Dodaj do ulubionych

Pojemniki MARD z Ikei

14.09.03, 09:28
Kupilam takie przezroczyste kolorowe plastikowe pojemniki i komplet koleczek.
Mam problem z tymi koleczkami, wkladam metalowa czesc w czarna plastikowa
oslonke i do dziurki w pojemniku, ale koleczka wychodza z tych oslonek. Czy
cos robie nie tak? Moze ktos wie jak zamocowac koleczka, zeby siedzialy jak
trzeba? Licze na Wasza pomoc, wiem ze te pojemniki sa dosc popularne.
Marudzik
Obserwuj wątek
    • msiark2 Re: Pojemniki MARD z Ikei 14.09.03, 09:32
      one chyba tak mają nietety. Z moich kółka też się wysuwają
      • marudzik Re: Pojemniki MARD z Ikei 14.09.03, 10:49
        Właśnie wyszukałam informację innego użytkownika, że trzeba sobie samodzielnie
        coś tam włożyć, żeby ciasno siedziało. Trochę to prymitywne, aż nie chce mi się
        wierzyć, że tak jest. W końcu to kółeczka przeznaczone do tych pojemników, a
        nie jakieś dorabiane... Też wpadłam na taki pomysł od razu, ale wydawało mi
        się, że to niemożliwe żeby kombinować tak z gotowymi specjalnymi kółeczkami.
        Marudzik
        • carlafehr Re: Pojemniki MARD z Ikei 14.09.03, 13:36
          Cześć,

mam 6 takich pojemników z IKEI kupowanych w różnym okresie i 4 z nich są bez
          zarzutu, natomiast w 2 z nich notorycznie wypadają kółka - widocznie felerna
          partia. Ogólna zasada jest taka, żeby wcisnąć te kółeczka na tyle mocno, żeby
          usłyszeć cichutkie kliknięcie.
          • marudzik Re: Pojemniki MARD z Ikei 14.09.03, 15:05
            Hurrraaaa!!!! O taką informację mi chodziło! Wykorzystałam całą swoją siłę,
            żeby wepchnąć metalową część w czarną osłonkę aż usłyszałam całkiem głośne
            kliknięcie. Teraz kółeczka nie wypadają. Bardzo niezadowolone z tego jest moje
            dziecko, które od wczoraj zajmuje się wyjmowaniem tych kółeczek gdy tylko ktoś
            je włoży... Jeszcze raz wielkie dzięki!
            Marudzik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka