Dodaj do ulubionych

Pościel do wozka?

18.08.07, 17:03
Chodzi o maluszka 0-3 m.
Czym taka posciel rozni od poscieli do lozeczka (w nasyzm przyopadku bedzi
eto kolyska). Czy nei wystarczy spiworek i kocyk bawelniany?
Czy na te posciele (maja cudne zory graficzne) kupuje si ejeszcze powloczki?
Czy sa w komplecie? Nie moge sie na allegro polapac.
Bede wdzieczna za objasnieniesmile
Obserwuj wątek
    • julia78 Re: Pościel do wozka? 18.08.07, 17:24
      Moim zdaniem pościel do wózka to bezsens. I tak dziecko jest ubrane w ciepły
      kombinezon a każdy wózek ma taka pokrywę na wierzch-po co jeszcze ładować tam
      pościel? Jak jest bardzo zimno można dodatkowo przykryc dziecko kocykiem i
      wystarczy.
      Większość wózków też ma w środku ładne poszycie bawełniane. A poduszka do wózka
      to juz zupełnie nie wiem po co? Nie zaleca się uzywanie w ogóle poduszki więc po
      co poduszka do wózka? Zwłaszcza np. dla miesięczniaka, który i tak się jeszcze
      nie rozgląda...
    • dragonflyyy Ja nie używam, wydajemi siezbędna 18.08.07, 21:58
    • oli77 Re: Pościel do wozka? 18.08.07, 22:02
      Ja też nigdy nie używałam. Moje dzieci jako maluszki ulewały więc mam cały
      zestaw kocyków i pieluch flanelowych, które bez przerwy prałam smile Jedna pościel
      do wózka zupełnie by nam nie wystarczyła.
      • anet77 Re: Pościel do wozka? 18.08.07, 22:04
        Równiez nie potrzebowałam poscieli do wózka. Przykrywałam kocykiem.
        • martunka77 Re: Pościel do wozka? 19.08.07, 11:22
          a ja kupilam posciel, jak bylam w ciazy( wowczas wydawalo mi sie to
          bezwzglednie potrzebne...smileAle okazalo sie iz doskonale moznz sie bez tego
          obejsc. Najlepiej na spod wozka polozyc pieluszke flanelowa -mozna latwo ja
          wyprac lub zmieniac no i dzidzi wygodnie sie lezy bo flanela jest mieciutka. A
          poza tym te pieluszki maja sliczne wzorki ito tez moze sluyc jako "upiekszacz"
          wozka.
          A zima tez posciel nie bedzie Ci potrzebna wtedy to raczej kocyk i przykrywa do
          wozka chroniaca od wiatru.POZDRAWIAM

• kinga127 Re: Pościel do wozka? 19.08.07, 12:25
      Ja też nie używałam. Kładła na spód rożek, żeby małej było mięciutko i
      przykrywałam kocykiem jak było trzeba.
    • janeausten nie używałam 19.08.07, 20:51
      zimą i wiosną młoda jeździła w śpiworku, potem w gondolce wysłanej
      pieluchą flanelową bez żadnych poduszek, jeśli trzeba przykryta
      kocykiem. Pościel do wózka uważam za zbędny wydatek.
      • eliszka25 Re: nie używałam 19.08.07, 22:11
        dla mnie to zbedny wydatek. szczerze mowiac nigdy sie tym nie interesowalam i
        nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest smile. na materacyk w wozku kladlam
        pieluszke, babla przykrywalam kocykiem. jak bylo zimno, to ubieralam go w
        spiworek, taki do spania i na to przykrywalam kocykiem. zima pokrywa na wozek.
        posciel nie jest potrzebna.
        • asiekok Re: nie używałam 20.08.07, 07:26
          Ja tez mialam taka posciel, a wlasciwie kolderke i podusie frotte, bo dostalam.
          Kolderke uzywalam, ale podusie zaczelam dopiero teraz uzywac jak maly ma 6
          miesiecy. Sam jeszcze nie siedzi, a z podusia ma troche wyzej.
          Na poczatku kladlam w wozku pieluche plus druga pod glowe. A potem na materacyk
          nakladalam przescieradlo na gumkach takie do kolyski i pieluche pod glowe.
          Najlepiej kupic jakies fajne kocyki do nakrywania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka