Dodaj do ulubionych

bobovita a gerber

06.06.07, 11:19
Dziewczyny!
moja córeczka skończyLa juZ 5 miesięcy więc chcę jej wprowadzić nowe pokarmy,
i tu pojawia się moje pytanie... Dlaczego deser z gerbera jabłuszko jest od 4
miesiąca a ten sam deserek z bobovity jest od 5?? to samo jest z jabłuszko z
marchewką- gerber od 4 bobovita od 5. Dodam że pierwszy podałam jej gerber i
wszystko było ok po nim, kupka ładna, zero bólu brzuszka, a jak ostatnio
podałam ten sam deserek tylko że z bobovity od razu była śluzowata kupa i
pobolewanie brzuszka. Nie wiem o co chodzi... Wasze dzieci też tak reagują na
bobovite?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: bobovita a gerber 06.06.07, 11:24
      GERBER JEST PO 4 M-CU A bOBOVITA OD 5 A TO DOKŁĄDNIE TO SAMO
    • slonko1335 Re: bobovita a gerber 06.06.07, 11:24
      przepraszam nie krzyczę ale do programu w pracy muszę używać dużych liter i
      zapomnialam przełączyć..
    • marmalada Re: bobovita a gerber 06.06.07, 11:25
      moje dziecko nie chce jesc bobovity.
      nie wiem dlaczego ale podejrzewam ze z powodu konsystencji - jest strasznie
      rzadka w porownaniu z innymi. ja mojej coreczce kupuje hipp. za gerberem nie
      przepada.
      a jesli chodzi o wiek podany na sloiczkach - poszukaj takich samych sloiczkow z
      innych firm i wyposrodkuj - innego wyjscia nie widzesmile
      pozdrawiam!
    • aleks1.com Re: bobovita a gerber 06.06.07, 12:07
      Mój synek na zupkę jarzynową bobovity ma odruch wymiotny, mam jeszcze deserek z
      jabłka i marchewki, zastanawiam sie czy nie bedzie tak samo, narazie daję mu
      gerbera, je z wielką ochotą, niedawno skońzcyl 5 miesięcy
    • monikaa13 Re: bobovita a gerber 06.06.07, 13:24
      nie wiem dlaczego taj jest, ale moja uwielbia zupki bobowity deserkow jeszcze
      nie dawalam
      w sumie to daje co mi tam pod reke podleci, mala i tak zje jak bedzie dobre
      obojetnie jakiej firmy, wazne zeby nie bylo koperku, ani moreli
    • delfina77 Re: bobovita a gerber 06.06.07, 15:30
      Moja córa uwielbia wszystko z Bobovity, zresztą Hippa i Gerbera też je. Ja wolę
      Bobovitę bo oni mają słoiczki po 150 gram a inni producenci po 125-130.
      • monikaa13 Re: bobovita a gerber 06.06.07, 15:39
        tak samo jak ja
        • magdagl Re: bobovita a gerber 06.06.07, 16:19
          Moja Zuzia wcina bobovite az miło,teraz czasem i gerbera zje ale mniej chetnie
          (dostajemy czasem w upominku)Ja kupuje bobovite,szczere mowiac jakos bardziej w
          smaku przypominaja normalne wink jedzonko,nie sadzicie? gerbery sa jakby
          zupelnie bez smaku i takie jakies ,sorki za okreslanie,glutowate w
          konsystencji...Bobovita wieksza,tansza i mojemu dziecku smakuje.Czasem kupuje
          hippa bo jak pewnie zauwazylyscie hipp ma kilka rzeczy,czego inne firmy nie
          proponuja,np.szpinak. Soki takze maja fajne,a te kupuje wszystkie jakie sa. No
          i oczywiscie gerber po 4 miesiacu a bobovita od 5 smile)
        • magdagl Ja kupuje głównie bobovite 06.06.07, 16:20
          Moja Zuzia wcina bobovite az miło,teraz czasem i gerbera zje ale mniej chetnie
          (dostajemy czasem w upominku)Ja kupuje bobovite,szczere mowiac jakos bardziej w
          smaku przypominaja normalne wink jedzonko,nie sadzicie? gerbery sa jakby
          zupelnie bez smaku i takie jakies ,sorki za okreslanie,glutowate w
          konsystencji...Bobovita wieksza,tansza i mojemu dziecku smakuje.Czasem kupuje
          hippa bo jak pewnie zauwazylyscie hipp ma kilka rzeczy,czego inne firmy nie
          proponuja,np.szpinak. Soki takze maja fajne,a te kupuje wszystkie jakie sa. No
          i oczywiscie gerber po 4 miesiacu a bobovita od 5 smile)
    • k.chomik Re: bobovita a gerber 06.06.07, 16:27
      Ja na początku kupilam kilka rodzai zupek roznych firm i na poczatku Ance
      smakowal tylko gerber, ale pozniej zaczelam kupowac bobovite i mala tez wcina az
      milo. Coz wieksze sloiczki i nizsza cena przewazyly. Do tej pory tylko 1 zupka
      malej nie podeszla: rosól z kurczaka z ryzem - zjadla ale z wielkim bolem, juz
      tego nie kupie.
      • krztyna Re: bobovita a gerber 06.06.07, 17:01
        W Tesco widziałam deserki czeskiego producenta (nie pamiętam nazwy) - sporo
        tańsze od polskich - karmiłyście tym dziecko?
        Kupiłam kilka słoiczków i wypróbuję. Zachęciły mnie wielkością. Mój syn to mały
        żarłok a te słoiczki mają 190g.
        ------------
        Aniołek Platek ma braciszka Skorpka
    • jovi78 od 5 miesiąca = po 4 miesiącu 06.06.07, 17:07
      a gerberki są jak dla mnie smaczniejsze smile
      • emilka371 Re 06.06.07, 21:32
        Nie wiem ale jakoś gerber wydaje mi sie smaczniejszy, to chyba zależy od
        upodobań smakowych,ale jak otworzyłam zupkę warzywną z bobovity to zapachniało
        mi paprykarzem!!! Naprawdę!!! A Marysia też jej nie chciała jeść i taką minę
        zrobiła jak jej dałam spróbować że szkoda gadać... A dzisia sama ugotowałam jej
        zupkę i wcinała aż jej się uszy trzęsły, tylko że potem i tak chciała cyca...
        Też tak miałyście, że na początku podawania posiłków dziecko i tak chciało ssać
        pierś? Ja czasem myślę że będę karmić do końca życia...
        Pozdrawiam
        • etnoaska Re: Re 06.06.07, 23:59
          moja mala tez ssie cyca po zupie,ale widze ze po prostu pic jej sie chce
          czesto..zwl jak jest tak cieplo.
          my kupujemy sloiczki jakie nam akurat podpadna, glownie weryfikuje zawartosc
          pod katem urozmaicania diety. gerbera kurczaka,indyka czy brokuly lubie dodac
          czasem do mojej gotowanej zupki,bardzo mi pasuje ze sa takie sloiczki
          osobno.bardzo lubimy sliwki suszone gerberasmilea bobovita ma fajne zupki,ale tez
          deserki..jesli chodzi o etykiety z zaznaczeniem miesiaca to nie zwracam bacznej
          uwagi - czytam za to dokladnie sklad.wiem co mala moze juz jesc a co jeszcze
          nie,poza tym karmie piersia i nie odpowiada mi np mleko modyfikowane, ktore
          jest w roznych sloiczkach,lub np smietanka..na razie dla nas za wczesniesmilenie
          kupuje tez deserkow dosladzanych.
          uff...spac mi sie chce...smile
          dobranocka*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka