hela6 05.05.12, 08:47 Mam taki pojemnik do żywności cokupic.pl/produkt/Tupperware-Cheesmart-pojemnik-do-przechowywania-sera- używam go od ponad 2 lat i zaczęłam zauważać zbierająca się na ściankach wewnętrznych wodę. Czy to pojemnik się "skończył"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka79 Re: Pojemnik Tupperware 05.05.12, 10:26 To jest normalne zjawisko produkty po prostu "oddychają", paruje z nich woda, po prostu nie zwracałaś wcześniej uwagi, albo przechowywałaś inne rzeczy w nim, teraz może w gorący dzień nie schowałaś do lodówki i bardziej odparowana woda była widoczna Odpowiedz Link
hela6 Re: Pojemnik Tupperware 05.05.12, 13:25 Zawsze chowam do lodówki i zawsze przechowuje w nim sery. Niby ta kratka miała usuwać nadmiar wilgoci i faktycznie do tej pory wilgoci nie zauważyłam p[rzynajmniej w takich ilościach więc albo pudełko się kończy albo lodówka. Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Pojemnik Tupperware 05.05.12, 15:23 Jest jeszcze trzecie wyjście - "kończy się" ser... Tzn. dołożyli więcej solanki do masy serowej i teraz ta woda z niego wychodzi. A poza tym wystarczy przetrzeć papierowym ręcznikiem nadmiar wilgoci, powinno się to robić przy każdym otwarciu pojemnika (oczywiście jeśli jest taka potrzeba). Odpowiedz Link
aka79 Re: Pojemnik Tupperware 06.05.12, 09:59 O właśnie... a tą kratkę masz wyciąganą, bo może jest źle założona, albo odskakuje, a wtedy dajesz pojemnik do reklamacji Odpowiedz Link