Dodaj do ulubionych

BEBECAR Tracker and Multipla - opinie

08.07.03, 11:21
Witam All

Nadal nie potrafimy sie zdecydowac w wyborze wozeczka dla naszej pociechy,
ktora zawita do nas pod koniec wrzesnia. Ogladalismy juz mnostwo wozeczkow
poczawszy od DELTIMa, poprzez Chico, ABC-Design a skonczywszy na BEBECARze
ktory jest aktualnie a tapecie.
Zalezy nam a funkcjonalnosci wozka, gondola + spacerowka, pompowane kola,
mozliwosc zmiany polozenia spacerowki, dobra amortyzacja, trwalosc. Wozeczek
ten zakladamy ze bedzie sluzyl naszemu BOBASKOWI do okolo 3 roku zycia,
oczywiscie jezeli mu sie spodoba i bedzie chcial w nim jezdzic.
Bardzo Was prosimy o opinie na temat BEBECAR TRACKER and Multipla, wozeczki
te nie sa na pewno tanimi wozkami dlatego tez przed zakupem wolelibysmy
zasiegnac opinii osob ktore juz mialy z nimi cos do czynienia lub tez
uzytkuja je od dluzszego czasu.

MAMA & TATA
Obserwuj wątek
    • kasiapro1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 09.07.03, 08:33
      tez jestem ciekawa.
      Tracker ma przekladana raczke i Multipla tez,czego nie ma Raider AT+.
      Wacham pomiedzy tymi dwoma,szkoda byloby zrobic jaies glupstwo.
      Aaa,one do tego maja latwosciagalne kola
      • marta_i3 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 09.07.03, 12:52
        Tracker i Multipla mają bardziej twarde zawieszenie od raidera. No i spacerówka
        jest ciut wyższa od i tak już wysokiego raidera.
        Zastanawia mnie jeszcze problem składania spacerówki - czy w tych dwóch
        modelach trzeba siedzisko odpiąć przed złożeniem i osobno ładować do samochodu?
        Czy to siedzisko jakoś się składa żeby zajmowało mniej miejsca? Bo w raiderze
        siedzisko składa się razem ze stelażem.
        Marta
      • robmax1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 14.07.03, 15:39
        Witaj

Z tego co zdazylem sie zorientowac, to zaden BEBECAR nie ma przekladanej raczki.
        Tracker i Multipla maja ale przekladana pacerowke i gondole w odopowiednia
        strone w zaleznosci od upodoban. Raczej bedziemy sie decydowac na TRACKERa.

Pozdrawiam
        Tata
        • kasiapro1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 15.07.03, 17:50
          sprawdzilam w sklepie,zaden nie ma przekladanej raczki a w ostatnim katalogu
          tak napisano-ha,ha dobre sobie.
          Ja tez chyba tracker........
          • annba1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 15.07.03, 21:52
            Witam!
            Ja mam co prawda innego Bebecara, ale kiedyś uciełam sobie długą pogawędkę z
            kimś kto chyba wie najwięcej o bebecarach, bo je z namiętną miłością
            dystrybuuje. Ważne jest to, że multipla ma najszerszą gondolkę, ma to
            szczególne znaczenie np. jeśli bobasek rodzi się na jesień i zimę, bo do wózka
            wkłada się wtedy dużo okrycia a wiosną maluszek jest już dość duży, lecz często
            jednak za mały na spacerówkę. I nadal mu wygodnie....nie mówię oczywiście , ze
            tracker jest gorszy, tylko p[o prostu różni się tą cechą
            papa Brzusie
            Ania
          • dar20001 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 16.07.03, 11:37
            Cześć,
            sprawdziłam w katalogu i jest napisane że jest możliwość zmiany kierunku
            położenia spacerówki . Nic o przekładanej rączce .Chyba czytałaś jakiś inny
            katalog.
            Tada
            • kasiapro1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 16.07.03, 14:49
              dlaczego wychodzisz z zalorzenia ze ogladalysmy ten sam katalog???!!!!!moze to
              ty widzialas inny od mojego?
              Wazne jest ze mozna zmieniak kierunki polozenia spacerowki i glebokiego,to
              mnie interesuje
              • mrufkaa Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 16.07.03, 20:46
                Wlasnie zamowilam trackera city, odbieram we wtorek. podziele sie z Wami
                wrazeniami...
                • robmax1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 17.07.03, 10:55
                  SUPER daj znac jakie sa pierwsze wrazenia.
                  A w jakim kolorze, szukam gdzies zdjec w kolorze 348 ale niestety za duzo ich
                  nie ma. Bardzo mnie intryguje fakt iz jest w ramach tego koloru inny kolor
                  stelaza. Na zdjeciach nie widac w pelni jak sie prezentuje.
                  Prosze powiedz jak z wyposazeniem co nalezy dokupic a co jest w standardzie.

Pozdrawiam
                  Tata (jeszcze tylko 8 tygoni do....)
                  • mrufkaa Re: BEBECAR Tracker 17.07.03, 17:30
                    Hej!
                    Mieszkam w Londynie, tutaj kolory maja nazwy, nie numery.... Ja zmowilam SURF,
                    takie rozne niebieskie, bo maz tak chcial (ja wolalam w bezu). zamowilam
                    spacerowke (Julka ma 6 m-cy). W standardzie jest budka, kosz i to okrycie na
                    wierz takie jak na gondolke (tutaj na to mowiia apron). Ja jeszcze zamowilam
                    frontal raicover, czyli takie okrycie przeciwdeszczowe na sam przod ( nie
                    okrywa budki z wierzchu. Procz tego maja jescze inne akcesoria, ale nie wiem
                    czego bede potrzebowac, wyjdzie "w praniu". Oby do wtorku...smile))
                  • iberka Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 21.07.03, 11:11
                    czesc,
                    ja pisze w sprawie koloru tapicerkismile.rzeczywiscie w sieci nie ma gdzie
                    zobaczyc ale jesli mieszkacie w Warszawie lub blisko niej to podjedzcie do
                    Godex'u.tam wszystko wam dokladnie pokaza,co jak dziala,do czego sluzy,kolor
                    tapicerki tez zobaczyciesmile i sprawdzicie dotykowo jaka jest,bo niektore
                    <actie> sa bardziej gumowe a najbardziej bawelniana jest Adventure.A jesli
                    mieszkacie daleko to zadzwon do godex'u i popros o katalog.ja tak zrobilam i
                    dostalam katalog lepszy<znaczy wiecej w srodku> niz ten jakie mialay panie w
                    sklepach w krakowie.poza tym w katalogu sa pokazane wszystkie tapicerki.katalog
                    i przesylka gratis.
                    iza
                    • mrufkaa Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 24.07.03, 22:43
                      Hej1
                      No to mam od paru godziny Trackera city smile)
                      To duzy wozek, ale lekki (nie ma ciezkich pompowanych kol i stelaz jest
                      aluminiowy). Julka na razie czujnie, ale chyba jej sie podoba :0. Juz raz w nim
                      zasnela smile))
                      Na razie porownuje z moja gondolka chicco: jest duzo twardszy, nie buja wcale.
                      Na nierownosciach faktycznie troche trzesie dzidzia, dobrze, ze tutaj chodniki
                      nie sa tak fatalne jak w Polsce... ma przednie kola skretne, wiec bardzo ladnie
                      sie prowadzi i skreca leciutko (jedna reka). Kiedys tu na forum jedna mam
                      pisala, ze z tylu budki zwisa kawalek materialu - faktycznie, nie da sie nic z
                      nim zrobic, tak sobie jest. Mam kolor SURF - niebiesko-granatowy z cyklu
                      ACTIVE, nie zgodze sie z Iberka, ze jest gumowy, tylko pokrycie barierki przed
                      dzidzia jest takie, hehe, moja Julka juz na nim zawisla paszcza (ech, te
                      zeby...)Wozek jest duzy, dobry dla malego dziecka. Po dopieciu tej pokrywy na
                      nogi i rozlozeniu oparcia do konca jest rownie przytulny co gondolka ( o co mi
                      tez chodzilo, bo moja mala sypia na spacerach, a tu sporo pada)Kupilam tez
                      frontal raincover, ladnie sie dopina na zamek do budki, ma zaczepy na dole,
                      zeby go naciagnac - ok.
                      To moze tyle na poczatek....
                      jakby co pytajcie
                      papa
                      • aldik1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 25.07.03, 08:16
                        Witajcie miłośniczki Bebecara!!! Ja w poniedziałek odbieram Trackera z
                        tapicerką Urbana w kolorze czerwonym. Trochę się obawiam że będzie dla nas za
                        duży ten wózek (do tej pory moja Lenka jeżdziła w Chicco Trio), że nie bedę
                        mogła się przyzwyczaić. Zależało mi na Trakerze, chociaż Raider jest mnie3jszy
                        i zgrabniejszy z uwagi na ta przekładaną spacerówkę. Lenka ma dopiero 3
                        miesiące i nie mogłabym jej wożić nie widząc jej w wózku. Nie moge sie już
                        doczekać pierwszego spaceru. Napisze jak było... Pozdrawiam.
                        • mrufkaa Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 25.07.03, 16:32
                          No wiec wasnie wrocilam z pierwszego porzadnego spaceru: Julka spala jak w
                          spacerowce (ok. 40 mon.), a potem posadzona wrocila dzielnie do domu bez
                          jednego wrzasku i wciskania butelki z sokiem, co by sie czyms zajela. Acha,
                          odwrocilam siedzenie przodem do swiata, jak mnie nie widzi, lepiej sie soba
                          zajmuje. Wozek jets ok,moze troche za latwo samodzielnie skreca na
                          nierownosciach...Reszta super. Ale ten kosz wielki, wrzucam i wrzucam te zakupy
                          i wciaz wyglada jakbym nic nie kupila smile))
                          • ewitka610 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 01.08.03, 18:24
                            Ja już od półtora miesiąca jestem użytkowniczką TRAKERA na pompowanych kołach.
                            Wszystko jest super, oprócz ciężaru ok.17 kg. Mieszkam na 2 piętrze, więc wózek
                            trzymam w garażu (na szczeście garaż mam w moim bloku). Wózek rozkłada się na
                            części pierwsze, dzieki temu łatwo pakuje się do samochodu. Gondolkę montuje
                            się tylko w jedną stronę (bo i po co w drugą), spacerówkę w dwie (przodem i
                            tyłem do kierunku jazdy). Skrętne koła prowadzą się świetnie, tylko mimo
                            zapewnień producenta, że się da, ja nie potrafię jeździć tym wózkiem do tyłu.
                            Wózek ten ma twarde zawieszenie i np. w lesie starasznie wytrzesłam dziecko
                            (więc dla mnie to trochę wada). Gondolka może też służyć za kołyskę w domu.
                            Spacerówka, jako jedna z nielicznych rozkłada się na płasko. Do stelaża dopina
                            się także fotelik samochodowy. Do tego dobrałam sobie fajną torbę, którą zapina
                            się na rączkę i wszystko jest pod ręką. Ja mam Trakera w kolorystyce Active i
                            tu nie było w standardzie osłonki przeciwdeszczowej i moskitiery. Trzeba też
                            dokupić sobie parasolkę (zwłaszcza teraz latem przydatna).
                            Posdumowując polecam
                            Pozdrawiam
                            Ewitka
                            • dar20001 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - Dar 02.08.03, 09:01
                              Cześć,
                              możesz dokupić sobie komplet kół do Trackera City [ lżejsze o parę kilo ] i na
                              miasto masz lżejszy wózek.
                              Tada
          • edytkus Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 03.08.03, 05:25
            kasiapro1 napisała:

> sprawdzilam w sklepie,zaden nie ma przekladanej raczki a w ostatnim katalogu
            > tak napisano-ha,ha dobre sobie.
            > Ja tez chyba tracker........

Moze chodzilo o regulowane polozenie raczki, a to roznica.
    • nervusmama Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 02.08.03, 13:29
      jezdzilam swego czasu raiderem at bebecara fajny terenowy wyglad, pompowane
      kola bla bla bla ale bardzo szybko sie go pozbylam ladnie wazy i byl nie
      poreczny poniewaz nie mozna jezdzic do tylu powiedzmy jak wieje albo swieci
      slonce, z powodu szerokiego rozstawu kol nie moglam wejsc do polowy sklepow...
      odradzam jesli chcecie wozek ktorym dziecko bedzie jezdzilo az samo bedzie
      chodzic tam mniej wiecej do 3 lat to tego pomyslu rowniez nie polecam moge
      polecic inglesine max, zippy (moja corka jezdzi zippy) ale to wozeczki tak od 4
      miesiaca, fakt jesli chodniki sa u was rowne to mozna kupic zippy kombajn
      gondola spacerowa i fotelik cos jak ma chicco tylko chicco niezbyt dobre,
      awaryjne i twarde
      sama skusilam sie na bebecara bo to nasze pierwsze dziecko a awozek fajnie
      wygladal... ale przy drugim bede patrzyla na szerokosc wagee i sposob skladania
      i ile miejsca zajmuje w bagazniku
      patrzeliscie ile bebecary zajmuja miejsca w bagazniku my jezdzimy astra i 3/4
      bagaznika bylo zajete a jeszcze zeby to tam wjechalo...
      • edytkus Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 03.08.03, 05:40
        nervusmama napisała:

> sama skusilam sie na bebecara bo to nasze pierwsze dziecko a awozek fajnie
        > wygladal... ale przy drugim bede patrzyla na szerokosc wagee i sposob
        skladania

My tez chcielismy fajny wozek dla dziecka i kupilismy Bebecar. Przy drugim
        dziecku zrobimy tak samo (pomimo wagi). Przegladam sobie aktualne katalogi i
        zaluje ze nie mam potrzeby zakupu wink takie sa fajne te nowe wozki. Podoba mi
        sie jasna tapicerka Raidera AT+ tylko ciekawe jak ona sie sprawuje .

> i ile miejsca zajmuje w bagazniku
        > patrzeliscie ile bebecary zajmuja miejsca w bagazniku my jezdzimy astra i 3/4
        > bagaznika bylo zajete a jeszcze zeby to tam wjechalo...

W bagazniku Jeepa zmiescil sie nawet calkowicie rozlozony w wersji z gondola
        plus inne rzeczy smile

Ktos pisal o lepszym katalogu. Dostalam (sami zaproponowali ze przysla) i
        faktycznie jest o wiele ciekawszy i obrazowy niz sklepowe ulotki, ale jest po
        angielsku i portugalsku i ktos kto nie zna zadnego z tych jezykow moze tylko
        poogladac zdjecia.
        • mrufkaa Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 03.08.03, 21:45

>
          > Ktos pisal o lepszym katalogu. Dostalam (sami zaproponowali ze przysla) i
          > faktycznie jest o wiele ciekawszy i obrazowy niz sklepowe ulotki, ale jest po
          > angielsku i portugalsku i ktos kto nie zna zadnego z tych jezykow moze tylko
          > poogladac zdjecia.

he, he, znam oba :0), czy to jest ten katalog, ktory mozna sobie zamowic z ich
          strony internetowej? Bo ja bylam zla, ze tak malo tapicerek pokazuja "na
          wozkach", no i w ogole te opisy takie reklamowe i malo (przynajmniej mi)
          mowiace...
          A moj tracker skrzypi. I to nie tylko kola, stelaz tez. Moze wiecie co mu
          zrobic, zeby przestal?
          • nervusmama Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 03.08.03, 23:19
            masz calkowita racje skrzypial i smary nawet silikonowe nie bardzo pomagaly
            albo na bardzo krotko , ktos pisal i pytal jak sprawuja sie jasne tapicerki...
            tragedia mialam piaskowy kolorek a budy sa od wewnatrz czarne po 3 miesiacach
            czarny wylowial na prawie ze bordo a na bezu byly zacieki i zamazy od kurzu
            generalnie nie warto kupowac tej kobyly mimo fajnego wygladu juz predzej
            polecalabym quinny moja bratowa jezdzi ale tez ciezkie cholerstwo i szerokie ze
            hej
            • bczerwin1 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 04.08.03, 08:40
              Mam również Bebecara, co prawda Unibig ale tapicerki chyba te same. Kupiłam go
              w styczniu tego roku, ma kolor piaskowo-czarny, nic z tapicerką się nie stało,
              czarny jest tak samo czarny jak na początku, na jasnym widać owszem brud ale
              jest to nieuniknione. Właśnie ostatnio uprałam tapicerkę w pralce, bardzo
              ładnie się uprała, wyschła bez żadnych zacieków.
              Co do skrzypienia, mój też czasami skrzypi, kółka mąż smaruje WD-40, a stelarz
              poskrzypi i przestaje. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
              Beata
              • edytkus Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 04.08.03, 15:41
                Moj AT+ ma prawie rok i bezowo-czarna tapicerka nie zmienila koloru (w
                niektorych miejscach sie jedynie "zmechacila"). Tapicerke i budke pralam juz
                trzy razy (plamy z mleka i sokow) i nic sie nie stalo. W poscie o Raiderach
                ktos napisal ze Godex wymienia wyblakle budki na nowe.
                • marta_i3 Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 05.08.03, 08:24
                  To ja pisałam, że pan z godexu obiecał mi nową budkę. Ale to chyba nie jest
                  standardowa usługa i pewnie nie każdy kto przyjdzie nową budę dostanie. Ja do
                  końca też nie jestem pewna czy ten miły pan swojej obietnicy dotrzyma choć mam
                  taką ogromną nadzieję.
                  Marta
            • edytkus Re: BEBECAR Tracker and Multipla - opinie 04.08.03, 19:20
              nervusmama napisała:

> ktos pisal i pytal jak sprawuja sie jasne tapicerki...
              > tragedia

Sorry za niejasnosc, chodzilo mi o kolor z tego roku, taki bardzo jasno szary
              prawie na calym wozku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka