olaj77 15.04.08, 16:52 Pojawiły się Super-fity na Allegro Super !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 15.04.08, 19:00 www.allegro.pl/item347741588_sandaly_dzieciece_superfit_rozm28_model_082_61.html Ten model wygląda sympatycznie, ale wolałabym w kolorze granatowym, bo podobne różowe mam zarezerwowane w Deichmannie Elefanteny z ubiegłorocznej kolekcji. Ceny mają też ok, znacznie atrakcyjniejsze niż w naszej Zdrowej Stópce. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 15.04.08, 19:24 a te po ile są w sklepie, wiecie może? www.allegro.pl/item347735492_sandaly_dzieciece_superfit_rozm26_model_032_81.html rok temu kupowałam 'z piłką' i kosztowały ok 140-150, więc cena podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 15.04.08, 20:37 Facetowi się chyba nieco ceny pomieszały, bo tu jest podobny model i tańszy www.allegro.pl/item347732887_sandaly_dzieciece_superfit_rozm19_model_012_85.html Pisałam do niego, ma całą rozmiarówkę, wystawia dany rozmiar i kolor na życzenie. O ile pamiętam to sandały z piłką kosztowały 149-159 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ dla małych dziewczynek plecam ... 15.04.08, 20:43 ten model www.allegro.pl/item347731207_sandaly_dzieciece_superfit_rozm22_model_011_71.html Podeszwa w tych sandałach jest niesamowicie lekka, sprężysta, nadają się do stópki o wysokim i niskim podbiciu. Moja córka schodziła 3 pary sandałów tego typu, teraz kupuję już 4 parę dla siostrzeńca. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dla małych dziewczynek plecam ... 15.04.08, 20:59 to są te same co z piłką. Faktycznie super.Mój syn chodzi w nich od września w żłobku. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do mmala6 15.04.08, 21:13 A wiesz, że teraz możesz kupić sandałki-kapcie na tej samej podeszwie? I są sporo tańsze od welurowych sandałów Odpowiedz Link Zgłoś
sniezkabiala Re: dla małych dziewczynek plecam ... 15.04.08, 21:00 Pia, a czy te klamerki trzeba za kazdym razme odpinac, zeby wlozyc buty, czy wystarczy odpiac rzep? Latwo sie je wklada? Faktycznie sprawdzone u kogos na wysokim podbiciu? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: dla małych dziewczynek plecam ... 15.04.08, 21:06 Nie trzeba, tylko odpina się rzep, moja córka ma wysokie podbicie i te sandały były idealne, siostrzeniec ma niskie podbicie i tak samo. Dziecko samodzielnie ubiera i zdejmuje te buty. Ogromnie żałuję, że sandałki na takiej podeszwie robią jedynie do r 26, choć ostatnio zauważyłam, ze pojawiły się na takiej podeszwie kapcie - też sandały, tylko płócienne, do r. 28, ale mają jeden mankament, są wybitnie chłopięce i zbyt wysokie z tyłu (co dobre dla 2-latka niekoniecznie jest ok dla 4,5 latki). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dla małych dziewczynek plecam ... 16.04.08, 09:27 dzięki za info o kapciach, nie wiedziałam, że jest coś takiego.Muszę tylko zobaczyć jak bardzo wysokie są z tyłu, bo ja mu już zaczynam kupować 'normalne' buty.W ogóle na lato chciałabym mu już kupić odkryte zupełnie ale ostatnio przymierzałam mu sandałki piankowe Adidasa i się w nich dziwnie czuł i nie chciał chodzić. W końcu od dwóch lat chodzi w butach z zapiętkiem, to teraz mu dziwnie. Na szczęście ma małą stopę, wyrasta z 24 dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: dla małych dziewczynek plecam ... 16.04.08, 09:31 Kapcie są tak samo wysokie jak sandały, jest tylko jeden model na beżowej podeszwie, beżowe w zgniłozielone liście chyba palmy - ładne, cena 70-80 zł. Widziałam je na Bielanach w Zdrowej Stópce. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 a jakiś model polecacie w rozmiarze 26 15.04.08, 20:51 lekki, wygodny, z elastyczną podeszwą ...? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: a jakiś model polecacie w rozmiarze 26 15.04.08, 21:07 ten który polecałam wyzej - jest właśnie do r 26 Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 15.04.08, 23:33 a w jakic hsklepach możnazobaczyć super-fity??? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 16.04.08, 16:49 O kurcze, Pan z Bobolandu w odpowiedzi na mój mail przysłał kika zdjęć swojego sklepu z asortymentem. Jestem pod wrażeniem )) Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 16.04.08, 16:56 Ten Pan, który wystawia na allegro, to wlaśnie Pan z Bobolandu. Ja też dostałam zdjecia sklepu-jako dowód, że Pan jest wiarygodny ( Kupiłam u niego takie butki, tylko większy rozmiar: www.allegro.pl/item348365935_obuwie_dzieciece_super_fit_rozm_29_model_231_81.html Kontakt z Panem jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 16.04.08, 17:08 Byty są świetne, widziałam je na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 16.04.08, 17:12 Dzięki Pia, myślę, że sprawdzą się i jako buciki i może jesienią do przedszkola jako zmienne buty. ( Dziękuję Pia za przesyłkę z Tra prezent, kalendarze są SUPER!) Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 16.04.08, 17:26 Buty na pewno się sprawdzą, a co do przesyłki, to bardzo się cieszę, że kolejny raz wszystko się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk A które najfajnejsze dla 2-latka? 17.04.08, 16:40 www.allegro.pl/item347729141_sandaly_dzieciece_super_fit_rozm21_model_011_44.html www.allegro.pl/item348528289_sandaly_dzieciece_super_fit_rozm_22_model_138_81.html www.allegro.pl/item347732887_sandaly_dzieciece_superfit_rozm19_model_012_85.html www.allegro.pl/item347748677_sandaly_dzieciece_super_fit_rozm23_model_090_85.html www.allegro.pl/item348329497_sandaly_dzieciece_super_fit_rozm23_model_136_06.html Te pierwsze niezbyt zachęcająco wyglądają. A ja czekam aż na pana koncie pojawi się pierwszy komentarz, bo trochę się obawiam zamówić. Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikarol Re: Już chyba ten Pan sprzedał Super fity 19.04.08, 00:06 Ja kupiłam u tego Pana sandałki ,ale jeszcze nie dotarły. Strajk poczty odwołany więc mam nadzieje,ze szybko je otrzymam Nie chce robić reklamy , ale jak na razie to wszystko ok ,kontakt rewelacyjny. Poczekam jednak z resztą pochwał jak dostane towar. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Już chyba ten Pan sprzedał Super fity 19.04.08, 14:32 czy te sandalki sa z dodatkiem czerwonego czy to malinowy roz? www.allegro.pl/item347731207_sandaly_dzieciece_superfit_rozm22_model_011_71.html Odpowiedz Link Zgłoś
lipsy Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 13:31 Widziałam buty tej firmy w sklepie HUMANIC. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 15:32 Butki dzisiaj dostałam, są świetne!! Mogę polecić zakupy u tego sprzedającego. Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 15:46 Ale te to raczej na wiosnę, nie na lato? Prawda? Ja już widziałam, że Pan ma 2 pozytywy, więc chyba się zabiorę za mierzenie nóżek. Ale dla młodszych dzieci większy wybór, a dla starszych chłopaków (27) sandałów raczej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wawaga1 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 16:11 eviluk ja też mam straszny problem ze znalezieniem sandałków dla mojego synka w rozmiarze 27. Miałam ogromną nadzieje ze jeszcze tego lata uda mu sie pochodzic w rozmiarze 26 ale okazało sie że 26 są takie na już, praktycznie bez zadnego zapasu wiec musze szukac 27. Niestety wszystkie w tym rozmiarze są dla takich starszych dzieci bo mają tylko pasek na piętce a mój synek ma dopiero 2,5 roku wiec wolałabym żeby jeszcze z pełną piętką pochodził... załamana już jestem tymi poszukiwaniami Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 16:18 Ja kupiłam takie: www.allegro.pl/item348365935_obuwie_dzieciece_super_fit_rozm_29_model_231_81.html tylko w większym rozmiarze. W opisach aukcji pisze, w jakich jeszcze są rozmiarach, te np są od 27. Na pewno nie będą dobre na upalne lato, kupiłam je z myślą o późnym lecie i wczesnej jesieni ( wzięlam większe) a przede wszystkim z myślą o przedszkolu- myślę, że będą idealne jako obuwie zmienne, są lekkie, elastyczne i przede wszystkim przewiewne, w papciach wszelakiego typu synkowi bardzo poci się nóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
wawaga1 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 16:36 iwek33 bardzo fajne są te które kupiłas ale własnie tak jak pisałas - na wiosne, jesien lub do przedszkola. Ja szukam czegoś typowo na lato, na wakacje do grecji jedziemy wiec chciałabym sandałki jak najmniej zabudowane ale żeby piętkę trzymały odpowiednio... Jak myslicie czy cos takiego byłoby ok?: www.allegro.pl/item350052006_n_o_w_e_sandalki_bartek_rozmiar_28.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 16:49 Obawiam się, że te mają twardą podeszwę, tak wyglądają. Zerknij na sadałki Obex, wyglądają fajnie, sama się zastanawiam nad nimi dla synka na lato: www.allegro.pl/item351434554_obex_r_27_nowe_sandaly_kolekcja_wiosna_lato.html www.allegro.pl/item348919620_obex_sportowe_sandalki_skora_27_17_cm_kolory_.html albo Mrugała: www.allegro.pl/item349815902_buty_mrugala_r_28_sandalki_dzieciece_nowosc.html ( daję linki do sandałków z pełną piętą, nie wiem, czy Ci na takich zależy) Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 16:53 Fajne są też Gaspary: www.allegro.pl/item349875369_sandaly_gaspar_r_29_nowosc_kolekcja_lato_2008.html Odpowiedz Link Zgłoś
wawaga1 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 22.04.08, 12:55 iwek33 bardzo Ci dziekuję za te linki. Własnie o takie sandałki mi chodzi. Te Bartki które wkleiłam faktycznie mogą być twarde bo w zasadzie większość Bartków jest koszmarnie twarda Nigdy nie widziałam na żywo tych Obex'ów, Mrugały i Gaspara...czy to dobre firmy są? Widziałas może na żywo te sandałki? Myślisz że są lekkie i elastyczne jak podają w opisie aukcji? Kurcze troche boję się kupować małemu butki tak bez mierzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 22.04.08, 16:39 Miałam Gaspary w zeszłym roku, były naprawdę fajne i bardzo wygodne. Super się je czyściło nawet zwykłą wilgotną ściereczką. Te Obexy to tegoroczna nowość, wyglądają na bardzo wygodne i porządnie wykonane. Oglądałam półbuty, były świetne, niestety sandałków na żywo nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wawaga1 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 22.04.08, 23:51 Iwek a jaki model Gasparów miałas i w jakim rozmiarze? Myślę też nad tymi Obexami...wyglądają na fajne...cena 99zł tez niezła. Sprzedawcy piszą ze można zwrócić w razie czego wiec moze zaryzykuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1-2 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 26.04.08, 07:27 zawsze kupowałam Bartki ale ostatnio nie jestem z nich zadowolona a czy te Superfity to dobra firma? czy są lekkie i wyprofilowane? podobają mi się te modele na allegro i są tylko trochę droższe od Bartków podobają mi się te www.allegro.pl/item353592202_sandaly_dzieciece_super_fit_rozm_24_model_136_77.html czy ktoś widział je na żywo? czy warto je kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 26.04.08, 13:19 To dobra firma, buciki sa leciutkie, wygodne. Ja polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 28.04.08, 18:37 Kinia - te sandalki sa super! Moja coreczka miala ten model w zeszlym roku i zaluje, ze w tym juz nie ma rozmiarowki na nia. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikarol Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 21.04.08, 16:15 Witam ! Ja również dziś otrzymałam sandałki od tego Pana Polecam z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 27.04.08, 16:17 A jak z rozmiarówką tych sandałków? Zawsze kupwałam Bartki, ale jakoś sztywne mi się teraz wydają . Czy rozmiary z Bartka odpowiadają rozmiarowi Superfit? Czy też są zawyżone? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 27.04.08, 17:12 Wydaje mi się, ze rozmiarówka jest zblizona,. Mamy w tej chwili sandalki Bartek r. 21 i superfit 22 - różnica wynosi ok. 0,5cm. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 27.04.08, 18:33 Bartków nigdy nie miałam bo niestety zawsze były za szerokie na moją córkę ale wydaje mi się, że kiedy mierzyłam jej sandałki Bartka to były minimalnie większe od superfitów.Kupiłam superfity od tego pana z Allegro tylko osobiście w sklepie, wolałam przymierzyć bo córka ma wyjątkowo szczupłą i drobną stópkę. Co do sklepu to nigdy i nigdzie nie widziałam takiej ilości bucików dla dzieci zgromadzonych w jednym miejscu. Myślę, że modele można liczyć w setkach, sa Bartki, Superfity, Geoxy, i wiele innych, polskie i nie tylko. Ja jestem zachwycona mimo, że mieszkam na drugim końcu Warszawy i jechałam tam z córką komunikacją miejską, ale warto było, buciki kupione Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 27.04.08, 22:26 Boboland ma swoja filie na Jelonkach - pewnie byloby ci blizej. Tyle, że sklep jest chyba mniejszy, a tym samym wybor mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pasmo30 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 27.04.08, 23:45 A które modele polecasz na szczupła nóżkę? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.b Re: Gdzie w Lodzi obuwie dziecięce SUPER FIT? 28.04.08, 00:03 Dziewczyny, czy orientujecie sie, gdzie w Lodzi znajde buty Super Fit? Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 28.04.08, 01:44 ogólnie superfity pasują na szczupłe nóżki, ja wybrałam takie: www.allegro.pl/item347774538_sandaly_dzieciece_super_fit_rozm23_model_096_24.html tylko w rozm. 20. Fajne są też buciki z tego typu www.allegro.pl/item347747300_sandaly_dziewczece_super_fit_rozm24_model_090_61.html ale one są wyższe, sporo ponad kostkę. paseczkami można wyregulować szerokość bucika, jednak w modelu, który ja wybrałam regulacja jest na rzep więc bardziej płynna niż klamerki. Z trzewików na chudą stopę mojej córki (naprawdę chudą, nawet w sklepie się zdziwili, że dziecko może mieć aż tak wąską stópkę, pan sprzedawca polecił mi model: www.allegro.pl/item348377798_trzewiki_dzieciece_superfit_rozm_19_model_335_77.html Dowiedziałam się też, że firma superfit robi buciki w trzech tęgościach, oni mają tylko ten najpopularniejszy, średni (M), niestety gdybym chciała zamówić buciki najszczuplejsze to muszę to zrobić około pół roku wcześniej bo tak składają zamówienia, no ale nie przewidzę jak urośnie stópka mojej córki to jesieni czy zimy, pan nawet zaproponował mi obejrzenie katalogu z kolekcją jesienną (nie skorzystałam bo czas nie pozwalał niestety) - Marika ma już... Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 28.04.08, 15:35 Śliczne te sandałki. Wiola_wd, czy możesz mi powiedzieć jaki rozmiar kapci nosi Twoja córeczka. Moja nosi rozmiar 20 i zastanawiam się czy zamówić sandałki w rozmiarze 21? Sama nie wiem. Mierzyłam wkładkę i ma 13 cm, a rozmiar 21 ma 13,5 cm. Mam nadzieję, ze będą dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 28.04.08, 15:46 No i jeszcze ciałam się spytać o te ozdoby na bucikach, które kupiłaś, wygląda to na szydełkowa robótkę. Czy się mylę? Są śliczne, ale nie widzę ich na Allegro. Te drugie też są ładne i chyba je zamówię. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 28.04.08, 17:46 Motylek jest szydełkowy, urzekł mnie bardzo bo lubię takie rzeczy Buciki są wystawione ale w kolorze białym (w rzeczywistości to taki perłowy, lekko połyskujący). aukcja.onet.pl/show_item.php?item=347775722 Jeśli interesują cię te buciki, które mam ja to po prostu napisz do tego pana co je wystawia i wystawi aukcję z tym co cię interesuje, tak mi mówił bo modele i rozmiary ma chyba wszystkie na bieżąco. On te aukcje wystawia w międzyczasie jak zajmuje się sklepem więc chyba to z braku czasu nie wszystko jest, poza tym z modelu wystawia tylko jeden rozmiar, żeby ograniczyć koszty prowizji - to wszystko wiem od niego A co do rozmiaru bucika - moja córka nie nosi kapci tylko skarpety z abs albo takie ze skórzaną podeszwą więc ciężko zmierzyć wkładkę. Długość stópki, taka obrysowana dokładnie na kartce to równe 12cm, wkładka w sandałku ma 12,8 - 12,9cm przez środek, przy dużym paluszku jak stoi w buciku ma równe pól centymetra zapasu. Większe nie mogły być chociaż nie wiem, czy na cały sezon starczą, ale w 21 już się trochę topiła (zaczęła bardzo późno chodzić i jeszcze nie biega tak pewnie jak większość dwulatków więc wolałam dodatkowo jej tego nie utrudniać) Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 28.04.08, 18:42 Dziękuję za tak obszerną odpowiedź. Sandałki już zamówione. Kontakt z Panem super, szybki i konkretny . Mnie też urzekł ten szydełkowy motylek, ale w końcu zamówiłam te różowe z biedroneczką . allegro.pl/item347747300_sandaly_dziewczece_super_fit_rozm24_model_090_61.html Pan obiecał, że prześle mi rozmiar 21. Moja córeczka ma 15 miesięcy, ale stópkę zdecydowanie większą od Twojej córeczki. Mam nadzieję, że buciki warte są tej ceny . Odpowiedz Link Zgłoś
ninaornella Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 30.04.08, 09:02 A który to model superfitów? mozna wstawic linka? Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
olaj77 Re: Obuwie dziecięce SUPER FIT na Allegro 30.04.08, 13:18 pewnie chodzi ci o ten model www.allegro.pl/item356666468_sandaly_dzieciece_super_fit_rozm22_model_096_51.html Odpowiedz Link Zgłoś
ninaornella We Wrocławiu Superfity można kupic o 30% taniej! 30.04.08, 19:06 Ja dzisiaj również kupiłam córeczce Superfity w Zdrowej Stópce i mają tam do 5 maja obniżkę na wszystkie buty o 30% więc bardzo sie opłaca np nasze kosztowały 149 po obniżce 104zł. Buciki sa naprawde super te sklepy są w Arkadach i na Bielanach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszikot Re: We Wrocławiu Superfity można kupic o 30% tani 05.05.08, 15:23 gdzie jest większy wybór w Arkadach czy na Bielanach Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: We Wrocławiu Superfity można kupic o 30% tani 05.05.08, 15:42 lepiej zadzwoń i tu i tu i zapytaj czy jest to czego szukasz i w danym rozmiarze. Poza tym ta promocja była do 04 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: We Wrocławiu Superfity można kupic o 30% tani 05.05.08, 19:11 No i dzisiaj dotarły nasze sandałki Super Fit. Uważam, że rewelacyjne. Mięciutkie, delikatne w środku i jak sądzę bardzo, bardzo wygodne. Od 7 lat kupuję Bartki i uważam, ze Super Fity jednak są lepsze. chodzi przede wszystkim o podeszwę. Zastanawiam sie jednak jakim materiałem wyłożona jest wyściółka pod stopką. W Bartkach jest skórzana a tutaj sama nie wiem. Wygląda na bardzo łatwą do utrzymania w czystości, ale co to za materiał to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: We Wrocławiu Superfity można kupic o 30% tani 05.05.08, 21:44 to jest skóra. Zobacz na opisie bucika. Tylko ona jest jakaś cieńsza i bardziej delikatna, coś jak zamsz. Odpowiedz Link Zgłoś