Dodaj do ulubionych

Kultowy Peg perego Atlantico

07.07.07, 03:52
Peg Perego Atlantico - super spacerówka, już prawie niedostępna w sprzedaży.
Jedna, ostatnia jest jeszcze w Swiecie Dziecka koło Jupitera w W-wie. Cena
839 zł.
Polecam, faktycznie rewelacja !
Ja kupiłam przedostatnią i jestem zachwycona.
Piszę bo wiem, że wiele osób szuka tych wózków.
Obserwuj wątek
    • sarna73 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 08.07.07, 14:53
      o kurcze jak tanio, ja kupilam za 500 uzywaną i tez jestem zadowolona, ale
      gdybym za tyle mogla kupic nowa nie wahalabym sie - TO JEST BOSKI WOZEK
      • mmala6 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 08.07.07, 17:49
        a ja się właśnie waham czy sprzedawać moje Atlantico czy trzymać dla następnego
        potomka. Nie mam gdzie go trzymać ale z drugiej strony boję się, że nie znajdę
        już drugiego takiego wózka. Mój jest trochę 'wymęczony' ale może parę groszy bym
        jeszcze za niego wzięławink
        • utka2 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 08.07.07, 23:04
          nie sprzedawaj. Mój był wymęczony przez prawie cztery lata - spacery, wyjazdy,
          składanie, rozkładanie. I teraz służy drugiemu dziecku. I doskonale sie nadal
          sprawuje.
          • mmala6 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 08.07.07, 23:40
            mój sprawuje się też idealnie, poza tym że po wczasach nad morzem trochę skrzypi od piachuwink ale przy pakowaniu do samochodu mój mąż miał nerwa (deszcz lał jak z cebra a nie zapakował bagaży wieczorem jak mu radziłam tylko czekał do rana, sto toreb i wózek) i wciskał biedne Atlantico i zamykał bagażnik i porysował 'do krwi' tę plastykową poręcz gdzie się dziecko trzyma rączkami. Wygląda to paskudnie i nic się z tym nie da zrobić, niestety. Sam wózek jest w stanie conajmniej dobrym pluswink
            • weronka77 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 08.07.07, 23:54
              tym bardziej nie odsprzedawaj go nikomu.Atlantico to kultowy pojazd.żaden inny
              nie dorasta mu do hamulcówwink
              • mmala6 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 08.07.07, 23:58
                Kurcze, myślałam że się jednak jakiś znajdzie co jest przynajmniej porównywalny. A w takim układzie muszę znaleźć jakieś stosowne miejsce żebym się przez najbliższy conajmniej rok, o niego nie potykaławink
                • weronka77 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 09.07.07, 00:17
                  Obawiam się że żaden-nawet kolejne "wynalazki" PegPerego nie będą nawet w
                  cześci tak dobre.Lepiej go dobrze schowaj i zakonserwujwink)
            • kobieta1971 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 09.07.07, 21:36
              Jak zniszczona poręcz to może coś takiego pomoże ukryć rysy:
              aukcja.onet.pl/show_item.php?item=213523524
              Ja też planuję kupić taką spiralę gdy mój Bartuś dorośnie już do Atlantico.
              W "świecie dziecka" to była promocja na te Atlantico 30% obniżka, bo oglądałam
              też w "Calineczce" na Pradze ale tam kosztuje 1199 zł
              calineczka.pl/sklep/advanced_search_result.php?osCsid=83816dd47f61b21d59a442131a9b9c0c%5DCalineczka%
              5DCalineczka&keywords=atlantico&x=31&y=10
        • sarna73 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 09.07.07, 10:18
          NIE SPRZEDAWAJ
          moja sasiadka wozi wlasnie w swoim 2 dziecko a wyglada jak moj !
    • asiakliny Re: Kultowy Peg perego Atlantico 09.07.07, 07:34
      A ja swój właśnie z wielkim żalem sprzedałam, bo więcej dzieciaczków nie
      planujemy. Najlepszy wózek, jaki miałam przyjemność prowadzić.
      • lidiusz1 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 09.07.07, 08:31
        Również zastanawiałam sie czy sprzedac wózek czy zostawic bo tak pomyślałam że
        tyle jest ładnych i fajnych wózków że chyba bym chciała kupic przy następnym
        dziecku nowy.Poczytałam ten wątek i chyba go jednak zostawię smile
    • magia A w Swiecie Dziecka na Gorczewskiej sa za 1369zl 09.07.07, 09:54

• sarna73 Re: A w Swiecie Dziecka na Gorczewskiej sa za 136 09.07.07, 10:20
        bo swiat dziecka na gorczewskiej to w ogole najdrozszy sklep jaki znam, ale pp
        i tak znajdzie tam nabywce, nawet za 1300
    • inkaa5 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 09.07.07, 22:11
      mmala6 co do startej poręczy to zadzwoń do dystrybutora (firma AKORD z Poznania)
      oni mają jeszcze niektóre części wymienne do PP Atlantico. Ja myślę o sprzedaży
      swojego PP Atlantico i właśnie w tym tygodniu dotarła od nich przesyłka z
      tylnimi nowymi kołami, bo nasze totalnie się starły a chciałam wózeczek trochę
      wyszykować przed sprzedażą smile Ja też jestem gorącą wielbicielką tego wózka, jest
      rewelacyjny.
      • mmala6 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 10.07.07, 16:18
        Dzięki! dobry pomysł!
    • monsiu73 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 10.07.07, 16:15
      to bardzo tanio.Ja kupiłam 2 lata temu w Małym Dziecku na Jagiellońskiej za coś
      około 1150 i to po rabacie.Ale faktycznie wart był swojej ceny i za chwilę
      posłuzy drugiemu dziecku.
      • roksanaa22 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 10.07.07, 17:35
        nie rozumiem dlaczego już ich nie produkują!skoro są takie fantastyczne nepewno
        znalazłyby nabywców...
        • lidiusz1 Nie mają przedniego pałąka 10.07.07, 19:09
          Ja już do nich dzwoniłam, poniewaz też chciałam dokupic przedni pałąk,albo
          tackę bo nam się porysował. Mają tylko w kolorze granatowym.
          • topcia27 Pytanie do użytkowniczek 11.07.07, 10:44
            Wszyscy się tak zachwycają Pegiem a nam w rocznym totalnie popruły sie
            materiałowe boki wózka, niestety już po gwarancjisad(( Podejrzewam, że pewnie
            trafił nam się feralny egzemplarz, ale co do użytkowania też mam sporo "ale".
            Reasumując moim zdaniem nie jest taki "kultowy"
            Pytanie brzmi: jak u was sie sprawuje tapicerka????
            • lidiusz1 Re: Pytanie do użytkowniczek 11.07.07, 12:18
              U nas tapicerka bez zarzutu. Mnie w atlantico wkurza głośna buda.Ale poza tym
              wszystko jest ok.
              • mmala6 Re: Pytanie do użytkowniczek 11.07.07, 12:31
                Nasz Atlantico ma ze 3 lata, intensywnie użytkowany przez moje dziecko i przez
                pół roku przez poprzednie dziecko (ale przez nie był niemal nieużywany, bo
                wózek dostaliśmy jak nowy). Tapicerka wygląda jak nowa. Absolutnie nic się z
                nią nie dzieje, mimo prania, słońca etc. Nic mnie nie wkurza w tym wózkuwinkCoś
                jest nie tak z szelkami ale my ich w zasadzie nie używaliśmy, więc nie było to
                uciążliwe.
            • lidiusz1 Do topcia 27 11.07.07, 12:39
              Jeśli nie minęły jeszcze 2 lata od daty zakupu wózka mozesz jeszcze powalczyc
              ze sprzedawcą.Nie jest to łatwe, ale moze warto spróbowac.

Skopiowałam z innego forum wypowiedź:

"w świetle obowiązujących na polskim rynku przepisach regulujących proces
              zakupów konsumenckich, masz prawo reklamować niesprawny towar przez okres 24
              miesięcy od daty zakupu (jakiegokolwiek) towaru. Mówi o tym wyraźnie "USTAWA z
              dnia 27 lipca 2002 r.
              o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej". Łatwo ją znaleźć przez
              Google, warto poczytać, bo jest ona krótka ale daje nam (konsumentom) prawa o
              których niewielu z nas wie, a które ułatwiają nam, konsumentom, proces
              reklamacyjny.

I tak w skrócie: gwanancja, to jest ten dokument, który daje Ci producent i na
              podstawie którego możesz reklamować wadliwy sprzęt. Ale reklamować będziesz na
              zasadach zaproponowanych przez producenta i zawartych w gwarancji, które
              zazwyczaj nie są zbyt korzystne dla klienta. Dlatego ustawodawca dał nam inną
              możliwość, inną drogę w procesie reklamacyjnym. Tą drogą jest ustawa o której
              wspomniałem wyżej i wedle której odpowiedzialność za działanie sprzętu spoczywa
              na sklepie, który ten sprzęt sprzedał i trwa on przez 2 lata! Gwarancja
              producenta tutaj nie ma nic do rzeczy i może ona trwać tylko 3 miesiące, a Ty i
              tam masz prawo dochodzić swoich praw gwarancyjnych przez 2 lata oda daty zakupu
              sprzętu. Tak stanowi prawo.
              • topcia27 Re: Do topcia 27 12.07.07, 09:07
                Tak czy siak na chwilę obecną nic nie zrobię bo 2 lata minęły, zszyliśmy to
                własnym sumptem i przez ok rok było ok, jednak ostatnio znów zaczęło się pruć
                pod naszym szyciem - beznadzieja! materiał poprostu sie rozłazi jak fizelina!
                Dzięki za odzew. Pozdrawiam
            • agamama123 Re: Pytanie do użytkowniczek 12.07.07, 13:33
              U nas tapicerka juz po okresie gwarancji tez wypruła się spod lamówki - oddałam
              do serwisu, bezpłatnie ją zszyli, śladu nie byłosmile
              • topcia27 Agamama123 12.07.07, 13:43
                A ile upłynęło od końca gwarancji???
                • agamama123 Re: Agamama123 12.07.07, 14:26
                  Jakies pół roku
                  oddawałam wtedy wózek do przeglądu bo chciałam go sprzedać a miałam zastrzeżenia
                  co do jednego kółka (wychodząc z windy zacepiłam kółkiem i się ciut
                  zdefasonowałosmile). oddawałam go do serwisu przez sklep w którym go kupowałam
                  czyli przez małe Dziecko - pojechał wiec za darmo a właściciel sklepu sam
                  zaproponował wpisanie tej usterki tapicerki. Dostałam potem rachunek - 11 zł za
                  naprawe kółka i ani złotówki za szycie tapicerkismile
    • mikanm Re: Kultowy Peg perego Atlantico 11.07.07, 14:25
      Trochę mnie to zastanawia...Już 2 lata temu, gdy kupowałam atlantico dla mojego
      syna miała to być "końcówka" bo miał go zastąpić AT 4. A jednak wciąż jest
      jeszcze w sprzedaży.
      • mmala6 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 11.07.07, 21:28
        bo to cały czas jest ta sama końcówka w sprzedażywink nie produkują już nowych a
        AT3 to podobno zupełnie inny wózek a nie nastepca Atlantico.
        • weronka77 Re: Kultowy Peg perego Atlantico 11.07.07, 23:01
          zarówno at4 jak i A3 moga się "schowac" przy Atlantico.A3 to uproszczona i
          mniejsza wersja a at4 z kolei jest wielki i cieżki.Miałam i cieszę sie że już
          ich nie mamwink))
    • kasia_gol Re: Kultowy Peg perego Atlantico 15.07.07, 00:37
      www.allegro.pl/item215079517_peg_perego_atlantico_wymarzony_wspanialy_okazja.html
      A tu można zakupić za 727 złotychsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka