Dodaj do ulubionych

jakich pieluszek jednorazowych używacie?

16.08.03, 13:57
proszę napiszcie jakich pieluszek używacie?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 16.08.03, 14:15
      My uzywamy Pampers. Probowalam tez Huggies - dla noworodka i teraz ostatnio
      Freedom, ale wg mnie sa gorsze od Pampersow - mniej chlonne (szczegolnie ten
      dla noworodkow), gorzej sie dopasowuja do ciala. W tych Freedom po nocy, na
      skorze sa jakies takie drobinki biale - po Pampersach tego nie bylo. Uzywalismy
      tez tesco fioletowych - troche tansze od Pampersow, niezla jakosc - na noc za
      malo chlonne, ale na dzien OK.

aga
      • mamamamamama Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 16.08.03, 14:22
        Witam!!!
        My uzywalysmy na poczatku Pampers Newborn (rewelacyjne pieluszki!!) , pozniej
        Pampers 2 (oj to juz nie to co Newborny!!) , potem Pampers 3 (jeszcze gorsze od
        2). Od jakiegos czasu zaczelam uzywac Huggies Freedom 3 i musze przyznac , ze
        moim zdaniem sa lepsze od pampkow. Probowalysmy tez Bambino , ale te sa calkiem
        do bani , Pampers Premiums 3 - wlasnie konczymy paczke , ale wydaje mi sie , ze
        zwykle Pampersy sa o niebo lepsze , a teraz kupilam Huggies Soft&Dry , ale
        jeszcze paczka nienapoczeta , a wiec jak uzyjemy to napisze jak sie sprawuja.
        A wiec moral mojej wypowiedzi jest taki , ze tylko Huggies Freedom.

Pozdrawiam!!

Karola+Esterka(08.05.03)
        • borsuczatko Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 16.08.03, 15:34
          My uzywaliśmy Pampersów 1 (Newborn), potem Pampersów 2 i zdarzały sie wypadki
          czyli coś wyszło bokiem albo górą. Teraz mamy Huggis Begginings 2 i wydaje mi
          się, że są troche większe od pampersów 2, lepiej się je zakłada, mają szerszy
          rzep. W kolejce czekają huggies soft&dry. Ogólnie: Huggies trochę lepsze od
          Pampersów. Pozdrawiam
          • gyokuro Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 16.08.03, 22:25
            Na początku używaliśmy Huggies, potem Pampers, tych dla noworodków. I wtedy
            Pampersy były lepsze bo lepiej trzymały, choć Huggiesy wydawały mi się
            delikatniejsze. Teraz moje dziecko (4 m-ce) używa pieluszek 4 (bo waży ponad 9
            kilo) i teraz zdecydowanie Huggiesy są lepsze! Są miękkie i fajne, a po
            Pampersach mały ma czerwoną lekko otartą skórę na biodrach.
            • kasia977 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 16.08.03, 22:41
              My używamy Pampersów od samego początku. I bardzo je sobie chwalimy. Kiedy
              stwierdzilismy, że czas oszczędzac i kupiliśmy na próbę paczke Happy- koszmar.
              Raz nawet kupiliśmy Haggis (dla noworodków)i przegrały z Pampersami.
              Pozdrawiam
              Kasia Ż
        • michalinka11 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 17.08.03, 07:22
          My tez kupilismy w tym tygodniu Soft&Dry - po pierwszym dniu uzywania
          (wczoraj), moja 14-miesieczna coreczka, ktora nigdy nie miala w zyciu
          odparzonej pupci (poza bardzo sporadycznymi, niewielkimi zaczerwieniami)
          wczoraj miala na pupie zywy ogien. Po grubym nasmarowaniu Tormentiolem na noc
          i zmianie pieluszek na sprawdzone, fioletowe Tesco, jest dzis trochę lepiej,
          ale i tak pupcia wyglada nieciekawie. probowałysmy roznych pieluszek i nigdy
          czegos takiego nie bylo. Może wyprobuj najpierw kilka tych pieluszek, zanim
          zuzyjecie do konca sprawdzona paczke. Nam one w kazdym razie nie służą.

Podrawiam
          Michalinka i Dominisia
    • dusia7 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 16.08.03, 23:46
      Hej,

Moja Klaudia od początku jest w pampersach, na początku były zwykłe, ale
      ponieważ jest dzieckiem bardzo energicznym, non-stop w ruchu, nóżki i rączki
      cały czas pracują, zwykłe pampersy miały wpadki. Mój mąż pewnego razu po
      samodzielnych zakupach w supermarkecie przyniósł paczkę pampersów Activfit
      (takie fioletowe), mają boczki ze streczu. Są rewelacyjne, superchłonne (mała
      przesypia z jednym pampersem do rana - nie muszę ją budzić na zmiane pieluszki -
      wcześniej zdarzały się mokre plecki - bo pampers nie wytrzymywał), nigdy nie
      wychodzi nic bokiem i górą (można mocniej zapiąc bez obawy, ze uciskają
      brzuszek ze względu na rozciągliwe boczki). Jedyna wada - są droższe, ale myślę
      ze warte ceny.

pozdrawiam,

Justyna z Klaudią (09.04.03)
    • magda2303 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 17.08.03, 11:42
      Po wielu próbach doszliśmy do wniosku, że najlepsze są Huggies freedom-
      delikatne, przewiewne, dobrze się trzymają. Jedyna wada- w porównaniu z
      pampersami trzeba było częściej zmieniać, bo chyba mają gorszy pochłaniacz.
    • agapolo Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 18.08.03, 10:07
      mam teraz wielki dylemat jakie pieluszki wybrać, opinie są podzielone pomiędzy
      hugies a pampers newborn, ale chyba z przewagą pampersów. Najlepiej będzie jak
      wypróbuję oby dwu.

Bardzo dziękuję za wszytskie opinie.
      Wszytkie chętne mamusie zapraszam do mailowania
      mój adres agapolo@interia.pl
    • iffona Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 18.08.03, 10:37
      moje dzieci były cały czas na pampersach, próbowałam huggisy, ale jakoś
      niespecjalnie (może psychika hehe), i poza tym nawet nie patrzyłam na tańsze
      zachwalane przez innych pieluchy jednorazowe, stwierdziłam ze na dziecku nie
      będę oszczędzała, ale będąc teraz na wakacjach zamiast miesiąca byłam dwa i
      przypiliło mnie z kaską, a będąc w rossmanie dostałam na próbe ich pieluchy ale
      nie te zykłe co premium, wytestowałam i są super, chłonne, nieprzeciekajace
      nieodparzajece i dłuższe ściągacze, na małej paczce tańsze o około 4 zł od
      pampersów, zostaję przy nich

podobno dobre sa jeszcze tesco fioletowe, nie sprawdzałam, na dużej paczce
      oszczędność około 10 zł
      i jak wcześniej byłam strasznie rozrzutna tak teraz mimo, że mogłabym wydac te
      parę złotych więcej oszczędzam, to pierwszy krok dla mnie aby oszczędnie tzn.
      ekonomicznie żyć, grosik tu grosik tam i w przeciagu roku jest to bagatella
      1000-1500 zł jak i nie więcej, postanowiłam oszczędzać (tzn. kupować co tańsze
      ale sprawdzone) i wyjedziemy sami bez dzieci na parę dni może do Pragii, kto
      wie ile zaoszczędzę wink
      • ewok Re: jakich pieluszek używacie? Rossman 18.08.03, 12:22
        Potwierdzam świetną jakość pieluszek Rossman premium!
        Podobnie jak iffona dostałam kilka jako gratisy przy zakupach i "z pewną taką
        nieśmiałością" wypróbowała je. Do tej pory używaliśmy na zmianę pieluszek
        pampers 4+ i huggies freedom M-L - uważam, że są dobre, ale od kiedy Antek
        zaczął raczkować pieluchy te zaczęły się zzsuwać z jego pupy. Oto zalety
        rossmanowych pieluch (których używamy już od miesiąca):
        - są tańsze od w/w,
        - mają ściągacz z tyłu, więc się nie zzsuwają,
        - są bawełniane, jakością nie ustępują w/w,
        - są cienkie, a mimo to nie przeciekają (zakładam na całą noc).
        Polecam!
    • muszka_tse_tse Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 18.08.03, 19:57
      U nas sprawdziły się Pampersy. Czasami kupujemy też pieluchomajtki Pampers
      First Steps.Kiedyś wypróbowałam Pampers Premiums i są rewelacyjne, szkoda
      tylko ,że nie ma dużych rozmiarów.
      Nie wiem co to jest odparzona pupa, przesiusiane pieluchy czy podrażniona skóra.
      Pampersy są warte swojej ceny.
      Pozdrawiam
    • meme1 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 19.08.03, 11:05
      na samym poczatku huggisy a teraz wylacznie pampersy.raz mialam bella happy i
      tez najgorsze nie byly.ania
      • zuzia_i_werka Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 19.08.03, 16:11
        Witam! Używam I Pampersów i Huggiesów freedom a czasem Happy.Pampki są
        dłuższe,Hug. miększe i maja szersze rzepy,Happy wcale nie ustępują jakościa-
        niestety ceną też nie. Z Active Fit nie byłam bardzo zadowolona,wydawały mi się
        wilgotne.Ogólnie raz te raz te jak mam humor i na które akurat jest promocjasmile
        Teraz jeszcze wypróbuję Rossmana skoro są fajne.A tak naprawdę to wszystko
        wyjdzie w praniusmile Pozdr!
        • gyokuro Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 19.08.03, 22:39
          Ostatnio z kaprysu znieniliśmy Huggies freedom na pampersy. Nigdy więcej! Moje
          dziecko przesikuje pampersy. Muszę w nocy go przewijać bo ma mokre boczki! A w
          Huggiesach potrafi przespać całą noc. Wracamy do Huggiesów!
          Kasia
    • grazynarosa Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 10.01.04, 15:04
      Tylko HUGGIES !!Są miekksze,szerszy rzep,bardziej chlonne!!!!
      Polecam wszystkie rodzaje ale tylko oryginalne!
      Grazka i Mikolaj.
      • ainer1 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 12.01.04, 17:39
        Huggies najlepszy na poczatek FREEDOM?
    • asiap77 Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 30.05.04, 13:58

• dorotadu happy 30.05.04, 15:01

• wieczna-gosia bambino 30.05.04, 15:33
      9 zlotych za 20 sztuk!!!
      Sa swietnie niestety cholernie trudno je dostac. sa papierowe, z rzepami, moj
      Przemas nie przesikuje ich przez noc.
      Na szczescie sa u mnie w sklepie wink)
    • monika_wroclaw Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 31.05.04, 13:46
      My wypróbowaliśmy bardzo wiele różnych pieluszek, z Alkiem nie było problemu,
      nie miał uczulenia, więc dobra były wszystkie, najczęściej używaliśmy pampersów
      i Huggiesów ( które wtedy dopiero wchodziły na polski rynek ).
      Ale z Mają to już inna historia, pierwsze 2 miesiące była na pampersach, prawie
      cały czas miała odparzoną pupę, mimo bardzo częstych zmian pieluszek i
      smarowaniu różnymi kremami typu sudokrem itp. przeszło jej dopiero jak
      zmieniliśmy na Huggies freedom, po bella happy momentalnie ma rumień na pupie,
      jeszcze jakieś jedne kiedyś kupiliśmy i było to samo. Także tylko Huggies
      Freedom, czasem kupujemy Soft&Dry, ale tylko na dzień ich używamy, są mniej
      chłonne.
      Na noc zawsze zakładam Freedom i jeszcze nigdy nie zdażyło się aby pieluszka
      przemokła w nocy.

pozdrawiam
    • dadgam Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 02.06.04, 22:04

na samym początku używaliśmy pampers newborn - super, polecam, teraz mamy huggisy też newborn i też są ok, kupiliśmy na próbę tesco fioletowe i mały dostał jakiś krostek....nie wiem czy to od nich ale na wszelki wypadek narazie odpuściłam tescowe....
    • pinik Re: jakich pieluszek jednorazowych używacie? 02.06.04, 22:34
      Hej,

wczoraj wyczytalam, ze pieluszki CIEN sprzedawane przez siec sklepow LIDL
      (jako, ze sklepy te sa w PL, wychodze z zalozenia, ze maja te same pieluszki
      co w Niemczech) sa produkowane przez firme Pampers! Ja z pampersow uznaje
      jedynie te dla noworodkow (New born czy New BAby??? W zoltym opakowaniu) oraz
      active fit (fioletowe). Ale poszlam zobaczyc te cien'y. Opakowanie i cena
      zachecily mnie do kupna (80 pieluszek Maxi za 8 euro). Pieluszki sa podobne
      do pampers active fit. Tez maja elastyczne zapiecia i tyl pieluszki. Fajne
      tez jest to, ze maja wskaznik wilgotnosci! Sa mile i dosc spore (troche
      zawyzona rozmiarowka???). My wlasnie testujemy pierwsza.
      czy ktoras z Was juz je miala i moze cos napisac?
      Mnie jak narazie sie podobaja smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka