blabli 13.08.07, 23:02 ... bo ma 14 m-cy i nosi teraz 80-86, w zaleznosci od firmy, a ja glowkuje, w jakim tempie dziecko rosnie w drugim roku zycia??? Na jesien kupic zapewne 86, prawda? No ale kombinezon zimowy? 86 czy 92? Dziex! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwone.korale Re: jaki rozmiar kupic na zime? 14.08.07, 17:50 Jeśli zamierzasz teraz kupić kombinezon, to sugerowałabym 92 raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: jaki rozmiar kupic na zime? 14.08.07, 20:25 zależy od firmy ale raczej 92 albo duże 86. Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: jaki rozmiar kupic na zime? 14.08.07, 21:37 No nie przesadzajmy, mój ma 21 miesięcy i dopiero teraz nosi 92, a jest wysoki, ma właśnie 93 cm wzrostu. Mysle, że 86 wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: jaki rozmiar kupic na zime? 14.08.07, 21:55 ja bym radzila sie jeszcze wstrzymac z zakupem w zeszlym roku kupilam Oli kombinezon bez przymierzenia i efekt byl taki ze w zimie muusiam kupic drugi bo tamten byl sporo za duzy tak wiec radzilabym przymierzyc synciowi kombinezon lub kupic taki z mozliwoscia ladnego podwiniecia rekawkow i nogawek(z mankietami) wojcik np. ma zawyzone rozmiary i moja 1,5 roczna Ola nadal nosi wojcikowa 80 a do drobinek nie nalezy ! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: jaki rozmiar kupic na zime? 14.08.07, 22:14 mój ma 2,5 roku i też nosi 92ale kombinezon kupię mu na 98. w zeszła zimę miał kombinezon z H&M w rozm 92 i na koniec zimy tj luty/marzec był już na styk. W przypadku kombinezonu trzeba wziąć pod uwagę, że ma starczyć na ok 5 m-cy w trakcie których dziecko rośnie. Chyba że założymy kupno drugiego kombinezou w środku zimy, co nie jest głupie, bo są już przeceny Tak więc dziecko które teraz ma 14 m-cy na koniec sezonu zimowego będzie miało ok 21 m-cy. Najlepiej sprawdzić na siatkach centylowych ile dziecko może mierzyć i ważyć w zimie i na tej podstawie kupić kombinezon. Moim zdaniem typowe 86 będzie za małe/na styk na tego prawie dwulatka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: jaki rozmiar kupic na zime? 14.08.07, 23:02 proponuje uzyc siatki centylowej - sprawdzasz na jakim jest centylu i lecisz do wiosny przyszłego roku i masz wynik (przynajmniej ja tak robie) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_girl10 lis888 14.08.07, 23:46 moja corcia w pazdzierniku bedzie miala 2 latka i ma kombinezon z tamtego roku na 86 i bedzie na styk. Mial wlasnie podwijane nogawki i rękawki wiec byulna nia OK i zeszlej zimy. jednak jakbym miala teraz kupic to napewno na 92cm. I nie ma sie co sugerowac wiekiem. synek kuzunki 2 lata skonczy dopiero w marcu a juz przerosl moją Małą o jakieś 8-10cm i 4 kg (wazy teraz 15 kg!) Odpowiedz Link Zgłoś