selgross 20.02.08, 13:45 Jak w temacie, prosze o pomoc bo musze kupic nowy, dziecko ma juz ponad 13 kg. i jaki kierunek jazdy- przodem czy tylem? podobno lepsze sa tylem do kierunku jazdy.Pozdrawiam.Mama Dawidka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: jaki fotelik samochodowy powyzej 13 kg poleca 20.02.08, 13:58 jeżeli chcesz fotelik montowany tyłem to musisz wybrać 0-18 kg co do firmy i modelu wybieraj znane, uznane firmy i foteliki, które miały robione testy zderzeniowe fotelik.info/pl/testy/ my mamy akurat fotelik 9-18 kg Romer King i bardzo sobie chwalimy, dobry będzie też Maxi cosi a na przyszłość polecam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583 Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: jaki fotelik samochodowy powyzej 13 kg poleca 21.02.08, 11:04 Też mamy Roemer Kinga, tez polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: jaki fotelik samochodowy powyzej 13 kg poleca 20.02.08, 14:40 Miesiąc temu miałam podobny problem.Mój 11 mieś synek wazy teraz 11kg.Juz sie nie miescil w kurtce w 0-13kg foteliku.Mielismy z mężem 2 typy.Albo ramatti Venus(ok300zł) albo Maxi Cosi Priori SPS(ok 600zł).Oba obejżeliśmy,wsadziliśmy synka,na próbę zamontowalismy w samochodzie.Wygrał MaxiCosi.Testy ADAC ładnie przeszedł ,prosta obsługa,montaż.Stabilny i porządny.Miałam wrażenie,że Ramatti taki lichy i wyginały mi sie plastikowe boki gdy rękoma udeżyłam je (zgniotłam).Z droższych to Roemer....może MaxiCosi Tobi jednak jest węższy niż Priori.Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jaki fotelik samochodowy powyzej 13 kg poleca 20.02.08, 14:49 Jak dla mnie Maxi cosi tobi jest bardzo wąski, sadzaliśmy córkę w Romerze i w Tobi, i w tym drugim wygladała jakby był dla niej za mały Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka369 polecam coneco zenith 20.02.08, 18:29 ja polecam ci coneco zenith 9-25kg ,montuje się go przodem do kierunku jazdy,dobrze się rozkłada do spania i to jest jego duża zaleta Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: jaki fotelik samochodowy powyzej 13 kg poleca 20.02.08, 21:20 Ja mam Maxi Cosi Priori XP. Jak kupowaliśmy był najlepszy w testach. Teraz czeka aż drugie dziecko dorośnie. Byliśmy tak zadowoleni, że nastepny (większy) też kupiliśmy tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
art.dzieciece Re: jaki fotelik samochodowy powyzej 13 kg poleca 20.02.08, 21:37 fot powyżej 18kg montujemy przodem do kierunku jazdy ja polecam coneco zenit od9-25 lub deltim mały podróżnik i ten bylby juz do końca 9-36kg posiada najlepszy atest e4 oferta www.rowerki.com foteliki lóżeczka wózki Odpowiedz Link Zgłoś
migotunia Re: jaki fotelik samochodowy powyzej 13 kg poleca 21.02.08, 11:55 Ja polecam Chicco Key Isofix, testowany przez m.in. Adac. Bardzo solidne, dobrze wykonane a zamontowanie go do samochodu jest dziecinnie proste (jesli sie ma w samochodzie system isofix). Odpowiedz Link Zgłoś