aga1707 17.11.07, 21:14 Dziewczyny - używacie tych pojemników? Czy są naprawdę dobre? Moja znajoma bardzo je chwali - mówi że wszystko jest w nich dłużej świeże. Podziecie się wrażeniami. Które z pojemników polecacie szczególnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia1234 Re: Tupperware? 17.11.07, 21:43 mam do wędlin, już 10 lat, jak dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Tupperware? 17.11.07, 22:12 A dla mnie pojemnik jak pojemnik. Mam chlebak który w niczym się od innych plastików nie różni tak samo czerstwieje i pleśnieje pieczywo i pojemnik na wędlinę w którym nie zauważyłam żeby dłużej zachowywała świeżość, chlebak aktualnie słuzy jako pojemnik na zabawki, dla mnie to przereklamowane za taką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Tupperware? 18.11.07, 09:26 taaa, tupperware;/ wciagnełam sie w to i nakupiłam róznych rzeczy;/ lipa i tyle. moge ci odsprzedac takie cos do serów ,tanio, i wiadro do kiszenia ogórków jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
moniccol Re: Tupperware? 18.11.07, 09:45 Ja też tego nie polecam pare lat temu kupiłam pojemnik do lodówki hermetycznie zamykany i okazał sie wielka lipa teraz mi poprostu służy jako miseczka a pokrywka poprostu leży.Osoby które robią prezentacje tych naczyn poprostu pięknie mówia i zachęcają wiadomo chcą zarobic ale naprawde nie warto.W tym czasie co ja nabrało sie wielu moich znajomych i teraz każdy żałuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Tupperware? 18.11.07, 09:47 mam dużą szklarnię i bardzo sobie chwalę, bo wszystko co wniej trzyma rzeczywiście jest świeże dłużej. To ważne zwłaszcza w sezonie na warzywa kiedy jest ich sporo. Mam poza tym solniczki i pieprzniczki - potwierdza,że sól i pieprz pozostają w nich sypie cały czas ( dla porównania mam w domu też zwykłe pojemniczki), mamy tez kilka kubeczków takich z pokrywkami. To sprawdzone i polecam. natomiast zupełnie nie spisała sie miska do ciasta drożdżowego i ja sprzedałam . Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.kacka Re: Tupperware? 21.11.07, 12:28 ja tez mam kilka rzeczy...niektóre fajne np. wałek do ciasta plastikowy napełniany wodą-dosc duzy ale ok, i super pojemnik do pieczenia ULTRA PLUS- schabik wychodzi paluszki lizac mam tez miski do ciasta i rózowa miseczke do przechowywania zywnosci- gdybym miała sama kupic raczej bym sie nie skusiła ale dostałam w prezencie i mam. acha fajna jest tez obieraczka do warzyw i stolnica- jesli chodzi o ta ostatnia to fajne rozwiazanie bo jak masz mało miejsca w kuchni to zwijasz w rulonik i chowasz gdziekolwiek -minus to cena oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Tupperware? 21.11.07, 13:48 U mnie nr 1 to miska do ciasta (taka z granatowa przykrywka), wykorzystywana regularnie do drozdzowego wlasnie i swietny noz- mieszadlo do niej. Po za tym shaker, stolnica zwijana w rulonik, mam tez kilka pojemnikow na warzywa. Nie sprawdzil sie za to pojemnik na ciasto i kurzy sie. Ogolnie polecam, zwlaszcza jesli ktos w prezencie kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Tupperware? 21.11.07, 14:13 Acha i jeszcze kubeczki dla dzieci z wymiennymi pokrywkami - z ustnikiem, z dziurka na slomke, pelny. Odpowiedz Link Zgłoś
edik77 Re: Tupperware? 21.11.07, 13:43 My kupujemy wyłącznie w promocjach i mamy sporo rzeczy. Z pewnością warto kupić pojemniki hermetycznie zamykane - sprawdzałyśmy z teściową okres przydatności do spożycia sałatki warzywnej i wędlin różnego rodzaju i nie ma co porównywać - nie podchodzą wodą, sałatki się nie rozwarstwiają...Teściowa ma kilka rzeczy do pieczenia i bardzo sobie chwali, jak również taką tubę do robienia zaczynu do ciasta drożdżowego. Narzekam tylko na jeden z pojemników, z promocji hochlanda - szybciutko mi się rozszczelnia mimo prawidłowego zamknięcia. Ogólnie polecam, choć drogie jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc do zadowolonych:-) 21.11.07, 13:51 odsprzedam chętnie miskę do ciasta drożdzowego (nie uzywana jeszcze) i taki pojemnik na ser (chester coś tam) Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: do zadowolonych:-) 21.11.07, 14:15 Wrzuc na allegro. Ja mam juz druga miske do drozdzowego (pierwsza mi syn spalil) i mam nadzieje, ze 3 nie bedzie potrzebna jeszcze dlugo Odpowiedz Link Zgłoś