jatka78 16.10.07, 22:28 a jeśli nie pasta to może ziołami myć. Doradźcie mi bo sama już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawakornelia Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 16.10.07, 23:35 U nas sa trzy. Elmex, jakas taka truskawkowa, i signal Odpowiedz Link Zgłoś
jatka78 Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 12:10 dzięki bardzo właśnie wybieramy sie na zakupy to na pewno zobaczę te pasty do tej pory myłam mu zęby rumiankiem(nie za bardzo chciał dać wymyć może ze smakowymi pastami będzie lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 12:19 Dla dziecka do 2 lat polecane sa pasty bez fluoru. Ja znam taka jedną, i tej uzywamy - Nenedent bez fluoru (bo jest tez chyba wersja z fluorem). aga Odpowiedz Link Zgłoś
sobiesia Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 13:02 My kupiliśmy nenedent baby - jest droga - ok. 25 zł, ale bardzo dobra. można ją jeść (nie trzeba wypluwać) i nie ma fluoru - jest zalecana dla dzieci do 2 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 13:02 my używamy Colgate 0-2 ale nie sprawdzałam z fluorem czy bez... Odpowiedz Link Zgłoś
lechmiki Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 13:34 myjemy elmex Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 13:39 Kiedyś czytałam na forum chyba styczniówek (nie pamiętam dokładnie a nie mogę znaleźc linka bo tamto forum się zamknęło), wypowiedzi Pokonewki, która jest stomatologiem i zalecała pasty z fluorem tylko i wyłącznie, najlepiej nawet nie takie dla dzieci ze zmniejszona ilościa fluoru, tylko z normalną jak dla dorosłych. Polecała zwykłego dorosłego Elmexa bo jako jedyna pasta dla dorosłych nie ma drobinek ściernych. Odpowiedz Link Zgłoś
agakowalewska4 Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 13:44 no tak!!ale moja mała nie umie jeszcze wypluwac, więc czy ten fluor nie jest szkodliwy???? my tez używamy nenedent bez fluoru! pozdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 13:53 Aga tak mała dawka fluoru która dziecko połknie (o ile nie dostaje kropelek z fluorem a to już nie jest zalecane) akurat dobrze robi na te ząbki które jeszce się nie wyrżnęły. Napisałam do Pokonewki maila, żeby mi raz jeszce dokładnie to opisała i wkleję jak odpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 13:46 podobno teraz lekarze znowu raczej opowiadają się za pastą z fluorem. my do 15 m-cy używaliśmy nenedent bez fluoru, obenie (syn ma 20 m-cy) colgate 0-2lata z mała dawką fluoru.z tym że pastą myjemy raz dziennie (wg zaleceń), pozostałe mycia wodą, rumianek odpada bo syn jest uczulony. Odpowiedz Link Zgłoś
tartulina Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 17.10.07, 15:20 Moja cała rodzinka używa pasty elmex(mała takiej od 1 do 6 lat).Dla nas jest najlepsza. Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 bez fluoru 17.10.07, 19:26 Ja tam jestem za "bez". Bo nigdy nic nie wiadomo, a polykanie codziennie dawki fluoru po paru myciach zabkow nie wydaje mi sie OK. Nasza mala dwulatka uzywa pasty malinowej bez fluoru marki chicco, bardzo smaczna i lubi ja, a wydajna, ze szok! Odpowiedz Link Zgłoś
tus-ka Re: A jaka pasta do zębów dla 14miesięczniaka? 18.10.07, 09:46 Nasz syn ma 15 m-cy, 12 zębów i 2 różnych dentystów oraz pediatra powiedzieli, żeby nie myć zębów pastą tylko samą wodą do 2 roku życia, bo dziecko nie potrafi jeszcze wypluć pasty i lepiej niech jej nie połyka. Odpowiedz Link Zgłoś