Dodaj do ulubionych

Do użytkowników tupperware

09.04.12, 09:58
Czy pojemniki do mrożenia żywności są dobre? Faktycznie produkty nie zbrylają się? Potrzebuję pojemników do mrożenia brokuła, kupuję więcej w promocji i zamrażam w woreczkach, ale zamrożone kruszą się i często nadają tylko na zupę.
Obserwuj wątek
    • osmanthus Re: Do użytkowników tupperware 09.04.12, 10:58
      magda.tyl napisała:

> Czy pojemniki do mrożenia żywności są dobre? Faktycznie produkty nie zbrylają s
      > ię? Potrzebuję pojemników do mrożenia brokuła, kupuję więcej w promocji i zamra
      > żam w woreczkach, ale zamrożone kruszą się i często nadają tylko na zupę.

Zamrazaj na tacy i przesypuj do pudelek (nie musi to byc zaden Tupperware!)
      • aka79 Re: Do użytkowników tupperware 10.04.12, 14:08
        Pojemniki Tupperware są ok, te do mrożenia mają giętkie ścianki i dzięki temu łatwiej się później wszystko wyciąga, ja prawie cały rok mam koperek i natkę pietruszki i nic się nie zbryla
        • kotwtrampkach Re: Do użytkowników tupperware 14.04.12, 10:41
          ja mam koperek i natkę w pudełeczku z jakiegoś serka albo w zwykłych woreczkach - nie wiedziałam, ze one się mogą zbrylać smile są takie miękkie, wystarczy potrzeć i sie rozsypują.

Za to zbrylają się mokre i większe rzeczy - maliny, truskawki - tu chyba nie pomoże konkretna marka, ale dokładne wysuszenie przed zamrożeniem lub zamrażanie rozłożonych?
          ale mogę się mylić i Tupperware mają jakieś szczególne właściwości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka