edyta0 20.06.07, 11:02 Witam, które pieluszki jakością są porównywalne z pampersami albo nawet lepsze a zdecydowanie tańsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kisia82 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 11:20 Hej.No ja na razie tez uzywam pampersa ale tez wydaja mi sie za drogie.ostatnio byla zagorzala dyskusja na forum o pampersach z lidla.Sa podobno bardzo dobre.Chcesz to poczytaj sobie.Sama sie zastanawiam czy nioe sprobowac Tylko nie mam tego linka ale wpiszy w wyszukiwarke to powinna ci znalezc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 11:20 Przez 5 miesiecy uzywalismy tylko Pampersow, uwazalam, ze najlepsze a wszystkie inne to badziewie. Az ktoregos dnia mnie podkusilo i kupilam Cien z Lidla. O niebo lepsze i tansze ! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 chodzi o to, żeby nie przepłacać za firmowe 20.06.07, 11:27 pieluchy, skoro inne są tańsze a równie dobre. Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 w jakiej cenie jest duże opakowanie Cien? 20.06.07, 11:30 i ile w nich jest sztuk? Odpowiedz Link Zgłoś
kisia82 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 11:34 Duze opakowanie pieluch c9ien kosztuje ok 30zl a sztuk jest mniej wiecej tyle co pampersa Odpowiedz Link Zgłoś
nowamz Re: dzięki 20.06.07, 12:27 cienie z lidla są super w pampersach i hagisah prawie zawsze siki na zewnątrz i kupa też Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: dzięki 20.06.07, 13:05 a ja myślałam, że źle zakładam pampersa, bo co jakiś czas mo mokry boczek z tyłu na pleckach i dziwiłam się, jak to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
nowamz Re: dzięki 20.06.07, 13:35 Ja też myślałam że źle zakładam dopiero jak zmieniłam to sie okazało jakie te pampersy"dobre". Także spróbuj cieni z lidla Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: dzięki 20.06.07, 13:51 zamierzam je niedlugo kupic akurat koncza mi sie cudowne pampersy Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: dzięki 27.06.07, 13:27 ostatnio testowałam pieluchy bella, skusiłam się na promocję i stwierdzam,że są beznadziejne, po każdym spaniu synek budził się nie tylko przesiusiany ale cały mokry, posciel materacyk też. Jak wróciłam do pampersów nie ma problemu, ale chyba też spróbuje te z lidla Odpowiedz Link Zgłoś
patrag Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 10:07 Mamy właśnie w domu pampersy, cien z lidla i tesco fioletowe, wszystkie rozmiar 4. Porównawczo: pampersy są fajnie wyprofilowane na tyłeczek, ale cienkie strasznie i czuć granulat pod pupką, jak papier ścierny, choć kupione w promocji, zużywamy ich więcej, czyli trzeba częściej zmieniać, bo szybko się zapełniaja. W opcji na lato to nawet dobre, bo częściej zmieniać, to mniej odparzać - chyba. Natomiast świetnie nam się pampersa sprawdził rozmiar najmniejszy, bardzo chwalę i polecam, ale NIGDY już romiaru 2, bo to głębokie roczarowanie. cien używamy już dłuższy czas, są dla nas super, pasek ze wskaźnikiem przesikania to raczej zbędny luksus dla doświadczonych mam, aczkolwiek przydatny. nigdy nie zdarzyło się odparzenie, czy przeciek. fioletowe z tesco są jakościowo porównywalne z lidlem, tylko nie mają paska - wskaźnika. reszta jest równie dobra i absolutnie godna polecenia. Ogólnie tesco i cien są wyraźnie grubsze i milsze w dotyku. Używaliśmy też rossmanna bordowych i też byliśmy bardzo zadowoleni, natomiast huggies super flex totalna klapa, wszystko przeciekało i skończyliśmy przygodę z tymi pieluchami po 1 paczce, niecierpliwie wyczekując jej końca. Jednak co mama i co dziecko, to inna opinia i myślę, że warto potestować osobiście. My już wiemy, że gustujemy i chwalimy cien, tesco, rossmann, ewentualnie pampers, w takiej kolejności Smile Odpowiedz Link Zgłoś
ebielo Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 18:28 Od 3 dni uzywam lidlowskich ( zachecona opiniami na forum) i sa rewelacyjne. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 10:25 pieluszki z rossmana Odpowiedz Link Zgłoś
k.chomik Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 13:31 Cien z Lidla, sa super i do tego mają pasek kontroli wilgoci, nie trzeba zagladac do srodka, tylko luknac na pieluszke i wiadomo czy zasikana. Dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
nika2510 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 17:30 te z lidla sa najlepsze.od pampersow moje dziecko ma straszne odparzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 17:40 A powiedzcie jaki jest wkład w lidlowskich?też takie granulki jak w pampersach? Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 17:46 Happy z Belli Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 18:31 my używaliśmy tych z rossmanna i są ok ale nie tak chłonne jak pampersy i do tego robią się twadre jak mały nasiusia ale za darmo nic nie ma ) teraz kupiłam 3 paczki pampersów bo była promocja hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
andzi10 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 19:19 mozesz teraz wyprobowac wszystkie ja widzialam np w tomimarkecie i w innych sklepach pampersy sprzedawane na sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
zuziazosia Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 19:10 Dla nas są najlepsze fioletowe opakowanie z Tesco i CIEN z Lidla.Wszystkie przetestowane ale te najlepszee.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwo387 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:14 My uzywamy huggies dla mnie najlepsze bo po pampersach maly mial uczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
iwo387 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:16 oczywiscie huggies super flex bo normalne sa do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
baby2104 mi się w nich mała odparzała... 27.06.07, 22:41 Nie mają gumki na brzuszku i dziecko nie mogło sięgać nogami do buzi. Pampersy też są pod tym względem kiepskie. Happy też niewiele lepsze, ale mała się przynajmniej nie odparza. Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia11 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:41 My od urodzenia używaliśmy Bella Newborn i były całkiem całkiem ale juz te nastepne czerwone tragedia.Mikołaj co rano budził sie przesikany. Przeszliśmy na Rossmany ( ne ukrywam dzięki mamom z tego forum ) i jak narazie są super. 68 pieluch w cenie 31 zeta. Ale tak czytam i czytam o tych Cienach z Lidla, że chyba i ja (tzn. Mikołaj) spróbuję. Zobaczymy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:56 pieluszki to wszystko jedno jakie, ale proszek do prania to tylko PERSIL OD NIEMCÓW!!!!!!!! pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 28.06.07, 09:27 Witam Przetestowałam pieluszki PAMPERS, te z Rossmana,z Biedronki " DADA", z Lidla firmy "CIEN"( w dużuch opakowaniach po ok50sztuk-mają pasek wskazujący czy dziecko posiusiało się lub kupke zrobiło). Polecam zatem z Biedronki lub z Lidla. Jakośc taka sama jak Pampersy. Wspaniałe też są chusteczki nawilżające z Biedronki "Dada sensitive" 72szt=4zł- takie same jak sensitive "pampersowe". Obecnie korzystam z pieluch (4-9kg)i chusteczek nawilż. z Biedronki i tego będę się trzymała!!! Z Rossmana polecam też WKŁADKI LAKTACYJNE "Babydream" 30szt za 5zł-rewela! Odpowiedz Link Zgłoś
ana8077 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 28.06.07, 12:02 my uzywamy fioletowych z tescko (25 zł za 52 szt.)sa bradzo dobre, po bella miał przesikane boczki, fioletowe z rossmana tez mogły byc ale robiły sie twarde.nigdy nie uzywalismy pieluch z lidla i biedronki ale po tylu pozytywnych głosach chyba sprobujemy.chusteczki nawilzone z rossmana sa super! pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś