Dodaj do ulubionych

wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłucham:)

24.06.07, 14:00
podobne zapytanie napisałam na wątku listopadówek na którym się udzielam ale
tutaj większa szansa na opinie no bo dziewczyn zdecydowanie więcej smile
więc kopiuję pytanie:smile)

dzis w końcu zabawiliśmy w sklepie z wózkami dłużej i po raz pierwszy coś nam
wpadło w oko smile mianowicie X-lander trójkołowy; generalnie byłam przeciwna
wózkowi z 3 kołami ale ten nas jakoś przekonuje, chcieliśmy wydać do 1500 zł
ten za całość (spacerówka, gondola, nosidełko i folia deszczowa) kosztuje
1750.
Macie może jakieś doświadczenia z tym wózkiem? jakieś opinie? chętnie
posłucham
bo my tak naprawdę nie mamy pojęcia co wybrać i działąm troche po slepemu -
aha - mieszkamy na 4 piętrze bez windy więc też podobało nam się że wózek nie
był mega ciężki (choć i tak nie mam zamiaru go nosić bo będzie zostawał w
aucie) - ale sama gondola ciężkawa.... fakt że badzo solidna i sztywna co dla
dziecka super no ale waży.... i to pusta smile
jeśli ktoś też się na taki wózek szykuje to chętnie porozmawiam smile
aha - i może ktoś wie gdzie w necie znaleźć go taniej.... bo jakoś wszędzie
ta
sama cena, niestety sad
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 24.06.07, 14:02
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      • ad57 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 24.06.07, 15:05
        mam x-landera xa i jestem bardzo zadowolona.Polecam smile
    • lobuz28 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 24.06.07, 17:52
      Mam x-landera 4-ro kołowego. Polecam. Wydaje mi się, że na polskie chodniki 4
      koła są wygodniejsze no i czterokołówka jest mimo wszystko stabilniejsza ale
      generalnie wózek super. Zamiast standardowego fotelika mam maxicosi ale to już
      kwestia wyboru.
      Pozdrawiam
      • izak28 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 24.06.07, 20:06
        Ja też jestem zdecydowana na X-landera 4 kołowego ze skrętnymi kołami przednimi
        i też do tego chcemy dokupić fotelik Maxicosi- podobno bezpieczniejszy od tego
        w komplecie.
        • marcelowa Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 24.06.07, 20:35
          ja rozważam kupno 3-kołowca ale się troche boje co do stabilności ....
          jakie są wasze opninie odnośnie trójkołowców - wypadają dużo słabiej niż
          czterokołowce???
          mnie kusi tylko dlatego że jest po prostu mniejszy a będziemy go trzymać w
          bagażniku ze względu na 4 piętro bez windy...
          • genovefa Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 24.06.07, 20:40
            tu SIE NIE PISZE O WOZKACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

forum "wozki dzieciece"

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462

i polecam rowniez WYSZUKIWARKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • benignusia Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 25.06.07, 23:53
            a ja mam 3 kołowegowinkmodel xt dokładnie,przednie skrętne z mozliwoscią
            zablokowania,i poweiem ze jezdziłam nie jednym,ale tym jezdzi sie super.kupiłam
            go rocznej córce jako spacerówke,a teraz bedąc w ciazy mam zamiar kupić
            gondole.wózek ma duuuuże pompowane koła,wiec zjezdzam z nim po schodachwinkjestem
            w ciazy więc nie moge nosić przeciezwinkoczywiście z córą w środku.jeśli masz
            jakieś jeszcze pytania pisz!!
    • mamanka Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 24.06.07, 21:03
      Rzeczywiśćie dużo o wózkach jest na forum dotyczącym wózków. My kupiliśmy x-
      landera 4 kołowego z przednimi kołami skrętnymi, na Allegro, kosztował 800 zł
      (spacerówka i gondola) i również na Allegro dokupiliśmy fotelik maxi cosi za
      200 zł, bo jest bezpieczniejszy od x-cara. Wózek jest solidny, ale bardzo
      ciężki jak na mój gust. Noszenie go po schodach na 4 p to będzie masakra. Nie
      polecam zostawiania wózka w samochodzie, bo jak ukradną samochód, to wózek
      teżsmile) Jeszcze go njie użśywamy bo rodzę za miesiąc, ale opinie na jego temat
      są bardzo dobre. Co do trójkołowca.........dla noworodka i niemowlaka moim
      zdaniem to nie jest dobry pomysł, bo taki wózek jest mniej stabilny (poza tym
      podjazdy są dla wózków 4 kołowych i musiałabyś wciągać go tyłem a to mniej
      bezpieczne, bo co jeśli wózek wypadnie ci z rąk i stoczy się na dół a dziecko
      wypadnie? - strach sie bać a to się może zdarzyć). Jak wpychasz wózek na górę
      mając go przed sobą, jest to bezpieczniejsze. Oczywiśćie to czarny scenariusz.
      Jeśłi trójkołowiec to tylko Chicco Runner na wielkich szeroko rozstawionych
      pompowanych kołach, jest lekki i stabilny, ale to jest tylko spacerówka, dla
      dziecka, kótre już dobrze siedzi i może jeździć po werterpach bez ryzyka
      uzczesrbku na zdrowiu. Byliśmy z tym wózkiem w Beskidzie Niskim i z powodzeniem
      pchaliśy go pod górę z 2-letnim dzieckiem i bagażem. To wygodniejsze niż
      dziecko w nosidle na plecach.
      • dorota326 Re: lzejszy na pewno jest chicco enjoy !!! 24.06.07, 21:45
        Ja rodze w sierpniu i nam tez zalezy na wozku lekkim i w miare niewielkim a
        wygodnym dla dziecka-i po obejrzeniu wszystkich wozkow wydaje nam sie ze
        najlepsza opacja jest chicco enjoy -spacerowka,gondola i fotelik -w komplecie
        na allegro mozna kupic za 1290 ! Wozek jest b.leciutki -jezeli ktos ma lub mial
        ten typ prosze o opinie ?
    • gerka Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 25.06.07, 08:44
      My eksploatyjemy 4-kołowego x-landera już 8 miesięcy i nie zamieniłabym go na
      inny wózek /no może na MUTSY gdyby nie ta cenawink/.
      Zalety:
      - skrętne kółka umozliwiające manipulowanie wózkiem wszędzie,
      - duże pompowane koła idealne na nasze chodniki!!!
      - obsługa - składanie,rozkładanie itp, proste jak konstrukcja cepawink
      - po złożeniu jest niewielki, a dodatkowo jednym ruchem ręki można zdjąć kółka
      i jest jeszcze mniejszy,
      - gondola łatwo wpinana i wypinana ze stelarza, ja wnosilam na Ip. najpierw
      gondolę z dzieckiem, a potem resztę,
      - spacerówka ma płynną regulację oparcia prawie do leżenia i jest regulacja
      podnóżka
      - fajny design,
      - a cena jak za cały komplet łącznie z fotelikiem nie jest wygórowana
      No jak widać same plusy, dla mnie jedyny mankament to nieprzeładana rączka, ale
      jakoś sobie radzimywink

Poza tym zastanów się dobrze nad 3-kołowcem, bo kilka moich znajomych mam po 2-
      3 miesiącach użytkowania zamieniło je na 4-kołowe.
    • arabela27 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 25.06.07, 12:22
      mam X-landera x1-generalnie z wózka byłam zadowolona i popieram poprzedniczkę
      jesli chodzi o podjazdy na chodnikach - 3 kołowcem jest już trochę gorsza
      sytuacja. Jedynym minusem tego wózka jest dla mnie jego waga!!!a Ty w dodatku
      mieszkasz na 4p-POWODZENIA JA wnosiłam ten wózek tylko po 1 schodkach do windy i
      miałam dość a co dopiero na 4p?Wózek waży 15 kg i dolicz do tego dziecko po
      jakimś czasie masz min 20kg JA osobiście czekałam z niecierpliwoscią jak mała
      podrośnie aby wsadzić ją do Chicco enjoy - teraz dopiero mogę stwierdzić, że mam
      super wózek -przede wszystkim lekki i zajmuje mało miejsca w bagażniku i co
      najważniejsze rozkłada się płasko więc mała śpi na leżąco a nie na półsiedząco.
      Tak jak wspominała poprzedniczka do wózka można dokupić gondolę więc może warto
      się zastanowić czy nie jest to wersja praktyczniejsza i lżejsza.
      • benignusia Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 26.06.07, 00:01
        x1 to najcięższy z wózków x landerwinkale ma za to fajną amortyzacje.nie uważam
        zeby 3 kółkami źle sie jezdziło po naszych chodnikach-a u mnie horror bo
        mieszkam na śląskuwink
    • gusia1977 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 25.06.07, 23:03
      Ja mam właśnie ten wózek (X-lander XT)! Nie mam bladego pojęcia skąd Wam się
      wzięło przekonanie, że on jest mało stabilny!!!!
      Jeżdże tym wózkiem od 10 miesięcy codziennie na spacery i ani razu nie
      żałowałam wyboru! Ten wózek jest równie stabilny jak 4-kołowiec. Ale z tego co
      zauważyłam to wypowiadają się w tej kwestii tylko użytkowniczki 4-kolowców, a
      co one o tym wiedzą. Fakt na początku miałam problem z podjazdami, ale po paru
      razach nabrałam wprawy i jest OK!

Też mieszkam na 4 piętrze bez windy i nie wyobrażam sobie go wnosic na górę,
      więc trzymamy go w bagażniku auta. A z gondolą latałam góra dól i z powrotem i
      jakoś dawałam radę, ale z dnia na dzień było ciężej, bo moja "kruszynka" w
      ciągu pierwszego miesiąca przytyła aż 2 kg! Ale da się przeżyc! smile

Co do ceny nie jestem na bieżąco!

Pozdrawiam i polecam wózeczek!
    • olka_krakow Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 26.06.07, 09:33
      Ja mam torojkolowca x-landera, i nie zamienie go na zaden inny. No chyba ze
      dokupie jakas lekka parasolke, zeby wozic na wszelki wypadek ze soba w
      samochodzie, nie zawsze sie chce ladowac x-landera na krotkie wyjscie, bo jednak
      jest troche ciezki i zajmuje duzo miejsca w bagazniku, i to chyba sa jedyne
      minusy. Nam akurat to nie przeszkadza.

Poza tym bardzo polecam. Jest tak samo stabilny jak wozek 4-kolowy, najczesciej
      o jego stabilnosci wypowiadaja sie ludzie, ktore go nie maja.

• moni197606 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 26.06.07, 10:14
      Ja mam Xlandera X1. Jestem bardzo zadowolona. Stabilny, wygodny dla dziecka i
      wcale nie taki ciężki (w porównaniu np. do kolubryn Tako). Poza tym świetnie
      wygląda. No i przede wszystkim t duże koła, które same wjeżdżają na krawężniki.
      Korzystam z tego wózka juz 10 miesięcy i nic się nie dzieje, nie skrzypi, nie
      trzeszczy itp. Raz tylko złapałam gumę, ale dzięki temu, że koła zdejmują się
      bardzo łatwo, szybciutko to naprawiłam.
      Jedynym minusem X landera jest tylko pompka, która nigdy nie chciała napompowa
      kólsmile
      Polecam te wózki.
    • weronka77 Ja nie mam ale.napisze co wiem;-)) 26.06.07, 11:38
      Xlander to podobno baardzo udany wózek polsko-holenderski(nie będę się
      zagłębiać w temacie wypisując które części produkowane są gdzie bo to
      nieistotne)Najbardziej udany stelaż to ten czterokołowy z przednimi kółkami
      skrętnymi.Ostatnio u pana Grzesia przyszła mama oglądała włąśnie ten i ..Mutsy;-
      )) Xlander z adapterami Maxicosi,fotelikiem i gadgetami kosztował coś ok 1700zł
      a Mutsy bez gadgetów(firmowych) tysiac złotych więcej..Naprawdę do Xlandera nie
      można się było przyczepić! Świent wózek i wykończenie..ale...zadecydował fakt
      że nie da się spacerówki przełożyć przodem do Mamy.I stanęło na Mutsy.
    • benignusia Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 26.06.07, 15:45
      hmmm...jak można x landera porównywać do tego chicco??przecież to zupełnie inna
      klasa wózka.tzn te kółka....to po prostu parasolka z gondolą ...x landery mają
      duże pompowane koła,podpurke na nogi i kosz na dole....no chyba że porównywać z
      modelem x go
      • ariadna14 Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 26.06.07, 22:11
        Mamy x landera trzykołowego x2, jesteśmy z niego zadowoleni. Wózek jest bardzo
        stabilny, ponieważ tylne koła ma szeroko rozstawione. Wygląda ciekawie. Polecam.
    • marysiowamama xa 26.06.07, 22:32
      Mam XA.
      Trzykołowego nigdy bym nie kupiła. Byłam swiadkiem jak postawiony na lekkim
      wzniesieniu taki wózek majgnął sie razem z dzieckiem(na szczęście w porę
      złapany). Nikt mi nie wmówi że są one stabilne.
      Jestem bardzo zadowolona. A zastrzezenia mam tylko:
      - wielkość gondoli - moja Mała jest raczej ze srednich dzieci (5m i 68cm)i od
      ok 2tyg jeździmy juz spacerówką bo gondola była na styk. Gdyby to była zima to
      nie wyobazam sobie jeszcze dodatkowych cm w postaci ubrania.
      - gąbka na rączcierwie się na pół(odcinam ja, jest jej coraz mniej, a ta i tak
      sie rwie)
      - mały kosz na zakupy

Ale dodam że przez skretne przednie koła wózek prowadzi się jedna reką (drugą
      mam zarezerwowaną dla mojej 3letniej córeczki) nawet po wertepach. Jedna reka
      mozna tez nim manewrować w miejscu i dzieki temu gdybym miała kupic wózek
      jeszcze raz wybrałabym dokładnie ten sam!
      Do tego jest ładny...
    • nazuz Re: wózek X-lander-jakieś opinie???chętnie posłuc 27.06.07, 10:51
      jakiś czas temu tez go rozważałam, był na mojej szort-liście. Na szczęście mama
      kazała mi najpierw rzucić okiem na siatke centylową i spradzić sobie ile będzie
      teoretycznie mierzyć moje dziecko w lutym - marcu, kiedy to jeszcze
      teoretycznie cieplej będzie mu (jej) w gondolce.
      I na szczęście go nie kupiłam, bo byśmy szybciutko sie przesiadły do spacerówki.

Wózek jest fajny, trójkołowce ogólnie mi się podobają ale gondolka jest
      zdecydowanie za krótka, jeżeli rodzisz latem lub jesienią i zimą będziesz
      chciała (i musiała - bo dzidzia nie bedzie jeszcze siedzieć) jeździć gondolką
      to weź to pod uwagę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka