokoju wiele godzin.
      Nie mam bebeComfortu wiec trudno mi coś o nim napisać ale również mi go
      polecano ze względu na możliwość regulacji szerokości fotelika.
      • milla1 Re: Romer King TS 27.05.07, 19:00
        Ja też wybrałam Romera, kierowałam się bezpieczeństwem.
      • lolka33 Re: Romer King TS 27.05.07, 22:41
        My też mamy Roemera ale wybieralismy między nim a Maxi Cosi Tobi i wygrał
        Roemer bo w Tobim córkę uwierały te sztywne pasy. I chyba córka jest zadowolona
        z wyboru. Roemer jest też szerszy od Tobiego.
    • patatajowa Re: Trudny wybór-Romer King TS czy Bebe Confort I 28.05.07, 08:59
      ja mam iseosa tt i polecam, pisałam już o nim kilka razy na forum, wrzuc w
      wyszukiwarke.
      • maga785 Romer King Ts 28.05.07, 09:25
        Moge polecic ten fotelik z czystym sumieniemsmile)Mój syn przejechał w tym
        foteliku przez 8 mcy juz prawie 30 tys kmsmile)Fotelik jest bardzo
        wygodny,obszerny,można go w łatwy sposób rozłożyć w pozycji do spania.DZiecko
        nie poci sie w nim ale myśle ze to duza zasługa tapicerki highlinesmile)
        Fotelik bezpieczny co mieliśmy niestety okazje sprawdzić w trakcie
        wypadku(akurat było to uderzenie w nadkole od strony z której montowany jest
        fotelik).Fotelik nawet nie drgnął!Swietnie zadziałały napinacze pasów
        zamontowane w foteliku!
        W romerze w przeciwieństwie do innych fotelików są piankowe oulinki
        naramienników co stanowi dodatkowa ochronę w trakcie wypadku.Nie mozna ich zdjąć
        wiec nie da sie ich też zgubić co nam sie udało w przypadku otulinki w foteliku
        maxi cosi -cabriosmile)
        To chyba na tylesmile)Sporo już dziewczyny pisały na temat tego fotelika na forumsmile)
        • donkaczka Re: Romer King Ts 28.05.07, 11:23
          jesli moge cos zasugerow w kwestii roemera, to kup go na niemeickimm ebayu,
          wysylka do polski to 10 euro, calosc wyniesie 158 euro czyli 600 zlotych
          cgi.ebay.de/ROMER-KING-TS-PLUS-MODELL-2007-TRENDLINE-GERRY_W0QQitemZ290121213622QQihZ019QQcategoryZ47665QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
          mamy unie, trzeba korzystac smile)
          • eliszka25 bebe confort 28.05.07, 20:30
            mamy wlasnie bebe confort iseos tt. dla mnie jednym z glownych atutow fotelika
            byla wlasnie mozliwosc regulacji szerokosci siedziska. babel jest dlugi i
            szczuply i w innych fotelikach mial tyle luzu, ze pewnie latalby od strony do
            strony na zakretach. poza tym mamy wozek i fotelik 0-13 kg tej firmy i jestesmy
            bardzo zadowoleni, wiec postanowilismy byc wierni marce. nie mam pojecia,
            dlaczego w testach nie uwzgledniaja bebe confort, ale mysle, ze w niemczech po
            prostu roemer jest najpopularniejszy i tyle, przy tym sa to jedne z najlepszych
            fotelikow, wiec nic dziwnego. bebe confort to firma francuska i tam jest
            popularna. z tego co wiem, foteliki tez maja dobre opinie, a creatis (0-13
            mielismy dla babla) jest jednym z najlepszych w swojej kategorii, wiec sadze, ze
            ten, ktory mamy tez nie jest zly.
    • iwonabw Re: Trudny wybór-Romer King TS czy Bebe Confort I 28.05.07, 21:09
      Mam zarówno jeden fotelik jak i drugi. Na początku dla pierwszej córeczki
      kupiłam Bebe Confort Iseos, byłam z niego w miarę zadowolona, ale do czasu,
      kiedy nie kupiłam Romera Kinga. A kupiłam inny, ponieważ bardzo męczył mnie
      montaż tego fotelika w samochodzie. Bebe Confort montuje się bardzo ciężko i
      właściwie zawsze musiałam prosić męża, żeby mi to zrobił. Romer montuje się
      prawie jedną ręką i zajmuje to sekundę. Teraz, kiedy moje córeczki jeżdżą w obu
      mogę powiedzieć, że Romer jest bezkonkurencyjny: wygodniejszy, wyższy (starszej
      córeczce z Iseosa wystawała głowa, co jest nie do przyjęcia, bo tak nie może
      być ze względów bezpieczeństwa), w Romerze ma jeszcze spory zapas. W Romerze
      łatwiej takze zapina się pasy. Spokojnie mieszczą się w Romerze w kurtkach.
      • eliszka25 Re: Trudny wybór-Romer King TS czy Bebe Confort I 28.05.07, 22:15
        iseos tt, to nowy model fotelika, wiec twoja starsza coreczka raczej nie w nim
        jezdzila. jest to nowa wersja iseos safe side i pewnie taki wlasnie mialas.
        tamtego z bliska nie ogladalam, wiec nie wiem, jak wyglada. natomiast ten, ktory
        mam jest naprawde duzy i babel ma duuuzy zapas na rosniecie, wiec mam nadzieje,
        ze troche pojezdzi. moim zdaniem montuje sie go bardzo latwo, wiec nie wiem,
        gdzie mialas problemy. ale moze sposob montowania tez zmienili i dlatego teraz
        jest lepiej. o zapinaniu pasow sie nie wypowiem, bo nie wiem, jak to jest w
        roemerze, ale jak na moje oko jest on szeroki, a babel chudzinka, dlatego m.in.
        wybralismy bebe confort. jedno jest nie do podwazenie, choc ja ze swojego
        fotelika jestem bardzo zadowolona - roemer to dobra i sprawdzona marka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka