Dodaj do ulubionych

wózek Parasolka

11.08.03, 12:18
Pilnie potrzebuję kupić wózek Parasolkę. Zależy mi żeby był jak najlżejszy.
Nie musi posiadać rozkladanego oparcia. Pomóżcie proszę wybrać model i firmę.
pozdrawiam
Magda mama 7 miesięcznej Olgii
Obserwuj wątek
    • magda2303 Re: wózek Parasolka 11.08.03, 22:42
      Też mam Olgę. Ja byłam bardzo zadowolona z parasolki ABC Design, wersja bez tej
      belki z przodu. Bardzo dobrze się prowadzi, opuszcza się oparcie, reguluje
      podnóżek, łatwo się składa, nie jest ciężka i się nie psuje, ma wygodne rączki.
      Koszt około trzysta złotych, osobno dokupiłam budkę z folią i koszyczek z
      materiału za oparcie- to razem 70zł.
    • w_ania Re: wózek Parasolka 11.08.03, 23:44
      mam ten sam problem i nie wiem jaki wózek mam kupić.
      Ale wiem że musi być rozkładany do poziomu.
      doświadczone matki doradźcie????
    • ewok Re: wózek Parasolka 12.08.03, 10:30
      Ja też lubię lekkie wózki. Polecam Ci Babydreams Buggy. Waży 4,5kg - to
      zdecydowanie najmniej ze wszystkich dostępnych mi parasolek. Poleca ją wiele
      dziewczyn na tym forum. Wrzuć w wyszukiwarkę buggy albo babydreams.
      Pozdr
    • jagienka.harrison Re: wózek Parasolka 12.08.03, 11:15
      Ja niedawno kupiłam Bebe Confort, bardzo prosta i bardzo łatwo się ją składa.
      Ma oparcie składane do leżenia też i dużą siatkę na zakupy. Możńa dokupić
      daszek. W sumie polecam, kosztował 280zł. Ale zaży gdzieś ponad 5kg.
      • izams Re: wózek Parasolka pytanie o Bebe Confort 12.08.03, 12:25
        Witaj -
        czy mogłabyś opisać swoje wrażenia jeśli chodzi o prowadzenie wózka na
        nierównym np. ziemisto-piaszczystym terenie ( rozumiem , ze jest to taka mała
        fajna bebe confort rączki do prowadzenia grube zawinięte do środka , kółka - co
        najważniejsze dość grube tzn. szeroka jest ta część stykajaca się z podłożem ).
        Bardzo zależy mi na tej opinii,
        poz, Iza
        • jagienka.harrison Re: wózek Parasolka pytanie o Bebe Confort 13.08.03, 22:36
          Wiesz co, byłam z tym wózkiem nad morzem i było OK, miejscami ciężko się
          pchało, ale naprawdę byłam zadowolona. Lpusem tego wózka jest też to, że można
          zmienić skrętne kółka na normalne, i na piasku lepiej mieć kółka na prosto. Ja
          dałabym temu wózkowi 8/10.
          • izams Re: wózek Parasolka pytanie o Bebe Confort 14.08.03, 13:12
            Dzięki za odpowiedź -
            po prostu po Emmaljundze trudno mi znaleść coś równie wygodnego , stabilnego
            itp. Teraz mam Inglesine Max Super i jestem bardzo rozczarowana ,
            robię " wywiady " w różnych sklepach i Bebe Confort Allegro najczęściej mi
            polecali na trudniejsze nawierzchnie ze względu na szeroką nawierzchnię kółek
            stykających się z podłożem ( ale i cena jest bardzo atrakcyjna!!!)
            - drugi wózek to maxi Cosi Birdi - jest solidny ale nie mieści sie do bagażnika
            Matiza - na pompowanych kołach - ale nie łożyskowanych - muszę dwoma rękami
            pchać niemałą wagę wózka - a spodziewałam się , ze "sam pojedzie" - tak
            jak "słoniowata" ale leciutka do prawadzenia Emmaljunga ( ma podwójnie
            łożyskowane pompowane kółka)
            Jak napisałaś że jeździłas po plaży - to mam nadzieje , że to jest własnie To -
            oby !
            poz, Iza
      • agni71 Re: wózek Parasolka - BB Confort 12.08.03, 17:42
        ja tez niedawno bylam na etapie wyboru parasolki. M.in. zastanawialam sie nad
        Bebe Confort Allegro. W koncu nie kupilam, bo w cenie ok. 300zl nie ma ani
        budki czy daszku, ani palaka. Choc wozek ladny i wyglada solidnie. acha,
        ostatecznie z niego zrezygnowalam z powodu wagi - 6,8kg, podczas gdy przecietna
        parasolka wazy 6kg.

Jesli lekkosc jest priorytetem, to polecam Baby dreams Buggy - leciutka i
        calkiem porzadna (daszek), choc nie rozklada sie do lezenia.

Ja jeszcze ogladalam Hauck Sprint, cena ok. 300zl, jest budka i palak, ale
        wozek ten ma plytkie siedzisko, tylko 16,5cm, podczas gdy BB Confort - 21cm.

W koncu zdecydowalam sie na Baby Dreams Travel. Siedzisko ma wymiary 20cm na 32
        cm, jest budka, palak.Rozklada sie do pozycji lezacej. W tej chwili w sprzedazy
        jest wersja jesienna z dopinana oslona przeciwdeszczowa. Cena 210zl.

aga
    • polinetka Re: wózek Parasolka 12.08.03, 18:10
      Ja własnie sprzedaję Haucka - 4,6 kg. Mam zdjęcie. Pozdrawiam!
      • franca1 Re: wózek Parasolka 13.08.03, 09:25
        Dziewczyny, dziekuję za wasze rady. Bardzo zależało mi na czasie i kupiłam w
        końcu Marco Lino - wygląda na całkiem miłą parasoleczkę przyjazną
        użytkownikowi - szkoda, że nie było w sklepie buggy bo chyba raczej
        zdecydowałabym się na ten wózeczek.

pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy
        Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka