Dodaj do ulubionych

Czy w polskich h&m są takie bluzeczki?

15.06.07, 09:18
www.allegro.pl/item206292728_h_m_aristocats_rozowa_bokserka_r_104_nowa.html
jeśli tak to ile kosztują?
są jeszcze inne bokserki, albo bluzeczki bez pleców?
Obserwuj wątek
    • magdzik777 Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 15.06.07, 10:05
      tak, kupiłam ostatnio tę bluzeczkę w pasażu grunwaldzkim.
      Kosztowała 29,90.
      • pade Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 15.06.07, 10:18
        kurcze, dzwoniłam, już nie ma, buusad((
    • pade Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 15.06.07, 10:12
      dzięki, a widziałaś w pasażu taką sukienkę?
      www.allegro.pl/item203232561__ola_h_m_nowa_sukienka_hello_kitty_cudo_104.html
      • magdzik777 Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 15.06.07, 10:19
        nie, tej sukienki nie widziałam

pozdrawiam
      • inga_iga Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 15.06.07, 19:22
        była, kupiłam ją w pasażu z 3tyg temu.
      • twarz2 Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 15.06.07, 21:02
        Dzisiaj widziałam w pasażu.
    • asia_i_p Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 15.06.07, 19:14
      A popatrzcie, jak panią z allegro skutecznie interpunkcji nauczyli. Wie, że
      przed "że" stawia się przecinek i stosuje nawet wewnątrz wyrazu "tej,że"wink
    • red39 Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 17.06.07, 21:05
      A ja nie rozumiem dlaczego na Allegro tak windują ceny na rzeczy z H&M ????
      Za sukieneczkę dla mojej córeczki z serii Hello Kitty zapłaciłam w Norwegii
      (uważanej za drogi kraj)zapłaciłam 79 koron (razy 0,46 zł), a na Allegro taka
      sama z przesyłką wyjdzie gdzieś 56 zł. Różnica ok. 20 zł!!!!! Dla mnie to szok.
      W ogóle nie rozumiem całego zamieszania z tymi ciuchami z H&M! W Norwegii to po
      prostu jeden z tańszych sklepów.
      • eliszka25 Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 17.06.07, 21:30
        bo to jest siec tanich sklepow. zarowno w niemczech, jak i w szwajcarii sa to
        jedne z najtanszych sklepow z ciuchami. dla babla kupujemy tam rzeczy za kwoty
        rzedu 20-30 zl (w przeliczeniu) i tez nie mam pojecia, dlaczego w polsce te
        sklepy sa traktowane jak jakies ekskluzywne butiki.
        • pia_ Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 17.06.07, 21:56
          Dziewczyny, widać jesteście na tyle młode (albo też mieszkacie od dziecka w
          innych krajach), że nie pamiętacie czasów, kiedy ciuchy H&M przywożone z
          zachodu były synonimem tego co luksusowe i niedostępne. To zostało w
          świadomości do dzisiaj i być może kiedy moje pokolenie (trzydziestolatek)
          wyginie smile, a sklepy H&M zagoszczą w każdym małym mieście, wtedy sytuacja
          ulegnie zmianie i będą to tanie sklepy. A na razie nie ma się czemu dziwić, ani
          też nawet dobrotliwie kpić.
          • eliszka25 Re: Czy w polskich h&m są takie bluzeczki? 18.06.07, 09:05
            hm, mam 29 lat, wiec nie sadze, ze jestem w porownaniu z toba jakas bardzo
            mloda. nie chodzi o sentyment i nie mam najmniejszego zamiaru z nikogo kpic. dla
            mnie po prostu niezrozumiale jest, dlaczego wszedzie sa to tanie ciuchy, a w
            polsce kosztuja az tyle. mnie by sie oplacalo przywozic ciuchy z h&m ze
            szwajcarii do polski i sprzedawac. moglabym naprawde zarobic, a szwajcaria to
            naprawde drogi kraj. moim zdaniem ktos (importer, wlasciciele sklepow,
            hurtownicy?) sztucznie nadmuchuje sprawe, zeby zarobic i uwazam, ze to
            nieuczciwe, bo nie sadze, zeby dla polski robili jakies ekstra ciuchy, ktore
            wiecej kosztuja.
            • katse eliszka 18.06.07, 09:22
              w Szwajcarii one wychodzą taniej niż w Polsce?
              Dziwne, bo w Niemczech i Francji po przeliczeniu to prawie prawie tyle samo,
              czasem ciutkę mniej.
              Oczywiście w porównaniu z naszymi zarobkami dla nas one są z tych droższych.
              Ale tak naprawdę w czasie obniżek ceny zrównują się z bazarkowymi i np. ja
              większość wtedy właśnie kupuje.

K
              • mamkube Re: eliszka 18.06.07, 09:33
                Nie są drogie ale a drugiej strony nie najtańsze, ja tam za koszule dla siebie
                płacvę po 130 zł wiec nie najmniej, pewnie że są droższe ale ...
                A na allegro jak ktoś sprzedaje to musi na czymś przecież zarobić, a nie
                wszyscy mają dostęp do tych sklepów a chcę coś kupić. Na tym polega biznessmile
                Jak komuś cena nie odpowiada to nie kupuje, a przecież podobnie jest z innymi
                markami, ceny wysokie i zarobek czasem rzedu 100 %.
                • eliszka25 Re: eliszka 18.06.07, 09:48
                  no i to, ze ktos sprzedaje na allegro tyle drozej, to jest dla mnie nieuczciwe.
                  jak sie chce zarobic, to mozna kupic churtowo, a nie kupic sobie normalnie w
                  sklepie i potem sprzedac za jeszcze raz tyle. taki interes, to ja chromole. w
                  ten sposob, to wszyscy moglibysmy byc biznesmenami. ale nie ma co sie spierac,
                  bo i tak swiata nie naprawimy smile
                  • agapk Re: eliszka 18.06.07, 09:52
                    eliszka25 napisała:

> no i to, ze ktos sprzedaje na allegro tyle drozej, to jest dla mnie
                    nieuczciwe.
                    > jak sie chce zarobic, to mozna kupic churtowo, a nie kupic sobie normalnie w
                    > sklepie i potem sprzedac za jeszcze raz tyle. taki interes, to ja chromole. w
                    > ten sposob, to wszyscy moglibysmy byc biznesmenami. ale nie ma co sie spierac,
                    > bo i tak swiata nie naprawimy smile

naprawde przejrzałas allegro i wydaje ci sie ze narzut na ciuchach h&m jest
                    taki duży 10-15 zł to duzo ?
                    bo ja zeby dojechac do sklepu h&m który jest w moim miescie tracę 15 zł na
                    bilety
                    poza tym czesc z tych osób prowadzi firmy i płaci podatki,oplaty za wystawienie
                    aukcji, prowizje itp

i skoro to takie proste to czemu wszyscy nie jestesmy biznesmenami?
                    • mamkube Re: eliszka 19.06.07, 14:11
                      Zgadzam sie z Agąsmile Takie sklepy jak H&M czy inne nie dają specjalnych upustów
                      dla sób prowadzących działlność, nie ma takich rzeczy. Jaki to byłby dla nich
                      sens. Wiec jak cos sie uda sprzedawać to tylko lepiej dla tych którzy to
                      sprzdają mimo wyzszych cen, a towar schodzi wiec ktos z tego typu zakupów
                      korzysta. A ci którzy sprzdają to za tanioche to kupili to na odzieży używanej
                      i oszukuja klinetów sprzedając jako nowe. Wiec odpuscie. Tak mozna czepiać sie
                      wszystkiego, kupuejsz ziemniaki na giełdzie po 1 a sprzedajesz w warzywniaku po
                      2 zł. I co jest interes i każdy jest zadowolony, wolny rynek kochanesmile MAsz
                      pomysł to realizuj go i zyczę powodzenia.
              • eliszka25 Re: eliszka 18.06.07, 09:45
                wychodza taniej niz w polsce. przynajmniej ciuszki dla dzieci. w kazdym razie w
                porownaniu z tymi z allegro, bo np. do warszawy nie pojade tylko po to, zeby
                sprawdzic cene w sklepie smile. no i przede wszystkim sam fakt, ze w polsce te
                sklepy sa traktowane niemalze jak luksusowe butiki, podczas gdy wszedzie indziej
                to siec tanich sklepow. a jak sa wyprzedarze, to juz w ogole smieszne grosze
                kosztuja i mam nawet kilka bluzek, za ktore dalam po 10 zl w przeliczeniu na
                zlotowki.
              • pia_ Re: eliszka 18.06.07, 09:46
                W Austrii ciuchy H&M kosztują w przeliczeniu tyle samo co w Polsce. Inna
                sprawa, że przeceny są bardziej atracyjne niż u nas, zarówno pod względem
                większego asortymentu, jak i niższych cen. O ile pamiętam kupiłam w Austrii
                jedynie skarpetki dziecięce, które u nas rozchodziły się w błyskawicznym tempie
                i nigdy nie mogłam na nie trafić.
                • kropkacom Re: eliszka 18.06.07, 10:13
                  > W Austrii ciuchy H&M kosztują w przeliczeniu tyle samo co w Polsce.

Kosztują tyle samo a zarobki o ile wyższe są np. w Austrii? Dlatego sklepy
                  które w Polsce uważane są za luksus za granicą nie są żadnym luksusem. Ceny te
                  same ale zarobki inne. Dlatego np. w Irlandii NEXT nie jest jakaś tam specjalnie
                  pożądaną marką. Nie jest może najtańszy ale i tak stać na niego o wiele więcej
                  ludzi niż u nas. Podobno o ile chodzi o ubranka dziecięce bardziej ceniony jest
                  tam Adams.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka