ju8 19.12.07, 19:28 Dziewczyny, czy mozecie mi pomoc? Chce kupic malej klocki mega block ale nie mam pojecia czy pasuja one do lego. Konkretnie chodzi o lego duplo. Akurat z lego nie ma nic fajnego a z mega bloks sa super zestawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majan2 Re: Mega bloks a lego-prezent 20.12.07, 08:55 Nie pasuja, ale ma\ega blosks sa bardzo fajne i chyba jednak tansze od duplo Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Mega bloks a lego-prezent 20.12.07, 09:05 Tez mamy Mega Blocks i jak dla mnie sa fajniejsze niz Lego. Ja osobicie juz na lego patrzec nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Mega bloks a lego-prezent 20.12.07, 11:02 Obecnie mamy wielką pakę mega bloksów i wymieniamy powoli na lego. Mega bloksy nie są tak świetnie dopasowane i szybko się robią za luźne. Po półtora roku intensywnej zabawy już sie nimi nie da bawić. Tak się porozluźniały że nic się nie trzyma po zbudowaniu. Lego wytrzymują duużo dłużej, teściowa przyniosła jeszcze takie którymi bawiło sie jej 5 dzieci i nadal są jak nowe, jeśli chodzi o dopasowanie elementów. Odpowiedz Link Zgłoś
kitri79 Re: Mega bloks a lego-prezent 20.12.07, 12:12 O ile pamiętam podobne wątki, to niektóre Mega Bloks pasują do Duplo, np. Cars albo zestawy klocków Mini. Nie pasują klocki Maxi i Micro. Odpowiedz Link Zgłoś