Dodaj do ulubionych

gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg...

01.06.07, 17:21
który byście kupiły???
ten..
www.allegro.pl/item201263272_fotelik_iseos_tt_bebe_confort_wys_pobr_0zl_gratis.html
czy ten...
www.allegro.pl/item198088180_super_oferta_nowe_maxi_cosi_priori_xp_gratis_.html

no i dlaczego???? Dzięki z góry za odpowiedzi...ja się poddaję...mam mętlik...
Obserwuj wątek
    • dorotaifilip Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 01.06.07, 18:35
      Jeśli masz możliwość przymierzenia dziecka, to po tym może łatwiej zdecydujesz.
      Poza tym foteliki w różnych autach mogą różnie mieścić się na siedzeniach. Ja
      stosowałam metodę, że do niemieckiego auta wybierałam niemieckie foteliki i
      pasiło.
      Miałam też fotelik nie z pokrętłem, tylko z rączką, którą się przkręcało i
      można było przez pociągnięcie jej położyć fotelik, co było dobrym patentem, gdy
      jechałam samam z dzieckiem. Gdy usnęło, mogłam wykorzystać stanie na czerwonym
      świetle do położenia fotelika, bo trwało to sekundę.
      Dla mnie ważny był rodzaj materiału - wybierałam delikatniejszy, taki mniej
      potliwy.
      Ps. Te foteliki to mają chyba podobną ilość gwiazdek w testach zderzeniowych.
      Którykolwiek wybierzesz, będziesz zadowolona.
      dorota
      • ladydaisy Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 01.06.07, 20:31
        dorotaifilip napisała:

> Jeśli masz możliwość przymierzenia dziecka, to po tym może łatwiej
        zdecydujesz.

z tym nie ma problemu, zamierzam przymierzyć w sklepie, ale kupię przez allegro
        bo taniej tongue_outPP

> Poza tym foteliki w różnych autach mogą różnie mieścić się na siedzeniach. Ja
        > stosowałam metodę, że do niemieckiego auta wybierałam niemieckie foteliki i
        > pasiło.

jeździmy oplem astrą combi więc tongue_outPPP

> Miałam też fotelik nie z pokrętłem, tylko z rączką, którą się przkręcało i
        > można było przez pociągnięcie jej położyć fotelik, co było dobrym patentem,
        gdy
        >
        > jechałam samam z dzieckiem. Gdy usnęło, mogłam wykorzystać stanie na
        czerwonym
        > świetle do położenia fotelika, bo trwało to sekundę.

tu nie ma problemu...sama z córą nie jeźdze bo nie mam prawa jazdy, najczęsciej
        siedzę obok niej z tyłu żeby dotrzymać towarzystwa w długiej podróży, zabawić
        jak marudzi, podać coś do picia czy jedzenia...

> Dla mnie ważny był rodzaj materiału - wybierałam delikatniejszy, taki mniej
        > potliwy.
        > Ps. Te foteliki to mają chyba podobną ilość gwiazdek w testach zderzeniowych.
        > Którykolwiek wybierzesz, będziesz zadowolona.

no właśnie...ale ja dalej nie wiem który wybrać....sad(( dziś u koleżanki
        przymierzałam małą do bebe confort...fajny jest nie powiem...maxi cosi jeszcze
        mała nie testowała....coż....trzeba będzie i tak wybrać się do sklepu i
        przymierzyć...:o)
        dzięki za odpowiedzi.... smile*
    • dorotaifilip Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 01.06.07, 18:42
      Jeśli masz super chudziaczka, to bebe confort ma rozszerzanie , zcieśnianie
      szerokości fotelika. Jeśli masz pulpecika to Ci to na nic. Bebe confort ma
      możliwość dokupienia letniego pokrowca i to jest nieocenione na lato, bo na
      pleckach dziecko będzie się mocno pociło.
      dorota
      • benignusia Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 01.06.07, 22:22
        priori xp,pewnie dlatego ten bym wybrała bo dla mnie jest sprawdzony,lepiej sie
        reguluje niż bbc,szybciej przede wszystkim,fajnie sie odchyla,nie to co
        np.tobi.mała nigdy nie protestowała siedząc w nim
    • patyk.od.zosi Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 01.06.07, 20:12

maxi cosi priori xp
      _______
      pozdr.,
      patyk
    • iwonabw Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 01.06.07, 21:12
      Iseosa nie kupiłabym, zresztą nie tak dawno pisałam dlaczego w innym wątku.
      Maxi Cosi nie znam, ale na pewno godnym polecenia fotelikiem jest Roemer King,
      jestem z niego bardzo zadowolona.
    • ksiezniczka256 Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 02.06.07, 17:18
      Maxi cosi priori - bezpieczniejszy.
      • leigh4 Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 02.06.07, 17:44
        Kupiłabym maxi cosi priori. Powód subiektywny bardzo: mielismy taki i byliśmy
        bardzo zadowolenismile
    • gosiek.w.77 Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 02.06.07, 19:50
      Stałam przed podobnym dylematem pół roku temu, wybraliśmy Maxi-Cosi Priori XP.
      Dobry wybór, po pół roku użytkowania jesteśmy bardzo zadowoleni. Choć Iseos
      bardziej mi się podobał, to jednak to pokrętło, którym reguluje się kąt
      nachylenia doprowadzało mnie do szału, no i te "rozklekotane" boki w Iseosie.
      A co do okrycia letniego na fotelik to są zarówno do fotelików BebeConfortu jak
      i Maxi-Cosi więc tym się absolutnie nie sugeruj!
    • verika Maxi-Cosi Priori XP! 02.06.07, 19:51
    • okularniczka maxi cosi priori xp 02.06.07, 20:44
      oprócz dobrych wyników w testach, najbardziej rozkłada się do spania, a moje
      panny najczęściej właśnie śpią podczas podróży

A jeśli chodzi o cenę - to kupiłam te fotelik za podobne pieniądze, ale jako
      gratis dostałam pokrowiec frote, który bardzo polecam, bo dzidzia nie poci się
      aż tak, no i frotka zdecydowanie przyjemniejsza w dotyku ( choć foteliki tez
      mają przyjemne w dotyku pokrycie) i nie mówiąc już o zdecydowanie łatwiejszej
      "konserwacji" smile

Pozdrawian
    • szurkas Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 02.06.07, 22:25
      warto przejrzeć tą oferte,fotelik jest rewelacyjny

www.roemer.pl/K-KingTSPLUS.htm
      • bamboo Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 02.06.07, 22:36
        my kupilismy roemera i jestesmy bardzo zadowoleni. dzis przetestowalismy w
        trasie, maluch zniosl podroz bardzo dobrze, ogladal sobie widoki smile zero
        marudzenia, w poprzednim foteliku do 13 kg to bylo nagminne. kupilam roemer king
        ts plus flora - sliczny! smile no i przede wszystkim w testach adac stoi wyzej,
        niz te ktore bierzesz pod uwage.
        • sebaga Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 03.06.07, 19:37
          mam ten sam dylemat. Bardziej podoba mi się iseos, ale on podobno nie miał
          testów zderzeniowych.
    • martap10 Re: gdybyście miały kupić fotelik..9-18 kg... 04.06.07, 22:38
      Ja wiem na pewno, jakiego bym nie kupiła, ale to żaden z tych, nad którymi się
      zastanawiaszuncertain Rok temu bardzo wnikliwie zajmowałam się tematem i pamiętam (być
      może teraz jest inaczej), że tak naprawdę dobre wyniki w teście miał tylko
      Roemer. Ani BB (miałam elios i raczej nie polecam), ani Maxi Cosi nie miały
      bardzo dobrych ocen. Może więc warto pomyśleć właśnie o tym? Zwłaszcza, że masz
      niemieckie autowink Ja musiałam kupić coś tańszego i bardzo żałuję...sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka