Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy 9 -..

03.09.03, 09:56
Czy ktoś z Was używa dla swojego maleństwa fotelik samochodowy firm Maxi Cosi
Proiri, czy Concord Trimax, czy Chicco czy możecie pomóc mi w wyborze bo nie
wiem który jest najlepszy. Wszystkie mają zbliżoną cenę, ale głównie chodzi
mi o wygodę i bezpieczenstwo mojej córeczki. Głównie zastanawiam sie nad Masi
cisi ale ostatnio oglądałam go w slkepie i zaniepokoiła mnie pozycja
półleząca bo raczej była siedzęca, w związku z tym mam pytanie czy ktoś ma
taki fotelik i czy dziecko spiąc jest w pozycji półleżącej czy jendnak siedzi.
Z góry dziękuję Anita
Obserwuj wątek
    • jakel Re: fotelik samochodowy 9 -.. 03.09.03, 11:43
      Ja mam Chicco. Przy zakupach oglądaliśmy też Maxi-Cosi. Oba są fajne. Chicco ma
      mniej bajerów, ale uznaliśmy, że jest chyba zdziebko wygodniejszy. Może to
      tylko wrażenie, ale chyba była bardziej miękka tapicerka. Chicco w pozycji
      półleżącej jest też raczej na siedząco. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Łatwo
      się montuje. Aha w Maxi były bardzo rozbudowane zagłówki boczne, takie, że
      chyba dziecko nic nie widzi poza fotelikiem. Oczywiście wszystko z myślą o
      bezpieczeństwie główki podczas uderzenia. No i gabaryty. Maxi-Cosi jest
      większy, wyższy i szerszy. Zajmuje więcej miejsca w samochodzie. Natomiast
      dziecko, czy w Chicco, czy w Maxi na szerokość ma tyle samo miejsca. Chicco
      może ma tylko trochę krótsze oparcie. Różnica w cenie też była. Jakieś 80PLN. EJ
      • agni71 Re: fotelik samochodowy 9 -.. 03.09.03, 12:46
        My mamy Maxi-Cosi. Pozycja pollezacajest moim zdaniem zdecydowanie pollezaca,
        tj wyglada, ze dziecku jest wygodnie. Moja coreczka czasto w nim spi, rowniez
        na dluzszych trasach. Bardzo latwo, jedna reka, rozklada sie ten fotelik i
        podnosi.

aga
    • merigold_triss Re: fotelik samochodowy 9 -.. 03.09.03, 13:39
      mamy maxi cosi priori.syn ma 11 mies i jezdzi sie w nim fantastycznie,spi
      zadowolony(jechal nad morze z wroclawia 6 godzin i to z jednym przystankiem!
      polecam
      • markoto Re: fotelik samochodowy 9 -.. 03.09.03, 14:13
        wg specjalisty z hurtowni trzeba patrzec czy raczke z nosidelka da sie
        zablokowac z przodu bo stanowi ona wtedy zabezpieczenie dziecka, tzn gdy tego
        nie ma a z tego co wiem nie ma tego maxi-cosi to w przypadku uderzenie z tylu
        fotelik sklada sie do oparcia co jest dosc niebezpieczne jesli dzieciatko jest
        juz troszke wieksze. Blokowane raczki na pewno ma polski deltim a takze te z
        gornej polki czyli inglesina, play. Mowil tez ze nie warto kupowac chicco bo
        oni robia wszytsko przez szczoteczki i zabawki do fotelikow a to znaczy ze nie
        moga byc dobrzy we wszytskim a placi sie tam glownie za firme. To tyle co mowil
        ekspert, ale wybor oczywiscie nalezy do ciebie smile
        • kiciakicia Re: fotelik samochodowy 9 -.. 03.09.03, 14:27
          markoto napisała:

> wg specjalisty z hurtowni trzeba patrzec czy raczke z nosidelka
          Tylko mam pytanie o jakiej rączce jest tu mowa, bo ja pytam o foteliki dla
          dzieci z I gr centylowej czyli o te od 9 kg w górę, a te chyba nie mają rączki.
          • markoto Re: fotelik samochodowy 9 -.. 04.09.03, 10:59
            a to przepraszam, nie zwrocialam uwagi na ta 9-..
            oczywiscie chodzilo mi o te foteliki 0+
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka