Dodaj do ulubionych

Pieluszki - Pampers czy może inne?

20.06.07, 11:02
Witam,
które pieluszki jakością są porównywalne z pampersami albo nawet lepsze a
zdecydowanie tańsze?
Obserwuj wątek
    • kisia82 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 11:20
      Hej.No ja na razie tez uzywam pampersa ale tez wydaja mi sie za drogie.ostatnio
      byla zagorzala dyskusja na forum o pampersach z lidla.Sa podobno bardzo
      dobre.Chcesz to poczytaj sobie.Sama sie zastanawiam czy nioe sprobowac smile Tylko
      nie mam tego linka ale wpiszy w wyszukiwarke to powinna ci znalezc.Pozdrawiam
    • yoggi87 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 11:20
      Przez 5 miesiecy uzywalismy tylko Pampersow, uwazalam, ze najlepsze a wszystkie
      inne to badziewie. Az ktoregos dnia mnie podkusilo i kupilam Cien z Lidla. O
      niebo lepsze i tansze !
      • edyta0 chodzi o to, żeby nie przepłacać za firmowe 20.06.07, 11:27
        pieluchy, skoro inne są tańsze a równie dobre. Dziękuję za odpowiedzi.
    • edyta0 w jakiej cenie jest duże opakowanie Cien? 20.06.07, 11:30
      i ile w nich jest sztuk?
    • kisia82 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 11:34
      Duze opakowanie pieluch c9ien kosztuje ok 30zl a sztuk jest mniej wiecej tyle
      co pampersa
      • edyta0 dzięki 20.06.07, 11:39

• nowamz Re: dzięki 20.06.07, 12:27
          cienie z lidla są super w pampersach i hagisah prawie zawsze siki na zewnątrz i
          kupa też
          • edyta0 Re: dzięki 20.06.07, 13:05
            a ja myślałam, że źle zakładam pampersa, bo co jakiś czas mo mokry boczek z
            tyłu na pleckach i dziwiłam się, jak to możliwe
            • nowamz Re: dzięki 20.06.07, 13:35
              Ja też myślałam że źle zakładam dopiero jak zmieniłam to sie okazało jakie te
              pampersy"dobre". Także spróbuj cieni z lidla
              Pozdrawiam!
              • edyta0 Re: dzięki 20.06.07, 13:51
                zamierzam je niedlugo kupic akurat koncza mi sie cudowne pampersy
          • spa746 Re: dzięki 27.06.07, 13:27
            ostatnio testowałam pieluchy bella, skusiłam się na promocję i stwierdzam,że
            są beznadziejne, po każdym spaniu synek budził się nie tylko przesiusiany ale
            cały mokry, posciel materacyk też. Jak wróciłam do pampersów nie ma problemu,
            ale chyba też spróbuje te z lidla
      • patrag Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 10:07
        Mamy właśnie w domu pampersy, cien z lidla i tesco fioletowe, wszystkie rozmiar 4.
        Porównawczo:
        pampersy są fajnie wyprofilowane na tyłeczek, ale cienkie strasznie i czuć
        granulat pod pupką, jak papier ścierny, choć kupione w promocji, zużywamy ich
        więcej, czyli trzeba częściej zmieniać, bo szybko się zapełniaja. W opcji na
        lato to nawet dobre, bo częściej zmieniać, to mniej odparzać - chyba. Natomiast
        świetnie nam się pampersa sprawdził rozmiar najmniejszy, bardzo chwalę i
        polecam, ale NIGDY już romiaru 2, bo to głębokie roczarowanie.
        cien używamy już dłuższy czas, są dla nas super, pasek ze wskaźnikiem
        przesikania to raczej zbędny luksus dla doświadczonych mam, aczkolwiek
        przydatny. nigdy nie zdarzyło się odparzenie, czy przeciek.
        fioletowe z tesco są jakościowo porównywalne z lidlem, tylko nie mają paska -
        wskaźnika. reszta jest równie dobra i absolutnie godna polecenia.
        Ogólnie tesco i cien są wyraźnie grubsze i milsze w dotyku.
        Używaliśmy też rossmanna bordowych i też byliśmy bardzo zadowoleni, natomiast
        huggies super flex totalna klapa, wszystko przeciekało i skończyliśmy przygodę z
        tymi pieluchami po 1 paczce, niecierpliwie wyczekując jej końca.
        Jednak co mama i co dziecko, to inna opinia i myślę, że warto potestować osobiście.
        My już wiemy, że gustujemy i chwalimy cien, tesco, rossmann, ewentualnie
        pampers, w takiej kolejności Smile
    • ebielo Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 20.06.07, 18:28
      Od 3 dni uzywam lidlowskich ( zachecona opiniami na forum) i sa rewelacyjne.
      Polecam.
    • monikaa13 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 10:25
      pieluszki z rossmana
    • k.chomik Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 13:31
      Cien z Lidla, sa super i do tego mają pasek kontroli wilgoci, nie trzeba
      zagladac do srodka, tylko luknac na pieluszke i wiadomo czy zasikana. Dla mnie
      rewelacja.
      • nika2510 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 17:30
        te z lidla sa najlepsze.od pampersow moje dziecko ma straszne odparzenia
    • pikum Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 17:40
      A powiedzcie jaki jest wkład w lidlowskich?też takie granulki jak w pampersach?
    • pppolonistka Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 17:46
      Happy z Belli
      • ania800 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 18:31
        my używaliśmy tych z rossmanna i są ok ale nie tak chłonne jak pampersy i do
        tego robią się twadre jak mały nasiusia ale za darmo nic nie ma smile)
        teraz kupiłam 3 paczki pampersów bo była promocja hehehe
        • andzi10 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 19:19
          mozesz teraz wyprobowac wszystkie ja widzialam np w tomimarkecie i w innych
          sklepach pampersy sprzedawane na sztuki
    • zuziazosia Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 19:10
      Dla nas są najlepsze fioletowe opakowanie z Tesco i CIEN z Lidla.Wszystkie
      przetestowane ale te najlepszee....
      • iwo387 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:14
        My uzywamy huggies dla mnie najlepsze bo po pampersach maly mial uczulenie
        • iwo387 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:16
          oczywiscie huggies super flex bo normalne sa do niczego
          • baby2104 mi się w nich mała odparzała... 27.06.07, 22:41
            Nie mają gumki na brzuszku i dziecko nie mogło sięgać nogami do buzi. Pampersy
            też są pod tym względem kiepskie. Happy też niewiele lepsze, ale mała się
            przynajmniej nie odparza.
    • malgonia11 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:41
      My od urodzenia używaliśmy Bella Newborn i były całkiem całkiem ale juz te
      nastepne czerwone tragedia.Mikołaj co rano budził sie przesikany.
      Przeszliśmy na Rossmany ( ne ukrywam dzięki mamom z tego forum smile) i jak
      narazie są super. 68 pieluch w cenie 31 zeta.
      Ale tak czytam i czytam o tych Cienach z Lidla, że chyba i ja (tzn. Mikołaj)
      spróbuję. Zobaczymy.
      Pozdrawiam.
    • dragon_fruit Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 27.06.07, 20:56
      pieluszki to wszystko jedno jakie, ale proszek do prania to tylko PERSIL OD NIEMCÓW!!!!!!!!
      pozdrawiamsmile))
    • jumami Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 28.06.07, 09:27
      Witam
      Przetestowałam pieluszki PAMPERS, te z Rossmana,z Biedronki " DADA", z Lidla
      firmy "CIEN"( w dużuch opakowaniach po ok50sztuk-mają pasek wskazujący czy
      dziecko posiusiało się lub kupke zrobiło). Polecam zatem z Biedronki lub z
      Lidla. Jakośc taka sama jak Pampersy. Wspaniałe też są chusteczki nawilżające z
      Biedronki "Dada sensitive" 72szt=4zł- takie same jak sensitive "pampersowe".
      Obecnie korzystam z pieluch (4-9kg)i chusteczek nawilż. z Biedronki i tego będę
      się trzymała!!! Z Rossmana polecam też WKŁADKI LAKTACYJNE "Babydream" 30szt za
      5zł-rewela!
      • ana8077 Re: Pieluszki - Pampers czy może inne? 28.06.07, 12:02
        my uzywamy fioletowych z tescko (25 zł za 52 szt.)sa bradzo dobre, po bella
        miał przesikane boczki, fioletowe z rossmana tez mogły byc ale robiły sie
        twarde.nigdy nie uzywalismy pieluch z lidla i biedronki ale po tylu pozytywnych
        głosach chyba sprobujemy.chusteczki nawilzone z rossmana sa super!smile
        pozdrwaiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka