Dodaj do ulubionych

Rowerek z "kijkiem":)

05.06.07, 09:46
Witam,
mam zrobić "liste prezentów" na roczek dla córki, coby goście nie mieli
problemu co kupić.

Myslałam, między innymi o takim własnie rowerku - sa teraz takie trójkołowe z
podstawkami na nóżki, z poręczą ochronną i włśnie z kijkiemsmile do prowadzenia.

Czy ma ktoś taki??
Czy to sie sprawdza??
Jakieś uwagi tak ogólnie??

No i jeszcze czy sławetny "szczeniaczek uczniaczek" to jeszcze dobry prezent
czy roczna córka jest już na niego za "stara"??

A może jakieś pomysły tak przypadkiem??

Z góry dzieki...
Obserwuj wątek
    • znaniec1 Re: Rowerek z "kijkiem":) 05.06.07, 11:38
      "szczeniaczek uczniaczek" jest rewelacyjny, moj synek go bardzo lubi, ale nie
      bawi sie nim non stop. wraca do niego raz na jakis czas (dostał go w prezencie
      na roczek) i wtedy zajmuje sie nim na dłuższa chwilę. spiewamy razem piosenki i
      uczymy sie od niego wierszyków.
      szczerze polecam
    • beatazet Re: Rowerek z "kijkiem":) 05.06.07, 14:48
      Witam.
      Rowerek taki mamy. Jeździła mając roczek. Teraz dwulatce odkręcilismy barierkę i
      podest. pedałowac nie umie ale dzieki kijowi swietnie na nim jeździ. jakościowo
      taki sobie. Ot platik.
      Z roczkowych prezentów u nas w ciagłym uzyciu wóezek dla lalek (ale nie za duzy
      żeby mogła nim operować) oraz lala funkcyjna, ale też nie duża bo łatwiej się
      nia bawic.
      lale mamy taką - nie na roczek, ale najlepsza lala
      www.allegro.pl/item199283575_lalka_12_funkcyjna_born_3_kolory_super_hit_.html
      wózek taki
      www.allegro.pl/item199469283__bg%5D_wozek_dla_lalek_spacerowka_super_cena_.html
      (fajny bo nie za lekki, dość stabliny - jeszcze dobry dla wysokiej dwulatki)
      Lubi tez intraktywnego pieska, chodzi i sczeka, a Magda go strofuje i przestawia
      • jo7775 Re: Rowerek z "kijkiem":) 06.06.07, 10:14
        Dzięki dziewczynysmile
        O lalce to nawet nie pomyślałam bo wydawało mi się, że za mała jeszcze, a tu
        niespodzianka.

Taki rowerek mam zamiar zamówic u babcismile tylko własnie chodziłam po sklepach,
        oglądałam i wykonanie "takie se"sad
        • malgra Re: Rowerek z "kijkiem":) 06.06.07, 10:22
          co do rowerka to moja córka bardzo lubiła na nim jeździć,czasem nawet jej się
          zasypiało w tym rowerku. Wykonanie rzeczywiście takie sobie, dźwięk zepsuł się
          bardzo szybko a podkładkę pod nóżki trzeba było ratować dodatkowymi zaczepami,
          bo nie wytrzymywała ciężaru dziecka-z tak słabego plastiku była zrobiona.
          Ale mimo tych wad polecam rowerek jak najbardziej.Dziś córka ma 3 lata i jeszcze
          na nim jeździ-oczywiście już samodzielnie.
    • moniaj77 Re: Rowerek z "kijkiem":) 07.06.07, 00:26
      taki rowerek to rzeczywiście fajna sprawa z tym że te co sprzedają na allegro
      to plastikowe badziewia które mają beznadziejnych kółkach sama tak kupiłam i
      zaraz sprzedałam, najlepsze jest to że już miałam dla Izy używany rowerek który
      właśnie chciałam sprzedac
      mojej chrześnicy kupiłam rok temu naroczek i okazał się jednosezonowy bo
      niedawno popękały plastikowe części przy kierownicy
      ten stary rowerek kosztuje nowy około 200 zł i zapewne jeszcze niejedno dziecko
      nim pojeździ bo naprawdę jest solidny, może rozejżyj się w sklepach lepiej
      chyba trochę dołożyc i kupic porządny ten stary wygląda tak:
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/46b6c23e78b974be.html
    • koma.edziecko Re: Rowerek z "kijkiem":) 07.06.07, 07:08
      A powiedz mi po co roczniakowi takie cudo? funkcji roweru toto nie spełnia z
      podstawką dziecko i tak nie nauczy się jeźdizć na rowerku, potem po odkręceniu
      okazuje się że pedały są w takim miejscu że i tak nie da się na nim pedałować,
      przeładowane ozdobami,dla mnie to szczyt tandety.
      Moje dziewczynki gdy miały rok to jeździły w wygodnej spacerówce a nie na
      plastikowym siodełku, teraz gdy Oliwka ma dwa latka i trzy miesiące kupiliśmy
      jej Magica, nie ma żadnych zbędnych bajerów ale ma łańcuch i pedały w normalnym
      miejscu,większość ortopedów odradza takie z pedałami na przednim kole.
      Dziecko moje nie jeździło do tej pory na rowerku a na magica wsiadła i od razu
      zaczęła pedałować.
      Ja dla roczniaka wolałabym ewentualnie jakiś jeździk do odpychania nogami bo
      żadnych zalet w takich rowerkach nie widzę.
      I nie piszę tego ze złośliwości tylko naprawę ciekawa jestem po co dla
      roczniaka taki rowerek, roczniak powinien doskonalić chodzenie,uczyć się
      utrzymywania równowagi a jak się zmęczy usiąść w wygodnym wózku.
      • lidiusz1 Re: Rowerek z "kijkiem":) 07.06.07, 10:47
        Po co roczniakowi taki rowerek? Gdyby mój syn takiego nie miał pewnie bym sie
        nad tym zastanawiła. Babcia sprezentowała mu taki na roczek i okazał sie
        poprostu hitem. Synek nie męczy się w nim, bo sam go ciągnie z pokoju jak tylko
        wychodzimy na spacer. Pchacz jeździk o którym piszesz akurat mojemu synkowi nie
        przypadł do gustu. A chociaż rodzicom te rowerki nie bardzo się podobają to
        zauważylam że dzieciaki za nimi przepadają
      • moniaj77 Re: Rowerek z "kijkiem":) 07.06.07, 23:35
        w tym rowerku który ja mam (zdjęcie powyżej) jest regulacja siodełka że można
        przesunąc je bliżej lub dalej i napewno dziecko dosięgnie padełów, w tym
        poprzednim co kupiłam na allegro tego nie było
        myślę że większośc dzieci przepada za tymi rowerkami
      • iwek33 Re: Rowerek z "kijkiem":) 08.06.07, 01:07
        Zgadzam się z koma.edziecko w 100%
        Te malutkie rowerki z pedałkami w przednim kle to tandeta okrutna, a roczne
        dziecko to powinno wygodnie w spacerówce podróżować, a nie siedzieć na takim
        niewiadomo czym. Mojemu półtoraroczniakowi kupiłam Magica, pedałki w środku,
        przekładnia łańcuchowa i mały jak miał około 2 latek bez problemu nauczył się
        pedałować. Rowerek posłużył moim dwóm synom i poszedł dlalej "w świat" do
        dzieci moich znajomych, bo porządnie zrobiony, stabilny i wygodny. Lepiej kup
        różne zabawki edukacyjne , a jak dzieciak będzie trochę starszy kup porządny,
        stabilny rowerek.
        O Magicu poczytasz sporo tu na forum, bo wiele mam pisało o nim chwaląc go
        bardzo.A tu jest link, o jaki model chodzi:
        www.allegro.pl/item199678612_nowy_rowerek_magic_lux_naped_lancuchowy_w_wa_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka