franca1 11.08.03, 12:18 Pilnie potrzebuję kupić wózek Parasolkę. Zależy mi żeby był jak najlżejszy. Nie musi posiadać rozkladanego oparcia. Pomóżcie proszę wybrać model i firmę. pozdrawiam Magda mama 7 miesięcznej Olgii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda2303 Re: wózek Parasolka 11.08.03, 22:42 Też mam Olgę. Ja byłam bardzo zadowolona z parasolki ABC Design, wersja bez tej belki z przodu. Bardzo dobrze się prowadzi, opuszcza się oparcie, reguluje podnóżek, łatwo się składa, nie jest ciężka i się nie psuje, ma wygodne rączki. Koszt około trzysta złotych, osobno dokupiłam budkę z folią i koszyczek z materiału za oparcie- to razem 70zł. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: wózek Parasolka 11.08.03, 23:44 mam ten sam problem i nie wiem jaki wózek mam kupić. Ale wiem że musi być rozkładany do poziomu. doświadczone matki doradźcie???? Odpowiedz Link Zgłoś
ewok Re: wózek Parasolka 12.08.03, 10:30 Ja też lubię lekkie wózki. Polecam Ci Babydreams Buggy. Waży 4,5kg - to zdecydowanie najmniej ze wszystkich dostępnych mi parasolek. Poleca ją wiele dziewczyn na tym forum. Wrzuć w wyszukiwarkę buggy albo babydreams. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: wózek Parasolka 12.08.03, 11:15 Ja niedawno kupiłam Bebe Confort, bardzo prosta i bardzo łatwo się ją składa. Ma oparcie składane do leżenia też i dużą siatkę na zakupy. Możńa dokupić daszek. W sumie polecam, kosztował 280zł. Ale zaży gdzieś ponad 5kg. Odpowiedz Link Zgłoś
izams Re: wózek Parasolka pytanie o Bebe Confort 12.08.03, 12:25 Witaj - czy mogłabyś opisać swoje wrażenia jeśli chodzi o prowadzenie wózka na nierównym np. ziemisto-piaszczystym terenie ( rozumiem , ze jest to taka mała fajna bebe confort rączki do prowadzenia grube zawinięte do środka , kółka - co najważniejsze dość grube tzn. szeroka jest ta część stykajaca się z podłożem ). Bardzo zależy mi na tej opinii, poz, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: wózek Parasolka pytanie o Bebe Confort 13.08.03, 22:36 Wiesz co, byłam z tym wózkiem nad morzem i było OK, miejscami ciężko się pchało, ale naprawdę byłam zadowolona. Lpusem tego wózka jest też to, że można zmienić skrętne kółka na normalne, i na piasku lepiej mieć kółka na prosto. Ja dałabym temu wózkowi 8/10. Odpowiedz Link Zgłoś
izams Re: wózek Parasolka pytanie o Bebe Confort 14.08.03, 13:12 Dzięki za odpowiedź - po prostu po Emmaljundze trudno mi znaleść coś równie wygodnego , stabilnego itp. Teraz mam Inglesine Max Super i jestem bardzo rozczarowana , robię " wywiady " w różnych sklepach i Bebe Confort Allegro najczęściej mi polecali na trudniejsze nawierzchnie ze względu na szeroką nawierzchnię kółek stykających się z podłożem ( ale i cena jest bardzo atrakcyjna!!!) - drugi wózek to maxi Cosi Birdi - jest solidny ale nie mieści sie do bagażnika Matiza - na pompowanych kołach - ale nie łożyskowanych - muszę dwoma rękami pchać niemałą wagę wózka - a spodziewałam się , ze "sam pojedzie" - tak jak "słoniowata" ale leciutka do prawadzenia Emmaljunga ( ma podwójnie łożyskowane pompowane kółka) Jak napisałaś że jeździłas po plaży - to mam nadzieje , że to jest własnie To - oby ! poz, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: wózek Parasolka - BB Confort 12.08.03, 17:42 ja tez niedawno bylam na etapie wyboru parasolki. M.in. zastanawialam sie nad Bebe Confort Allegro. W koncu nie kupilam, bo w cenie ok. 300zl nie ma ani budki czy daszku, ani palaka. Choc wozek ladny i wyglada solidnie. acha, ostatecznie z niego zrezygnowalam z powodu wagi - 6,8kg, podczas gdy przecietna parasolka wazy 6kg. Jesli lekkosc jest priorytetem, to polecam Baby dreams Buggy - leciutka i calkiem porzadna (daszek), choc nie rozklada sie do lezenia. Ja jeszcze ogladalam Hauck Sprint, cena ok. 300zl, jest budka i palak, ale wozek ten ma plytkie siedzisko, tylko 16,5cm, podczas gdy BB Confort - 21cm. W koncu zdecydowalam sie na Baby Dreams Travel. Siedzisko ma wymiary 20cm na 32 cm, jest budka, palak.Rozklada sie do pozycji lezacej. W tej chwili w sprzedazy jest wersja jesienna z dopinana oslona przeciwdeszczowa. Cena 210zl. aga Odpowiedz Link Zgłoś
polinetka Re: wózek Parasolka 12.08.03, 18:10 Ja własnie sprzedaję Haucka - 4,6 kg. Mam zdjęcie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
franca1 Re: wózek Parasolka 13.08.03, 09:25 Dziewczyny, dziekuję za wasze rady. Bardzo zależało mi na czasie i kupiłam w końcu Marco Lino - wygląda na całkiem miłą parasoleczkę przyjazną użytkownikowi - szkoda, że nie było w sklepie buggy bo chyba raczej zdecydowałabym się na ten wózeczek. pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy Magda Odpowiedz Link Zgłoś